Populaire Bed & Breakfasts in Nieuwkoop

Vind B&B’s & pensions in Nieuwkoop

Highlights in Nieuwkoop

  • Natuurreservaat Ruygeborg
  • Nieuwkoopse Plassen
  • Historisch Genootschap Nieuwkoop
  • Smederijmuseum Nieuwkoop
  • Vogelpark Avifauna

Andere accommodaties in Nieuwkoop, die interessant kunnen zijn:

B&B's en pensions in Nieuwkoop

Overnachten in een groene omgeving

Nieuwkoop ligt midden in het Groene Hart in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De B&B's en pensions rondom Nieuwkoop liggen in een prachtige groene omgeving met veel water. Zo kun je bijvoorbeeld in een B&B of pension aan de Noordeinderplas of de Nieuwkoopse Plassen overnachten. Een aantal B&B's en pensions hebben zelfs een eigen aanlegsteiger zodat je direct het water op kunt. Je geniet van een weids uitzicht en je kunt heerlijk ontbijten in de tuin. Er zijn B&B's en pensions waar je zelfs in de avond kunt barbecueën met z’n allen.

Ontdek het knusse centrum

Ook in het centrum van Nieuwkoop zijn mooie B&B's en pensions te huur. Er is slaapplek voor het hele gezin en bij veel accommodaties kun je je auto voor de deur parkeren. Je kamer heeft één of twee slaapkamers met vaak een eigen badkamer met douche en toilet. Bovendien hebben de meeste B&B's en pensions een koelkast, wasmachine en magnetron die je kunt gebruiken.

Reizigers en activiteiten

De geschiedenis van Nieuwkoop

Sinds de veenontginning hebben mensen zich gevestigd in Nieuwkoop. En als je meer over de geschiedenis van de gemeente wilt weten, dan is het een aanrader een kijkje te nemen bij het Historisch Genootschap Nieuwkoop. Er zijn meer dan 6000 foto’s van Nieuwkoop te bewonderen en er zijn tal van wisselende tentoonstellingen. Een ander interessant museum is het Smederijmuseum Nieuwkoop. Hier leer je meer over de dorpshistorie en de smederijen van het dorp. Je ziet hier een smid aan het werk en je leert meer over de oude ambachten van Nieuwkoop.

De natuur in de omgeving

Door de veenontginning werd het gebied van Nieuwkoop leefbaar, maar er werden ook plassen gecreëerd. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Nieuwkoopse Plassen. Deze plassen zijn in de 16e eeuw ontstaan en tegenwoordig is het een mooi natuurgebied waar je kunt wandelen en fietsen. Langs het water staan typische vervenershuisjes en het gebied strekt zich uit naar de Noordeinderplas en de Zuideinderplas. Het Meijepad is een prachtige fietsroute in deze omgeving en onderweg kom je langs de Watertoren De Meije. Het bouwwerk staat bekend als het potlood vanwege de vorm van de toren.

Een cope is een middeleeuwse overeenkomst over een gebied dat ontgonnen mag worden. De naam Nieuwkoop stamt af van deze cope.

Top 7 tips in Nieuwkoop

1. Dagje varen

Als je een dagje op het water wil vertoeven, dan is het leuke een rondvaart te maken met een kajuitboot. Ben je liever actief bezig op het water? Je kunt hier ook uitstekend kanoën en kajakken.

2. Ruygeborg

Voor een mooie wandeling in de natuur kun je het natuurreservaat Ruygeborg bezoeken. Het is een geliefde plek bij vogels en op meerdere plekken staan vogelkijkhutten. De kans is groot dat je lepelaars, steltkluten of de blauwborst kunt spotten.

3. Vogelpark Avifauna

Wil je er zeker van zijn vogels te spotten? Dan kun je het leuke Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn bezoeken. In het dierenpark leven Afrikaanse gieren, neushoornvogels, pinguïns en nog veel meer vogelsoorten. Je leert van alles over hun leefgebied en de worstelingen waar ze tegenwoordig mee leven in het wild. Er zijn verschillende demonstraties waarbij je meer te weten komt over de kleurrijke vogels.

4. Dagje Woerden

Woerden is een historische vestingstad met prachtige bezienswaardigheden. Zo kun je een bezoek brengen aan het Kasteel Woerden of een kijkje nemen bij het Stadsmuseum Woerden. Het is leuk een rondwandeling door de stad te maken met een gids. Die kan je van alles vertellen over de geschiedenis van de stad en de mooie monumenten die je onderweg tegenkomt.

5. Kasteel de Haar

Tussen Nieuwkoop en Utrecht kun je het schitterende Kasteel de Haar vinden. Het kasteel werd in de 19e eeuw gebouwd en het is het grootste kasteel van Nederland. Ontdek de verhalen van de familie van Zuylen en bezoek de kleurrijke tuinen. Bij Kasteel de Haar zijn regelmatig evenementen dus hou de agenda zeker even in de gaten.

6. Archeon Museumpark

Bij het Archeon Museumpark duik je letterlijk de geschiedenis in. In het openluchtmuseum is het net alsof je weer in de Romeinse tijd en middeleeuwen leeft. Je leert er van alles over de prehistorie, de Romeinen, de Vikingen en de middeleeuwen. Er zijn prachtige boerderijen te bewonderen en je leert van alles over de oude ambachten.

7. Wandelroute Lusthof de Haeck

Als je een mooie route gaat wandelen is de wandelroute Lusthof de Haeck een aanrader. De route is 3.3 kilometer lang en goed te doen met je kinderen. Je wandelt heerlijk langs de Nieuwkoopse Plassen en het is een afwisselende wandeling met bruggen, oude boerderijtjes en kleurrijke mossen.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Nieuwkoop

Wat voor type voorzieningen kan je verwachten bij de b&b's en pensions in Nieuwkoop?

Onder de voorzieningen die je kunt filteren via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions over alles beschikken waar reizigers van dromen! De meest populaire faciliteiten die verschaft worden, zijn over het algemeen: uitzicht (100%), wifi (93%) en balkon (87%). Super toch!

Hoe worden de b&b's en pensions normaliter beoordeeld in Nieuwkoop?

In deze regio krijgen ze positieve reacties van vakantiegangers. Ongeveer 80% van de b&b's en pensions hebben een beoordeling van 4,5 sterren. Wat betekent dat het in Nieuwkoop mogelijk is om zonder problemen een b&b en pension te vinden voor je volgende trip!

Zijn de b&b's en pensions in Nieuwkoop kindvriendelijk?

Volgens de Holidu database, is 60% in deze regio geschikt voor families met kinderen. Dus het is geen enige moeite om een ideaal verblijf voor jou en je kinderen te vinden. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de b&b's en pensions in Nieuwkoop geschikt voor vakantiegangers die met hun huisdier reizen?

Natuurlijk! In deze regio wordt bij 13% een huisdier geaccepteerd, 73% heeft daarnaast ook nog eens een tuin!

Bieden de b&b's en pensions in Nieuwkoop in de regel draadloos internet?

Jawel! Volgens de verzamelde gegevens van afgelopen jaar heeft 93% van de b&b's en pensions draadloos internet. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte "workation" plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vrije dag te nemen!

Wat betaal je voor de b&b's en pensions normaal gesproken in Nieuwkoop?

Een hoog percentage, 47%, kost ruwweg minder dan €100 per nacht. Dit is de perfecte bestemming voor het vinden van een goedkoop b&b en pension!

Hebben de b&b's en pensions in Nieuwkoop over het algemeen een open haard of een zwembad?

Ja! Volgens Holidu's gegevens, heeft een groot deel van de b&b's en pensions hier een zwembad. Het is de ideale bestemming voor jou om de zomermaanden door te brengen! Bovendien heeft 20% zelfs een barbecue!

Zijn de b&b's en pensions in Nieuwkoop geschikt voor een vakantie met grote groepen of beter voor een weekendje weg met een kleine groep?

Volgens de data, verzameld door Holidu, is 100% geschikt voor koppels. Dus dit is de ideale bestemming voor reizende stelletjes. Klaar voor een weekendje weg samen naar Nieuwkoop? Wacht niet met boeken! Gebruik tijdens het zoeken naar het perfecte verblijf ook de verschillende filters.

Zijn de b&b's en pensions in Nieuwkoop een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

Ja, Nieuwkoop is de beste plek om hiervan te profiteren! Hier heeft 87% van de b&b's en pensions een balkon of terras en 100% heeft een uitzicht. Ongeveer 73% heeft zelfs een tuin, je zal geen moeilijkheden hebben met het vinden van je vakantieparadijs. Als je houdt van heerlijk buiten eten en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 20% van de b&b's en pensions is hiermee uitgerust.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in NieuwkoopBooking.com B&B’s & pensions in Nieuwkoop
Airbnb B&B’s & pensions in NieuwkoopAirbnb B&B’s & pensions in Nieuwkoop
Vrbo B&B’s & pensions in NieuwkoopVrbo B&B’s & pensions in Nieuwkoop
Bookiply B&B’s & pensions in NieuwkoopBookiply B&B’s & pensions in Nieuwkoop
FeWo-direkt B&B’s & pensions in NieuwkoopFeWo-direkt B&B’s & pensions in Nieuwkoop
Abritel B&B’s & pensions in NieuwkoopAbritel B&B’s & pensions in Nieuwkoop
HRS B&B’s & pensions in NieuwkoopHRS B&B’s & pensions in Nieuwkoop
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Zuid-Holland
  4. Nieuwkoop
  5. B&B’s & pensions Nieuwkoop