Campings in de Eifel

Campings in de Eifel

3 accommodaties gevonden voor Campings. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Vind Campings in de Eifel

Highlights in de Eifel

  • Wandelen en fietsen
  • De Genovevaburg
  • Het magische Monschau
  • Vakwerkhuizen in Monreal
  • Vulkanische meren

Campings in de Eifel

Overnachten in het vulkaanlandschap

Je hoeft niet ver te reizen om van een bijzonder landschap te genieten. In de Duitse Eifel ontdek je een bijzonder oud vulkanisch landschap met uitgestrekte bossen, meren en wijngaarden. En in dit unieke heuvellandschap zijn tal van campings te vinden. Je overnacht hier midden in de natuur en de wandelroutes zijn makkelijk te ontdekken. Met mooi weer kun je heerlijk in de tuin zitten bij je tent en in de avond kun je gezellig gaan barbecueën.

Een kindvriendelijke bestemming

Kinderen kunnen zich uitermate goed vermaken in de natuur van de Eifel. En het plezier begint al op de camping. Veel campings hebben namelijk een zwembad en een speeltuin. En als het zonnetje schijnt is het leuk de recreatiegebieden in de omgeving te bezoeken. Er is een kleine supermarkt op de camping waar je vers brood en lokale producten kunt aanschaffen. Bovendien kun je bij de snackbar en het restaurant een hapje gaan eten. Bij veel campings kun je fietsen en mountainbikes huren en er zijn tal van sportieve uitjes die je kunt organiseren.

Reizigers en activiteiten

Het landschap van de Eifel

Het landschap van de Eifel is ongeveer 13.000 jaar geleden ontstaan. Zo is bijvoorbeeld door een gigantische eruptie de Laacher See ontstaan. Vandaag de dag is dit een populair recreatiegebied. En de Vulkaaneifel bestaat uit talloze maren die je kunt bezoeken. Een maar ontstaat nadat het magma opstijgt en daarna volgt een gigantische explosie. Als de vulkanische activiteiten voorbij waren vulde de trechter zich vervolgens met water. Rondom de maren kun je uitstekend wandelen en fietsen. Sportievelingen kunnen de top van de Hohe Acht beklimmen. Het is met 747 meter hoogte de hoogste berg van de Vulkaaneifel.

Leuke steden en dorpen

Monschau is één van de bekendste plaatsen in de Eifel. In het centrum ontdek je prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen en de oude binnenstad ligt direct langs de oevers van de rivier de Rur. Het dorp is sprookjesachtig en het is een aanrader het Rode Huis te bezoeken. Hier leer je meer over de lakennijverheid in de 18e eeuw. Neem ook een kijkje bij de lakenstad Monreal. Ook deze plaats staat vol vakwerkhuizen en het middeleeuwse dorpje heeft tal van romantische steegjes en pittoreske pleintjes. Het dorp verandert helemaal in een sprookjesachtig decor tijdens de jaarlijkse kerstmarkten.

In totaal waren er in de Eifel meer dan 70 maarvulkanen. Tegenwoordig zijn er nog maar 10 die gevuld zijn met water.

Top 7 tips in de Eifel

1. De Genovevaburg

In het stadje Mayen kun je de prachtige Genovevaburg bezoeken. Hier kun je een bezoek brengen aan het Deutsche Schieferbergwerk en het Eifelmuseum. Beklim ook de 34 meter hoge Golotoren en geniet van het waanzinnige uitzicht.

2. De Nürburgring

Raceliefhebbers mogen een bezoek aan de Nürburgring niet overslaan. Jaarlijks zijn er meer dan 100 races en als er geen races zijn, dan kun je zelf een rondje gaan rijden. Leer meer over de motorsportgeschiedenis en ontdek hoe het voel om een autocoureur te zijn.

3. De Brubbel

De Brubbel, ofwel de Wallender Born, is een schouwspel dat je niet van missen. Ieder half uur spuwt de bron 6 minuten lang het water de lucht in. Deze koolzuurhoudende bron is één van honderden in de Eifel, maar deze kun je bezoeken. Volg ook het leuke Brubbelpad van 3,5 kilometer.

4. Vogelsang

Vogelsang werd in de jaren 30 door de nazi’s gebouwd. Jarenlang werd hier getraind en het gebouw werd later gebruikt als fabriek en militair oefenterrein. Tegenwoordig kun je bij Vogelsang een rondleiding maken met een gids die je meer vertelt over het verleden. Daarnaast zijn er workshops, evenementen en wisselende tentoonstellingen.

