Vind Vakantiehuizen in Landgraaf

Highlights in Landgraaf

  • Het gezellige centrum
  • Mondo Verde
  • Dagje Heerlen en Maastricht
  • Slot Schaesberg
  • Ontdek Valkenburg
  • Botanische Tuin Kerkrade

Andere accommodaties in Landgraaf, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Landgraaf

€ 138voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 150 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Landgraaf

100%voor 25 mrt. - 1 apr.
77% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Landgraaf

Overnachten in de stad

In het centrum van Landgraaf zijn er tal van mooie vakantiehuizen beschikbaar. Ontdek de gezellige binnenstad en de mooie bezienswaardigheden tijdens je vakantie. Er zijn leuke terrasjes en veel restaurants in de omgeving waar je heerlijk een hapje kunt eten. De meeste vakantiehuizen hebben een nette keuken met inbouwapparatuur. Zo kun je zelf een heerlijk ontbijt maken met een kopje koffie of thee. Je kunt gebruikmaken van gratis WiFi en als je met de auto bent, kun je deze bij je vakantiehuis parkeren. Landgraaf heeft een prima verbinding met andere dorpen en steden in de omgeving zodat je met de auto of het openbaar vervoer de omgeving kunt gaan verkennen.

Vakantiehuis in de natuur

Verblijf je liever in een natuurrijke omgeving? Dan zijn er in de omgeving van Landgraaf mooie vakantiehuizen te huur. Zo kun je in de omgeving van de Brunssummerheide overnachten en genieten van mooie wandelingen. De meeste vakantiehuizen hebben een mooie tuin waar je in alle rust kunt genieten van de bloemen en planten. Als je in de koudere maanden reist, kun je een knus vakantiehuis met open haard en sauna of jacuzzi boeken. Je kunt hier even helemaal tot rust komen in de natuur. Ontdek het heuvelachtige landschap van Limburg en geniet van de leuke dorpen die je onderweg tegenkomt.

Vakantie in Landgraaf

Locatie en oriëntatie

Prachtige stad in Limburg

In de Nederlandse provincie Limburg ligt de mooie stad en gemeente Landgraaf. De stad ligt vlakbij Heerlen en tegen de Duitse grens. Het is gelegen in de Oostelijke Mijnstreek en je kunt in de omgeving nog een aantal mijnen bezoeken. Landgraaf is een leuke bestemming voor jong en oud en er zijn veel activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. De naam Landgraaf komt van een oude prehistorische droge gracht. Geniet van bourgondisch Limburg en maak uitstapjes naar Heerlen, Kerkrade, Valkenburg en Maastricht. Limburg staat bekend om de mooie natuur en natuurliefhebbers kunnen hier genieten van een heuvelachtig landschap en mooie natuurgebieden.

Een stad met mooie bezienswaardigheden

In de omgeving van Landgraaf zijn een aantal mooie bezienswaardigheden te bewonderen. Ontdek bijvoorbeeld het mooie Rimburg met een dorps karakter. Je kunt een aantal kastelen bezoeken zoals Strijthagen, Slot Schaesberg en Wormdal. Ontdek de oude mijnwerkersbuurten, maak een wandeling in het Stadspark Gravenrode of maak een uitstapje naar de mooie watermolens en oude hoeves in de omgeving. Je kunt heerlijk fietsen en wandelen bij het meer Cranenweyer of het prachtige Bergbos ontdekken.

Reizigers en activiteiten

Landgraaf en de natuur

In de omgeving van Landgraaf kun je de mooie Brunssummerheide bezoeken. In dit natuurreservaat kun je genieten van lange wandelingen in de bossen en het heidegebied. Ontdek de mooie waterplassen en de uitgestrekte zandvlaktes. Onderweg kun je kuddes schapen tegenkomen en bijzondere planten en bomen. Over de grens in Duitsland strekt het gebied zich uit in de Teverener Heide. Je kunt een excursie maken met een boswachter of zelf op pad gaan in de mooie natuur. Ontdek de mooie omgeving rondom Maastricht. Je kunt hier heerlijk langs de rivier de Maas fietsen en de Sint-Pietersberg beklimmen. Je kunt hier de ruïnes van een kasteel bezoeken en een oud klooster.

Landgraaf met kinderen

Ik Landgraaf kun je het leuke klimparadijs SnowWorld Outdoor Park bezoeken. In het Adventure Park zijn ziplines, je kunt een rit maken in een Alpine Coaster en er zijn spannende parcours voor jong en oud. Je kunt gebruikmaken van de indoorskibanen en er zijn 5 pistes te gebruiken. Bezoek daarnaast de leuke dierentuin Mondo Verde. Ontdek het dinosaurusbos, de leuke speeltoestellen en de bijzondere dieren die hier leven. Er zijn prachtige tuinen met exotische planten en bloemen en je kunt hier hele bijzondere en kleurrijke vogels bewonderen. Maak een uitstapje naar Valkenburg waar je het leuke pretpark de Valkenier en het Sprookjesbos kunt bezoeken.

Landgraaf staat hoofdzakelijk bekend om het muziekfestival Pinkpop dat jaarlijks plaatsvindt.

Top 5 tips in Landgraaf

1. Dagje Valkenburg

Ontdek het gezellige centrum van Valkenburg en bezoek de oude Kasteelruïne. Een bezoek aan de oude Steenkolenmijn mag niet ontbreken. Met een treintje ontdek je de ondergrondse wereld en de oude mijnwerkers verhalen. Na afloop kun je heerlijk ontspannen en genieten van wellness in Thermae 2000.

2. Het drielandenpunt

Bezoek het Drielandenpunt bij Vaals om een uitstapje te maken naar Duitsland en België. Voor de kinderen is er een leuk labyrint en je kunt het Museum Vaals bezoeken.

3. Een bezoek aan Heerlen

In Heerlen kun je de oude Romeinse badhuizen bewonderen in het Thermenmuseum. Ben je met kinderen op reis? Dan kun je het leuke Kinderstad Heerlen bezoeken met tal van leuke attracties. Wandel door de binnenstad en geniet van de mooie architectuur en een drankje op een terrasje.

4. Het Nederlands Mijnmuseum

Om meer te weten te komen over het mijnverleden kun je een bezoek brengen aan het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. Je krijgt een rondleiding van een oud-medewerker die je alles kan vertellen over de mijnen en het werk.

5. Dagje Maastricht

In Maastricht kun je heerlijk langs de Maas slenteren en eventueel een boottocht maken op de rivier. Bezoek de Basiliek van Sint Servaas in het centrum, de Helpoort en Fort Sint Pieter. Interessante musea zijn het Bonnefantenmuseum, het Schuilkeldermuseum en het Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Landgraaf

Hoeveel kosten huisjes in Landgraaf gemiddeld?

Dit is een van de goedkoopste bestemmingen in Nederland. De prijs van een vakantiehuis is in Landgraaf ongeveer €120 per nacht.

In welke maand kan je het meeste geld besparen op een verblijf in Landgraaf?

Als je een goedkope maand zoekt om te reizen, zijn juni (€99 per nacht), juli (€104) en april (€111) de goedkoopste maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer zijn huisjes relatief duur in Landgraaf?

De duurste maand is mei (gemiddeld €148 per nacht), gevolgd door februari (€129) en oktober (€127). Het is misschien de meest populaire periode om Landgraaf te bezoeken, maar niet voor de portemonee.

Is het noodzakelijk om een tripje naar Landgraaf lang op voorhand te organiseren?

Hoe eerder je boekt, hoe beter, omdat maar 14% van de huizen doorgaans beschikbaar zijn.

Wanneer zijn er veel accommodaties beschikbaar in Landgraaf?

Januari, augustus en oktober zijn de maanden (in volgorde van hoog naar laag) met de hoogste beschikbaarheid in Landgraaf, met een gemiddeld percentage van respectievelijk 29%, 22% en 22%. Zelfs tijdens deze maanden waarin er de meeste beschikbaarheid is, 25%. Geven we je de tip altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Hoeveel accommodaties worden er in Landgraaf aangeboden via Holidu?

Holidu werkt met 5 verschillende aanbieders samen, om jou van een keuze uit 50 accommodaties te voorzien op deze bestemming.

Populaire faciliteiten in Landgraaf

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in LandgraafBooking.com Vakantiehuizen in Landgraaf
Airbnb Vakantiehuizen in LandgraafAirbnb Vakantiehuizen in Landgraaf
Vrbo Vakantiehuizen in LandgraafVrbo Vakantiehuizen in Landgraaf
Bookiply Vakantiehuizen in LandgraafBookiply Vakantiehuizen in Landgraaf
FeWo-direkt Vakantiehuizen in LandgraafFeWo-direkt Vakantiehuizen in Landgraaf
Abritel Vakantiehuizen in LandgraafAbritel Vakantiehuizen in Landgraaf
HRS Vakantiehuizen in LandgraafHRS Vakantiehuizen in Landgraaf
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Limburg
  4. Landgraaf