Vind Vakantiehuizen in Vaals

Highlights in Vaals

  • Zuid-Limburg
  • Drielandenpunt
  • Fun Valley Maastricht
  • Kasteel Eijsden
  • Museum Vaals

Andere accommodaties in Vaals, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Vaals

€ 173voor 1 apr. - 8 apr.
€ 177 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Vaals

< 1%voor 1 apr. - 8 apr.
0% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Vaals

Genieten in Zuid-Limburg

In het Zuid-Limburgse Vaals kun je genieten van het goede leven. De plaats heeft een levendig centrum waar van alles te doen is. Ook biedt de natuurlijke omgeving voldoende plezier. De vakantiehuizen in Vaals zijn verspreid door de hele gemeente. Zo vind je vakantiehuizen in bijvoorbeeld Blieberg en Gulpen-Wittem. In dit gedeelte van Nederland is meer ruimte en dat is ook terug te zien aan de vakantiehuizen. Bekijk ruim opgezette vakantiehuizen met ruime tuinen in een prachtige omgeving.

Comfortabele vakantiehuizen

De vakantiehuizen zijn comfortabel over het algemeen. Het zijn vakantiehuizen waar je met het hele gezin heerlijk kunt genieten. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen ruimte, maar kun je ook gezellig samenkomen op het terras buiten of in de woonkamer. Mocht je met een grote vriendengroep reizen, dan kun je vakantiehuizen huren voor zelfs 9 of 14 personen.

Vakantie in Vaals

Locatie en oriëntatie

Het uiterste zuiden

Vaals ligt in het uiterste zuiden van Nederland, in de provincie Limburg. Vaals staat bekend om het Drielandenpunt en is een perfecte plek om de omliggende steden te ontdekken, zoals Luik en Maastricht. Zo zit je wat rustiger, maar kun je wel met gemak de reuring van de grote steden opzoeken. Vaals is tevens een gemeente en de plaats zelf heeft zo’n 8.000 inwoners. De gemeente en het omliggende gebied lenen zich uitstekend als wandel- en fietspaden.

De beste reistijd voor Vaals

In Limburg is het altijd een of twee graden warmer in de zomermaanden, dus hier kun je van profiteren als je richting Vaals gaat! Het is vooral leuk om in de zomermaanden te komen, omdat dan alles open is en het aangenaam is om de regio per voet of fiets te verkennen. Een weekendje in de lente of de herfst is ook aan te raden. Misschien iets minder geschikt voor lange wandeltochten, maar het is dan iets rustiger en er valt alsnog genoeg te ontdekken.

Reizigers en activiteiten

Vaals voor cultuurliefhebbers

Op nummer 1 staat het Drielandenpunt. Dit is de plek waar drie landen samenkomen, zoals de naam al doet vermoeden. Geniet van uitzicht op Nederland, Duitsland en België. Je kunt hier een toren op klimmen waar je van dit uitzicht kunt genieten. Een leuke manier om kennis te maken met de locals is door te genieten van het Bourgondische leven, dat doen ze hier namelijk allemaal. Er zitten smakelijke restaurants en elke dinsdag kun je hier genieten van de lokale markt.

Vaals voor natuurliefhebbers

De omgeving van Vaals is enorm mooi! Geniet hier van de glooiende Limburgse heuvels, eet onderweg een stukje echte vlaai en ontdek mooie bosgebieden met allerlei planten en dieren. De Schinveldse bossen zijn daar een goed voorbeeld van. Dit gebied ligt in het noordoosten van Zuid-Limburg. In Buitengoed Geul & Maas geniet je van rivierdalen en prachtige oude molens.

Vaals is de plek waar je het Drielandenpunt kunt bewonderen. Klim in de toren en geniet van het uitzicht op Duitsland, Nederland en België.

Top 5 tips in Vaals

1. Drielandenlabyrint

Bij het Drielandenpunt ligt ook het Drielandenlabyrint. Dit is een mooi aangelegd doolhof dat voor plezier zorgt bij het hele gezin. Je doet er ongeveer drie kwartier over tot je middenin het doolhof staat. In de buurt ligt ook een leuke speeltuin en is er een restaurant voor wat eten en drinken.

2. Heiligenbeelden in Museum Vaals

In Museum Vaals vind je een bijzondere collectie van heiligenbeelden. Het zijn wel 200 stuks! De meeste beelden zijn in neogotische stijl uit de periode 1850-1920.

3. Reis terug in de tijd

Helaas kan terug in de tijd reizen niet, maar dat gevoel krijg je wel als je de Miljoenenlijn neemt. Dit is een oude route met een stoomlocomotief. Deze neemt je maar al te graag mee door het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg.

4. Fun Valley Maastricht

Met de kids een dagje naar Maastricht? Ga dan zeker naar Fun Valley. Dit is een indoor speelparadijs voor de kleintjes waar ze lekker kunnen spelen en ravotten. In de zomer gaat het buitengedeelte open en kun je genieten aan het strand, van de speeltuinen en midgetgolfbaan.

5. Kasteel in Renaissancestijl

Kasteel Eijsden is een prachtig kasteel gebouwd in Renaissancestijl. Het dateert uit het jaar 1636 en heeft een prachtig landgoed dat zich uitstekend biedt als wandelgebied. Laat je betoveren door de mooie bouwstijl van het kasteel en de prachtig aangelegde tuinen. Het kasteel wordt bewoond.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Vaals

Hoeveel betaal je gemiddeld voor accommodaties in Vaals?

Dit is een van de duurste bestemmingen in Nederland. De kosten voor een verblijf bedragen in Vaals ongeveer €170 per nacht.

In welke tijd van het jaar kan je in Vaals gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiehuis?

De maanden met de laagst mogelijke prijzen in Vaals zijn: maart, februari en november, met een gemiddelde prijs per nacht van respectievelijk €129, €131 en €150.

In welke maanden is het goedkoper om een huis te huren in Vaals?

In de maand augustus, zien we de hoogste prijzen in Vaals. Met een gemiddelde van €226 per nacht, gevolgd door juli (€198) en september, met €191 per nacht.

Is het noodzakelijk om een trip naar Vaals lang op voorhand te reserveren?

Het is beter dat je ruimschoots op tijd boekt, omdat gemiddeld maar 13% van de huizen onbezet zijn, gedurende het hele jaar.

In welke maand is het gros van de accommodaties vacant in Vaals?

De maanden met de meeste vacante vakantiewoningen in Vaals zijn: augustus (met een gemiddelde beschikbaarheid van 22%), december (20%) en januari (20%). Zelfs tijdens deze maanden waarin de beschikbaarheid erg hoog is, 20%. Adviseren we je daarom altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Wanneer is het moeizamer om vakantiehuizen in Vaals te boeken?

De maanden februari, juli en april zijn in Vaals erg vol, met een gemiddelde beschikbaarheid van 7%, 8% en 9%. Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid maar 8%. Het is daarom aanbevolen om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel vakantiewoningen worden er via Holidu aangeboden in Vaals?

Holidu biedt hier ongeveer 130 vakantiewoningen aan van 3 verschillende aanbieders. Dus wat voor vakantiehuis je ook zoekt, bij ons vind je wat je zoekt!

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in VaalsBooking.com Vakantiehuizen in Vaals
Airbnb Vakantiehuizen in VaalsAirbnb Vakantiehuizen in Vaals
Vrbo Vakantiehuizen in VaalsVrbo Vakantiehuizen in Vaals
Bookiply Vakantiehuizen in VaalsBookiply Vakantiehuizen in Vaals
FeWo-direkt Vakantiehuizen in VaalsFeWo-direkt Vakantiehuizen in Vaals
Abritel Vakantiehuizen in VaalsAbritel Vakantiehuizen in Vaals
HRS Vakantiehuizen in VaalsHRS Vakantiehuizen in Vaals
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Limburg
  4. Vaals