Vind Vakantiehuizen in Baarle-Nassau

Highlights in Baarle-Nassau

  • Bijzonder dorp
  • Noord-Brabant
  • Belgische grens opzoeken
  • Museum Vergane Glorie
  • Prachtig gebied langs het Merkske

De beste Vakantiehuizen in Baarle-Nassau

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
meer...
Baarle-Nassau, Noord-Brabant
Vakantiewoning • 35 m² • 2 Slaapkamers
Op Parc de Kievit vind je chalets welke allemaal uniek zijn. Je hebt de keuze uit diverse 4-pers. accommodaties: De ruime, L-vormige NL-5111-05 heeft een zeer riante tuin met mooi terras en veel privacy. De NL-5111-06, NL-5111-07 en NL-5111-08 zijn alle modern en comfortabel ingericht. Er is echter een aantal verschillen: De NL-5111-06 is huisdiervrij en de NL-5111-07 is huisdiervriendelijk. De NL-5111-08 is ook huisdiervriendelijk, maar weer iets ruimer van binnen. Alle types zijn voorzien van tuinmeubilair en gratis WiFi in de accommodatie.De woning kan qua inrichting enigszins afwijken v...
vanaf € 61 / nacht
meer...
Baarle-Nassau, Noord-Brabant
Vakantiewoning • 45 m² • 2 Slaapkamers
Dit chalet ligt op Parc de Kievit, een zeer ruim vakantiepark in Noord-Brabant, tegen de Belgische grens. Met 2 slaapkamers is de woning ideaal voor een gezin. Het verwarmde zwembad op het vakantiepark deel je met de andere gasten. De omgeving van dit park is zeer divers. Aan de ene kant vind je het levendige centrum van de unieke plaats Baarle-Nassau (3 km). Je vindt hier alles op het gebied van gezelligheid en sfeer. Wat is er dan zo uniek aan? Het dorp Baarle bestaat uit het Nederlandse Baarle-Nassau en het Belgische Baarle-Hertog. Het ene moment ben je in Nederland, terwijl je om de ho...
vanaf € 65 / nacht
meer...
Baarle-Nassau, Noord-Brabant
Vakantiewoning • 35 m² • 2 Slaapkamers
Op Parc de Kievit vind je chalets welke allemaal uniek zijn. Je hebt de keuze uit diverse 4-pers. accommodaties: De ruime, L-vormige NL-5111-05 heeft een zeer riante tuin met mooi terras en veel privacy. De NL-5111-06, NL-5111-07 en NL-5111-08 zijn alle modern en comfortabel ingericht. Er is echter een aantal verschillen: De NL-5111-06 is huisdiervrij en de NL-5111-07 is huisdiervriendelijk. De NL-5111-08 is ook huisdiervriendelijk, maar weer iets ruimer van binnen. Alle types zijn voorzien van tuinmeubilair en gratis WiFi in de accommodatie.Reserveringen voor groepen of gezelschappen van p...
vanaf € 63 / nacht

Andere accommodaties in Baarle-Nassau, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen van vakantiehuizen Baarle-Nassau

€ 163voor 4 feb. - 11 feb.
€ 211 jaarlijks gemiddelde
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
Gemiddelde prijs per week

Beschikbaarheid van vakantiehuizen Baarle-Nassau

11%voor 4 feb. - 11 feb.
13% jaarlijks gemiddelde
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Baarle-Nassau

Bijzonder dorp

Baarle-Nassau is een bijzonder dorp te noemen. Het is namelijk een dorp die verschillende stukjes Nederland en verschillende stukjes België heeft! Je kunt dus bij het kiezen van een vakantiehuis in Baarle-Nassau opeens in België zitten in plaats van in Nederland. Geniet van een heerlijke plek in de natuur als je voor rust komt of laat je verrassen door het centrum van Baarle-Nassau dat de gezellige Brabantse sfeer heeft.

Geniet van comfort in Baarle-Nassau

Er is een aantal vakantiehuizen die veel comfort bieden. Dan moet je denken aan een ruime tuin en/of een zwembad. Dat betekent namelijk ultiem genieten in comfort tijdens je vakantie! Baarle-Nassau leent zicht uitstekend voor een weekendje weg met het hele gezin. Ook kun je als stel romantisch genieten van het dorp en de natuurlijke omgeving.

Vakantie in Baarle-Nassau

Locatie en oriëntatie

België of Nederland

Ligt Baarle-Nassau in België of in Nederland? Eigenlijk in allebei! Het dorp is te verdelen in 30 gebiedjes die of Nederlands of Belgisch zijn. Veel mensen denken dat het door een rechte lijn gescheiden wordt, maar dit is dus niet zo! En als je dus even doordenkt, dan realiseer je je ook dat hier twee burgemeesters en twee scholen zitten! En wat dacht je van het postkantoor? Ook hiervan heb je een Nederlandse en een Belgische. Baarle-Nassau ligt in de provincie Brabant, dicht tegen de grens met België.

De beste reistijd voor Baarle-Nassau

In het zuiden van het land is het meestal iets warmer in de zomer. Kom dus vooral naar het zuiden als je het beste weer wilt hebben! De beste reistijd voor Baarle-Nassau is van mei t/m september. Dan heb je de warmste periode te pakken. Maar het kan ook juist heel leuk zijn om in de winter te komen. Dan kun je van het knusse vakantiehuis genieten en hier weer opwarmen als je de hele dag de hort op bent geweest. Doordat het zo dicht bij de grens met België ligt, is het ook leuk om die kant te verkennen.

