Vakantiehuizen in Eisenach

88 accommodaties in Eisenach - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Eisenach

Vakantie appartement voor 5 personen, met uitzicht en tuin
4,3
8 recensies
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 49per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen, met tuin
6 pers., 2 slaapkamers, 120m²
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 153per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
5,0
1 recensie
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 137per nacht
Appartement voor 5 personen, met tuin
5 pers., 1 slaapkamers
4,7
84 recensies
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 69per nacht
Appartement voor 5 personen, met tuin
5,0
24 recensies
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 63per nacht
Appartement voor 3 personen
4,9
17 recensies
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 90per nacht
Appartement voor 6 personen
6 pers., 2 slaapkamers
4,8
7 recensies
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 87per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers
4,8
10 recensies
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 106per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 3 slaapkamers
4,8
9 recensies
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 77per nacht
Appartement voor 3 personen
3 pers., 1 slaapkamers
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 78per nacht
Appartement voor 3 personen, met terras
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 67per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 70per nacht
Appartement voor 2 personen, met terras
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 91per nacht
Appartement voor 2 personen
5,0
1 recensie
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 120per nacht
Appartement voor 5 personen, met balkon
5 pers., 2 slaapkamers, 103m²
4,4
5 recensies
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 135per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen, met tuin
6 pers., 2 slaapkamers, 120m²
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 172per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4,9
31 recensies
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 70per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 3 slaapkamers, 90m²
5,0
3 recensies
Wartburg, Eisenach
vanaf
€ 95per nacht
Toon alles

Highlights in Eisenach

  • Eindeloze wandelpaden
  • Ontelbare historische bezienswaardigheden
  • Veelzijdig evenementenprogramma
  • Een magneet voor cultuurliefhebbers

Populaire zoekopdrachten in Eisenach

Internet 41
Huisdieren toegestaan 14
Balkon/Terras 31
TV 44
Tuin 21
Parkeermogelijkheid 44
Wasmachine 24
Verwarming 36

Vakantiewoningen in Eisenach

Een vakantieappartement aan de voet van de Wartburgse burcht

De historische stad Eisenach ligt aan de rand van Thüringen en is al eeuwenlang het toneel van belangrijke historische gebeurtenissen zoals het opflakkeren van het Duitse Vormärz op het Wartburgfeest en de Reformatie van Martin Luther. Met een vakantiewoning aan de voet van de burcht Wartburg heeft u de mogelijkheid om bij het opstaan de geschiedenis in te ademen, vooral omdat u in historische vakwerkhuizen op loopafstand van het middeleeuwse stadscentrum woont. Vanuit de moderne vakantiewoningen is het slechts een steenworp afstand tot het stadspark en bezienswaardigheden zoals het Lutherhuis.

Een vakantiehuis op het platteland

Wie een ontspannen vakantie in Eisenach, ver weg van de levendige binnenstad, wil doorbrengen, hoeft niet veel kilometers van het centrum verwijderd te zijn op zoek naar een vakantiehuis. U vindt wat u zoekt, zowel in de buurt van de zogenaamde Drakenkloof als in de pittoreske Mariental Vallei. Wie toch naar de rand van de stad wil gaan, vindt aan de oever van de Werra enkele rustig gelegen vakantiehuizen en appartementen ten westen van het centrum van Eisenach.

Kasteel Wartburg in Eisenach
Kasteel Wartburg in Eisenach

Vakantie in Eisenach

Reizigers en activiteiten

Eisenach voor cultuurliefhebbers

Eisenach werd wereldberoemd door Martin Luther, die er aan het begin van de 16e eeuw zijn toevlucht vond en de Bijbel in het Duits vertaalde. Cultuurliefhebbers kunnen op zoek gaan naar sporen in Eisenach en meer te weten komen over de hervormer op Kasteel Wartburg en het Lutherse huis. Naast een groot aantal heilige gebouwen en de middeleeuwse oude stad, wordt Eisenach ook gekenmerkt als de geboorteplaats van beroemde muzikanten door zijn grote verscheidenheid aan theaters en muziekzalen. De culturele schat wordt gecompleteerd door de vele musea die gewijd zijn aan zowel de oudere geschiedenis en de kunst als aan de autobouw, die Eisenach duurzaam heeft gevormd.

