Vind B&B’s & pensions in Nijmegen

Highlights in Nijmegen

  • Oudste stad van Nederland
  • Valkhofpark
  • Waar is Wally
  • St. Stevenskerk
  • Leuke boetiekjes om te shoppen

Andere accommodaties in Nijmegen, die interessant kunnen zijn:

B&B's en pensions Nijmegen

Stad en natuur

Het Brabantse en altijd gezellige Nijmegen is een mooie stad. Bovendien heb je in de omgeving een prachtige natuur. Een heerlijke combinatie voor een paar dagen weg. Het handige van een B&B en pension is dat je niet je eigen ontbijt hoeft te regelen. Zo kun je onbezorgd aan je vrije dagen in Nijmegen beginnen. Ga je voor een plek op een verbouwde boerderij of ga je middenin de stad zitten, zodat je direct bij alle bezienswaardigheden zit?

Het stadse leven

Er zijn in Nijmegen zelf en de directe omgeving veel B&B’s te vinden. Vaak verblijf je dan op het erf van een boerderij. Hierdoor leer je de locals kennen en heb je een heel ander gevoel dan dat je in een hotel zou verblijven. Het is een stuk gemoedelijker! Helemaal fijn is dat je in sommige gevallen ook kunt kiezen om met acht personen richting Nijmegen te komen. Dan huur je een heel huis af bijvoorbeeld. Zo kun je met iedereen gezellig vakantie vieren!

Reizigers en activiteiten

Nijmegen voor cultuurliefhebbers

Wat je veel zult zien zijn Middeleeuwse gebouwen die veelal in ere hersteld zijn. Dat is echt een kenmerk van deze stad! Nijmegen is de oudste stad van Nederland, dus een beetje trots zit er wel in natuurlijk. De Sint Stevenskerk is een pareltje in de stad, evenals het Waaggebouw. Voor wat groen bezoek je het Valkhofpark, waar tevens het Valkhofkapel staat. Ook vind je hier de Barbarossa ruïne. Het MuZIEeum zorgt voor een bijzondere beleving. Dit museum gaat over wel en niet zien en je kunt een rondleiding krijgen van een blind persoon. Zelf zal je veel in het donker tasten, letterlijk!

Nijmegen voor natuurliefhebbers

De omgeving van de stad Nijmegen is zo gek nog niet. Je vindt hier prachtige glooiende landschappen buiten de stadsgrenzen! Pak de fiets en fiets enkele fietsroutes af. Een andere leuke manier om de stad zelf te zien, is ook door de fiets te nemen. Bij het vvv kantoor kun je de verschillende routes ophalen. Wist je dat er in de buurt van Nijmegen ook wijn wordt verbouwd? Bezoek de wijnranken zelf in Groesbeek.

In Nijmegen zijn 25 Wally’s verspreid, het is leuk om met de kids te ontdekken waar die allemaal staan!

Top 7 tips in Nijmegen

1. Kanunnikenhuisje

Je eerste kop koffie drink je in een Kanunnikenhuisje, ja echt! De huisjes zijn eeuwenoud en je vindt ze naast de Stevenskerk. Dit kan zeker beschouwd worden als een van de mooiste straatjes van Nijmegen.

2. Leuke boetiekjes

Nijmegen heeft een heel gezellig centrum waar je goed kunt winkelen. Er zijn straten met de standaard winkels, maar ook enkele straten waar je meer de boetiekjes hebt! Zo is de Lange Hezelstraat de oudste winkelstraat van Nederland.

3. Waar is Wally? In Nijmegen!

Iedereen kent de boeken van Waar is Wally. En Wally is ook neergestreken in Nijmegen! Door de stad kun je 25 Wally’s spotten. Dit is een hele leuke tocht, vooral met de kids. Ontdek ze allemaal terwijl je ook de stad zelf goed zal ontdekken!

4. Wandel langs de Waal

Een wandeling langs de Waal is sowieso een goed idee! Het is een brede rivier waar je van een stukje natuur kunt genieten. Je kunt zo de stad uit lopen of richting het Valkhofpark gaan.

