Vakantiehuizen & appartementen in Rome

Begin nu 16.098 huizen in Rome te zoeken!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 300 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accomodaties in Rome

Toon alles

Vergelijk nu gratis 16.098 vakantiewoningen en vakantiehuizen in Rome

Populaire zoekopdrachten in Rome

Internet 15.046
Huisdieren toegestaan 3.989
Balkon/Terras 4.247
TV 8.258
Airconditioning 13.070
Tuin 1.694
Parkeermogelijkheid 7.500
Wasmachine 6.341
Verwarming 12.776

Wetenswaardigheden over Rome

Cultuur en la Dolce Vita in een belevenisvolle vakantie in een vakantieverblijf in Rome

Geniet van een wonderbaarlijke vakantie in een comfortabele vakantiewoning in de hoofdstad van Italië. Rome is de grootste stad van Italië en bevindt zich in de regio Lazio aan de oevers van de rivier de Tiber. De metropool is omgeven door idyllische berglandschappen, de Abruzzen, de Sabina heuvels en de Albaanse bergen.

Het symbool van de “Eeuwige Stad” is het wereldberoemde Colosseum uit de Romeinse tijd. Ontdek alleen, met zijn tweetjes of met de ganse familie de talrijke andere, culturele bezienswaardigheden uit de Oudheid, de Renaissance en uit het Barok-tijdperk, alsook interessante musea. De wondermooie stad weet haar bezoekers te imponeren met betoverende pleinen, zoals de Piazza aan het Capitool, dat ontworpen werd door de beroemde kunstenaar Michelangelo.

Het indrukwekkende historisch centrum, de Sint-Pietersbasiliek en het binnen Rome gelegen Vaticaanstad werden in 1980 door de UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen.

Wie in Rome op vakantie gaat, profiteert bovendien van een groot ontspannings- en winkelaanbod. Rome staat bekend omwille van haar exclusieve modehuizen en een zwierig nachtleven. Elk seizoen van het jaar nodigt Rome uit om het alledaagse leven achter zich te laten en zich te laten aansteken door de Italiaanse levensvreugde. Talrijke gezellige cafeetjes verwennen hun gasten bovendien met aromatische Italiaanse cappuccino en zoetigheden, zoals het hemelse amandelgebak genaamd Ricciarelli.

De geschiedenis van Rome

Rome boogt op een meer dan 3.000 jaar oude geschiedenis. Volgens de legende werd de Italiaanse metropool op 21 april 753 voor Christus gesticht door Romulus. Romulus vermoordde later zijn tweelingbroer Remus, terwijl die zich vrolijk maakte op de stadsmuur van Rome die Romulus bouwde. Zo begint Rome aan zijn lange geschiedenis als koninkrijk. Opvolger van Romulus was Titus Livius Numa Pompilius. Enkele eeuwen later werd Rome een republiek. Dit tijdperk werd toen gekenmerkt door een standenmaatschappij tussen rechteloze plebejers en de adellijke patriciërs.

Rome groeit gestaag verder en bouwt in 312 voor Christus het eerste aquaduct en de Via Appia.

Al in de eerste eeuw voor Christus was Rome een bruisende miljoenenstad die het geografische en politieke centrum van het Romeinse Rijk vormde. Tijdens de keizertijd beschikte Rome al over een goed functionerend zuiver water- en rioleringssysteem. Gigantische bouwwerken als het Colosseum, de keizerlijke fora, grote thermen inclusief bibliotheken, getuigen vandaag nog van deze glorieperiode van Rome.

Reistips en recreatie in Rome – Sightseeing zover het oog reikt

Vanuit je eersteklas verblijf in Rome heb je volop de mogelijkheid om deze fascinerende Italiaanse metropool te ontdekken. Talrijke historische bezienswaardigheden wachten op je tijdens een uitgebreide sightseeing-toer in Rome. Vooral de Hoge Palatijn en het noordelijk gelegen stadsdeel zijn bezaaid met antieke bouwwerken. Een bezoek aan het beroemde amfitheater, het Colosseum, is een must voor elke Romereiziger. In dit architecturaal meesterwerk van het jaar 80 na Christus vonden in de Oudheid onder andere gladiatorengevechten plaats. De Engelenburcht, de Sint-Paulusbasiliek buiten de muren, de Trevi-fonteinen en het antieke Pantheon, leveren steevast prachtige kiekjes op. In het historisch centrum dat zich grotendeels op de linkeroever van de Tiber bevindt, stuit men op de meeste en imposantste bouwwerken uit de Oudheid. Vlakbij het Capitool, onder de mooie triomfboog van Septimius Severus, ligt het belangrijke Forum Romanum. Laat je betoveren door de prachtige kerken, paleizen en pleinen van Rome. Voor verliefde paartjes is een romantische wandeling op de Engelenbrug over de Tiber een bijzonder vakantiemoment.

Geschiedenisliefhebbers komen in het Museo Nazionale Romano volledig aan hun trekken. In het door Michelangelo ontworpen klooster kan je Romaanse en Griekse sculpturen bewonderen. Een van de hoogtepunten voor elke Rometoerist is een bezoek aan Vaticaanstad. Hier wacht je de wereldberoemde Sint-Pietersbasiliek, waarin de apostel Petrus begraven zou liggen. In ongeveer 40 minuten kun je op een tienmeterhoge muur rond de kleinste staat ter wereld lopen, en bovendien ook het Sint-Pietersplein, de Sixtijnse Kapel en meerdere majestueuze paleizen en tuinen bezichtigen.

Informatie over appartementen

Wens je je vakantie in een vakantiehuis of een vakantieverblijf in Rome door te brengen? Dan kun je bij Holidu 463 vakantiehuizen en 13.092appartementen van verschillende aanbieders vergelijken en gegarandeerd het perfecte verblijf vinden. Ontspan jezelf in 68 verblijven in je eigen sauna en geniet in 68 objecten van een eigen tuin. In minstens 45 verblijven of huizen kan je ook van een prachtig uitzicht genieten. Kies eenmalig de overeenstemmende filter in je zoekopdracht bij Holidu om alleen de objecten met uitzicht te tonen. In 10.647 vakantiewoningen en vakantiehuizen heb je WLAN. Zo kun je ook nog vanop je vakantiebestemming naar toeristische hoogtepunten informeren. Ook een vakantie met je hond of je kat is geen probleem. In 3.586 accommodaties mag je je hond of je kat meebrengen. Een vakantie in Rome is ook een populaire vakantiebestemming voor vissers. Minstens 87 verblijven lenen zich zeer goed als uitvalsbasis om te vissen en zijn in de onmiddellijke nabijheid van water gelegen. Boek nu en kijk uit naar een prachtig vakantieverblijf in Rome!