Andere accommodaties in Wierden, die interessant kunnen zijn:

Vakantieparken in Wierden

Vakantieparken voor het hele gezin

Twente is een schitterende omgeving om van je vakantie te genieten en in de streek ligt ook de gezellige gemeente Wierden. In en rondom Wierden is een ruim aanbod aan vakantieparken te vinden waar je kunt genieten met het hele gezin. Huur een huisje voor 4 tot 6 personen en geniet in de mooie tuin. Of huur een vakantiehuis op het park voor de hele familie en geniet van een familieweekendje weg. Er zijn aparte slaapkamers voor kinderen en de woningen hebben meerdere badkamers. Veel vakantieparken hebben zwembad wat natuurlijk super is voor de kinderen. Bovendien is er vaak een animatieteam die ze urenlang bezig houden.

Vakantieparken in de natuur

Veel reizigers komen naar Wierden om te genieten van de mooi natuur. De Overijsselse gemeente ligt vlakbij de Sallandse Heuvelrug en een aantal recreatiegebieden. Bij de vakantieparken heb je de mogelijkheid fietsen te huren en de fietsroutes beginnen al bij je verblijf. Je overnacht in een rustige omgeving en je kunt een woning huren met ligbad en sauna. Dat wordt optimaal genieten van je vakantie.

Reizigers en activiteiten

Wierden met de familie

In de buurt van Wierden zijn ontzettend veel leuke activiteiten voor kinderen. Zo is het leuk een bezoekje te brengen aan het Internationaal Brandweermuseum in Rijssen. Je leert hier meer over de geschiedenis van de brandweer en er zijn een aantal brandweerwagens te bewonderen. Met mooi weer is het leuk het recreatiegebied het Lageveld te bezoeken. Er zijn leuke strandjes te vinden, er is een grote speeltuin en je kunt hier heerlijk zwemmen. Of maak een uitstapje naar het Avonturenpark Hellendoorn waar je meer dan 30 attracties kunt vinden. Voor alle leeftijden is er wat te beleven en je kunt een bezoek brengen aan het waterpark met glijbanen.

De natuur in

Vanuit je verblijf is het ontzettend makkelijk het natuurreservaat het Wierdense Veld te bereiken. Het is een uitgestrekt heidegebied met bossen en zandverstuivingen en je kunt hier urenlang wandelen. Iets verder weg ligt de Sallandse Heuvelrug. Het nationaal park is één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa en in het gebied ontdek je veel stuwwallen. Dat maakt het landschap heuvelachtig en natuurlijk heel uniek voor Nederland. Je kunt een excursie maken met een boswachter om bijzondere planten, bomen en dieren te ontdekken in de natuur.

Bij het Wierdense Loo en Hoge Hexel zijn veel vroeg-neolithische nederzettingen en grafheuvels gevonden. De omgeving heeft dus een ontzettend lange geschiedenis.

Top 7 tips in Wierden

1. Landgoed De Barkel

Net buiten Wierden kun je een bezoek brengen aan het Landgoed De Barkel. Je kunt hier mooie wandelingen maken in de bossen en er is een reconstructie van een grafheuvel te bewonderen.

2. Dagje Almelo

Almelo ligt op steenworp afstand van Wierden en in het centrum kun je een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum. Of ga een middagje winkelen en ontdek de leuke boetiekjes in de stad. Na afloop kun je genieten van een kopje koffie of een borrel op een terrasje.

3. Het Leemspoor

Ga een dagje naar Rijssen en ontdek de oude treinen bij het Leemspoor. 100 jaar geleden werden hier grondstoffen vervoerd naar de steenfabriek en het treintje rijdt nog steeds iedere zaterdag in de zomermaanden. Stap op bij het station aan de Markeloseweg of maak een rit met de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg.

4. Hengelo

In het centrum van Hengelo kunnen kunstliefhebbers een bezoek brengen aan het museum No Hero. Bewonder de uitgebreide collectie beeldende kunst en het schitterende gebouw. Of ontdek meer van de geschiedenis van de stad en neem een kijkje bij het Museum Hengelo. Luister naar de verhalen van de bewoners en ontdek de stijlkamers, de voorraadkelder en de dienstbodekamer.

5. Attractiepark de Waarbeek

Ga met je kinderen een dagje naar het Attractiepark de Waarbeek en maak een ritje in de rodelbaan, de Nautic Jet of het reuzenrad. Het park is vanaf het voorjaar tot en met het najaar geopend.

6. Natuurmuseum Holterberg

Midden op de Sallandse Heuvelrug kun je een bezoek brengen aan het Natuurmuseum Holterberg. Er zijn ontzettend veel leuke activiteiten voor kinderen terwijl ze van alles leren over de natuur. Met meer dan 1.000 dieren ontdek je hier één van de grootste collecties Europese diersoorten en vanuit het museum worden er leuke wandeltochten georganiseerd.

7. Oyfo Techniekmuseum

Een ander leuk museum voor kinderen is het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo. Kinderen kunnen hier spelen en experimenteren en er worden leuke wedstrijden gehouden.

Veelgestelde vragen over Vakantieparken in Wierden

Wat voor type voorzieningen kan je verwachten bij de vakantieparken in Wierden?

Met betrekking tot de faciliteiten die je kunt filteren via Holidu, blijkt dat de vakantieparken over veel faciliteiten beschikken waar reizigers naar op zoek zijn! De meest populaire faciliteiten die worden aangeboden, zijn over het algemeen: tuin (47%), balkon (47%) en wifi (47%). Klinkt goed, toch?

Zijn de vakantieparken in Wierden geschikt voor families met kinderen?

Volgens de Holidu database, is minder dan 10% van de hier passend zijn voor een vakantie met kinderen. Hier zal het vermoedelijk gemakkelijker zijn om met vrienden of als een koppel te boeken.

Zijn de vakantieparken in Wierden geschikt voor vakantiegangers met een huisdier?

Natuurlijk! In deze regio wordt bij 24% je de kans gegeven om je huisdier mee te nemen, 47% heeft zelfs een tuin!

Bieden de vakantieparken in Wierden in de regel draadloos internet?

Volgens Holidu's database, is circa 47% van de vakantieparken in Wierden inclusief wifi. Een erg goed percentage! Ben je benieuwd naar de andere faciliteiten? Bekijk de verschillende filters die je aan en uit kan zetten.

Hebben de vakantieparken in Wierden over het algemeen een zwembad?

Zeker weten! Volgens de data van Holidu, heeft een groot deel van de vakantieparken hier een zwembad. Het is daarom een ideale bestemming voor de zomer!

Zijn er luxe vakantieparken in Wierden?

Sommige vakantieparken zijn erg luxueus, maar niet alle. Als je opzoek bent naar dé verborgen parel, wacht dan niet te lang met boeken want maar 41% heeft een zwembad, 6% heeft een airconditioning.

Vakantiebestemmingen in de buurt met Vakantieparken

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantieparken in WierdenBooking.com Vakantieparken in Wierden
Airbnb Vakantieparken in WierdenAirbnb Vakantieparken in Wierden
Vrbo Vakantieparken in WierdenVrbo Vakantieparken in Wierden
Bookiply Vakantieparken in WierdenBookiply Vakantieparken in Wierden
FeWo-direkt Vakantieparken in WierdenFeWo-direkt Vakantieparken in Wierden
Abritel Vakantieparken in WierdenAbritel Vakantieparken in Wierden
HRS Vakantieparken in WierdenHRS Vakantieparken in Wierden
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Overijssel
  4. Wierden
  5. Vakantieparken Wierden