Vakantiehuizen in Wenningstedt

1.302 accommodaties in Wenningstedt - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Wenningstedt

Appartement voor 4 personen, met sauna en tuin
5,0
14 recensies
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 142per nacht
Appartement voor 7 personen, met tuin
7 pers., 2 slaapkamers, 70m², 550m naar het strand
4,8
20 recensies
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 150per nacht
Vakantiehuis voor 7 personen, met tuin en sauna
7 pers., 4 slaapkamers, 200m², 250m naar het strand
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 520per nacht
Appartement voor 3 personen, met balkon
5,0
3 recensies
Wadden, Wenningstedt Hauptstrand
vanaf
€ 110per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
5,0
9 recensies
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 127per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 2 slaapkamers, 58m², 450m naar het strand
4,7
20 recensies
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 125per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 2 slaapkamers, 62m², 950m naar het strand
5,0
1 recensie
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 152per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 54m², 1,1km naar het strand
4,8
17 recensies
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 104per nacht
Appartement voor 5 personen, met tuin
5 pers., 2 slaapkamers, 75m², 350m naar het strand
4,9
15 recensies
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 135per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 55m², 600m naar het strand
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 90per nacht
Vakantiehuis voor 8 personen, met tuin en sauna
8 pers., 5 slaapkamers, 250m², 650m naar het strand
5,0
1 recensie
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 503per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4,5
6 recensies
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 125per nacht
Appartement voor 2 personen, met sauna
4,4
6 recensies
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 96per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon en sauna
4 pers., 2 slaapkamers, 80m², 700m naar het strand
4,5
6 recensies
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 175per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon
5,0
1 recensie
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 101per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon
2 pers., 1 slaapkamers, 40m², 450m naar het strand
5,0
1 recensie
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 112per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 50m², 250m naar het strand
5,0
1 recensie
Wadden, Wenningstedt
vanaf
€ 112per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4,8
20 recensies
Wadden, Wenningstedt Hauptstrand
vanaf
€ 100per nacht
Toon alles

Highlights in Wenningstedt

  • Gezinsvriendelijke vakantieregio
  • Ideaal voor natuurliefhebbers
  • Wadlopen
  • Uitstekende eilandkeuken

Populaire zoekopdrachten in Wenningstedt

Zwembad 34
Internet 634
Huisdieren toegestaan 218
Balkon/Terras 614
TV 580
Tuin 227
Parkeermogelijkheid 647
Wasmachine 384

Vakantieappartement in Wenningstedt

Ontspannen aan de kust

Net als de andere vakantiegemeenten op het Noordzee-eiland Sylt heeft Wenningstedt een breed scala aan vakantieaccommodaties in alle prijsklassen, van gezellige appartementen voor twee personen tot gezellige vakantiewoningen voor gezinnen en ruime vakantiehuizen voor grotere groepen. Het aanbod is bijzonder groot in het centrum van het dorp, waar u onderdak vindt in een van de vele rode bakstenen huizen. U profiteert ook van de korte afstanden in het dorp, want zowel het strand als de vele restaurants liggen op een steenworp afstand. De vakantiewoningen langs de duinweg zijn bijzonder mooi gelegen en bieden u vanaf de balkons een prachtig uitzicht op de Noordzee.

Een vakantiehuis in het achterland

Vind je het een beetje stiller? Ook in Wenningstedt is dit geen probleem, want ten westen van het centrum zijn er enkele gebieden waar u voornamelijk vrijstaande vakantiehuizen met grote tuinen aantreft. Daar kunt u de stress van het dagelijks leven in de schaduw van de bomen van u afschudden en uw kinderen zien ravotten. Daarnaast is een vakantiehuis zoals u dat vaak in Wenningstedt-Braderup aan de oostkust van Sylt vindt, ideaal voor een hondenvakantie.

Vakantie in Wenningstedt

Reizigers en activiteiten

Paradijs voor natuurliefhebbers

Direct in het noordoosten van Wenningstedt begint het ongerepte landschap van de Braderuper Heide, dat u uitnodigt tot uitgebreide wandelingen door het sinds 1920 bestaande natuurgebied. Tussen Wenningstedt en Kampen ligt de "Rode Klif", een andere natuurlijke bezienswaardigheid van het eiland. Een bezoek aan de tot 52 meter hoge klif bij zonsondergang is vooral aan te bevelen wanneer deze een fascinerende kleurensymbiose met het oranje van de ondergaande zon aangaat. Ook zeer de moeite waard is een omweg naar de laatste verschuivende duinen van Duitsland en naar het duin "Uwe", dat met een hoogte van 52,5 meter de hoogste berg van Sylt is en een ver uitzicht tot aan Denemarken biedt.

