Vind Appartementen in Harlingen

Highlights in Harlingen

 • Friesland
 • Gemeentemuseum het Hannemahuis
 • Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek
 • Wadlopen
 • Sail In

Andere accommodaties in Harlingen, die interessant kunnen zijn:

Appartementen in Harlingen

Friese havenstad

Harlingen is een fantastische plek voor watersportliefhebbers, zo grenzend aan de Waddenzee, in Friesland. Het is een heerlijke plek om lekker aan zee uit te waaien ook! Wissel de wandelingen langs het strand af met activiteiten in de binnenstad. Zo heb je er een aantal musea bijvoorbeeld. De appartementen in Harlingen zijn veelal te vinden in het oude centrum van de stad. Je hebt dus veel appartementen die heel charmant zijn! Denk aan oude herenhuizen bijvoorbeeld (deze zijn wel gemoderniseerd natuurlijk). Buiten het centrum vind je ook een aantal appartementen, deze zijn wat moderner. De appartementen in Harlingen zijn heel comfortabel en in de meeste gevallen is het geschikt voor twee tot vier personen.

De zee op

Als je richting Harlingen gaat, dan ben je vast en zeker gek op de zee. Vanaf Harlingen heb je allerlei activiteiten die met het water te maken hebben. Neem bijvoorbeeld een boot om mee te gaan vissen met lokale vissers. Of ga zeilen met een gehuurde boot. Ook zijn er zat events die met water te maken hebben, zoals het Sail In event. Het scheelt dat Harlingen niet heel groot is, als je dus een appartement huurt in het centrum, ben je overal zo! Alles is eigenlijk wel op loopafstand te vinden. Of je nu richting het strand gaat of een museum. Het is een gezellige stad met vriendelijke locals die je welkom heten. Bekijk het aanbod van appartementen in Harlingen zelf!

Reizigers en activiteiten

Harlingen voor watersportliefhebbers

Ben je liever op het water dan niet? Dan is Harlingen een havenstad waar je zijn moet. Huur een zeilbootje en geniet van de prachtige Waddenzee! Of ga mee op een eeuwenoud schip dat onderdeel is van de Bruine Vloot. In Harlingen vind je enorm veel schepen die honderden jaren oud zijn. Een aantal vaart af en toe uit, ook richting het IJsselmeer bijvoorbeeld. En als je van vissen houdt, dan ga je mee met een lokale vissersboot om een aantal te vangen. Zo zie je gelijk hoe de locals de vis vangen. En je hebt dus meerdere events op het water, zoals Sail In. Tijdens Sail In komen de tall ships een voor een de haven binnenvaren. Het is werkelijk fantastisch om hierbij te zijn! Zo zie je goed hoe de schepen hier vroeger ook al vaarden.

De geschiedenis van Harlingen

Harlingen heeft een rijke geschiedenis, dat is zeker terug te zien in de oude binnenstad met haven. Veel schepen vertrokken naar tropische oorden vanaf hier en er werd veel handel gedreven. Maak zeker een wandeling bij de haven, dan zie je heel wat oude elementen terug. Ook is het interessant om richting de Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek te gaan. Vroeger zat hier een fabriek die fantastisch mooie tegels maakte. Het was vroeger een populair exportproduct, de Harlingers speelde hier handig op in. Er is majolica gevonden uit het jaar 1614, dat is echt enorm oud! Verder zie je in het museum allerlei vondsten uit deze stad.

Harlingen is een oude havenstad waar handel en nijverheid centraal stond. Veel tall ships liggen hier aan wal.

Top 7 tips in Harlingen

1. Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek

In de Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek kom je erachter hoe bijzonder deze stad eigenlijk is. Want je ziet vondsten die al honderden jaren oud zijn! In dit museum bewonder je de oudste tegeltjes bijvoorbeeld. Veel werd geëxporteerd naar het buitenland.

2. Sail In

Tijdens Sail In zie je de tall ships een voor een de haven in varen. Het is een prachtig gezicht om de oude schepen met zeil en al te zien varen! Geniet van de prachtige uitzichten en ontdek welke schepen hier allemaal liggen in de zomerperiode.

3. Ga op ‘reis’ met een tall ship

Het is dus mogelijk om met een tall ship op ‘reis’ te gaan. Het wordt niet een reis zoals vroeger naar verre oorden, maar een paar uur is al enorm leuk. Neem een boot richting het IJsselmeer bijvoorbeeld of ontdek de Waddenzee. Er worden verschillende routes aangeboden.

