Hotspots in Liverpool

Tips voor je reis naar Liverpool

Liverpool is voor de meeste mensen de geboorteplaats van The Beatles en de stad van één van de grootste voetbalteams ter wereld. Maar het is ook een stad met bruisende cultuur, een mooi landschap en prachtige stranden op minder dan 30 minuten afstand.
We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Liverpool verzameld.

1. Hotspot Liverpool: Central Library

Grote kans dat het een keer regent als je in Liverpool verblijft, maar geen nood: wij weten precies wat je kunt gaan doen. Dit is één van de grootste en mooiste openbare bibliotheken in het Verenigd Koninkrijk, vooral na een grote verbouwing in 2013. Bezoekers kunnen zich hier helemaal verliezen in de enorme collectie, met veel zeldzame en belangrijke exemplaren van historisch drukwerk en geïllustreerde boeken. Het interieur is een perfecte mix van oud en nieuw, met veel ouderwetse kamers die je het gevoel geven dat je in Zweinstein loopt, en ook modernere kamers. Je kunt gratis naar binnen, dus als je even de tijd wilt vergeten met een goed boek, zit je bij Liverpool Central Library helemaal goed!

Central Library

Central Library / © Instagram: isanah_official

2. Hotspot Liverpool: Love thy Neighbour

Als je even tot rust wilt komen na een ochtendje winkelen in de bruisende stad, moet je echt eens naar dit café gaan. Het is een geweldige mix van koffietent, biologisch eethuis en een bar. Probeer de heerlijke smoothie bowls, de overdadige brunch spreads, grote en kleine gerechten en allerlei soorten speciale koffie en cocktails. Of je nu zin hebt in een gezonde, plantaardige maaltijd of cocktails tijdens het stappen op zaterdagavond, bij Love thy Neighbour kom je niets tekort. Wat dacht je van een kikkererwten-pannenkoekje met avocado en hummus? Alles klopt hier: Een rustige sfeer, een mooi interieur en geweldig eten.

Love Thy Neighbour

Love thy Neighbour / © Instagram: wanderingwithlaura2

3. Hotspot Liverpool: Palm House

Misschien kom je deze plek toevallig tegen als je een wandeling maakt in Sefton Park en misschien kom je hier wel speciaal voor; een bezoek aan Sefton Park Palm House is in ieder geval altijd een goed idee. In deze indrukwekkende Victoriaanse kas van bijna 100 hectare groeien allerlei exotische planten van overal ter wereld. De kas is het hele jaar open, behalve als er een grote bruiloft plaatsvindt. Er zijn soms ook leuke evenementen, dus kijk voor je gaat even op de website. En het leukste: de entree is gratis.

Palm House

Palm House / © Instagram: nickibells

4. Hotspot Liverpool: Botanische tuinen

Deze bijzondere locatie is onderdeel van de Baltic Triangle, het creatieve centrum van Liverpool. Het is een buurt van game designers, app ontwikkelaars, een skatepark en muzikanten. Misschien denk je dat de Botanical Garden gewoon een groene zone is, zoals ze in iedere stad hebben, maar dan heb je het mis. Het is een bar waar je kunt genieten van verschillende cocktails, vooral op basis van jenever! Als je via de poort naar binnen loopt, zie je een grote binnenplaats met verschillende leuke zitjes, gezellige verlichting, potten met planten, graffiti op de muren en een grote bar. Bestel hier een lekker drankje en geniet in het zonnetje van de fijne sfeer. Dit is het adres van de Botanical Garden: 49 New Bird St, Liverpool L1 0BW.

Botanical Garden

Botanical Garden / © Instagram: botanicalgarnliverpool

Vakantiehuizen in Liverpool

Meer artikelen in deze categorie: