Hotspots in Maastricht

Tips voor je reis naar Maastricht

magazine_image

Deze prachtige stad ligt in het zuidoosten van Nederland en combineert historische en moderne elementen tot in perfectie. In Maastricht kun je heerlijk rondslenteren, hotspots verkennen, een beetje winkelen, genieten van een lunch in een goed restaurant en genieten van een kopje koffie in een trendy, gezond café. Deze kleine stad heeft veel hoogtepunten. We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Maastricht verzameld.

1. Hotspot Maastricht: Kafe Théa

Kafe Théa is een onafhankelijke koffiebar met een brede selectie aan veganistisch gebak. Wanneer je het café binnenkomt, krijgt je het gevoel in een trendy en duurzame woonkamer te zijn. Het echte hoogtepunt van de Kafe Théa is de “boekenwurm bar”, wat eigenlijk gewoon een bar gemaakt van een plank met heel erg veel boeken is. Dus voel je vrij om op een regenachtige dag een ​​boek te pakken, een warme chocolademelk met amandelmelk te bestellen en gezellig weg te kruipen met je boek. Je kunt hier ook ontbijten en genieten van heerlijke pannenkoeken.

Kafe Théa

Kafe Théa / © Instagram: mariednv

2. Hotspot Maastricht: Polare

Al bijna 200 jaar wordt de kerk niet langer gebruikt als een plaats van religieuze eredienst, maar als een gebouw met veel verschillende functies, waaronder als een fietsenstalling en voor carnaval bijeenkomsten. Na een complexe restauratie in 2006, heeft de Dominicaanse kerk de thuisbasis van een boekhandel. De sfeer hier is echt uniek. Wanneer je het gebouw binnenkomt, heb je direct een duidelijk zicht op 1200 vierkante meter boeken. Ook vind je een klein maar gezellig café in het heiligdom.

Polare

Polare / © Instagram: teenzhang

3. Hotspot Maastricht: Lumière Cinema

Dit filmhuis is absoluut een speciale plek. De bioscoop is gevestigd in een prachtig nationaal monument in de Sphinx wijk, op een korte loopafstand van het stadscentrum. In het theater draaien niet alleen huidige en populaire films, maar ook films die een beetje uniek zijn of meer op documentaires lijken. Naast de bioscoop zelf is er ook een erg goed restaurant dat deel uitmaakt van het complex. Hier kun je genieten van koffie, lunch of diner in een toffe, retro pakhuis-sfeer.

Lumière Cinema

Lumière Cinema / © Instagram: lumieremaastricht

4. Hotspot Maastricht: Teazone

De naam zegt het al. Dit café draait helemaal om thee, van over de hele wereld. Maar het is niet alleen de thee die uit verschillende culturen komt; het interieur heeft ook een eclectische mix van verschillende stukken. Wat vooral bijzonder is, is dat alles wat je ziet te koop is in deze conceptstore. ‘S Middags kun je hier terecht voor een klassieke “high tea”. Maar het echte verborgen juweeltje is het dakterras in de zomer. Ontspan heerlijk in de zon en geniet van een koude lychee-ijsthee. Al met al biedt Teazone je meer dan 140 verschillende soorten thee, de klassieke afternoon high tea, zelfgemaakt gebak en koffie van hoge kwaliteit.

Teazone

Teazone / © Instagram: claudiarusso

Vakantiehuizen in Maastricht

Meer artikelen in deze categorie: