Populaire Bed & Breakfasts in Bergen op Zoom

Vind B&B’s & pensions in Bergen op Zoom

Highlights in Bergen op Zoom

  • Historische stad
  • Het Markiezenhof
  • St. Gertrudiskerk
  • Brabantse Wal
  • Koffie- en theemuseum

Andere accommodaties in Bergen op Zoom, die interessant kunnen zijn:

B&B's en pensions in Bergen op Zoom

Een weekendje weg

Bergen op Zoom is een verrassende stad in Brabant, Nederland. Je hebt enorm veel historische gebouwen in het centrum en er is elk weekend wel een evenement te vinden (van muziek tot food). Het is bovendien veelzijdig omdat je prachtige heidegebieden en ook andere natuurgebieden in de buurt hebt. De B&B’s en pensions in Bergen op Zoom zijn in de meeste gevallen ruim opgezet. Van grote boerderijen tot kleinere huizen in het centrum van Bergen op Zoom. Zie je jezelf al zitten aan je eerste kop koffie van de dag? Een heerlijk ontbijtje wordt natuurlijk verzorgd!

Geniet van de stad en natuur

Met de Bergse Heide om de hoek zit je goed. Helemaal als je in augustus komt en de heide in bloei staat! Maar ook in de stad zelf vermaak je je uitstekend, zo heb je een van de mooiste stadspaleizen van West-Europa in Bergen op Zoom liggen. Alle bezienswaardigheden zijn vrij gemakkelijk vanaf je B&B te bereiken. Als je wat verder uit het centrum zit, dan is het handig om met de auto te gaan. Bij de meeste B&B’s kun je voor de deur parkeren, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Weet jij al welke B&B het wordt? Bekijk het aanbod!

Reizigers en activiteiten

Bergen op Zoom voor cultuurliefhebbers

Met een rijke geschiedenis en zoveel monumenten (800 stuks) is het niet zo gek dat je je hier goed kunt vermaken op cultureel gebied. De highlight is het Markiezenhof. Het stadspaleis waar vroeger de heren woonden. Binnen leer je meer over het leven van de markiezen, maar ook worden er op het plein wel eens roofvogelshows of optredens gegeven. De gevangenpoort is daarnaast een mooie bezienswaardigheid. Deze poort diende eerst als toegang tot de stad, later werd het een gevangenis. Het is een gevangenis gebleven tot ongeveer 1925. De Grote Markt is het oudste gedeelte van de stad en hier slaag je sowieso voor een lekkere lunch of avondmaaltijd. Hier vinden ook veel events plaats, zoals ProefMei en JazzBoZ.

Bergen op Zoom voor natuurliefhebbers

De natuur rondom Bergen op Zoom is erg mooi! De stad staat er zelfs bekend om. Je hebt de prachtige Bergse Heide, een mooi gebied dat nog mooier is als alle heide in bloei staat. Ook heb je Fort de Roovere in Halsteren. Dit is een onderdeel van de Brabantse Waterlinie en ligt in de natuur. Als je hier wandelingen maakt, ga dan zeker naar dit fort waar je meer leert over de Brabantse Waterlinie. Je kunt hier twee routes bewandelen, eentje van 3 km en eentje van 5 km. Daarnaast heb je veel water bij Bergen op Zoom, hier kun je suppen, zwemmen en een bootje huren bijvoorbeeld.

Bergen op Zoom heeft een van de mooiste stadspaleizen van West-Europa, het Markiezenhof.

Top 7 tips in Bergen op Zoom

1. Het Markiezenhof

Het Markiezenhof was de vroegere woonplaats van de heren en markiezen van de stad. Het gebouw is bijzonder mooi vormgegeven, wat het dan ook een van de mooiste stadspaleizen van West-Europa maakt. Bekijk hier hoe de heren vroeger leefden en leer meer over het verleden van de stad Bergen op Zoom.

2. De Gevangenpoort

Ooit was het de poort die toegang gaf tot de stad, later is het ingezet als gevangenis. Deze ‘poort’ is tevens een van de oudste stadspoorten van heel Nederland! Neem een rondleiding en leer meer over het leven van de gevangenen die hier tot 1925 gezeten hebben.

3. Voor koffie- en theeliefhebbers

Koffie- en theeliefhebbers opgelet, in het nabijgelegen Steenbergen heb je een heus koffie- en theemuseum, genaamd De Klokgevel. Hier vind je een privéverzameling van zo’n 3000 pakken thee en 4000 pakken koffie. Ook vind je hier allerlei attributen om de thee of koffie te bereiden, zoals koffiepotten.

4. Wandelen Bergen op Zoom

Je kunt zowel stadswandelingen, met gids, of natuurwandelingen doen in de buurt van Bergen op Zoom. Zo heb je in de omgeving de Brabantse Wal, een prachtig natuurgebied waar je kunt wandelen, maar ook kunt bootje varen. Er zijn meerdere routes gemaakt door het vvv kantoor van Bergen op Zoom.

5. Klimbos Brabantse Wal

Klimbos Brabantse Wal is geschikt voor jong en oud! Er zijn verschillende parcours af te leggen, van makkelijk tot moeilijk. Het klimbos is geschikt voor kids vanaf 7 jaar.

6. Sint Gertrudiskerk

De Sint Gertrudiskerk is een van de mooiste van Bergen op Zoom. De kerk is prachtig vormgegeven en door de jaren heen verfraaid. De kerk staat op de Grote Markt, dus wip zeker even binnen.

7. Fort de Roovere

Fort de Roovere ligt in Halsteren en is onderdeel van de Brabantse Waterlinie. Dit bouwwerk is een restant hiervan en je leert meer over de geschiedenis van de waterlinie. De Brabantse Waterlinie is namelijk een van de oudste en langste waterlinies van Nederland.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Bergen op Zoom

Wat voor type faciliteiten worden er aangeboden bij de b&b's en pensions in Bergen op Zoom?

Onder de voorzieningen die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions over veel faciliteiten beschikken waar vakantiegangers naar verlangen! De meest populaire voorzieningen die voorkomen, zijn over het algemeen: uitzicht (100%), wifi (100%) en balkon (82%). Klinkt goed, toch?

Hoe beoordelen reizigers de b&b's en pensions meestal in Bergen op Zoom?

B&b's en pensions hebben hier erg positieve recensies. Conform de gegevens van Holidu, heeft 27% een beoordeling van gemiddeld 4,5 sterren. Een betrekkelijk hoog percentage, hoog genoeg om te bevestigen dat je hier zonder twijfel het perfecte b&b en pension voor een geweldige vakantie vindt!

Zijn de b&b's en pensions in Bergen op Zoom kindvriendelijk?

Volgens de gegevens van Holidu, is 27% in deze regio kindvriendelijk. Dus het is geen enige moeite om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Hebben de b&b's en pensions in Bergen op Zoom over het algemeen wifi?

Jawel! Volgens Holidu's gegevens heeft 100% van de b&b's en pensions draadloos internet. Perfect voor werken op afstand, je kunt online zijn zonder problemen!

Hoeveel kosten de b&b's en pensions gemiddeld in Bergen op Zoom?

Een groot deel, 45%, kost over het algemeen minder dan €100 per nacht. Dit is de perfecte bestemming voor het reserveren van een goedkoop b&b en pension!

Hebben de b&b's en pensions in Bergen op Zoom over het algemeen een open haard of een zwembad?

Niet altijd. Volgens Holidu's database, heeft de minderheid van de b&b's en pensions hier een zwembad.

Zijn de b&b's en pensions in Bergen op Zoom geschikt voor een verblijf met een groep vrienden of eerder voor een weekendje weg met een kleine groep?

Volgens Holidu's gegevens, is 100% geschikt voor koppels. Dus dit is de ideale bestemming voor reizende paren. Klaar voor een weekendje weg samen naar Bergen op Zoom? Wacht niet met boeken! Bekijk de andere faciliteiten met de filters die je aan en uit kan zetten.

Hebben de b&b's en pensions in Bergen op Zoom de mogelijkheid om buiten veel tijd door te brengen?

Meer dan de helft van de b&b's en pensions hebben een balkon en een uitzicht (82% en 100%) het is de beste bestemming voor degenen die ervan dromen om 's morgens wakker te worden en te genieten van een prachtig uitzicht. Ongeveer 64% heeft ook een tuin, je zal geen moeilijkheden hebben met het vinden van je vakantieparadijs. Als je houdt van heerlijk buiten eten en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 36% van de b&b's en pensions is hiermee uitgerust.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in Bergen op ZoomBooking.com B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
Airbnb B&B’s & pensions in Bergen op ZoomAirbnb B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
Vrbo B&B’s & pensions in Bergen op ZoomVrbo B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
Bookiply B&B’s & pensions in Bergen op ZoomBookiply B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
FeWo-direkt B&B’s & pensions in Bergen op ZoomFeWo-direkt B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
Abritel B&B’s & pensions in Bergen op ZoomAbritel B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
HRS B&B’s & pensions in Bergen op ZoomHRS B&B’s & pensions in Bergen op Zoom
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Noord-Brabant
  4. Bergen op Zoom
  5. B&B’s & pensions Bergen op Zoom