Andere vakantie-ideeën en accommodaties in Bergen op Zoom, die interessant kunnen zijn

B&B's en pensions in Bergen op Zoom

Een weekendje weg

Bergen op Zoom is een verrassende stad in Brabant, Nederland. Je hebt enorm veel historische gebouwen in het centrum en er is elk weekend wel een evenement te vinden (van muziek tot food). Het is bovendien veelzijdig omdat je prachtige heidegebieden en ook andere natuurgebieden in de buurt hebt. De B&B’s en pensions in Bergen op Zoom zijn in de meeste gevallen ruim opgezet. Van grote boerderijen tot kleinere huizen in het centrum van Bergen op Zoom. Zie je jezelf al zitten aan je eerste kop koffie van de dag? Een heerlijk ontbijtje wordt natuurlijk verzorgd!

Geniet van de stad en natuur

Met de Bergse Heide om de hoek zit je goed. Helemaal als je in augustus komt en de heide in bloei staat! Maar ook in de stad zelf vermaak je je uitstekend, zo heb je een van de mooiste stadspaleizen van West-Europa in Bergen op Zoom liggen. Alle bezienswaardigheden zijn vrij gemakkelijk vanaf je B&B te bereiken. Als je wat verder uit het centrum zit, dan is het handig om met de auto te gaan. Bij de meeste B&B’s kun je voor de deur parkeren, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Weet jij al welke B&B het wordt? Bekijk het aanbod!

Reizigers en activiteiten

Bergen op Zoom voor cultuurliefhebbers

Met een rijke geschiedenis en zoveel monumenten (800 stuks) is het niet zo gek dat je je hier goed kunt vermaken op cultureel gebied. De highlight is het Markiezenhof. Het stadspaleis waar vroeger de heren woonden. Binnen leer je meer over het leven van de markiezen, maar ook worden er op het plein wel eens roofvogelshows of optredens gegeven. De gevangenpoort is daarnaast een mooie bezienswaardigheid. Deze poort diende eerst als toegang tot de stad, later werd het een gevangenis. Het is een gevangenis gebleven tot ongeveer 1925. De Grote Markt is het oudste gedeelte van de stad en hier slaag je sowieso voor een lekkere lunch of avondmaaltijd. Hier vinden ook veel events plaats, zoals ProefMei en JazzBoZ.

Bergen op Zoom voor natuurliefhebbers

De natuur rondom Bergen op Zoom is erg mooi! De stad staat er zelfs bekend om. Je hebt de prachtige Bergse Heide, een mooi gebied dat nog mooier is als alle heide in bloei staat. Ook heb je Fort de Roovere in Halsteren. Dit is een onderdeel van de Brabantse Waterlinie en ligt in de natuur. Als je hier wandelingen maakt, ga dan zeker naar dit fort waar je meer leert over de Brabantse Waterlinie. Je kunt hier twee routes bewandelen, eentje van 3 km en eentje van 5 km. Daarnaast heb je veel water bij Bergen op Zoom, hier kun je suppen, zwemmen en een bootje huren bijvoorbeeld.

Bergen op Zoom heeft een van de mooiste stadspaleizen van West-Europa, het Markiezenhof.

Top 7 tips in Bergen op Zoom

1. Het Markiezenhof

Het Markiezenhof was de vroegere woonplaats van de heren en markiezen van de stad. Het gebouw is bijzonder mooi vormgegeven, wat het dan ook een van de mooiste stadspaleizen van West-Europa maakt. Bekijk hier hoe de heren vroeger leefden en leer meer over het verleden van de stad Bergen op Zoom.

2. De Gevangenpoort

Ooit was het de poort die toegang gaf tot de stad, later is het ingezet als gevangenis. Deze ‘poort’ is tevens een van de oudste stadspoorten van heel Nederland! Neem een rondleiding en leer meer over het leven van de gevangenen die hier tot 1925 gezeten hebben.

3. Voor koffie- en theeliefhebbers

Koffie- en theeliefhebbers opgelet, in het nabijgelegen Steenbergen heb je een heus koffie- en theemuseum, genaamd De Klokgevel. Hier vind je een privéverzameling van zo’n 3000 pakken thee en 4000 pakken koffie. Ook vind je hier allerlei attributen om de thee of koffie te bereiden, zoals koffiepotten.

4. Wandelen Bergen op Zoom

Je kunt zowel stadswandelingen, met gids, of natuurwandelingen doen in de buurt van Bergen op Zoom. Zo heb je in de omgeving de Brabantse Wal, een prachtig natuurgebied waar je kunt wandelen, maar ook kunt bootje varen. Er zijn meerdere routes gemaakt door het vvv kantoor van Bergen op Zoom.

5. Klimbos Brabantse Wal

Klimbos Brabantse Wal is geschikt voor jong en oud! Er zijn verschillende parcours af te leggen, van makkelijk tot moeilijk. Het klimbos is geschikt voor kids vanaf 7 jaar.

6. Sint Gertrudiskerk

De Sint Gertrudiskerk is een van de mooiste van Bergen op Zoom. De kerk is prachtig vormgegeven en door de jaren heen verfraaid. De kerk staat op de Grote Markt, dus wip zeker even binnen.

