Vind B&B’s & pensions in Beemster

Highlights in Beemster

 • Het Fort bij Spijkerboor
 • Het Purmerends Museum
 • Het Het Ilperveld
 • Museum In 't Houten Huis
 • Het IJsselmeer

Andere accommodaties in Beemster, die interessant kunnen zijn:

B&B's en pensions in de Beemster

Overnachten in de dorpen

In de voormalige gemeente de Beemster zijn prachtige B&B's en pensions te vinden. Je kunt bijvoorbeeld in Middenbeemster, Westbeemster, Zuidoostbeemster of Noordbeemster overnachten. Tegenwoordig hoort de Beemster bij de gemeente Purmerend en ook hier is een ruim aanbod aan B&B's en pensions te vinden. Het is een hele centrale plek om de provincie Noord-Holland te gaan ontdekken en je bereikt de stad Amsterdam makkelijk met het openbaar vervoer. In de dorpen en in Purmerend zijn tal van restaurants te ontdekken en je kunt genieten in de zon op een knus terras. In de ochtend staat er bij je B&B of pension natuurlijk al een heerlijk ontbijt voor je klaar.

Overnachten in het polderlandschap

Nederland staat bekend om het polderlandschap, maar wist je dat de polder bij de Beemster de oudste is? Er is geen betere plek om van het polderlandschap te genieten! En de B&B's en pensions liggen in een schitterende natuurrijke omgeving. Het is fantastisch om hier te fietsen en wandelen. En vanuit je B&B of pension ben je binnen een handomdraai bij het IJsselmeer. Er is ontzettend veel te zien in deze unieke omgeving en het is een originele bestemming voor een vakantie in eigen land.

Reizigers en activiteiten

De geschiedenis van de Beemster

Om meer te leren over de geschiedenis van de Beemster en het polderlandschap, kun je meerdere interessante musea bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Purmerends Museum dat in het oude stadhuis aan de Kaasmarkt gevestigd is. Of neem een kijkje bij het Museum In 't Houten Huis waar de geschiedenis van de dorpen De Rijp en het Schermereiland centraal staat. Bij het Historisch Genootschap Beemster leer je meer over de 400 jaar cultuurgeschiedenis in het Unesco-werelderfgoed Droogmakerij de Beemster. En bij het Betje Wolff Museum kun je dineren zoals vroeger.

Ontdek het landschap van de Beemster

De Beemster is een prachtige omgeving om met de fiets te ontdekken. Je fietst dwars door het polderlandschap en je komt pittoreske dorpen en eeuwenoude boerderijen tegen. Neem onderweg een kijkje bij de Museummolen waar je ontdekt hoe 52 molens meehielpen aan de drooglegging van de Beemster. Er zijn nog 11 overgebleven molens in deze omgeving en je kunt hier ontdekken hoe de molen werkt. Het IJsselmeer is ook makkelijk te bereiken en hier ontdek je een paradijs voor watersportliefhebbers. Je kunt er heerlijk zeilen en op sommige plekken heb je de mogelijkheid te zwemmen.

De Beemster is Unesco-werelderfgoed vanwege de bijzondere verkaveling en het door de mens gemaakte landschap. Deze polder viel al in het jaar 1612 droog.

Top 7 tips in de Beemster

1. De Eilandspolder

Toen de Schermer en de Beemster werden drooggelegd is de Eilandspolder ontstaan. Vandaag de dag kunnen we genieten van een schitterend wandelgebied en onderweg kom je langs de historische molens. De wandelroute is in totaal 20 kilometer lang en gaat langs Schermerhorn, Driehuizen, Noordeinde en GrootSchermer.

2. Stichting Museum en Beeldentuin Nic Jonk

In Grootschermer kun je een kijkje nemen bij de Stichting Museum en Beeldentuin Nic Jonk. Je leert hier meer over de kunstenaar Nic Jonk en je bewondert een unieke collectie kunstwerken in de beeldentuin.

3. Ilperveld

Je kunt het natuurreservaat Ilperveld op meerdere manieren gaan ontdekken. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, maar je kunt ook een fluisterboot huren en langs de rietkragen varen. Bij de vogelkijkhut kun je de bijzondere vogels spotten en bij de veengebieden geniet je van weidse uitzichten.

4. Het Fort bij Spijkerboor

Fort bij Spijkerboor maakte deel uit van de Stelling van Amsterdam en het ligt aan de Westdijk bij Spijkerboor. Breng een bezoek aan de munitiekamers en ontdek de kanonnen en het gepantserd draaikoepelgeschut. Het is één van de grootste forten van de Stelling van Amsterdam en de gids vertelt je van alles over de geschiedenis van het fort.