Eisenach voor wandelaars

Vrienden van de reislust moeten uw vakantiewoning in Eisenach nog een paar dagen boeken, want het Thüringer Woud nodigt met enkele duizenden kilometers aan wandelpaden uit tot uitgebreide verkenningstochten. Naast de Luther Experience Trail kunnen wandelaars op de Leine Werra natuurparkpad of de Hainichlandweg zich verheugen op een voortdurende afwisseling van bergen en dalen. Een bijzonder hoogtepunt is de legendarische Drakenkloof aan de Rennsteig en de 27 kilometer lange Pumpälzweg, die vergezeld gaat van ontelbare houtsnijwerken met trollen en kobolden die in het volksgeloof verankerd zijn.

Dingen om te weten

Waar komt de naam Eisenach vandaan?

Hoewel Eisenach al meer dan 5.500 jaar bewoond is en de naam van de stad wordt vermeld in documenten uit de Hoge Middeleeuwen, is het nog steeds onduidelijk wat de oorsprong is. Volgens de meest gangbare theorie is de naam afgeleid van de Middelhoogduitse term "Isenacha", d.w.z. de ijzeren rivier. Andere wetenschappers zijn het daar echter niet mee eens, omdat de rivier de Hörstel niet meer ijzer bevat dan andere rivieren in de regio.

Regelmatige evenementen

Het evenementjaar begint in Eisenach in maart met de zomerwinstfeesten, een van de grootste lentefeesten van Duitsland. In het voorjaar en de zomer kunnen motorsportliefhebbers zich ook verheugen op de traditionele oldtimerbijeenkomst en de Wartburg Rally, die rond Eisenach wordt gehouden. Na de zomer en de herfst, die gekenmerkt werden door talrijke themafeesten en openluchtconcerten, neemt de kerstmarkt op de burcht Wartburg u mee terug naar de Middeleeuwen met de geur van gebak en het spektakel van jongleurs en ambachtslieden.

Johann Sebastian Bach werd in 1685 in Eisenach geboren, één van de belangrijkste componisten uit de muziekgeschiedenis.

Top 5 reistips

Eisenach stadsplein Eisenach
Eisenach stadsplein Eisenach
Kasteel Wartburg

Kasteel Wartburg is het herkenningspunt van de stad en maakt deel uit van elk bezoek aan Eisenach. Treed in de voetsporen van de hervormer en bezoek de salon waar hij een inktpot naar de duivel gooide, of geniet van de sfeer die de componist Richard Wagner inspireerde om zijn "Tannhäuser" te creëren.

Een bezoek aan het Bachhaus

Het Bachhaus in Eisenach herbergt niet alleen de grootste tentoonstelling ter wereld van de beroemde componist, maar presenteert zich ook als een inloopmuziekstuk. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen zich dan ook niet alleen verheugen op meer dan 250 exposities, maar ook op de ieder uur live concerten op historische instrumenten.

Het smalste huis in Duitsland

Verscholen tussen twee huizen op de Johannisplatz ligt waarschijnlijk het smalste huis van Duitsland. Met een breedte van slechts 2,05 meter presenteert het zogenaamde "Narrow House" zich op twee verdiepingen als een liefdevol ingericht juweel dat op 40 vierkante meter expositieruimte inzicht geeft in het leven van de voormalige bewoners.

Automobielwereld Eisenach

Voor autoliefhebbers is het merk Wartburg natuurlijk nog steeds een begrip. In de liefdevol ingerichte autowereld vindt u talrijke gerestaureerde tentoonstellingsvoertuigen die getuigen van de traditie van de autofabricage in Eisenach. Tot de hoogtepunten behoren zowel de laatste Wartburg ooit geproduceerd en de legendarische AWE-kampioenschapswagen uit 1956.

Een uitstapje naar het mini-a-thür-Land

Niet ver van uw vakantiehuis in het mini-a-thür-Land kunt u een voorproefje krijgen van de indrukwekkende veelzijdigheid van de bezienswaardigheden van Thüringen. Op een expositieruimte van 18.000 vierkante meter ontdekt u 112 getrouw gereproduceerde bezienswaardigheden op een schaal van 1:25, wat uw eetlust om ze in actie te zien opwekt.

Reisbestemmingen dichtbij