Vind Vakantiehuizen in Doorn

Highlights in Doorn

  • Utrechtse Heuvelrug
  • Huis Doorn
  • Stadsmuseum Rhenen
  • Nationaal Bomenmuseum Gimborn
  • Gezellig centrum

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Doorn

€ 156voor 10 jun. - 17 jun.
€ 248 jaarlijks gemiddelde
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Doorn

25%voor 10 jun. - 17 jun.
11% jaarlijks gemiddelde
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Doorn

Op de Heuvelrug

Geniet van Doorn op de Utrechtse Heuvelrug, een plek waar je veel natuur hebt en plezier kunt beleven! Of je nu met het gezin of je partner op vakantie gaat, Doorn zal niet teleurstellen. Wandel door het mooie dorp en ontdek vooral ook de prachtige omgeving. De vakantiehuizen in Doorn zijn ideaal! Vanaf hier is het een goed startpunt voor nieuwe avonturen. De vakantiehuizen in Doorn liggen veelal in de natuur. Je hebt veel ruimte om je heen en er is ruimte voor meerdere personen in het vakantiehuis! Ga je dus met een grote familie of vriendengroep richting Doorn? Geen zorgen, er is zeker voldoende aanbod.

Ontdek het mooie landschap

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied, het is zelfs een nationaal park. Een heerlijke plek om één te zijn met de natuur. Ga wandelen of fietsen door het landschap en ontdek de bijzonder mooie flora en fauna. Een wandeling met een echte boswachter kan ook, dan leer je nog veel meer! Bovendien heel educatief voor de kids. De vakantiehuizen in Doorn zijn stuk voor stuk erg mooi, van verbouwde boerderijen tot grotere villa’s waar je kunt verblijven. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen in Doorn en maak je keuze.

Vakantie in Doorn

Locatie en oriëntatie

Provincie Utrecht

In de provincie Utrecht ligt de mooie plaats Doorn. Het is een mooi en groen dorp op de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn een aantal bezienswaardigheden zoals een kerk en een kasteel (Huis Doorn). Naast de bekende Utrechtse Heuvelrug, heb je ook een recreatiegebied naast Doorn genaamd Doornse Gat. In Doorn wonen zo’n 10.000 inwoners en er hangt een relaxte sfeer. Er zitten een aantal leuke boetieks en ook heb je er meerdere supermarkten. Handig voor je inkopen als je een avondje in je vakantiehuis eet! Verder moet je natuurlijk ook een keertje uit eten gaan in Doorn of een ander dorp in de buurt.

De beste reistijd voor Doorn

Je weet het natuurlijk nooit helemaal zeker met het weer in Nederland. Maar met enig vertrouwen is toch wel te zeggen dat de zomer de beste periode is om Doorn te bezoeken. Dan heb je de minste kans op neerslag en kun je genieten van een warm zonnetje. Mocht je veel buiten activiteiten willen ondernemen, zoals fietsen en/of wandelen, dan is de lente ook nog lekker. Dan is het juist lekker als het wat minder warm is natuurlijk.

Reizigers en activiteiten

Doorn voor natuurliefhebbers

Veel natuurliefhebbers verblijven in Doorn vanwege de ligging op de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een nationaal park waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen! Geniet van de prachtige natuur, je hebt er veel dieren en planten. Maak een wandeling met een boswachter om nog veel meer te leren over dit gebied. Misschien kun je sporen ontdekken en de dieren zien! Er zijn veel vastgelegde routes die je kunt nemen, van pittige wandelingen tot fietsroutes die de kids prima volhouden.

Doorn voor cultuurliefhebbers

Er zijn zeker genoeg culturele activiteiten te doen in Doorn en omgeving. Zo heb je het mooie Huis Doorn. Dit is een kasteel waar je een kijkje kunt nemen in de verschillende vertrekken. En in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn geniet je van prachtige bomen en planten! Hier kun je wandelen, het is een arboretum van 27 hectare groot. Kasteel Moersbergen is zelf niet te bezoeken, maar het landgoed eromheen is wel toegankelijk! Geniet van dit mooie landschap. Voor wat afwisseling van musea en landgoederen kun je naar het Doornse Gat. Dit is een leuk recreatiegebied waar je kunt zwemmen in de zomer! Ook zit er een strandje voor de nodige ontspanning.

