Vind Vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken

Highlights aan de Noordzee Denemarken

 • Gezinsvriendelijke vakantieregio
 • Ideaal voor Vikingliefhebbers
 • Breed spectrum van evenementen
 • Insider tip voor natuurliefhebbers

De beste Vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
meer...
Havneby, Rømø
Vakantiehuis • 152 m² • 4 Slaapkamers
Op een prachtig natuurperceel op het zuidelijke deel van het eiland ligt dit met riet bedekte en twee verdiepingen tellende bakstenen huis. Het vakantiehuis heeft een gezellige en vertrouwde sfeer. Een uitstekende plek voor een gezinsvakantie. Kinderen en volwassenen kunnen vele uren doorbrengen in het grote, heldere zwembadgedeelte met het zwembad van 24 vierkante meter (houd er rekening mee dat het zwembad alleen vanaf april tot september incl. kan worden gebruikt). De goed uitgeruste keuken is verbonden met de woonkamer. Hier zorgt de kachel op koele avonden voor aangename temperaturen, ...
vanaf € 64 / nacht
meer...
Løkken, Noordzee Denemarken
Vakantiehuis • 83 m² • 3 Slaapkamers
4,0
Dit ruime, verzorgde houten vakantiehuis staan op een open natuurgrondstuk. Middels een kort voetpad kom je bij het strand. Het huis heeft een lichte woonkamer en in de keuken is een mogelijkheid om te eten. Je verblijft hier tussen de plaatsen Løkken und Lønstrup.In Løkken zijn veel winkels waar je de produkten kunt kopen van de lokale kunstenaars. Er zijn ook diverse goede restaurants, gezellige cafés en een levendig nachtleven. In Lønstrup kan je zien hie de vissers hun boten aan het strand trekken en de vers gevangen vis meteen verkopen. Thuis kan je de vis op de eigen barbecue bereiden...
vanaf € 46 / nacht
meer...
Thorsminde, Noordzee Denemarken
Vakantiehuis • 125 m² • 4 Slaapkamers
5,0
Als u een ontspannen vakantie in de vissersplaats Thorsminde wilt doorbrengen dan is dit vakantiehuis perfect. Het staat in de buurt van de bruisende Noordzee, maar ook on de buurt van het Nissum Fjord. U kunt hier lange wandelingen maken langs de zee en daarna genieten van een massage in de whirlpool. De inrichting is mooi en modern. Op het terras staan tuinmeubels en een grill.Bij de zandbak is ook een schommel. Breng vooral een bezoek aan het Strandgutmuseum St. George, hier wordt het verhaal verteld van een grote schipbreuk welke plaatsvond in de kerstnacht in 1811.
vanaf € 91 / nacht

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen van vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken

€ 132voor 4 feb. - 11 feb.
€ 148 jaarlijks gemiddelde
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Gemiddelde prijs per week

Beschikbaarheid van vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken

18%voor 4 feb. - 11 feb.
34% jaarlijks gemiddelde
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen aan de Deense Noordzeekust

Een vakantieappartement aan de Deense Noordzeekust

De Deense Noordzeekust biedt talloze vakantieaccommodaties in alle maten en prijsklassen, van de Duitse grens tot Skagen. U zult vooral blij zijn om te wonen in moderne vakantieappartementen en vakantiehuizen in kustplaatsen als Ribe en Esberg in het zuiden, Thorsminde in het midden van Denemarken en Klitmøller en Hirtshals in het noorden.

Rust en ontspanning met een vakantiehuis op het platteland

De Deense Noordzee-eilanden Rømø en Fanø zijn veel rustiger, waar u zich kunt vestigen in een van de traditionele lagunehuizen en kunt genieten van het uitzicht op de Noordzee en de Waddenzee. De twee eilanden bieden ook ideale omstandigheden voor een vakantie op de Noordzee in Denemarken met een hond.

Vakantie aan de Noordzeekust van Denemarken

Reizigers en activiteiten

Familieparadijs Deense Noordzee

Naast de vele uren zon, zijn het vooral de vele fijne zandstranden die de Deense Noordzeekust tot een ideale vakantiebestemming voor gezinnen maken. Terwijl de allerkleinsten zich wijden aan architectonische wonderen van zand, schelpen en zeewier of spetteren in de ondiepe branding, ontspannen de groten zich in een strandstoel. Dankzij de bestaande hondenstranden en hondenbossen, waar viervoeters zich naar hartelust kunnen uitleven, krijgt uw hond ook zijn geld op de Deense Noordzee.

De Deense Noordzeekust voor natuurliefhebbers

Een hoogtepunt voor alle natuurliefhebbers is de Deense Waddenzee, die sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verken deze unieke habitat, waar meer dan 4.000 dier- en plantensoorten leven, alleen of neem deel aan een van de vele slikkentochten. Naast wandelen op de zeebodem biedt het Deense kustlandschap ook een groot aantal kwelders en binnenmeren, die ideaal zijn om vogels te spotten.