Reizigers en activiteiten

Baarle-Nassau voor natuurliefhebbers

De omgeving van Baarle-Nassau is prachtig en divers. Je vindt hier mooie bossen en uitgestrekte landschappen. Een hoogtepunt is het Merkske. Dit is een zijrivier van de Mark en brengt je langs mooie landschappen. Langs de oever bloeit er van alles! Rondom de rivier vind je zo’n 1900 hectare aan beschermd natuurgebied. Voor actievelingen is een fietstocht langs het pad Bels Lijntje een goed idee. Langs de berm van deze fietsroute vind je ook veel bijzondere planten en dieren, zoals mooie vlinders in de zomermaanden.

Baarle-Nassau voor cultuurliefhebbers

De gemeente Baarle-Nassau omvat meerdere dorpen die leuk zijn om te bezoeken. Zo heb je er bijvoorbeeld Zondereigen, wat een vrij rustig dorp is. Dit dorp ligt in België. Een ander dorp is Ulicoten, waar een grote kerk in de dorpskern staat. Op deze kerk komen heel wat bedevaarders elk jaar af. Castelré ligt in België en is uniek, omdat het bijna volledig wordt omringd door beekjes en watertjes. Je zou het kunnen zien als een uniek schiereiland!

Baarle-Nassau heeft zowel Belgische als Nederlandse stukjes land. Je hebt er dan ook 2 burgemeesters, 2 postkantoren en 2 scholen zitten.

Top 5 tips in Baarle-Nassau

1. De grenzen opzoeken

Door heel Baarle-Nassau zie je de grens lopen om aan te geven welk gedeelte bij België en welk gedeelte bij Nederland hoort. Als je een rondje door het dorp loopt zie je ze vanzelf op de grond aangegeven.

2. Twee musea over de geschiedenis

Als je meer wilt leren over de geschiedenis van dit bijzondere dorp, dan zijn er twee musea die je kunt bezoeken. Je hebt het museum Vergane Glorie, de naam zegt het ook eigenlijk al. En je hebt het Heemhuis.

3. Het kaarsenmuseum

Het kaarsenmuseum is een bonte verzameling van kathedrale kunstkaarsen. Het is een unieke collectie van Frits Spies. In het midden van de zaal staan stoelen waarop je kunt zitten en genieten van de uitgestalde kaarsen.

4. Fietspad Bels Lijntje

Fietspad Bels Lijntje is zeker de moeite waard. Deze route wordt door de lokale bevolking zo genoemd en is eigenlijk de route van een oude spoorwegverbinding. De route laat zien dat het een oude spoorwegverbinding is door de oude wachtershuisjes die je onderweg tegenkomt.

5. Wandelen in de omgeving

In de omgeving van Baarle-Nassau zijn een aantal wandelroutes uitgestippeld. Je kunt deze zelf opzoeken bij het VVV van Baarle-Nassau. Deze routes brengen je langs mooie landschappen, dieren en beekjes. Vooral in de zomermaanden is het heerlijk genieten van al het moois dat in bloei staat!

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Baarle-Nassau

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een vakantiewoning in Baarle-Nassau?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €151 per nacht. Een relatief hoge prijs voor een bestemming in Nederland.

In welke tijd van het jaar kun je gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiewoning in Baarle-Nassau?

De maanden met de laagst mogelijke prijzen in Baarle-Nassau zijn: februari, november en maart, met een gemiddelde prijs per nacht van respectievelijk €134, €135 en €137.

Wanneer stijgen de prijzen van vakantiehuizen het meest in Baarle-Nassau?

Op Holidu zien we dat de kosten per nacht in Baarle-Nassau gemiddeld het hoogst zijn in de maanden: juli (€179), augustus (€173) en september (€156).

Zijn er over het algemeen veel huisjes beschikbaar in Baarle-Nassau?

Het is beter dat je ruimschoots op tijd boekt, omdat gemiddeld maar 23% van de vakantiewoningen onbezet zijn, gedurende het hele jaar.

Wanneer zijn er veel huizen boekbaar in Baarle-Nassau?

In de maanden april, juni en maart zijn meer beschikbare huisjes dan andere maanden, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 40%, 38% en 28%. Zelfs tijdens deze periode waarin er veel beschikbaar is, 35%. Geven we je de tip altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

Wanneer zijn er minder vakantiewoningen boekbaar in Baarle-Nassau?

We zien dat de meest problematische maanden, om te zoeken naar een vakantiehuis in Baarle-Nassau februari (met een beschikbaarheid van 10%), augustus (11%) en juli (12%) zijn. Tijdens deze drie maanden, is de beschikbaarheid slechts 11%. Het is daarom aan te raden om ruim van te voren te boeken.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er te vinden in Baarle-Nassau via Holidu?

In Baarle-Nassau hebben we met dank aan onze 12 lokale en internationale partners, rond de 120 vakantiewoningen. Een divers aanbod met opties naar ieders wens.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in Baarle-NassauBooking.com Vakantiehuizen in Baarle-Nassau
Airbnb Vakantiehuizen in Baarle-NassauAirbnb Vakantiehuizen in Baarle-Nassau
Vrbo Vakantiehuizen in Baarle-NassauVrbo Vakantiehuizen in Baarle-Nassau
Bookiply Vakantiehuizen in Baarle-NassauBookiply Vakantiehuizen in Baarle-Nassau
FeWo-direkt Vakantiehuizen in Baarle-NassauFeWo-direkt Vakantiehuizen in Baarle-Nassau
Abritel Vakantiehuizen in Baarle-NassauAbritel Vakantiehuizen in Baarle-Nassau
HRS Vakantiehuizen in Baarle-NassauHRS Vakantiehuizen in Baarle-Nassau
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Noord-Brabant
  4. Baarle-Nassau