Doorn is een heerlijke plek voor natuurliefhebbers, je zit aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen.

Top 5 tips in Doorn

1. Centrum van Doorn

Het centrum van Doorn is niet heel groot, maar wel leuk genoeg om even doorheen te slenteren. Je hebt er een aantal boetieks en een mooie kerk bijvoorbeeld! Geniet op het terras bij een restaurant.

2. Huis Doorn

Huis Doorn is heel leuk om te bezoeken! Je kunt dit kasteel namelijk van binnen bekijken. Zo zie je de oude vertrekken van de vorige bewoners. Het geeft een leuke inkijk.

3. Het Doornse Gat

Het Doornse Gat is een leuk recreatiegebied waar je lekker kunt ontspannen in de zomer. Geniet hier van het zonnetje en de natuurlijke omgeving. Je kunt een verfrissende duik nemen in het meer. Ook zit er een strandje bij.

4. Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn is erg leuk als je geïnteresseerd bent in de natuur. Hier geniet je op 27 hectare van verschillende bomen en planten. Een heerlijke plek voor een wandeling.

5. Stadsmuseum Rhenen

In het Stadsmuseum Rhenen leer je van alles over de geschiedenis van Rhenen en het gebied eromheen. Bekijk vondsten en lees verhalen van alle oorlogen die dit gebied heeft meegemaakt, de geschiedenis gaat ver terug (tot voor de Romeinse tijd zelfs).

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Doorn

Wat kosten vakantiehuizen in Doorn gemiddeld?

Kijkend naar de gemiddelde prijs van €141, is dit geen wijk die uitblinkt als de duurste of goedkoopste wijk van Nederland.

In welke tijd van het jaar kan je in Doorn gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiehuis?

Als je een goedkope maand zoekt om te reizen, zijn maart (€108 per nacht), februari (€114) en januari (€121) de meest budgetvriendelijke maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer zijn accommodaties duurder in Doorn?

Uit de gegevens van Holidu kunnen we opmaken dat de kosten per nacht in Doorn gemiddeld het hoogst zijn in de maanden: september (€180), juli (€173) en augustus (€172).

Is Doorn een geschikte bestemming voor een last-minute vakantie?

Als je besluit om Doorn te bezoeken, stellen we voor om je reis van tevoren te organiseren, omdat het gewoonlijk een erg populaire vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 80%.

In welke maand is het gros van de accommodaties beschikbaar in Doorn?

In de maanden oktober, januari en juli zijn meer vacante accommodaties dan andere maanden, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 30%, 28% en 28%. Zelfs tijdens deze maanden waarin er veel beschikbaar is, 29%. Raden we je aan altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

Wanneer zijn de meeste accommodaties vol?

We zien dat de moeilijkste maanden, om te zoeken naar een vakantiewoning in Doorn mei (met een beschikbaarheid van 8%), februari (10%) en september (11%) zijn. Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid maar 10%. Het is daarom aanbevolen om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel vakantiewoningen kan ik via Holidu vinden in Doorn?

We hebben 30 accommodaties voor jou gevonden, via onze 4 lokale en internationale aanbieders. Gebruik onze filters om de juiste vakantiewoningen te vinden die die bij je past.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in DoornBooking.com Vakantiehuizen in Doorn
Airbnb Vakantiehuizen in DoornAirbnb Vakantiehuizen in Doorn
Vrbo Vakantiehuizen in DoornVrbo Vakantiehuizen in Doorn
Bookiply Vakantiehuizen in DoornBookiply Vakantiehuizen in Doorn
FeWo-direkt Vakantiehuizen in DoornFeWo-direkt Vakantiehuizen in Doorn
Abritel Vakantiehuizen in DoornAbritel Vakantiehuizen in Doorn
HRS Vakantiehuizen in DoornHRS Vakantiehuizen in Doorn
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Provincie Utrecht
  4. Doorn