Familievakantie op het populairste vakantie-eiland van Duitsland

De kilometers lange stranden die zich uitstrekken van noord naar zuid op Sylt maken Wenningstedt ook een paradijs voor gezinnen met kinderen die willen ontspannen terwijl ze zandkastelen bouwen of spetteren in de Noordzee. Maar het dorp heeft ook veel te bieden ver weg van het strand. Zo is er de dierentuin in het nabijgelegen Tinnum, die plaats biedt aan 400 exotische en inheemse dieren op 30.000 vierkante meter. Plezier is ook gegarandeerd bij het spelen van minigolf, een bezoek aan het Experience Centre Naturgewalten of deelname aan een chocoladeseminar samen in de chocoladefabriek Sylt. Bij eb is een excursie naar de Waddenzee een goed idee, waar je menig zeebewoner over het wad kunt zien strekken.

Duinlandschap bij Wenningstedt
Duinlandschap bij Wenningstedt

Dingen om te weten

Beste reistijd

Het zeeklimaat van Sylt zorgt ook voor warme zomers en zachte winters in Wenningstedt. Niet in de laatste plaats daarom begint het seizoen voor actieve vakantiegangers, dankzij een gemiddelde van maximaal zeven zonuren, al in mei en loopt het tot ver in september. Wie zijn vakantiehuis of appartement voor een zwemvakantie boekt, moet rekening houden met het hoogseizoen tussen eind juni en eind augustus, vooral omdat de Noordzee op dit moment een verfrissend aangename badtemperatuur van ongeveer 19 graden Celsius bereikt.

Regelmatige evenementen

Wie al in februari over het eiland reist, wat vanwege de wilde romantiek zeer aantrekkelijk is, kan deelnemen aan de "Biikebrennen", het nationale feest van de Friezen, waarbij de eilandbewoners de winter met grote branden proberen te verdrijven. Andere hoogtepunten zijn de Surf World Cup in september, het Meerkabarett, waar vele Duitse komieken worden geëerd, en de Duitse Polo Masters Sylt in augustus. Aan het einde van het evenementjaar is er weer een oerknal met het grote nieuwjaarsfeest, inclusief zwemmen op het strand, dat het eindpunt zal bepalen.

Volgens een oude traditie verlieten de twee Angelsaksische krijgsheren Horsa en Hengest in de 5e eeuw de haven van de voorganger van de huidige stad Wenningstedt voor hun verovering van Groot-Brittannië.

Top 5 reistips

Strandstoel bij Wenningstedt
Strandstoel bij Wenningstedt
Sylt van bovenaf

Wie het hele eiland in vogelperspectief wil bekijken en de naburige eilanden wil bekijken, maakt een excursie naar de vuurtoren van Hörnum. Het bezoek is mogelijk op maandag, woensdag en donderdag om 9:00, 10:00 en 12:00 uur.

Sylt Noordzee-keuken

Naast de typische visgerechten die typisch zijn voor de Noordzee, biedt Sylt's keuken ook een aantal specialiteiten. Probeer zeker de gebakken oesters met chamagner kool, het plein van Sylt lamsvlees met Toscaanse aardappelen en de mul met oesterbernaise. Naast deze culinaire hoogtepunten ontvangt u natuurlijk ook de verplichte visbroodjes in de havens, die deel uitmaken van elke vakantie aan de Noordzee, evenals een bezoek aan het strand.

Per schip naar de naburige eilanden

Bij eb heeft u de mogelijkheid om de naburige eilanden via het wad te bereiken, maar vooral voor gezinnen met kleine kinderen is een excursie per schip aan te bevelen. Excursieboten zoals de "MS-Adler" vertrekken vanuit de haven van Hörnum en varen naast Amrum en Föhr één keer per week naar het enige diepzee-eiland van Duitsland, Helgoland.

Whisky gemaakt in Sylt

Whiskeyspecialisten vinden op het eiland met de "Sylter-Tide" een heel bijzondere druppel op het eiland. Terwijl andere whisky's alleen in donkere pakhuizen rijpen, wordt deze druppel gedurende vele maanden in eikenhouten vaten opgeslagen in de getijdenzone, waar hij wordt blootgesteld aan de invloed van het zeewater door de afwisseling van hoog- en laagwater en zo een zeer bijzonder aroma krijgt.

In de voetsporen van de eerste Sylters

Dat het huidige Wenningstedt al meer dan 5.000 jaar geleden in het neolithicum bewoond was, wordt bewezen door het Denghoog-graf aan de noordelijke rand van het dorp. Bezoek deze heilige plaats uit de oudheid en ga op zoek naar meer overblijfselen van de eilandbewoners uit het stenen tijdperk, verborgen in het struikgewas dat nog veel meer te ontdekken valt.