Vind Vakantiehuizen in Nieuwkoop

Highlights in Nieuwkoop

  • Zuid-Holland
  • Smederijmuseum Nieuwkoop
  • Zwemmen
  • Dagje Leiden
  • Nieuwkoopse Plassen

Andere accommodaties in Nieuwkoop, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Nieuwkoop

€ 142voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 147 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Nieuwkoop

< 1%voor 25 mrt. - 1 apr.
40% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Nieuwkoop

Zoveel mogelijkheden

Nieuwkoop is een gemeente en plaats in het zuiden van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. Het ligt in een natuurgebied waar ook veel water te vinden is. Een heerlijke plek dus om er even helemaal uit te zijn! Je zal dan ook voornamelijk activiteiten in de natuur ondernemen. De vakantiehuizen in Nieuwkoop vind je in de plaats zelf en verspreid over de gemeente. Onder de gemeente valt ook namelijk Ter Aar en Liemeer. De meeste vakantiehuizen in Nieuwkoop zijn ruim, zowel binnen als buiten! De meeste tuinen zijn lekker groen en ruim, zodat je heerlijk kunt genieten hier. Je hoeft soms niet ver weg te zijn om een heerlijke vakantie te hebben!

Geniet van je vakantiehuis

Soms moet je het even treffen met het Nederlandse weer en als het dan mooi is, dan is Nieuwkoop een heerlijke plek! Duik zo het Groene Hart in en geniet met je partner of gezin. De meeste vakantiehuizen liggen in of dichtbij de natuur. Ideaal dus om fiets- en wandelroutes af te leggen. Vanaf je vakantiehuis is alles relatief dichtbij. Mocht je wat verder een tocht willen maken, ga dan eerst een stukje met auto en fietsen die kant op. Of kies ervoor vanaf Nieuwkoop langs alle mooie dorpjes te fietsen of te wandelen in de omgeving. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen in Nieuwkoop nu.

Vakantie in Nieuwkoop

Locatie en oriëntatie

Het mooie Nieuwkoop

Nieuwkoop is dus een gemeente en plaats in Zuid-Holland. Je vindt het ten oosten van Leiden en ten zuiden van Hoofddorp. Er zijn meerdere plaatsen in de gemeente te vinden, zo heb je Korteraar, Ter Aar, Nieuwveen en Vrouwenakker. Nieuwkoop de plaats is vroeger ontstaan toen men hier veen ging ontginnen. De plaatsnaam komt voor het eerst voor in de 13de eeuw. Vandaag de dag is het dus vooral een mooi natuurgebied geworden waar niet veel lokale akkerbouw te vinden is. Er wonen in de totale gemeente zo’n 20.000 inwoners.

De beste reistijd voor Nieuwkoop

Als je mazzel hebt met het weer, dan zit je goed in de zomermaanden in Nieuwkoop. Dan heb je de meeste kans op een lekker zonnetje en aangename temperaturen. Het is toch heerlijk om dan lekker op de fiets te springen en de omgeving te verkennen? De lente kan ook een lekkere periode zijn, het is dan wat frisser en soms heb je een regenbui op je hoofd. De winter en herfst zijn niet per se aan te raden. Er is eigenlijk niet zoveel te doen en het is te koud voor een leuke fiets- of wandeltocht.

Reizigers en activiteiten

Nieuwkoop voor natuurliefhebbers

Er zijn een aantal natuurgebieden te vinden in en rondom Nieuwkoop. Zo heb je bijvoorbeeld de Nieuwkoopse Plassen. Deze is voor een groot deel in het beheer van Natuurmonumenten, dus je weet dat dit goed verzorgd wordt. Het is zo’n 1400 hectare in totaal en je kunt er wandelen en fietsen. Met een bootje ontdek je ook veel op de plassen! Of ga langs de Oude Rijn, een rivier in de buurt van Nieuwkoop. Bijzonder is dat deze rivier er in de Romeinse tijd al was en gebruikt werd. Je kunt er prachtig fietsen op de jaagpaden die er liggen. Deze jaagpaden werden aangelegd in de Middeleeuwen, maar worden nu niet meer gebruikt voor trekschuiten.

Nieuwkoop voor stelletjes

Als je van rust en ruimte houdt, dan zit je goed in Nieuwkoop. Je hebt hier namelijk niet zoveel vertier, maar dat is misschien precies waar je behoefte aan hebt. Je hebt vooral veel natuur om je heen en die kun je allemaal ontdekken als je wilt. Wil je wel een avondje in de stad eten? Dan kun je het beste naar Alphen aan de Rijn of Woerden gaan. Of bezoek de mooie stad Leiden, deze stad ligt op een half uur rijden van Nieuwkoop.

