Vind Vakantiehuizen in Weimar

Highlights in Weimar

  • Museum van de Prehistorie en Vroege Geschiedenis
  • Bezoek aan Goethe's residentie
  • Weimar Stadspaleis
  • Stadsrondleiding in de Belvedere Express

De beste Vakantiehuizen in Weimar

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
meer...
Weimar, Weimar En Omgeving
Vakantiewoning • 2 Pers. • 2 Personen
4,5
(294 recensies)
Description Small personal hotel in a quiet location. Weimar and its sights (for example Goethe House, German National Theatre), easily reachable on foot due to the hotel's central location. All rooms are equipped with shower/bath/toilet, cabel television and direct dial telephone. Parking spaces at the hotel available free of charge. Non smoking hotel. An- und Abreiseregelung Check-in daily until 7pm or according to telephone arrangement
vanaf € 65 / nacht
meer...
Weimar, Weimar En Omgeving
Vakantiewoning • 2 Pers. • 2 Personen
4,2
(1325 recensies)
DescriptionTraditional and personal hotel at Goethe's house. Thirty two stylish rooms furnished with historical furniture, each dedicated to one of Weimar's famous personalities. Generous breakfast buffet until late morning in light flooded conservatory. Sun terrace with view into Goethe's garden. Conditions/extrasparking 5 EUR per nightAn- und AbreiseregelungCheck in daily from 3 pmdescription serviceEingerichtet mit stilvollen klassizistischen Möbeln
vanaf € 97 / nacht
meer...
Weimar, Weimar En Omgeving
Vakantiewoning • 2 Pers. • 2 Personen
4,0
(1291 recensies)
DescriptionThe Hotel Liszt is a family run 3*** Bad & Breakfast Hotel for tourists and business people in Weimar quiet and centrally located. You will reach the city centre and most attractions in a few minutes walk. The hotel was built in 1991-92. With us, you don't have to climb stairs. We have a lift, which takes you from the underground car park up to the fourth floor. Enjoy your breakfast in our cosy breakfast room. This is located on the first floor next to the reception. All rooms are comfortably furnished and some have a balcony. Wi-Fi access is available in all rooms. You can r...
vanaf € 90 / nacht

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Weimar

€ 133voor 1 apr. - 8 apr.
€ 143 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Weimar

18%voor 1 apr. - 8 apr.
47% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Weimar

Vakantie in de Kulturperle Weimar

Een stad die zo cultureel rijk is als Weimar biedt een breed scala aan vakantieaccommodaties in alle prijsklassen. Treed in de voetsporen van grote persoonlijkheden als Liszt en Schiller en vestig u in een dromerige vakantiewoning in het hart van de schilderachtige oude stad. Geniet van de unieke sfeer en profiteer van de loopafstand van bezienswaardigheden zoals de stadskerk Sankt Peter en Paulus, het Schiller-monument en de hertogin Anna Amalia Bibliotheek. Ook heel leuk is je verblijf in een appartement direct aan de oever van de Ilm, waar de dichter prins Goethe zich ooit door zijn werk liet inspireren. Vindt u het wat rustiger of heeft u meer ruimte nodig voor een vakantie met een grotere groep? Geen probleem, kijk dan eens rond in het Weimarhallenpark, in de wijk Ehringsdorf in het zuiden of in de buurt van kasteel Belvedere voor een ruim en modern ingericht vakantiehuis.

Weimar staat ook bekend als de "plaats van de grote dichters". Schiller en Goethe woonden hier tijdens hun leven.

Vakantie in Weimar

Reizigers en activiteiten

In de voetsporen van Goethe, Schiller en anderen treden

Als cultuurliefhebber moet u minstens een week plannen voor een bezoek aan de ontelbare culturele schatten van Weimar. Tot slot is er veel te zien buiten Belvedere Castle. Het middeleeuwse stadspaleis, het Wittumpaleis uit de Weimar-klassieke periode en de kastelen Tierfurt en Ettersburg, die omgeven zijn door schilderachtige parken. Als u in de voetsporen van beroemde muzikanten en dichters wilt treden, is er geen betere plek om dat te doen dan in Weimar. U kunt in ieder geval het Schillerhaus ter plaatse bezoeken, door Goethe's tuinhuis wandelen, rond de studeerkamer van de dichter prins kijken en het museum in het huis van de componist Franz Listz bezoeken. Het culturele programma wordt afgesloten met een excursie naar het Museum van de Prehistorie en Vroege Geschiedenis, een al even interessante excursie naar de gedenkplaats van het concentratiekamp Buchenwald en een bezoek aan het Weimarhaus Avonturenmuseum, een hoogtepunt voor jonge bezoekers vanwege de bijzondere verhalende stijl. Als u daarentegen een overzicht wilt krijgen van de culturele parel aan de Ilm, kunt u deelnemen aan een thematour met gids. U kunt ook aan boord gaan van de historische Belvedere Express en de stad verkennen aan boord van de stijlvol ingerichte bus uit de jaren twintig van de vorige eeuw.

Petrus en Pauluskerk
Petrus en Pauluskerk

Top 5 reistips

1. Beroemde bibliotheken

Weimar is bekend als een stad van kennis. De wereldberoemde "Hertogin Anna Amalia Library" is niet alleen de juiste plek voor boekliefhebbers. Het herbergt enkele van de belangrijkste en oudste boeken ter wereld. De Goethe-bibliotheek, het archief van Fürnberg en natuurlijk het Nietzsche-archief zijn minstens zo bekend en beroemd. Een bezoek aan deze instellingen is in ieder geval verplicht, zo niet gratis.

