Vind Vakantiehuizen in Naarden

Highlights in Naarden

  • Vestingstad
  • Nederlands Vestingmuseum
  • Speelplaats Oud Valkeveen
  • Gooimeer
  • Naarder Eng

Andere accommodaties in Naarden, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Naarden

€ 164voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 165 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Naarden

33%voor 25 mrt. - 1 apr.
33% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Naarden

Mooie vestingstad

De oude vestingstad Naarden is werkelijk een plaatje. Je ziet de oude vesting overal waar je kijkt (langs de randen dan) en je kunt volop genieten van de oude huizen, straatjes en gezelligheid. De vakantiehuizen in Naarden zijn stuk voor stuk comfortabel. De een is wat groter dan de ander, dat komt omdat de huizen in het binnenstadje een stuk kleiner zijn. Maar dat doet natuurlijk niet af aan de charme! Deze vakantiehuizen hebben nog authentieke kenmerken en zijn hierdoor zeker aan te raden. Je bent vlakbij mooie plaatsen als Muiderberg, dat aan het IJsselmeer ligt. Of wat dacht je van Bussum? Een leuke stad waar je goed kunt shoppen. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen in Naarden en maak je keuze.

Ontdek de natuur en meer

De natuurlijke omgeving van Naarden is ook prachtig. Zo zit je vlakbij het Naarderbos een plek waar je kunt wandelen en golfen. Bovendien heeft het een strand, wat natuurlijk heerlijk is in de zomer! Naarden heeft een aantal leuke restaurants in de binnenstad, ga hier zeker een keertje eten. De vakantiehuizen in Naarden zijn natuurlijk voorzien van een keuken (in de meeste gevallen), dus je kunt ook zelf kokkerellen. Zit je graag in de tuin in de zomer? Kijk dan voor vakantiehuizen in Naarden met tuin, het aanbod is groot. Ook is de trouwe viervoeter welkom in een aantal vakantiehuizen. Zo is echt iedereen op vakantie!

Vakantie in Naarden

Locatie en oriëntatie

Een mooie vesting

Naarden is een vestingstad en dat zie je maar al te goed vandaag de dag. De vesting is nog in tact en je kunt er overheen wandelen. Vanaf de lucht ziet het er ook prachtig uit! Het is een soort stervorm. Naarden is onderdeel van Gooise Meren, samen met Bussum, Muiden en Muiderberg. Vroeger was het een zelfstandige gemeente. Het is bijzonder om je voor te stellen dat er vroeger trams door het stadje reden! Deze waren in verbinding met Muiden, Diemen en zelfs Amsterdam (Westerpoort). Dit was voor de oorlog, na de oorlog is dit veranderd. Naarden is vanaf het hele land goed bereikbaar en ligt in het noorden van de Randstad.

De beste reistijd voor Naarden

Naarden is echt in elk seizoen te bewonderen. Wel is het leuk als je lekker naar buiten kan om de vesting en andere locaties te ontdekken natuurlijk! Ga daarom in de lente of zomer richting Naarden. Het leuke is dat Naarden elke zaterdag een mooie markt heeft. Hier kun je inkopen doen voor als je gaat koken in je vakantiehuis bijvoorbeeld. Het is tevens een plek waar velen elkaar ontmoeten en een praatje maken!

Reizigers en activiteiten

Naarden voor cultuurliefhebbers

Zoals gezegd is Naarden een vestingstad. En heus niet de minste! Want er zijn er niet zoveel in Nederland. In elk geval niet die zo goed bewaard gebleven is als dit. De vesting zie je namelijk duidelijk liggen en je kunt verschillende routes bewandelen over de vesting. Als je meer informatie over de vesting wil is het leuk om naar het Nederlands Vestingmuseum te gaan. De laatgotische kerk is ook de moeite waard. Dit is de Sint Vituskerk. Het originele plafond zit er nog in, wat de kerk enorm veel karakter geeft. Ben je met de kids in Naarden? Dan vinden ze Oud Valkeveen heel erg leuk! Dit is een gigantische speeltuin dat buiten Naarden ligt (een kwartiertje rijden).

Naarden voor natuurliefhebbers

In Naarden heb je ook voldoende activiteiten in de natuur. Zo heb je het Naardermeer bijvoorbeeld! Dit is een beschermd natuurgebied Het Naardermeer heeft meerdere plassen en is eigenlijk een soort moerasgebied. Vandaar dat je hier ook zulke mooie vogels kunt spotten! Ook heb je nog het Gooimeer, dat aan de andere kant te vinden is. Het Gooimeer is ideaal als je bootje wil varen bijvoorbeeld. Het meer is ontstaan na de inpoldering van Flevoland. En als je ten oosten van Naarden bent, om je vanzelf bij natuurgebied Naarder Eng. Hier wandel je door het bos en heb je hier en daar een prachtig uitzicht op het Gooimeer.

Naarden is een eeuwenoude vestingstad waarvan de vesting nog heel duidelijk aanwezig is.

Top 5 tips in Naarden

1. Ontdek de vesting

De oude vesting van Naarden is een prachtig exemplaar. Maak een wandeling over een deel van de vesting en ontdek hoe het in elkaar steekt! Je ziet gelijk veel van het prachtige stadje.

2. Nederlands Vestingmuseum

Het Nederlands Vestingmuseum is een leuke plek als je meer wil leren over de vesting van Naarden. Het is gevestigd in een oud bastion, bastion Turfpoort. Ook worden er soms demonstraties gegeven met het oude kanon!

3. Vogels spotten op het Naardermeer

Het Naardermeer bestaat eigenlijk uit meerdere meren die een moerasachtig karakter hebben. Vandaar dat het ook een populaire plek is onder bijzondere vogels. Maak een boottochtje en ontdek een aantal soorten!

4. Sint Vituskerk

De Sint Vituskerk is een prachtig en groot exemplaar in het centrum. Ga zeker even naar binnen, de sfeer is echt authentiek. Daarnaast moet je ook even omhoog kijken, hier zie je een prachtig plafond die origineel is. De kerk is in laatgotische stijl gebouwd.

5. Stranddag

Zelfs vlakbij Naarden kun je lekker naar het strand! Ga richting het dorp Muiderberg en geniet van een heerlijk zandstrand. Deze vind je aan het IJsselmeer. Dit is overigens ook een goede plek om te zeilen, mocht je dit kunnen en willen.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Naarden

Wat is de gemiddelde prijs van een vakantiehuis in Naarden?

Met een gemiddelde prijs van €134 per nacht, ligt deze bestemming aan de onderzijde van de prijsklasse voor huizen in Nederland.

In welke tijd van het jaar kun je in Naarden gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiewoning?

De maanden met de meest gereduceerde prijzen in Naarden zijn: september, november en oktober, met een gemiddelde prijs per nacht van respectievelijk €126, €129 en €129.

In welke maanden is het gunstiger om een vakantiewoning te reserveren in Naarden?

In de maand april, zien we de hoogste prijzen in Naarden. Met een gemiddelde van €144 per nacht, gevolgd door augustus (€139) en juli, met €138 per nacht.

Zijn er in de regel veel accommodaties te boeken in Naarden?

Het wordt aanbevolen dat je ruimschoots op tijd boekt, omdat gemiddeld maar 10% van de accommodaties vrij zijn, gedurende het hele jaar.

In welke tijd van het jaar zijn er veel vakantiehuizen te boeken in Naarden?

In de maanden januari, oktober en november zien we het hoogste percentage vrije vakantiewoningen, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 33%, 17% en 16%. Zelfs tijdens deze maanden waarin de beschikbaarheid erg hoog is, 22%. Raden we je aan altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Hoeveel accommodaties worden er via Holidu aangeboden in Naarden?

Holidu werkt met 4 verschillende partners samen, om jou een keuze uit 60 vakantiewoningen hier aan te bieden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in NaardenBooking.com Vakantiehuizen in Naarden
Airbnb Vakantiehuizen in NaardenAirbnb Vakantiehuizen in Naarden
Vrbo Vakantiehuizen in NaardenVrbo Vakantiehuizen in Naarden
Bookiply Vakantiehuizen in NaardenBookiply Vakantiehuizen in Naarden
FeWo-direkt Vakantiehuizen in NaardenFeWo-direkt Vakantiehuizen in Naarden
Abritel Vakantiehuizen in NaardenAbritel Vakantiehuizen in Naarden
HRS Vakantiehuizen in NaardenHRS Vakantiehuizen in Naarden
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Noord-Holland
  4. Naarden