Nieuwkoop is voornamelijk ontstaan door veenontginning. De naam Nieuwkoop komt al in de 13de eeuw voor in geschriften.

Top 5 tips in Nieuwkoop

1. Ruygeborg

Ruygeborg is een prachtig natuurgebied in Nieuwkoop. Het is een vlak gebied met prachtige vogels die hier een break houden. Doordat het zo plat is kun je de vogels goed zien met een verrekijker.

2. Smederijmuseum Nieuwkoop

Bezoek het Smederijmuseum Nieuwkoop als je van echte ambacht houdt. Het is een klein museum in een charmant huis waar je meer leert over de smederijen die veel in Nieuwkoop te vinden waren vroeger. Je vindt de smederij in Nieuwkoop zelf.

3. Zwemmen in de Zuideinderplas

Tijd voor verkoeling? Zoek dit dan op bij de Zuideinderplas bijvoorbeeld. Hier heb je een strandje en kun je een duik nemen! Er zit ook een strandtent genaamd Strand Zomer. Een plek voor een drankje en een simpele maaltijd.

4. Polderwandeling Veldzichtwacht

Polderwandeling Veldzichtwacht heeft het allemaal al in de naam zitten. Dit is een route langs de polders waar je een prachtig uitzicht hebt op de natuurlijke omgeving! Geniet van deze route als je de rust op wil zoeken. Het is er idyllisch en prachtig mooi.

5. Dagje Leiden

Toe aan de stad? Dan kun je een bezoek brengen aan de historische binnenstad van Leiden. Maak hier zeker een stadswandeling en leer de geschiedenis kennen! Leiden ligt op een half uur rijden van Nieuwkoop en is dus snel te bereiken. Leiden is ook leuk als je lekker uit eten wil gaan.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Nieuwkoop

Hoeveel kost een vakantiehuis in Nieuwkoop gemiddeld?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €124 per nacht. Een vrij hoge prijs voor bestemmingen in Nederland.

In welke tijd van het jaar kan je gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiehuis in Nieuwkoop?

Als je zoveel mogelijk wilt sparen, zijn september (€112 per nacht), augustus (€117) en oktober (€119) de meest budgetvriendelijke maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer stijgen de prijzen van huisjes het snelst in Nieuwkoop?

In deze regio signaleren we de hoogste prijzen gedurende de maand maart (gemiddeld €132 per nacht), gevolgd door januari (€130) en april (€129). Het zijn misschien de meest populaire maanden om Nieuwkoop te bezoeken, maar niet om te sparen op een accommodatie.

Is Nieuwkoop een geschikte bestemming voor een last-minute reisje?

Het is aan te raden dat je ruimschoots op tijd boekt, omdat gemiddeld maar 24% van de vakantiehuizen te boeken zijn, gedurende het hele jaar.

Wat zijn de beste maanden om spontaan naar Nieuwkoop te gaan?

De beste maand om beschikbare huisjes te vinden, is april (gemiddeld 58% vrije accommodaties), maart (44%) en juni (38%). Zelfs tijdens deze maanden waarin de beschikbaarheid erg hoog is, 47%. Raden we je aan altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

Hoeveel vakantiewoningen worden er op Holidu aangeboden in Nieuwkoop?

We hebben 70 huisjes voor jou gevonden, via onze 3 lokale en internationale aanbieders. Gebruik onze filters om de juiste accommodaties te vinden die aan jou wensen voldoet.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in NieuwkoopBooking.com Vakantiehuizen in Nieuwkoop
Airbnb Vakantiehuizen in NieuwkoopAirbnb Vakantiehuizen in Nieuwkoop
Vrbo Vakantiehuizen in NieuwkoopVrbo Vakantiehuizen in Nieuwkoop
Bookiply Vakantiehuizen in NieuwkoopBookiply Vakantiehuizen in Nieuwkoop
FeWo-direkt Vakantiehuizen in NieuwkoopFeWo-direkt Vakantiehuizen in Nieuwkoop
Abritel Vakantiehuizen in NieuwkoopAbritel Vakantiehuizen in Nieuwkoop
HRS Vakantiehuizen in NieuwkoopHRS Vakantiehuizen in Nieuwkoop
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Zuid-Holland
  4. Nieuwkoop