Vakantiehuizen in Athene

6.202 accommodaties in Athene - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Athene

Appartement voor 5 personen, with uitzicht and uitzicht op zee as well as terras, met huisdier
5,0
47 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 88per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
3,8
14 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 42per nacht
Appartement voor 5 personen, met balkon
5 pers., 1 slaapkamers, 50m², 4,2km naar het strand
4,9
15 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 42per nacht
Appartement voor 6 personen, met balkon
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 79per nacht
Appartement voor 2 personen, met whirlpool
2 pers., 2 slaapkamers, 5,8km naar het strand
5,0
7 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 131per nacht
Appartement voor 8 personen, met terras, met huisdier
4,9
25 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 77per nacht
Appartement voor 6 personen, met balkon
5,0
42 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 69per nacht
Appartement voor 6 personen, met terras, met huisdier
5,0
44 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 46per nacht
Appartement voor 8 personen, met huisdier
5,0
20 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 81per nacht
Appartement voor 12 personen
4,8
31 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 92per nacht
Appartement voor 5 personen, met terras, met huisdier
5,0
74 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 192per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4,5
268 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 38per nacht
Appartement voor 4 personen, with zwembad and balkon/terras as well as balkon
4 pers., 3 slaapkamers, 139m², 2,5km naar het strand
4,5
2 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 141per nacht
Appartement voor 6 personen, met terras, met huisdier
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 61per nacht
Studio voor 2 personen, met huisdier
4,7
20 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 36per nacht
Vakantiehuis voor 7 personen, met balkon
4,4
51 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 81per nacht
Appartement voor 6 personen, met whirlpool en balkon, met huisdier
4,5
94 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 61per nacht
Appartement voor 6 personen, met balkon, met huisdier
4,8
40 recensies
Athene, Athene en omgeving
vanaf
€ 81per nacht
Toon alles

Highlights in Athene

  • Adem enkele duizenden jaren geschiedenis in..
  • Kunst en cultuur
  • Gezellige restaurants en tavernes
  • Gevarieerde stranden
  • Pulserend nachtleven

Populaire zoekopdrachten in Athene

Internet 2.100
Huisdieren toegestaan 362
Balkon/Terras 1.505
TV 1.952
Airconditioning 2.053
Parkeermogelijkheid 861
Wasmachine 1.502
Verwarming 1.793
Lift 1.413

Ander soort accommodaties in Athene, die interessant kunnen zijn:

Populairste bestemmingen in Athene

Vakantiehuizen in Athene

Appartement met uitzicht op de Middellandse Zee

Als u op zoek bent naar een vakantiehuis in Athene, de bakermat van de westerse beschaving en de geboorteplaats van de moderne democratie, zult u een keuze te over hebben in het licht van de enorme keuze. De appartementen en appartementen aan de kustlijn ten zuidoosten van de haven van Piraeus zijn bijzonder mooi gelegen. Onder de modern ingerichte vakantiewoningen bevinden zich echter ook enkele unieke exemplaren. Bijzonder spannend is de mogelijkheid om goedkoop te verblijven in een boot die omgebouwd is tot een vakantiewoning direct aan de havenkade.

Vakantie in het levendige centrum van Athene

Als u het wat centraler wilt, kunt u ook een van de vele vakantieappartementen in het centrum van Athene en in de aangrenzende wijken huren. Deze bevinden zich meestal in woongebouwen met meerdere verdiepingen, van waaruit winkels en bars, maar ook de vele musea en oude monumenten in korte tijd bereikbaar zijn.

Verblijf aan de rand van Athene

Veel rustiger is een vakantiehuis aan de rand van de stad op een van de vele bergen en heuvels die de Griekse hoofdstad omringen. Daar, bijvoorbeeld in de buurt van het Dimosio Dasos Rapentosas Nationaal Park, vindt u ruime villa-achtige vakantiehuizen, die vaak beschikken over een eigen zwembad en een groot stuk grond. Vooral in de zomermaanden is zo'n bijna koninklijk vakantiehuis, dat zelfs de oude Grieken onder de indruk zou zijn geweest, moeilijk te krijgen - dus vroeg boeken is het allemaal al een beetje te vroeg.

acropolis
acropolis

Vakantie in Athene

Plaats en oriëntatie

Gebouwd op zeven heuvels

De stad, die sinds het neolithicum voortdurend bewoond is geweest en net als Rome op zeven heuvels is gebouwd, ligt midden in de grootste vlakte van het schiereiland Attica en is aan drie zijden omgeven door hoge bergen, zoals het 1107 meter hoge Pentelikon en het 1413 meter hoge Parnitha. Athene wordt omlijst door de twee rivieren Ilisos en Kifisos en door de Saronische Golf, die de provincie Attica scheidt van de Peloponnesos.