5. Museum het Valkhof

Museum het Valkhof, wat vanzelfsprekend in het Valkhofpark ligt, is een interessant museum dat meer vertelt over de Romeinse geschiedenis. De Romeinen leefden hier vroeger namelijk, dus er zijn verschillende vondsten gedaan die in het museum tentoongesteld zijn.

6. Fietsmuseum

In Nijmegen zit een fietsmuseum, het Velorama. Er zijn enorm veel oude en nieuwe modellen te bewonderen. Sommige fietsen vertellen een verhaal, zoals de huwelijks fietsen van Bernhard en Juliana.

7. Uitzicht vanaf de St. Stevenskerk

De buitenkant van de Stevenskerk moet je gezien hebben en ook van binnen eigenlijk… En van boven! Je kunt namelijk de toren in klimmen waar je uitzicht hebt over heel Nijmegen. Van binnen is het een vrij simpele kerk, maar het uitzicht loont.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Nijmegen

Wat voor type voorzieningen zijn er beschikbaar bij de b&b's en pensions in Nijmegen?

Wat betreft de voorzieningen die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions veel voorzieningen hebben waar vakantiegangers van dromen! De meest populaire voorzieningen die worden aangeboden, zijn over het algemeen: wifi (96%), balkon (92%) en uitzicht (88%). Niet slecht, toch?

Hoe beoordelen reizigers de b&b's en pensions meestal in Nijmegen?

In deze regio worden ze vaak erg gewardeerd. Ongeveer 50% van de b&b's en pensions hebben een beoordeling van 4,5 sterren. Wat inhoudt dat het in Nijmegen mogelijk is om zonder moeite een b&b en pension te vinden voor je volgende trip!

Zijn de b&b's en pensions in Nijmegen kindvriendelijk?

Volgens de Holidu database, is 50% in deze regio kindvriendelijk. Het zal daarom gemakkelijk zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de b&b's en pensions in Nijmegen geschikt voor vakantiegangers die met hun huisdier reizen?

Absoluut! In deze regio wordt bij 12% een huisdier geaccepteerd, 85% heeft daarnaast ook nog eens een tuin!

Hebben de b&b's en pensions in Nijmegen doorgaans draadloos internet?

Welzeker! In deze regio heeft 96% van de b&b's en pensions wifi. Het is de perfecte bestemming voor digitale nomaden!

Hoeveel kosten de b&b's en pensions gemiddeld in Nijmegen?

Een hoog percentage, 58%, kosten minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het reserveren van een betaalbare b&b en pension!

Hebben de b&b's en pensions in Nijmegen vaak een open haard of een zwembad?

Niet altijd, volgens de gegevens van Holidu, zijn er maar een paar b&b's en pensions in Nijmegen met een open haard.

Zijn de b&b's en pensions in Nijmegen geschikt voor een vakantie met een grote groep of beter voor een weekendje weg met een kleine groep?

Volgens de gegevens van Holidu, is 100% geschikt voor twee personen. Dus dit is de ideale bestemming voor koppels op vakantie. Klaar voor een weekendje weg samen naar Nijmegen? Wacht niet met boeken! Gebruik tijdens het zoeken naar het perfecte verblijf ook de verschillende filters.

Zijn de b&b's en pensions in Nijmegen een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

Meer dan de helft van de b&b's en pensions hebben een balkon en een uitzicht (92% en 88%) het is de beste bestemming voor degenen die ervan dromen om 's morgens wakker te worden en te genieten van een prachtig uitzicht. Ongeveer 85% heeft ook een tuin, je zal geen probleem hebben met het vinden van je vakantieparadijs.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in NijmegenBooking.com B&B’s & pensions in Nijmegen
Airbnb B&B’s & pensions in NijmegenAirbnb B&B’s & pensions in Nijmegen
Vrbo B&B’s & pensions in NijmegenVrbo B&B’s & pensions in Nijmegen
Bookiply B&B’s & pensions in NijmegenBookiply B&B’s & pensions in Nijmegen
FeWo-direkt B&B’s & pensions in NijmegenFeWo-direkt B&B’s & pensions in Nijmegen
Abritel B&B’s & pensions in NijmegenAbritel B&B’s & pensions in Nijmegen
HRS B&B’s & pensions in NijmegenHRS B&B’s & pensions in Nijmegen
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Gelderland
  4. Nijmegen
  5. B&B’s & pensions Nijmegen