Reizigers en activiteiten

Vuurtoren op het strand van Skagen
Vuurtoren op het strand van Skagen

Dingen om te weten

Beste reistijd

De beste reistijd voor de Noordzeekust van Denemarken begint in mei, wanneer tot 15 graden Celsius en bijna 10 uur zon per dag wandelaars en fietsers aantrekken. De constante hoge weersomstandigheden zorgen ervoor dat het seizoen tot ver in september duurt. De zwemmers moeten echter rekening houden met de maanden juli en augustus, wanneer de Noordzee een verfrissende badtemperatuur bereikt.

Regelmatige evenementen

Het evenementjaar begint in de vrieskou met het traditionele Skagen Winterzwemfestival in februari, wanneer de lokale bevolking en gewaagde toeristen de Noordzee bij Denemarken induiken. Een ander hoogtepunt voor het hele gezin is de grote Vikingmarkt in mei in Ribe, waar de showmannen het leven van de Noormannen in het heden brengen. Naast het Klöppelfestival is ook het grootste drakenfestival ter wereld, dat in juni op het eiland Fanø plaatsvindt, interessant. Het muzikale programma wordt afgesloten met het rockfestival "Danmarks Smukkeste Festival" in augustus.

Het Deense Noordzee-eiland Rømø heeft met een breedte tot zes kilometer het breedste zandstrand van Europa.
Uniek landschap in Denemarken
Uniek landschap in Denemarken

Top reistips

Superlatieve fietstocht

Wie zijn vakantie aan de Noordzee doorbrengt, moet van de gelegenheid gebruik maken om een paar kilometer te fietsen over het langste bewegwijzerde fietspad ter wereld (6.000 kilometer), dat u dwars door het unieke kustlandschap voert.

In de voetstappen van de Vikingen

Wil je je onderdompelen in de wereld van de Vikingen? Dan kunt u dit doen op de Vikingmarkt in Ribe of op een uitstapje naar de koninklijke graven bij Jelling, naar het Vikingcentrum in het zuidwesten van Jutland of het Vikingcentrum Fyrkat. Plezier voor jong en oud is ook gegarandeerd door kindvriendelijke rondleidingen.

De Zwarte Zon van Denemarken

Twee keer per jaar kunt u het fenomeen van de zogenaamde Zwarte Zon aan de Deense Noordzeekust zien. Namelijk wanneer in mei en oktober talloze spreeuwen op de kwelders rusten en tijdelijk de zon verduisteren met hun aërobe manoeuvres.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken

Hoeveel kost het gemiddeld om een vakantiewoning aan de Noordzee Denemarken te huren?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €120 per nacht. Een vrij hoge prijs voor bestemmingen in Denemarken.

In welke tijd van het jaar kan je aan de Noordzee Denemarken gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een accommodatie?

Degenen die graag budgetvriendelijk willen reizen, brengen het beste een bezoek in september, november en mei. Dit zijn de goedkoopste maanden van het jaar, met een gemiddelde prijs van respectievelijk: €96, €99 en €99 per nacht.

Wanneer zijn vakantiehuizen aan de dure kant aan de Noordzee Denemarken?

Uit de gegevens van Holidu kunnen we opmaken dat de kosten per nacht aan de Noordzee Denemarken gemiddeld het hoogst zijn in de maanden: juli (€181), januari (€141) en augustus (€137).

Is Noordzee Denemarken een goede bestemming voor een last-minute reis?

Als je Noordzee Denemarken bezoekt, is het belangrijk om proactief te zijn, omdat 80% van de vakantiehuizen meestal volgeboekt zijn.

Wat is de beste maand voor een spontaan reisje naar Noordzee Denemarken?

In de maanden april, mei en juni zien we het hoogste percentage beschikbare huisjes, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 38%, 31% en 29%. Zelfs tijdens deze maanden waarin er de meeste beschikbaarheid is, 33%. Geven we je de tip altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Wanneer zijn de meeste accommodaties vol?

De maand met de hoogste bezettingsgraad in doorsnee, is juli (met 6% van de vakantiewoningen beschikbaar). Daarna volgen augustus (8%) en februari (14%). Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid slechts 9%. Het is daarom aanbevolen om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel accommodaties zijn er te vinden aan de Noordzee Denemarken op Holidu?

In deze regio zijn er via Holidu circa 8.100 accommodaties, die verhuurd worden door 20 verschillende aanbieders.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen aan de Noordzee DenemarkenBooking.com Vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken
Airbnb Vakantiehuizen aan de Noordzee DenemarkenAirbnb Vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken
Vrbo Vakantiehuizen aan de Noordzee DenemarkenVrbo Vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken
Bookiply Vakantiehuizen aan de Noordzee DenemarkenBookiply Vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken
FeWo-direkt Vakantiehuizen aan de Noordzee DenemarkenFeWo-direkt Vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken
Abritel Vakantiehuizen aan de Noordzee DenemarkenAbritel Vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken
HRS Vakantiehuizen aan de Noordzee DenemarkenHRS Vakantiehuizen aan de Noordzee Denemarken
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Denemarken
 3. Zuid-Denemarken
 4. Midden-Jutland
 5. Westkust Denemarken
 6. Noord-Jutland
 7. Waddenzee
 8. Waddeneilanden
 9. Noordzee Denemarken