Populaire Vakantieparken in Schagen

Vind Vakantieparken in Schagen

Highlights in Schagen

 • Een heerlijke strandvakantie
 • Het Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg
 • Het Land van Fluwel Avonturenparadijs
 • Fietsen langs de duinen
 • Petten aan Zee

Andere accommodaties in Schagen, die interessant kunnen zijn:

Vakantieparken in Schagen

Kindvriendelijke vakantieparken

Kinderen zijn van harte welkom op de vakantieparken bij Schagen en tijdens je vakantie worden er herinneringen gecreëerd die ze later nog goed weten. Zo is er vaak een mascotte op het park en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Bovendien is er een zwembad met spannende glijbanen en is er een leuke speeltuin. De huisjes zijn kindvriendelijk ingericht en er zijn aparte slaapkamers aanwezig. Je kunt flesjes opwarmen in de magnetron en in de keuken kun je een heerlijke maaltijd voorschotelen voor het hele gezin.

Vakantieparken langs de kust

Schagen ligt op een prachtige locatie in Noord-Holland en het strand is ontzettend makkelijk te bereiken. Op het park kun je fietsen huren en mooie fietsroutes langs de kust maken. Het is een rustige omgeving en je bent omringd door bossen, duinen en een natuurrijke omgeving. Bij je huisje kun je heerlijk in de tuin zitten en je kunt gebruikmaken van het tuinmeubilair. Bij veel vakantieparken kun je genieten van wellnessfaciliteiten en er is bijvoorbeeld een sauna en steamroom. Je kunt een massage of gezichtsbehandeling boeken en je heerlijk ontspannen. Ook zijn er huisjes met eigen sauna en jacuzzi om optimaal te genieten.

Reizigers en activiteiten

Uitjes met de familie

In Schagen en in de omgeving is veel te beleven. Ga bijvoorbeeld naar het Automuseum en bewonder unieke exemplaren uit de vorige eeuw. Of ga een dagje naar het Land van Fluwel Avonturenparadijs waar je de hele dag avonturen kunt beleven. Er is een Blote Voetenpad, een Maisdoolhof en er zijn tal van attracties. Is het een dagje niet zo mooi weer? Dan kun je je prima vermaken in het zwembad De Wiel. Als de zon schijnt is het natuurlijk heerlijk om naar het strand te gaan. Je kunt hier lekker zwemmen of een mooie wandeling maken met het hele gezin.

Interessante musea in Schagen

Bij het Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg ga je helemaal terug in de tijd. Je stapt een boerenkamer binnen en je bewondert hoe de Westfriese boeren hier vroeger leefden. Daarnaast is er een unieke collectie rijtuigen te bezichtigen die tijdens de tien Westfriese Donderdagen nog door het centrum rijden. Neem ook een kijkje bij het Zijper Museum waar je meer leert over de geschiedenis van De Zijpe. Het museum heeft een bijzondere collectie voorwerpen en er zijn unieke tentoonstellingen. Als laatste kun je nog het Museum Slag van de Somme 1914- 1918 bezoeken. Het museum is in de zomermaanden geopend tijdens de Westfriese Donderdagen. Bewonder een bijzondere collectie voorwerpen uit de Eerste Wereldoorlog die je in de middeleeuwse kasteeltoren van het Slot Schagen kunt vinden.

In het voorjaar ligt Schagen midden tussen de kleurrijke bollenvelden.

Top 7 tips in Schagen

1. Vlindorado

Hoeveel verschillende vlindersoorten ken je? Bij het Vlindorado gaat er een hele kleurrijke wereld voor je open. De mooiste exemplaren vliegen door de tropische wildernis en er leven ook prachtige vogels en vissen.

2. De Hondsbossche Zeewering

Net ten zuiden van Petten ligt een 5,5 kilometer lange dijk. Het is de Hondsbossche Zeewering, een kustverdedigingsmaatregel die al jarenlang wordt verbreed en verhoogd. Het is een unieke plek waar je goed kunt zien hoe ons land beschermd wordt tegen overstromingen.

3. Petten aan Zee

Een gezellige badplaats in de buurt van Schagen is Petten aan Zee. Je kunt hier heerlijk van het strand genieten en je hebt hier een prachtig uitzicht langs de kust. Bezoek ook het bijzondere Palendorp, een monument dat een voormalig dorp symboliseert dat in 1792 in zee verdwenen is.

4. De Schoorlse Duinen

Een bezoek aan de Schoorlse Duinen mag tijdens je vakantie niet ontbreken. Je kunt hier heerlijk in de bossen wandelen, maar de meeste bezoekers komen hier voor de Klimduin. Het is een hele klim naar boven, maar je wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Bovendien is de route naar beneden veel makkelijk en je kunt bij de duin naar beneden hollen.

5. Landgoed Hoenderdaell

Bij het Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna breng je een bezoekje aan alpaca’s, torenvalken, papegaaien en andere bijzondere dieren. Tijdens de vogel demonstratie leer je van alles over het leven van de roofvogels en over wat ze eten.

6. Dagje Hoorn

Ga een dagje richting het IJsselmeer en ontdek de leuke bezienswaardigheden in Hoorn. Aanraders zijn het Museum van de 20e Eeuw, het Westfries Museum en een rit met de Museumstoomtram..

7. Den Helder

Een andere leuke plaats om te bezoeken is Den Helder. Hier kun je een kijkje nemen bij het Marinemuseum waarmee een onderzeeër van binnen kunt bewonderen.Er zijn verschillende modelschepen en je kunt uniformen van de Koninklijke Marine bewonderen.

Veelgestelde vragen over Vakantieparken in Schagen

Wat voor type voorzieningen hebben de vakantieparken in Schagen?

Onder de faciliteiten die je kunt vinden via Holidu, blijkt dat de vakantieparken over veel faciliteiten beschikken waar vakantiegangers van dromen! De meest populaire faciliteiten die voorkomen, zijn over het algemeen: balkon (58%), tuin (56%) en wifi (53%). Super toch!

Zijn de vakantieparken in Schagen geschikt voor vakanties met kinderen?

Volgens de gegevens van Holidu, is 47% in deze regio kindvriendelijk. Het zal daarom niet moeilijk zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de vakantieparken in Schagen passend voor reizigers met een huisdier?

Zeker weten! In deze regio wordt bij 33% je de kans gegeven om je huisdier mee te nemen, 56% heeft ook een tuin!

Bieden de vakantieparken in Schagen in de regel draadloos internet?

Welzeker! Hier heeft 53% van de vakantieparken wifi. Perfect voor werken op afstand, je kunt online zijn zonder problemen!

Zijn de vakantieparken hier vaak uitgerust met een open haard of een zwembad?

Ja! Volgens Holidu's database, hebben de meeste vakantieparken in deze regio een open haard. Dit is ideaal voor een overwintering!

Hebben de vakantieparken in Schagen opties om van de buitenlucht te genieten?

Meer dan de helft van de vakantieparken hebben een balkon en een uitzicht (58% en 51%) het is de perfecte bestemming voor degenen die ervan dromen om 's morgens wakker te worden en te genieten van een prachtig uitzicht. Ongeveer 56% heeft zelfs een tuin, je zult dus zeker je perfecte verblijf vinden. Als je houdt van heerlijk buiten eten en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 24% van de vakantieparken is hiermee uitgerust.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantieparken in SchagenBooking.com Vakantieparken in Schagen
Airbnb Vakantieparken in SchagenAirbnb Vakantieparken in Schagen
Vrbo Vakantieparken in SchagenVrbo Vakantieparken in Schagen
Bookiply Vakantieparken in SchagenBookiply Vakantieparken in Schagen
FeWo-direkt Vakantieparken in SchagenFeWo-direkt Vakantieparken in Schagen
Abritel Vakantieparken in SchagenAbritel Vakantieparken in Schagen
HRS Vakantieparken in SchagenHRS Vakantieparken in Schagen
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Noord-Holland
 4. Nederlandse Noordzeekust
 5. Nederlandse kust
 6. Schagen
 7. Vakantieparken Schagen