B&B's en pensions in Zwolle

B&B's en pensions in Zwolle

Andere vakantie-ideeën en accommodaties in Zwolle, die interessant kunnen zijn

B&B's en pensions in Zwolle

Weekendje weg

De stad Zwolle is ideaal voor een weekendje weg, want er is genoeg te doen! Van lekker winkelen in de binnenstad tot een bezoek aan een aantal musea, zoals de Fundatie. Zwolle ligt in de provincie Overijssel, in het noordoosten van het land. De B&B’s in Zwolle zijn volop aanwezig, zowel in de binnenstad als daarbuiten. Mocht je net iets meer natuur om je heen willen, dan is een B&B net buiten de stad ideaal. Zo heb je best of both worlds! De B&B’s in de binnenstad van Zwolle zijn dan weer handig als je vooral activiteiten in de stad wilt ondernemen. Kijk naar het aanbod van B&B’s en pensions in Zwolle.

Even er tussenuit

Zwolle is ideaal om er even tussenuit te gaan. Je hebt een leuk en historisch centrum, maar het is ook weer niet zo groot dat je het gevoel hebt dingen te missen als je er een weekend bent. Daarnaast zorgt de groene omgeving ook voor genoeg activiteiten, zoals wandelen en fietsen. Na je ontbijtje bij de B&B kun je kijken wat je gaat doen die dag. Een dagje bij de B&B in Zwolle blijven hangen behoort ook tot de mogelijkheden natuurlijk! Dat is handig als je er wat langer bent en meer tijd hebt.

Reizigers en activiteiten

Zwolle voor cultuurliefhebbers

Een van de highlights van de stad is museum De Fundatie. Dit komt alleen al door het bijzondere gebouw! Het is een neoclassicistisch gebouw met een moderne opbouw. Deze opbouw heeft een totaal andere vorm dan de rest van het gebouw, dat rechttoe rechtaan is. Eenmaal binnen zie je wisselende collecties, met voornamelijk moderne kunst. Een andere leuke activiteit is winkelen. Hier kun je dat heel goed doen! De binnenstad barst van de winkels en boetieks, en na het winkelen kun je lekker op een terrasje neerstrijken voor een hapje eten of drankje. Wil je bijzonder eten? Reserveer dan bij De Librije, de sterrentent.

Zwolle voor gezinnen

Met het hele gezin kun je genieten van het aanbod van Zwolle. Naast museum De Fundatie heb je er nog veel meer! Ga zeker naar de boekhandel en brasserie die in de oude kerk zit, deze heet Waanders in de Broeren. De Sassenpoort is de poort die vroeger diende als toegang tot de stad, in de 14e en 15e eeuw. De poort staat nu in de top 100 van Nederlands mooiste monumenten. Ook vind je op sommige plekken in de stad nog de oude stadsmuur, die ook bij de stadspoort hoorde.

Zwolle heeft een mooi monument, de Sassenpoort. Deze staat in de top 100 van Nederlands mooiste monumenten.

Top 7 tips in Zwolle

1. Museum De Fundatie

Museum De Fundatie kennen vele mensen. Dit komt vooral door het unieke ontwerp van het gebouw. Het is een neoclassicistisch gebouw met daarop een hele moderne opbouw. In het museum zijn wisselende tentoonstellingen van moderne, beeldende kunst te zien.

2. Bruisende barretjes

De binnenstad van Zwolle is erg gezellig en dit is mede te danken aan de studenten die hier studeren! Zwolle is een echte studentenstad, dus op elke hoek van de straat is wel een leuk barretje te vinden.

3. Waarders in de Broeren

Waarders in de Broeren is een oude kerk waar iets nieuws in zit. Hier zit namelijk een boekhandel en brasserie. Ook zit er een galerie met kunst! Een bijzondere plek om te bezoeken dus.

4. De Sassenpoort

De Sassenpoort is een bijzondere poort. Deze diende namelijk als toegang tot de stad in de 14e en 15e eeuw. Daarnaast is het vandaag de dag een monument die in de top 100 staat van Nederland. Naast de poort zijn er ook nog restanten van de stadsmuur te vinden op verschillende plaatsen.