5. Kasteel Eltz

Het Kasteel Eltz is net een echt sprookje. Het kasteel staat bovenop de rots en heeft schitterende torens. Tijdens de Kasteelrondleiding bezichtig je de schatkamer en de keldergewelven.

6. Kuren in de Eifel

Met zoveel borrelende bronnen is het geen verrassing dat er veel kuuroorden in de Eifel te vinden zijn. Ga bijvoorbeeld naar het Bad Neuenahr-Ahrweiler in het Ahrdal en geniet van de thermale baden. Het kuuroord is omgeven door wijngaarden en je kunt hier genieten van geneeskrachtige bronnen en modderbaden.

7. Het Maarmuseum

Wil je meer te weten komen over de maren? Dan is het een aanrader het Maarmuseum te bezoeken in Manderscheid. Hier leer je alles over het ontstaan van de vulkaanmeren en je ontdekt ook wat er vandaag de dag nog onder de grond gebeurd. Het is een ontzettend leerzaam museum voor zowel volwassenen als kinderen.

Informatie over campings in Eifel

🏡 Campings beschikbaar: 75 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -34%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €30.
⭐ Meest populaire voorzieningen: tuin, wifi en balkon.
🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 64 accommodaties.
👩‍👩‍👧‍👦 Voor families: 16% van de accommodaties.
🏊 Met zwembad: 31 accommodaties.

Veelgestelde vragen over Campings in de Eifel

Wat voor type faciliteiten zijn er beschikbaar bij de campings in de Eifel?

Wat betreft de faciliteiten die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de campings veel voorzieningen hebben waar reizigers van dromen! De meest populaire voorzieningen die worden aangeboden, zijn over het algemeen: wifi (76%), tuin (59%) en balkon (57%). Niet slecht, toch?

Hoe beoordelen reizigers de campings meestal in de Eifel?

Volgens de gegevens van Holidu, hebben de meeste campings in de Eifel een score minder dan 3,5 sterren. Het zal daarom moeilijker kunnen zijn om de best beoordeelde accommodaties te vinden.

Zijn de campings in de Eifel passend voor reizigers met een huisdier?

Zeker weten! In deze regio wordt bij 55% je huisdier met open armen ontvangen. 59% heeft zelfs een tuin!

Hebben de campings in de Eifel meestal draadloos internet?

Jawel! Hier heeft 76% van de campings draadloos internet. Het is de perfecte bestemming voor digitale nomaden!

Wat betaal je voor de campings normaal gesproken in de Eifel?

De meeste, 93%, kosten minder dan €100 per nacht. Dit is de perfecte bestemming voor het reserveren van een goedkope accommodatie. Start meteen met het zoeken naar een camping dat bij jou past.

Zijn de campings hier vaak uitgerust met een open haard of een zwembad?

Zeker weten! Volgens de gegevens van Holidu, hebben veel campings hier een zwembad. Het is daarom een perfecte bestemming voor de zomer! Daarnaast heeft 35% zelfs een barbecue!

Zijn de campings in de Eifel geschikt voor een tripje met een grote groep of eerder voor een reis met een kleine familie?

Volgens Holidu's gegevens, verwelkomt 94% van de campings vier reizigers. Ongeveer 89% van de campings in de Eifel beschikken over minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de ideale bestemming voor families van vier!

Zijn er luxe campings in de Eifel?

Het valt mee, campings in de Eifel zijn niet perse gericht op luxe faciliteiten. Echter, als je op zoek bent naar een unieke accommodatie, adviseren we je ook niet te lang te wachten met boeken. De beschikbaarheid kan in deze regio beperkt zijn. Van de accommodaties in de Eifel, heeft 27% een zwembad, 59% een tuin en 19% heeft een sauna. Als je op zoek bent naar een groot verblijf, 94% van de campings verwelkomt groepen met meerdere volwassenen.

Ben je geïnteresseerd om te weten te komen wat de beste momenten zijn in het jaar om af te reizen naar Eifel?

Afgaande op de voorzieningen bij de campings in de Eifel, is het een bestemming die bij alle seizoenen past. Er zijn verschillende opties, zoals airco of een zwembad en nog veel meer. Daarom zal je van Eifel kunnen genieten in comfort, het hele jaar door.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer