B&B's en pensions in Harlingen

B&B's en pensions in Harlingen

Andere vakantie-ideeën en accommodaties in Harlingen, die interessant kunnen zijn

B&B's en pensions in Harlingen

B&B's en pensions in het centrum

In het noordwesten van Friesland ligt het mooie havenstadje Harlingen. In het knusse centrum zijn tal van B&B's en pensions te vinden en je bent op loopafstand van de haven en de pier. Veel B&B's en pensions liggen langs de grachten en je geniet van een fantastisch uitzicht over het water en de boten. In de ochtend wordt je verwend met een heerlijk ontbijt en de rest van de dag kun je in Harlingen heerlijk eten. Ook de winkels in de stad zijn op loopafstand van je B&B of pension.

Een natuurrijke omgeving

Harlingen ligt in een prachtig polderlandschap met tal van weilanden en dijken. In deze mooie natuurrijke omgeving is een mooi aanbod aan B&B's en pensions te vinden. Een aantal B&B's en pensions hebben fietsen te huur zodat je heerlijk kunt fietsen tijdens je vakantie. En bij bijna alle B&B's en pensions kun je je auto voor de deur parkeren. Vanuit Harlingen gaat er een trein naar omliggende plaatsen als Franeker, Dronrijp en Leeuwarden.

Reizigers en activiteiten

Bezienswaardigheden in Harlingen

Het centrum van Harlingen is ontzettend knus en er zijn tal van grachten te ontdekken. Hier staan prachtige pakhuizen en er zijn sfeervolle straatjes te vinden. Door de belangrijke handelspositie kreeg de havenstad al in 1234 stadsrechten en in de centrum zijn er 500 monumentale panden te ontdekken. Ook werden er prachtige tegels gemaakt en vandaag de dag kun je nog altijd een kijkje nemen hoe de tegels gemaakt worden. Bij de Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek leer je alles over het vakmanschap en je kunt er schitterend aardewerk bewonderen en kopen. De oorspronkelijke tegels staan bekend als de Friese Witjes.

De omgeving van Harlingen

Harlingen is een centrale locatie om de rest van het noorden van Nederland te ontdekken. De zeehavenstad ligt direct aan de Waddenzee en vanuit de haven vertrekken er regelmatig boten naar Terschelling en Vlieland. Bij de Zuiderpier kun je heerlijk wandelen en zie je de boten de haven in- en uitvaren. Als je goed oplet kom je ook langs de Walvis, een sculptuur die om de paar minuten water de lucht inspuit. Langs de dijk kun je heerlijk fietsen en je komt langs dorpen als Zurich, Roptazijl en Koehool. Of maak een leuk uitstapje naar het IJsselmeer waar je tal van watersporten kunt beoefenen.

Harlingen is één van de Friese elf steden en via de Afsluitdijk is de havenstad uitstekend te bereiken.

Top 7 tips in Harlingen

1. Het Gemeentemuseum het Hannemahuis

Bij het Gemeentemuseum het Hannemahuis duik je de geschiedenis van Harlingen in. Je bewondert er scheepsmodellen, ambachtelijk werken en blauwwit aardewerk. Ontdek de jeneverstokerij van Sybrandt Talma of ontdek Baurs kunsthandel anno 1814.

2. Zeilen op de Waddenzee

Vanuit Harlingen varen er dagelijks zeilboten de Waddenzee. Tijdens een excursie leer je ontzettend veel over dit UNESCO-Werelderfgoed en de schipper laat je bijzondere plekjes zien. Er is een kans dat je onderweg zeehonden tegenkomt en je geniet van een heerlijke dag op het water.

3. Dagje Leeuwarden

Vanuit het centrum van Harlingen kun je met de trein naar Leeuwarden reizen. Hier is het leuk het Fries Museum te bezoeken of een kijkje te nemen bij de voormalige gevangenis de Blokhuispoort. Met kinderen is het leuk de Miniature People Route te volgen. Onderweg ontdek je kleine poppetjes en tafereeltjes die verborgen zijn in spleten en muren. Tussendoor ontdek je de schitterende binnenstad van Leeuwarden.

4. Rondvaart door de grachten

In de zomermaanden kun je een leuke rondvaart door de Harlingen grachten maken. Je vaart anderhalf uur langs de mooiste grachtenpanden en de schipper vermeld allerlei leuke wetenswaardigheden. Je komt langs authentieke sluisjes en prachtige singels.

5. De Visserijdagen

Eind augustus is het altijd groot feest in Harlingen. Dan vinden namelijk de Visserijdagen plaats. De stad staat bol van de activiteiten en er komen jaarlijks ruim 150.000 bezoekers. Je leert meer over de visserijsector, er is leuke live muziek en je kunt overheerlijk eten.

6. De Slachtedijk

Wil je een mooie lange wandeling maken? De Slachtedijk is inmiddels een klassieker in Friesland. De route is bijna 42 kilometer lang en loopt over een voormalige slaperdijk. Je wandelt door pittoreske Friese dorpjes en een prachtig landschap.

7. Franeker

In het nabijgelegen stadje Franeker kun je een kijkje nemen bij het Eise Eisinga Planetarium. Hier bewonder je een bewegend model van het zonnestelsel die door de wolspinner Eise Eisinga werd gebouwd. Het is een uniek museum waar je van alles leert over de ruimte.

Informatie over B&B's en pensions in Harlingen

🏡 B&B's en pensions beschikbaar: 18 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -30%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €45.
⭐ Meest populaire voorzieningen: wifi, uitzicht en balkon.
🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 6 accommodaties.
📶 Voor workation: 100% van de accommodaties.
🏊 Met zwembad: 2 accommodaties.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Harlingen

Wat voor type voorzieningen zijn er beschikbaar bij de b&b's en pensions in Harlingen?

Wat betreft de filters die je kunt selecteren via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions over alles beschikken waar reizigers naar verlangen! De meest populaire voorzieningen die verschaft worden, zijn over het algemeen: wifi (100%), uitzicht (67%) en balkon (58%). Super toch!

Hoe beoordelen reizigers de b&b's en pensions meestal in Harlingen?

Volgens de gegevens die Holidu heeft verzameld, heeft minder dan 20% van de b&b's en pensions in Harlingen een beoordeling van 3,5 sterren. Als dit criterium belangrijk voor je is, is het misschien goed om iets meer focus te leggen op de beoordelingen.

Zijn de b&b's en pensions in Harlingen geschikt voor vakantiegangers die met hun huisdier reizen? Bieden de b&b's en pensions in Harlingen over het algemeen een internetverbinding?

Welzeker! Volgens de verzamelde gegevens van afgelopen jaar heeft 100% van de b&b's en pensions wifi. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte workation plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vrije dag te nemen!

Wat betaal je voor de b&b's en pensions normaal gesproken in Harlingen?

Veel b&b's en pensions, 83%, kosten minder dan €100 per nacht. Dit is de ideale bestemming voor het reserveren van een goedkope accommodatie. Start meteen met het zoeken naar een b&b of pension dat bij jou past.

Hebben de b&b's en pensions in Harlingen vaak een zwembad?

Zelden. Volgens Holidu's database, is de minderheid van de b&b's en pensions hier uitgerust met een zwembad.

Zijn de b&b's en pensions in Harlingen geschikt voor een vakantie met een groep vrienden of beter voor een reis als koppel?

Volgens de database van Holidu, is 100% geschikt voor twee gasten. Dus dit is de perfecte bestemming voor koppels op vakantie. Klaar voor een weekendje weg samen naar Harlingen? Je bent maar een paar klikken verwijderd van het daadwerkelijk boeken! Zijn ook andere faciliteiten belangrijk voor jouw verblijf? Zet tijdens het zoeken de verschillende filters aan en uit.

Zijn b&b's en pensions in Harlingen de beste optie voor een luxueuze reis?

Niet echt. De accommodaties op deze locatie hebben niet altijd extra faciliteiten. Dus, als je zoekt naar b&b's en pensions in Harlingen moet je jezelf voorbereiden op wat minder luxe. Want 8% heeft een zwembad, 17% heeft een tuin , en er zijn geen accommodaties met sauna.

Hebben de b&b's en pensions in Harlingen opties om van een buitenruimte rond het verblijf te genieten?

Ja, Harlingen is de beste plek om diep adem te halen en tijd buiten door te brengen! Hier heeft 58% van de b&b's en pensions een balkon of terras en 67% heeft een uitzicht. Bovendien zijn er veel accommodaties die een fantastische tuin hebben, zodat je extreem goed van je vakantie kan genieten. Voor barbecuefanaten is het een goed idee om te dubbel checken of er een aanwezig is bij de accommodatie, omdat 8 % een barbecue heeft.

Als ik zin heb om een uitstapje te plannen naar Harlingen, wat is dan de beste periode om dit te doen?

De faciliteiten die we zien bij de accommodaties , zijn alles wat een vakantiebestemming nodig heeft en kunnen zich aanpassen aan het seizoen. Er is een variatie aan opties, van zwembad tot open haard. Daarom zal je van Harlingen kunnen genieten in comfort, het hele jaar door.

Vakantiebestemmingen in de buurt met B&B’s & pensions

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in HarlingenBooking.com B&B’s & pensions in Harlingen
Airbnb B&B’s & pensions in HarlingenAirbnb B&B’s & pensions in Harlingen
Vrbo B&B’s & pensions in HarlingenVrbo B&B’s & pensions in Harlingen
Bookiply B&B’s & pensions in HarlingenBookiply B&B’s & pensions in Harlingen
FeWo-direkt B&B’s & pensions in HarlingenFeWo-direkt B&B’s & pensions in Harlingen
Abritel B&B’s & pensions in HarlingenAbritel B&B’s & pensions in Harlingen
HRS B&B’s & pensions in HarlingenHRS B&B’s & pensions in Harlingen
500+ meer