5. Museum Broeker Veiling

Bij het Museum Broeker Veiling breng je een bezoek aan een veilinghuis uit de 19e eeuw. Je leert hier meer over de geschiedenis van de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld en hoe het veilen is ontstaan. Met een bootje kun je het Rijk der Duizend Eilanden gaan ontdekken en bij het ontdekmuseum leer je wat een keurmeester doet en hoe de veilingklok werkt.

6. Museumstoomtram

In Hoorn kun je een kijkje nemen bij de historische Museumstoomtram. Je bezoekt hier een spoorwegtentoonstelling en de trein rijdt nog regelmatig tussen Hoorn en Medemblik. Vergeet in Medemblik niet een bezoek te brengen aan het monumentaal museumschip uit 1956.

7. Zaanse Schans

Vanuit de Beemster is een uitstapje naar Zaanse Schans makkelijk te ondernemen. Het was één van de eerste industriegebieden van ons land en vroeger stonden er wel 500 molens in de provincie Noord-Holland. Een deel van de molens staat nog langs de Zaan en je kunt ze van binnen bewonderen. Bezoek ook het Molenmuseum of de Wooden Shoe Workshop om meer over het Nederlands erfgoed te leren.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Beemster

Wat voor type faciliteiten worden er aangeboden bij de b&b's en pensions in Beemster?

Met betrekking tot de voorzieningen die je kunt vinden via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions de meeste voorzieningen hebben waar reizigers naar verlangen! De meest populaire faciliteiten die worden aangeboden, zijn over het algemeen: wifi (95%), balkon (90%) en uitzicht (81%). Niet slecht, toch?

Hoe beoordelen reizigers de b&b's en pensions meestal in Beemster?

B&b's en pensions in deze regio hebben zeer positieve recensies. Volgens Holidu's gegevens, heeft 48% een beoordeling van 4,5 sterren. Een relatief hoog percentage, hoog genoeg om te bevestigen dat je hier zonder twijfel het perfecte b&b en pension voor een geweldige vakantie vindt!

Zijn de b&b's en pensions in Beemster geschikt voor families met kinderen?

Beoordelend aan de hand van de gegevens van Holidu, is 33% in deze regio kindvriendelijk. Dus het kost dus geen enkele moeite om een ideaal verblijf voor jou en je kinderen te vinden. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de b&b's en pensions in Beemster huisdiervriendelijk?

Natuurlijk! In deze regio wordt bij 14% de mogelijkheid geboden voor reizigers om huisdieren mee te nemen, 76% heeft ook een tuin!

Hebben de b&b's en pensions in Beemster over het algemeen een internetverbinding?

Welzeker! Volgens Holidu's database heeft 95% van de b&b's en pensions draadloos internet. Het is de perfecte bestemming voor digitale nomaden!

Wat betaal je voor de b&b's en pensions normaal gesproken in Beemster?

Een hoog percentage, 43%, kosten minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het vinden van een betaalbare b&b en pension!

Zijn de b&b's en pensions in Beemster geschikt voor een verblijf met meerdere personen of beter voor een uitstapje als koppel?

Volgens de data, verzameld door Holidu, is 100% geschikt voor koppels. Dus dit is de perfecte bestemming voor reizende koppels. Klaar voor een tripje samen naar Beemster? Je bent maar een paar minuten verwijderd van het daadwerkelijk boeken! Zijn ook andere faciliteiten belangrijk voor jouw verblijf? Zet tijdens het zoeken de verschillende filters aan en uit.

Hebben de b&b's en pensions in Beemster een mooi uitzicht?

Meer dan de helft van de b&b's en pensions hebben een balkon en een uitzicht (90% en 81%) het is de beste bestemming voor degenen die ervan dromen om 's morgens wakker te worden en te genieten van een prachtig uitzicht. Ongeveer 76% heeft ook een tuin, je zal geen moeilijkheden hebben met het vinden van je vakantieparadijs. Als je houdt van heerlijk buiten eten en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 33% van de b&b's en pensions is hiermee uitgerust.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in BeemsterBooking.com B&B’s & pensions in Beemster
Airbnb B&B’s & pensions in BeemsterAirbnb B&B’s & pensions in Beemster
Vrbo B&B’s & pensions in BeemsterVrbo B&B’s & pensions in Beemster
Bookiply B&B’s & pensions in BeemsterBookiply B&B’s & pensions in Beemster
FeWo-direkt B&B’s & pensions in BeemsterFeWo-direkt B&B’s & pensions in Beemster
Abritel B&B’s & pensions in BeemsterAbritel B&B’s & pensions in Beemster
HRS B&B’s & pensions in BeemsterHRS B&B’s & pensions in Beemster
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Noord-Holland
 4. Nederlandse kust
 5. Beemster
 6. B&B’s & pensions Beemster