Vind Vakantiehuizen in Edam-Volendam

Highlights in Edam-Volendam

  • Aan het Markermeer
  • Palingrokerij
  • Zeevang
  • Probeer traditionele klederdracht
  • Kaaspakhuis de Koophandel

De beste Vakantiehuizen in Edam-Volendam

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
meer...
Volendam, Gouwzee
Vakantiewoning • 92 m² • 3 Slaapkamers
4,5
(13 recensies)
Sinds 2017 zijn er ook gerestylede woningen te boeken op Marinapark Volendam. Deze zijn er in twee, geschakelde varianten, die beide verdeeld zijn over twee etages. De entree bevindt zich op de begane grond, of op de eerste etage.Zo is er een 6-pers. woning (NL-1131-08) met drie slaapkamers, waarvan één op de entree etage en twee op de eerste etage. Op de entree etage treft u, naast de woonkamer en compleet ingerichte keuken, een apart toilet aan. Op de eerste etage bevinden zich een badkamer met douche en een apart toilet op de overloop. Er is tevens een 7-pers. woning (NL-1131-09). Hier b...
vanaf € 69 / nacht
meer...
Volendam, Gouwzee
Vakantiehuis • 92 m² • 3 Slaapkamers
3,9
(9 recensies)
Dit gerestylede, geschakelde vakantiehuis ligt op Marinapark Volendam. Op de begane grond vindt u er een woonkamer met smart-TV en een open keuken met onder andere een afwasmachine en magnetron. Er is tevens een apart toilet. Boven zijn er drie slaapkamers waarvan twee met elk twee 1-pers. bedden (al dan niet in een 2-pers. opstelling) en één slaapkamer met drie 1-pers. bedden. Één van de slaapkamers beschikt over een TV. Er zijn twee badkamers, waarvan één met een ligbad en één met een douche. Er is tevens een apart toilet. Alle bedden zijn van het type 1-pers. boxspring. Buiten beschikt u...
vanaf € 75 / nacht
meer...
Volendam, Gouwzee
Vakantiehuis • 90 m² • 3 Slaapkamers
4,0
(20 recensies)
Sinds 2017 zijn er ook gerestylede woningen te boeken op Marinapark Volendam. Deze zijn er in twee, geschakelde varianten, die beide verdeeld zijn over twee etages. De entree bevindt zich op de begane grond, of op de eerste etage.Zo is er een 6-pers. woning (NL-1131-08) met drie slaapkamers, waarvan één op de entree etage en twee op de eerste etage. Op de entree etage treft u, naast de woonkamer en compleet ingerichte keuken, een apart toilet aan. Op de eerste etage bevinden zich een badkamer met douche en een apart toilet op de overloop. Er is tevens een 7-pers. woning (NL-1131-09). Hier b...
vanaf € 62 / nacht

Andere accommodaties in Edam-Volendam, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Edam-Volendam

€ 152voor 1 apr. - 8 apr.
€ 176 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Edam-Volendam

5%voor 1 apr. - 8 apr.
22% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Edam-Volendam

Typisch Hollands

Als je in de gemeente Edam-Volendam bent, dan kun je met zekerheid zeggen dat je in een typisch Hollandse plaats bent. Charmante en karakteristieke woningen, langs het Markermeer, met weilanden in de achtertuin van de dorpen. Hier kun je heel wat beleven! Of het nu gaat om de cultuur of de natuur. De vakantiehuizen in Edam-Volendam zijn over het algemeen goed verzorgd. Je kunt met het gezin of als stel heerlijk genieten in Edam of Volendam.

De prachtige omgeving

Ook zijn er een aantal kleinere dorpen te vinden, zoals Schardam, Purmer en Beets. Dit kun je eerder gehuchten noemen, want hier vind je soms slechts een paar huizen. Als je van absolute rust houdt, dan is het zeker aan te raden om te kijken naar vakantiehuizen hier! Geniet van het prachtige Nederlandse landschap. Zorg dat je met de auto bent, zodat je makkelijk overal bent. Als je in Edam-Volendam verblijft dan ben je vrij snel in de grotere plaats Purmerend.

Vakantie in Edam-Volendam

Locatie en oriëntatie

Regio Waterland

Edam-Volendam is een gemeente in Noord-Holland, in de regio Waterland. Edam-Volendam ligt aan het Markermeer, welke dan weer in het IJsselmeer ligt. Edam is een stuk kleiner dan Volendam. In Edam wonen ongeveer 7000 inwoners en in Volendam zo’n 19.000 inwoners. Vroeger had je ook los nog Zeevang, deze is mee gefuseerd met Volendam in 2016. Het is een landschap met veel water en weilanden, waardoor je zeker weten even weg bent van alle drukte thuis!

De beste reistijd voor Edam-Volendam

Als je richting Edam-Volendam wilt gaan, dan kun je dit het beste in de zomermaanden doen. Je hebt dan de meeste kans op heerlijk weer! Zo weet je bijna zeker dat je buitenactiviteiten kunt ondernemen. Het voorjaar kan ook een goede tijd zijn, maar dan heb je kans dat het af en toe nog regent of wat kouder is. Wel staat alles in bloei en dat is erg mooi om te zien als je voornamelijk activiteiten in de natuur wilt ontdekken hier.

Reizigers en activiteiten

Edam-Volendam voor cultuurliefhebbers

Volendam is met name de toeristenpleister. Het is een heel charmante plaats met een mooie haven. Wat het vooral zo leuk maakt zijn de prachtige huizen die helemaal in stijl gebouwd zijn. De groene daken met witte randen zijn uiterst charmant. Het is heerlijk om hier rond te dwalen, een visje te eten en op de foto te gaan in klederdracht. Ook kun je vanaf hier een boottocht nemen om het Markermeer te ontdekken. Edam is misschien nog wel interessanter, hier staan namelijk 202 rijksmonumenten.

Edam-Volendam voor gezinnen

Edam-Volendam is leuk om te bezoeken met het hele gezin. Je hebt er tal van bezienswaardigheden, voornamelijk oude monumenten waar je langs kunt lopen. Ook is het heel leuk voor de kids om kennis te maken met oude gewoontes rondom visvangst. Bezoek een visrokerij, maak een familiefoto in traditionele klederdracht en laat ze kennismaken met het vlakke en vooral bijzondere landschap. Het gebied van Zeevang is hier een goed voorbeeld van, helemaal van boven zie je hier goed hoe het landschap is vormgegeven.

Edam-Volendam is een gemeente die in 2016 gefuseerd is samen met Zeevang.

Top 5 tips in Edam-Volendam

1. Experience Volendam

Experience Volendam is een must visit als je in Volendam bent! In dit museum leer je echt alles over het vissersdorp. Leer van alles over de gewoontes, klederdracht en visserij. Het is een leuke manier om kennis te maken met het dorp.

2. Kaaspakhuis de Koophandel

In Edam ligt een bijzonder cultureel stuk erfgoed. Het kaaspakhuis heeft de Edammer kaas beroemd gemaakt. Vroeger werd de kaas hier verhandeld en werd ie dus gedoopt tot Edammer kaas. Vanaf 1916 wordt er hier kaas gerijpt en vandaag de dag nog steeds!

3. Volendamse muziek

Er komen heel wat muzikanten uit Volendam. En toen dj Joost den Draaijer hier de naam Palingsound voor bedacht had, werd dit maar al te graag opgenomen als woord. Jan Smit en de 3 J’s scharen zich hier niet onder, maar wel andere artiesten zoals Left Side en Piet Veerman. Je kunt hier van alles over leren in het Palingsound museum.

4. Palingrokerij

Paling roken hoort bij de tradities van Volendam. Dit wordt al jaren gedaan! Het leuke is dat dit vandaag de dag nog steeds gedaan wordt en dat je een rondleiding door een palingrokerij kunt krijgen. Je leert alles over de vis zelf en het proces van roken. Natuurlijk mag je aan het eind een stuk paling proeven.

5. Oud stukje Volendam

Als je een oud stukje Volendam wilt ontdekken, ga dan naar het doolhof. Het is een charmant centrum waar je misschien wel stukjes herkent die schilders geschilderd hebben. Veel schilders kwamen naar Volendam vanaf 1880.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Edam-Volendam

Wat betaal je in Edam-Volendam gemiddeld voor een vakantiewoning?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €162 per nacht. Een vrij hoge prijs voor bestemmingen in Nederland.

In welke tijd van het jaar kan je in Edam-Volendam gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een accommodatie?

Reizigers die budgetvriendelijk willen reizen, kunnen hier het beste naartoe in februari, maart en november. Dit zijn de maanden die gunstig zijn, met een gemiddelde prijs van respectievelijk: €126, €132 en €133 per nacht.

Wanneer zijn accommodaties relatief duur in Edam-Volendam?

Uit de gegevens van Holidu kunnen we opmaken dat de kosten per nacht in Edam-Volendam gemiddeld het hoogst zijn in de maanden: augustus (€208), juli (€193) en september (€178).

Wordt het aanbevolen om een tripje naar Edam-Volendam ruim op voorhand te reserveren?

Het is de moeite waard om proactief te zijn, omdat maar 17% van de vakantiewoningen doorgaans beschikbaar zijn.

In welke maand zijn de meeste accommodaties te boeken in Edam-Volendam?

De maanden met de meeste beschikbare vakantiewoningen in Edam-Volendam zijn: april (met een gemiddelde beschikbaarheid van 35%), januari (26%) en februari (25%). Zelfs tijdens deze maanden waarin er de meeste beschikbaarheid is, 29%. Adviseren wij om altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

In welke maanden is er een gering aantal huisjes vacant?

De maanden augustus, juli en mei zijn in Edam-Volendam druk bezet, met een gemiddelde beschikbaarheid van 4%, 8% en 9%. Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid maar 7%. Het is daarom aanbevolen om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel accommodaties zijn er te vinden in Edam-Volendam via Holidu?

Ons aanbod omvat 60 vakantiehuizen van 18 verschillende aanbieders.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in Edam-VolendamBooking.com Vakantiehuizen in Edam-Volendam
Airbnb Vakantiehuizen in Edam-VolendamAirbnb Vakantiehuizen in Edam-Volendam
Vrbo Vakantiehuizen in Edam-VolendamVrbo Vakantiehuizen in Edam-Volendam
Bookiply Vakantiehuizen in Edam-VolendamBookiply Vakantiehuizen in Edam-Volendam
FeWo-direkt Vakantiehuizen in Edam-VolendamFeWo-direkt Vakantiehuizen in Edam-Volendam
Abritel Vakantiehuizen in Edam-VolendamAbritel Vakantiehuizen in Edam-Volendam
HRS Vakantiehuizen in Edam-VolendamHRS Vakantiehuizen in Edam-Volendam
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Noord-Holland
  4. Nederlandse kust
  5. Edam-Volendam