Voortbeweging in het centrum van de stad

Als je een vakantiewoning in de stad hebt, moet je gebruik maken van het goed ontwikkelde openbaar vervoer om de vele bezienswaardigheden van de metropool te bereiken, want het verkeer in de straten van Athene kan behoorlijk zenuwslopend zijn voor het Midden-Europese zenuwstelsel. Het is ook bijzonder verwarrend voor buitenlandse automobilisten dat op bijzonder warme dagen het centrum van de stad alleen kan worden gepasseerd door voertuigen met even of oneven eindcijfers op de nummerplaat. Veel bezienswaardigheden zijn echter op loopafstand.

Gebruik parkeerplaatsen voor woon-werkverkeer

Heeft u echter gekozen voor een vakantiewoning buiten het centrum van de stad, dan is een huurauto wel geschikt, maar dient deze te worden geparkeerd op een beveiligde parkeerplaats buiten het centrum van de stad. Van daaruit nemen de alomtegenwoordige trolleybussen en metro's het weer over.

Dingen om te weten

Een van de heetste plaatsen in Griekenland

Athene wordt gedomineerd door een mediterraan klimaat met vochtige, milde winters en hete en droge zomers. Athene is ook een van de heetste plaatsen in Griekenland, zoals blijkt uit het feit dat de temperatuur in de zomer zelden onder de 25 graden Celsius daalt bij regelmatige pieken van meer dan 40 graden Celsius.

Beste reistijd voor Athene

Als u Athene vooral wilt bezoeken vanwege de vele musea en culturele bezienswaardigheden, is het beter om dit te doen in de lente en de herfst, wanneer de temperaturen veel aangenamer zijn. Wie de voorkeur geeft aan warmte en zon, reist tussen juni en september naar de stad van de uilen.

Regelmatige evenementen

Wie denkt dat het carnaval een Rijnse exclusiviteit is, heeft het mis, want zelfs de Atheners veranderen de steegjes en tavernes in de oude stad in een gekkenhuis vol gekostumeerde dwazen en laten kleurrijke draken uit de heuvels van de stad opstaan. Vakantiegangers die het Griekse carnaval willen meemaken, moeten hun reis voor eind februari plannen. Ook de nautische week in juli is bijzonder de moeite waard, met concerten en openluchtspelen in alle drie de havens van de stad.

Athene is met ongeveer 4,6 miljoen inwoners veruit de dichtstbevolkte regio van het land. Dit komt overeen met ruim 30 procent van de totale bevolking van Griekenland.
Idyllische steegjes in Athene
Idyllische steegjes in Athene

Top 5 reistips

1. Beklimming van het Athene oriëntatiepunt

De Akropolis is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van Athene en trok meer dan 2000 jaar geleden talloze reizigers uit Egypte, Mesopotamië en het Romeinse Rijk aan. Tot op de dag van vandaag heeft de berg hoog boven de stad, waar zich verschillende oude tempels bevinden, niets van zijn fascinatie verloren. Wie de beklimming waagt, wordt niet alleen verrijkt met een paar ervaringen, maar wordt ook beloond met een panoramisch uitzicht vol geschiedenis.

2. Theater zoals in Aristoteles' tijd

Het Odeum van Herodes Attucis is architectonisch gezien niet minder interessant. Dit antieke theater werd oorspronkelijk gebouwd in 162 na Christus en werd in 1952 grondig gerenoveerd. Het wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor evenementen zoals concerten of toneelstukken, en de arena, die tot 5.000 toeschouwers kan herbergen, speelt zijn bijzondere akoestiek uit.

3. Een bezoek aan de Olympische tempel

Toen de Olympische Spelen van 2004 voor het laatst in Griekenland werden gehouden, werd een cirkel gesloten omdat het Pamathimaiko Stadion, waar verschillende competities werden gehouden, al in 1896 de Olympische Spelen had gezien. Het stadion, dat speciaal voor de eerste Olympische Spelen van de moderne tijd werd gebouwd, is tot op de dag van vandaag een publiekstrekker en boeit vooral door zijn enorme marmeren architectuur.

4. Een reis terug in de tijd naar het oorspronkelijke Athene

Als u Athene zo origineel mogelijk wilt beleven, hoeft u slechts een paar meter buiten uw vakantiehuis in het centrum van de stad te stappen. Van daaruit is het niet ver naar de wijk Plaka. De meeste gebouwen in de wijk rusten nog steeds op oude fundamenten, zodat het oude Griekenland zich heeft weten te handhaven in de smalle steegjes tussen ambachtelijke bedrijven, cafés en restaurants.

5. Wisseling van de wacht voor het parlement

Het Griekse parlement is sinds 1934 niet alleen een ontmoetingsplaats voor de vertegenwoordigers van het land, maar is ook een van de populairste fotografische motieven van de stad. De uurlijkse wisseling van de bewakers in traditioneel geklede bewakers voor het parlementsgebouw is vooral populair bij toeristen.

Reisbestemmingen in Athene
Reisbestemmingen dichtbij
  1. Vakantiehuizen
  2. Griekenland
  3. Regio Attika
  4. Athene