5. De Glazen Engel

De Glazen Engel is een bijzonder standbeeld. Het standbeeld is de aartsengel Michaël en bestaat uit honderden laagjes glas. Dit glas verlicht prachtig als de zon erop schijnt! Zeker mooi als de zon ondergaat, dan schittert het beeld prachtig. Aartsengel Michaël is de beschermengel van de stad Zwolle.

6. De Librije

De Librije is een sterrentent die bekend is bij bijna iedereen. In Zwolle kun je naar het restaurant gaan en proeven wat Jonnie de Boer en het team gekookt hebben.

7. De Grote Kerk

Aan het plein van de Glazen Engel vind je de Grote Kerk. Het is een prachtige kerk die toegankelijk is voor publiek. Leuk is om hier een rondleiding te nemen en meer te leren over de geschiedenis.

Informatie over B&B's en pensions in Zwolle

🏡 B&B's en pensions beschikbaar: 31 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -59%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €23.
⭐ Meest populaire voorzieningen: wifi, balkon en uitzicht.
🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 9 accommodaties.
📶 Voor workation: 97% van de accommodaties.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Zwolle

Wat voor type faciliteiten worden er aangeboden bij de b&b's en pensions in Zwolle?

Met betrekking tot de filters die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions over alles beschikken waar reizigers naar op zoek zijn! De meest populaire voorzieningen die worden aangeboden, zijn over het algemeen: wifi (95%), balkon (80%) en uitzicht (55%). Super toch!

Zijn de b&b's en pensions in Zwolle huisdiervriendelijk? Hebben de b&b's en pensions in Zwolle meestal wifi?

Vanzelfsprekend! In deze regio heeft 95% van de b&b's en pensions wifi. Dus geen paniek, je blijft tijdens je verblijf toegang houden tot je e-mails en favoriete social media kanalen!

Wat zijn de prijzen voor de b&b's en pensions gemiddeld in Zwolle?

Een groot deel, 95%, kosten ruwweg minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het vinden van een betaalbare accommodatie. Start meteen met het zoeken naar een b&b of pension dat bij jou past.

Zijn de b&b's en pensions in Zwolle geschikt voor een verblijf met een grote groep of beter voor een vakantie met een kleine groep?

Volgens de gegevens van Holidu, is 100% geschikt voor koppels. Dus dit is de ideale bestemming voor koppels op reis. Klaar voor een weekendje weg samen naar Zwolle? Je bent maar een paar klikken verwijderd van het daadwerkelijk boeken! Gebruik tijdens het zoeken ook de verschillende filters, dan worden alle faciliteiten getoond die jij belangrijk vindt.

Zijn b&b's en pensions een goed idee voor een luxe weekend in Zwolle?

Als we kijken naar het aanbod via Holidu, kunnen we bevestigen dat b&b's en pensions in Zwolle meestal niet de beste keuze zijn voor degenen die graag op een luxe vakantie gaan. In deze regio is 0% van de accommodaties uitgerust met een zwembad, 10% heeft een sauna en 30% heeft een tuin.

Zijn de b&b's en pensions in Zwolle een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

Ja, Zwolle is de beste plek om diep adem te halen en tijd buiten door te brengen! Hier heeft 80% van de b&b's en pensions een balkon of terras en 55% heeft een uitzicht. Ongeveer 30% heeft ook een tuin, je zult dus zeker je perfecte verblijf vinden. Voor barbecuefanaten is het een goed idee om te dubbel checken of er een aanwezig is bij de accommodatie, omdat 0 % een barbecue heeft.

In welk seizoen wordt er geadviseerd om op vakantie te gaan naar Zwolle?

Te oordelen aan de hand van de voorzieningen bij de b&b's en pensions in Zwolle, is het een ideale bestemming waarvan je op ieder moment van het jaar kan genieten. Er zijn accommodaties met zwembad, airco en zelfs een open haard. Daarom zal je van Zwolle kunnen genieten als je daar zin in hebt.

Vakantiebestemmingen in de buurt met B&B’s & pensions

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer