Vind Vakantiehuizen in Nijverdal

Highlights in Nijverdal

  • Nabij de Sallandse Heuvelrug
  • Avartz klimpark
  • Museumfabriek in Enschede
  • Natuurmuseum Holten met 1000 diersoorten
  • Memory Vrijheidsmuseum

De beste Vakantiehuizen in Nijverdal

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Nijverdal

€ 146voor 1 apr. - 8 apr.
€ 172 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Nijverdal

< 1%voor 1 apr. - 8 apr.
8% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Nijverdal

Nabij de Sallandse Heuvelrug

Als je een doe vakantie wilt hebben, dan moet je zeker naar Nijverdal komen. Er zijn zoveel activiteiten in Nijverdal zelf en de omgeving te doen! Zo heb je de Sallandse Heuvelrug in je achtertuin zitten en met een beetje geluk kun je sowieso van je eigen tuin genieten bij je vakantiehuis in Nijverdal. Wat dacht je van een verbouwde boerderij of juist een heel modern vakantiehuis voorzien van alle gemakken? Kies wat het beste bij jouw situatie en wensen past. Er is een ruime keuze aan vakantiehuizen in Nijverdal!

Comfortabele vakantiehuizen

Aan het water of vlakbij een zwembad, dat zijn de zeer comfortabele vakantiehuizen. Heerlijk als je het budget hebt en hier wilt genieten van het water. Je kunt trouwens ook wat verder kijken, dan vind je ook parels in Hellendoorn en Wierden bijvoorbeeld. Stuk voor stuk plaatsen waar vandaan je de Sallandse Heuvelrug kunt ontdekken. Ben jij klaar voor deze prachtige natuur?

Vakantie in Nijverdal

Locatie en oriëntatie

Nijverheid en Reggedal

Nijverdal ligt in de provincie Overijssel, in de gemeente Hellendoorn. Tevens is het de grootste plaats van de gemeente Hellendoorn, de plaats heeft zo’n 24.000 inwoners. De naam Nijverdal komt van twee woorden, namelijk nijverheid en (Regge)dal. Het was dan ook een dorp vol nijverheid vroeger, ze wisten van aanpakken. Het was dan ook een echt arbeidersdorp (personeel van de omliggende fabrieken).

De beste reistijd voor Nijverdal

Omdat je veel buiten zult zijn als je naar Nijverdal gaat, is het aan te raden om in de zomermaanden te komen. Dan kun je met plezier de Sallandse Heuvelrug ontdekken en genieten van je tuin die (waarschijnlijk) bij je vakantiehuis zit. Mocht je juist lekker willen relaxen en vind je het niet erg om dit af en toe binnen te doen, dan zijn de maanden mei en oktober ook heerlijk.

Reizigers en activiteiten

Nijverdal voor natuurliefhebbers

Yes, lekker bezig zijn in de natuur! Dat is de reden dat je naar Nijverdal komt. Je vindt hier echt eindeloos veel wandel- en fietspaden. En zo zijn er 10 mountainbikeroutes voor je uitgestippeld. En wat dacht je van vijf verschillende wandelroutes voor de kids, de zogenaamde kabouterroutes. Wie weet kom je ze wel tegen, die kabouters… Ook is het leuk om omliggende dorpjes of steden te ontdekken, zoals Almelo, Haaksbergen en Holten.

Nijverdal voor gezinnen

Als je met het hele gezin wilt genieten van de natuur, dan hoef je niet bang te zijn dat er geen activiteiten voor de kids zijn. Zoals genoemd heb je de kabouterroutes, welke heel leuk en spannend voor de kids zijn. Verder zijn er tal van wandel- en fietsroutes uit te stippelen. Zo kun je zelf bepalen hoe lang je onderweg wilt zijn. Zijn je kids iets ouder? Ga dan sowieso naar Avartz! Dit is een van de grootste outdoor klimparken van Nederland! Ze zijn hier waarschijnlijk moeilijk weg te slepen na een dag… Het is trouwens ook heel leuk voor ouders om mee te doen op sommige parcours.

De naam Nijverdal komt van twee woorden, nijverheid en (Regge)dal.

Top 5 tips in Nijverdal

1. Klimpark Avartz

In Oldenzaal heb je een groot klimparcours, voornamelijk voor de kids. Het Avartz klimpark is een heerlijke plek voor een dagje actief bezig zijn. De kids kunnen allerlei parcours beklimmen. Natuurlijk onder begeleiding, want soms kan het best even spannend zijn zo hoog in de bomen!

2. Spelen, leren en denken

Spelen, leren en denken staan centrum in de Museumfabriek. Hier leren je kids vooral zelf na te denken en te leren van wat ze zien. Ze kunnen zelf dingen ontwerpen en bouwen bijvoorbeeld. De Museumfabriek ligt in Enschede.

3. Memory Vrijheidsmuseum

Wat zou er nou centraal staan in dit museum? Juist ja, vrijheid. Iets waar mensen alleen maar van konden dromen in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Je vindt hier een grote verzameling van objecten uit de WOII, waar ook veel informatie over gegeven wordt.

4. Voor brandweer fans

Eigenlijk zou iedereen fan moeten zijn van de brandweer, ze doen zulk goed werk! Mocht een van je kids er helemaal gek op zijn, dan is het Internationaal Brandweermuseum heel leuk. Ja, je leest het goed, internationaal. Dat betekent dat er ook allerlei relikwieën zijn van brandweer centrales van over de hele wereld.

5. Meer dan 1000 dieren bekijken

Het Natuurmuseum in Holten is relevant. Niet alleen vanwege de belangrijke thema’s rondom de (bedreigde) natuur, maar ook vanwege de gigantische collectie van Europese dieren. Dat zijn wel 1000 soorten namelijk!

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Nijverdal

Hoeveel kost een accommodatie in Nijverdal gemiddeld?

Baserend op de gemiddelde prijs van €125, is dit geen bestemming die uitblinkt als de duurste of goedkoopste bestemming van Nederland.

Wanneer zijn de huizen in Nijverdal goedkoop te boeken?

Als je tijdens je bezoek in Nijverdal graag zoveel mogelijk wilt sparen, boek dan in maart (€106 gemiddeld per nacht), april (€114) of september (€124) om van de laagste prijzen te profiteren.

Wanneer stijgen de prijzen van huizen het snelste in Nijverdal?

De duurste maand is juni (gemiddeld €135 per nacht), gevolgd door november (€133) en december (€132). Het zijn misschien de meest aantrekkelijke maanden om Nijverdal te bezoeken, maar om te sparen op een accommodatie.

Is het noodzakelijk om een vakantie naar Nijverdal lang op voorhand te organiseren?

Als je op vakantie gaat naar Nijverdal, is het belangrijk om proactief te zijn, omdat 93% van de huisjes meestal volgeboekt zijn.

Wat is de beste tijd voor een spontane reis naar Nijverdal?

De maanden met de hoogste beschikbaarheid aan accommodaties in Nijverdal zijn: mei (met een gemiddelde beschikbaarheid van 17%), februari (16%) en december (13%). Zelfs tijdens deze maanden waarin de beschikbaarheid erg hoog is, 15%. Adviseren we je daarom altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Hoeveel vakantiewoningen zijn er in Nijverdal te boeken via Holidu?

Holidu werkt met 5 verschillende aanbieders samen, om jou een keuze uit 50 vakantiehuizen in deze regio aan te bieden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in NijverdalBooking.com Vakantiehuizen in Nijverdal
Airbnb Vakantiehuizen in NijverdalAirbnb Vakantiehuizen in Nijverdal
Vrbo Vakantiehuizen in NijverdalVrbo Vakantiehuizen in Nijverdal
Bookiply Vakantiehuizen in NijverdalBookiply Vakantiehuizen in Nijverdal
FeWo-direkt Vakantiehuizen in NijverdalFeWo-direkt Vakantiehuizen in Nijverdal
Abritel Vakantiehuizen in NijverdalAbritel Vakantiehuizen in Nijverdal
HRS Vakantiehuizen in NijverdalHRS Vakantiehuizen in Nijverdal
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Overijssel
  4. Nijverdal