4. Gemeentemuseum het Hannemahuis

In het Gemeentemuseum vind je veel oude meubels en schilderijen. Het geeft een goed beeld van hoe rijk deze stad was honderden jaren geleden. Toen vierde het hoogtijdagen met de enorme hoeveelheid exportproducten en missies.

5. Bezoek meerdere galeries

In Harlingen zijn meerdere galeries te vinden van uiteenlopende kunstenaars. Ze zitten meestal in een charmant pandje gevestigd en laten zien hoe modern kunst kan zijn. Bezoek bijvoorbeeld Galerie de Vis.

6. Rondvaart door de grachten

Als je de grachten van Harlingen vanuit een ander oogpunt wil zien, dan is een rondvaart een goede optie. Het is een leuke manier om lekker ontspannen te zitten en meer te leren over de geschiedenis van de singels en grachten van Harlingen!

7. Wadlopen

Het is zeker mogelijk om vanuit Harlingen te wadlopen! Het blijft een unieke ervaring om op deze manier de natuur te ontdekken. Het is verboden om in je eentje te wadlopen, je moet altijd met gids gaan. Er zijn verschillende organisaties in Harlingen die tochten aanbieden.

Veelgestelde vragen over Appartementen in Harlingen

Wat voor type faciliteiten kan je verwachten bij de appartementen in Harlingen?

Onder de faciliteiten die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de appartementen over alles beschikken waar reizigers van dromen! De meest populaire voorzieningen die voorkomen, zijn over het algemeen: wifi (90%), uitzicht (76%) en balkon (52%). Klinkt goed, toch?

Hoe worden de appartementen normaliter beoordeeld in Harlingen?

Appartementen in deze regio hebben zeer positieve recensies. Conform de gegevens van Holidu, heeft 48% een beoordeling van gemiddeld 4,5 sterren. Een relatief hoog aandeel, hoog genoeg om te bevestigen dat je hier zonder twijfel het perfecte appartement voor een geweldige vakantie vindt!

Zijn de appartementen in Harlingen geschikt voor families met kinderen?

Volgens de Holidu database, is 48% in deze regio geschikt voor vakanties met kinderen. Het zal daarom gemakkelijk zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de appartementen in Harlingen geschikt voor vakantiegangers die met hun huisdier reizen?

Natuurlijk! In deze regio wordt bij 24% de mogelijkheid geboden voor reizigers om huisdieren mee te nemen, 38% heeft ook een tuin!

Hebben de appartementen in Harlingen meestal een internetverbinding?

Welzeker! Volgens Holidu's gegevens heeft 90% van de appartementen draadloos internet. Dus geen paniek, je blijft tijdens je verblijf toegang houden tot je e-mails en favoriete social media kanalen!

Hoeveel kosten de appartementen normaal gesproken in Harlingen?

Volgens Holidu's gegevens, zijn er een paar appartementen in deze regio die minder dan €100 per nacht kosten.

Zijn de appartementen hier over het algemeen voorzien van een zwembad?

Niet altijd. Volgens Holidu's gegevens, heeft de minderheid van de appartementen hier een zwembad.

Zijn de appartementen in Harlingen geschikt voor een vakantie met een groep vrienden of beter voor een vakantie als koppel?

Volgens Holidu's gegevens, verwelkomt 57% van de appartementen vier gasten. Ongeveer 33% van de appartementen in Harlingen hebben minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de ideale bestemming voor een kleine groep vrienden!

Hebben de appartementen in Harlingen de mogelijkheid om buiten veel tijd door te brengen?

Ja, Harlingen is de beste plek om diep adem te halen en tijd buiten door te brengen! Hier heeft 52% van de appartementen een balkon of terras en 76% heeft een uitzicht. Ongeveer 38% heeft zelfs een tuin, je zal geen moeilijkheden hebben met het vinden van je vakantieparadijs.

Meest gezochte voorzieningen voor Appartementen in Harlingen

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Appartementen in HarlingenBooking.com Appartementen in Harlingen
Airbnb Appartementen in HarlingenAirbnb Appartementen in Harlingen
Vrbo Appartementen in HarlingenVrbo Appartementen in Harlingen
Bookiply Appartementen in HarlingenBookiply Appartementen in Harlingen
FeWo-direkt Appartementen in HarlingenFeWo-direkt Appartementen in Harlingen
Abritel Appartementen in HarlingenAbritel Appartementen in Harlingen
HRS Appartementen in HarlingenHRS Appartementen in Harlingen
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Friesland
 4. Waddenzee
 5. Waddeneilanden
 6. Nederlandse Noordzeekust
 7. Nederlandse kust
 8. Harlingen
 9. Appartementen Harlingen