2. Musea en kunst

De kunst- en architectuurschool "Bauhaus" heeft het beeld van Weimar in de moderne tijd tot op de dag van vandaag bepaald en de wereld beïnvloed. Het Bauhaus Museum moet daarom tijdens een bezoek aan de stad worden bezocht. Het Nieuwe Museum Weimar is ook gewijd aan moderne kunst met zijn beroemde tentoonstellingen van talrijke beroemde moderne kunstenaars.

3. Parken en kastelen

Natuurlijk is Weimar niet alleen een stad vol bibliotheken en moderne architectuur, maar ook vol dromerige kastelen in alle stijlen. De bekendste is waarschijnlijk het park en het kasteel van Belvedere, die zijn uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het bezoek hier brengt ons terug naar een tijd waarin het nog modern was om de pracht en praal te ontvouwen en te genieten van de schoonheid.

4. Duitse Staatstheater 4e Duitse Staatstheater

Met het Deutsches Staatstheater is Weimar de thuisbasis van een van de belangrijkste en bekendste theaters van Duitsland. Het ensemble van de Staatskapelle Weimar is een van de beste ter wereld en brengt regelmatig de beste stukken uit alle tijdperken voor een enthousiast publiek. Wie hier een ticket kan bemachtigen, krijgt het grote plezier voor de oren en klassieke muziek op wereldniveau.

5. De oude binnenstad van Weimar

Tijdens een wandeling door het prachtige Weimar moet u zeker langs het Goethe Schiller-monument lopen. Het bronzen monument ter ere van de twee dichters is in 1857 gemaakt door de Dresdener beeldhouwer Ernst Rietschel en staat voor het Deutsches Nationaltheater.

Dingen om te weten

Regelmatige evenementen

Weimar staat bekend om zijn talrijke culturele evenementen, waarvan de Weimar Uienmarkt met meer dan 350.000 bezoekers per jaar niet alleen de oudste, maar ook de grootste is. Geniet van de unieke flair in het tweede weekend van oktober, wanneer kleurrijke marktactiviteiten, muziek en drama het stadscentrum tot een gekkenhuis maken. Kunstliefhebbers kunnen zich verheugen op zowel het Kunstfest Weimar, dat plaatsvindt tussen begin augustus en begin september, als op het festival "Geius Loci Weimar", dat beroemde bezienswaardigheden omzet in audiovisuele kunstwerken. Het programma wordt afgesloten met de Lange Nacht van de Musea in de zomer, het Barokfeest van de Bach Biënnale, het Fête de la Musique op 21 juni en het wijnfeest voor Goethe's voormalige residentie op de verjaardag van de dichter-prins.

Beste reistijd

Natuurlijk is sightseeing in Weimar het mooist als de vele barokke gevels in de zon schijnen. Het is daarom raadzaam om uw vakantiehuis of appartement in Weimar te reserveren voor de periode tussen eind mei en begin september. Wie niets tegen de ene of de andere douche heeft, kan ook in de maanden april, mei en oktober aankomen. December is overigens een geheime tip als het centrum van Weimar in een sprookjesachtige kerstdroom verandert.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Weimar

Wat kost het gemiddeld om in Weimar een huisje te huren?

Baserend op de gemiddelde prijs van €112, is dit geen bestemming die opvalt als de duurste of goedkoopste bestemming van Duitsland.

In welke maand kan je het meest besparen op huizen in Weimar?

De maanden die je portemonnee het minst pijn doen in Weimar zijn: maart, mei en juni, met een gemiddelde prijs per nacht van respectievelijk €108, €109 en €109.

Wanneer zijn vakantiehuizen relatief duur in Weimar?

Als we hier kijken naar een huis, zijn de duurste maanden: oktober, december en september (in volgorde van hoog naar laag) met een gemiddelde prijs per nacht van €117, €116 en €114.

Is Weimar een goede bestemming voor een last-minute reisje?

Als je besluit om deze bestemming te bezoeken, stellen we voor om je vakantie op tijd te plannen, omdat het meestal een erg geliefde vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 65%.

In welke maand is de meerderheid van de vakantiewoningen vrij in Weimar?

De maand waarin het het makkelijkst is om beschikbare vakantiewoningen te vinden, is april (gemiddeld 58% vacante accommodaties), mei (54%) en januari (54%).

Wanneer zijn er minder huisjes te boeken in Weimar?

We zien dat in Weimar de maanden met de minste keuze aan huizen augustus (met een beschikbaarheid van 5%), september (7%) en oktober (17%) zijn. Tijdens deze drie maanden, is de beschikbaarheid slechts 10%. Het is daarom aan te raden om ruim van te voren te boeken.

Hoeveel vakantiewoningen zijn er in Weimar te vinden op Holidu?

Wij brengen huisjes van 11 verschillende aanbieders samen, waaruit we jou hier 180 aanbiedingen kunnen aanreiken.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in WeimarBooking.com Vakantiehuizen in Weimar
Airbnb Vakantiehuizen in WeimarAirbnb Vakantiehuizen in Weimar
Vrbo Vakantiehuizen in WeimarVrbo Vakantiehuizen in Weimar
Bookiply Vakantiehuizen in WeimarBookiply Vakantiehuizen in Weimar
FeWo-direkt Vakantiehuizen in WeimarFeWo-direkt Vakantiehuizen in Weimar
Abritel Vakantiehuizen in WeimarAbritel Vakantiehuizen in Weimar
HRS Vakantiehuizen in WeimarHRS Vakantiehuizen in Weimar
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Thüringen
  4. Weimar