7. Fort de Roovere

Fort de Roovere ligt in Halsteren en is onderdeel van de Brabantse Waterlinie. Dit bouwwerk is een restant hiervan en je leert meer over de geschiedenis van de waterlinie. De Brabantse Waterlinie is namelijk een van de oudste en langste waterlinies van Nederland.

Informatie over B&B's en pensions in Bergen op Zoom

🏡 B&B's en pensions beschikbaar: 10 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -58%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €38.
⭐ Meest populaire voorzieningen: wifi, balkon en uitzicht.
🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 2 accommodaties.
📶 Voor workation: 100% van de accommodaties.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Bergen op Zoom

Wat voor type faciliteiten kan je verwachten bij de b&b's en pensions in Bergen op Zoom?

Onder de voorzieningen die je kunt selecteren via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions de meeste voorzieningen hebben waar vakantiegangers van dromen! De meest populaire faciliteiten die worden aangeboden, zijn over het algemeen: wifi (100%), balkon (75%) en uitzicht (50%). Super toch!

Hoe beoordelen reizigers de b&b's en pensions meestal in Bergen op Zoom?

Volgens de gegevens die Holidu heeft verzameld, hebben de meeste b&b's en pensions in Bergen op Zoom een beoordeling minder dan 3,5 sterren. Er kan daardoor worden aangenomen dat dit geen regio is voor de best beoordeelde b&b's en pensions in Nederland.

Zijn de b&b's en pensions in Bergen op Zoom passend voor reizigers met een huisdier?

Natuurlijk! In deze regio wordt bij 25% een huisdier met open armen ontvangen, 38% heeft zelfs een tuin!

Hebben de b&b's en pensions in Bergen op Zoom meestal wifi?

Welzeker! Volgens de verzamelde gegevens van afgelopen jaar heeft 100% van de b&b's en pensions wifi. Het is de perfecte bestemming voor digitale nomaden!

Wat betaal je voor de b&b's en pensions gemiddeld in Bergen op Zoom?

Veel b&b's en pensions, 100%, kosten minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het reserveren van een betaalbare accommodatie. Start het zoeken meteen naar een b&b en pension die bij jou past.

Zijn de b&b's en pensions hier gewoonlijk uitgerust met een zwembad?

Ja! Volgens de data van Holidu, hebben veel b&b's en pensions hier een zwembad. Het is de ideale bestemming voor jou om de zomermaanden door te brengen!

Zijn de b&b's en pensions in Bergen op Zoom geschikt voor een vakantie met grote groepen of eerder voor een uitstapje als koppel?

Volgens Holidu's gegevens, accepteert 62% van de b&b's en pensions vier gasten. Ongeveer 12% van de b&b's en pensions in Bergen op Zoom hebben minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de perfecte bestemming als je met je kleine familie op vakantie gaat!

Zijn b&b's en pensions in Bergen op Zoom de beste keuze voor een luxe overnachting?

Inderdaad, b&b's en pensions in Bergen op Zoom zijn perfect voor een langere vakantie. Echter, als je op zoek bent naar een unieke accommodatie, dan moet je ook niet te lang wachten met reserveren. Beschikbaarheid kan hier beperkt zijn. In Bergen op Zoom, heeft 12% een zwembad, 38% een tuin en 25% heeft een sauna. Als je op zoek bent naar ruimte, 62% van de b&b's en pensions verwelkomen groepen met meerdere volwassene en 38% heeft een buitenplaats.

Hebben de b&b's en pensions in Bergen op Zoom opties om van een buitenruimte rond het verblijf te genieten?

Ja, het is de beste plek om hiervan te profiteren! Hier heeft 75% van de b&b's en pensions een balkon of terras en 50% heeft een uitzicht. Ongeveer 38% heeft zelfs een tuin, je zal geen probleem hebben met het vinden van je vakantieparadijs. Voor barbecuefanaten is het een goed idee om te dubbel checken of er een aanwezig is bij de accommodatie, omdat 0 % een barbecue heeft.

Weet je wat de ideale tijd van het jaar is, als je wilt reizen naar Bergen op Zoom?

Te oordelen aan de hand van de voorzieningen bij de b&b's en pensions in Bergen op Zoom, is het de perfecte bestemming voor bijvoorbeeld een vakantie in de winter of de zomer. Omdat er verschillende opties zijn, zoals airco of een zwembad en nog veel meer. Daarom zal je van Bergen op Zoom kunnen genieten in comfort, het hele jaar door.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in Bergen op ZoomBooking.com B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
Airbnb B&B’s & pensions in Bergen op ZoomAirbnb B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
Vrbo B&B’s & pensions in Bergen op ZoomVrbo B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
Bookiply B&B’s & pensions in Bergen op ZoomBookiply B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
FeWo-direkt B&B’s & pensions in Bergen op ZoomFeWo-direkt B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
Abritel B&B’s & pensions in Bergen op ZoomAbritel B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
HRS B&B’s & pensions in Bergen op ZoomHRS B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Noord-Brabant
  4. Bergen op Zoom
  5. B&B’s & pensions Bergen op Zoom