Vakantiehuizen in Meckenheim

9 accommodaties in Meckenheim - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Meckenheim

Studio voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers
Rheinbach, Rijnland
vanaf
€ 89per nacht
Vakantiehuis voor 8 personen, met tuin
8 pers., 4 slaapkamers, 180m²
5,0
13 recensies
Rheinbach, Eifel
vanaf
€ 106per nacht
Appartement voor 4 personen
Rheinbach, Eifel
vanaf
€ 87per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers
Meckenheim, Eifel
vanaf
€ 40per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 1 slaapkamers
Witterschlick, Alfter
vanaf
€ 81per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
5,0
28 recensies
Witterschlick, Alfter
vanaf
€ 110per nacht
Appartement voor 2 personen, met terras
5,0
116 recensies
Witterschlick, Alfter
vanaf
€ 56per nacht
Hostel voor 1 personen, met huisdier
4,2
88 recensies
Meckenheim, Rijnland
vanaf
€ 79per nacht
Aparthotel voor 2 personen, met tuin, met huisdier
Bonn, Rijnland
vanaf
€ 62per nacht
Toon alles

Highlights in Meckenheim

  • Waterburcht Lüftelburg
  • Glasmuseum Rheinbach
  • Wandeling in Kottenforst
  • Excursie naar het Laachmeer

Vakantiewoningen in Meckenheim

Een vakantiehuis in Meckenheim

U vindt wat u zoekt in een prachtig gelegen vakantiewoning of een royaal bemeten vakantiehuis, vooral in het centrum van Meckenheim. Er is een bijzonder groot aanbod langs de Bonner Strasse en in het hoofdstraatgebied, waar u kunt profiteren van de nabijheid van winkels, restaurants en talrijke haltes in het nabijgelegen openbaar vervoer. Als u op zoek bent naar een extra portie rust en stilte, zijn de vele idyllisch gelegen vakantiehuizen in de wijk Merl in het oosten van Meckenheim een alternatief. Ondanks de wat afgelegen ligging heeft u uitstekende verkeersverbindingen, vooral omdat het op een steenworp afstand van de A 565 ligt.

Vakantie in Meckenheim

Reizigers en activiteiten

Ontdek de geschiedenis van Meckenheim uit de eerste hand

Volgens de huidige onderzoeksresultaten wordt de gemeente Meckenheim al meer dan 6000 jaar bewoond. Ga op zoek naar aanwijzingen en duik in de geschiedenis tijdens een sightseeing tour. De Lüftelburg is naast de burcht Altendorf, de "Lüftelberger Mühle" en de "Oberen Mühle" bijzonder bezienswaardig. Bezoek het waterkasteel met zijn ronde torens en laat u betoveren door de charme van het barokke interieur en de barokke tuin. De geschiedenisles wordt afgesloten met een wandeling naar de overblijfselen van een Romeins aquaduct. Voor geschiedenisliefhebbers is het ook de moeite waard om een omweg te maken naar het naburige Rheinbach. Daar vindt u naast de vestingwerken van de stad bijvoorbeeld ook het plaatselijke glasmuseum.

Dingen om te weten

Regelmatige evenementen

Het Meckenheimse bloemenfestival is net zo onlosmakelijk verbonden met de stad als de traditie van de fruitteelt. Elk jaar in april zit Meckenheim vol bloemen en bloesems. Onder auspiciën van de Koningin der Bloemen, draait alles om bloemen en fruitteelt. Het nationaal bekende folkfestival wordt omlijst door lezingen, live muziek, lekkernijen van de grill en een markt waar je allerlei thematisch bijpassende souvenirs kunt kopen.

Meckenheim wordt ook wel de "appelstad" genoemd, als het op twee na grootste fruitteeltgebied van Duitsland dat zich rondom de stad uitstrekt.

Top reistips

Wandelen in Kottenforst

Direct voor de poorten van Meckenheim ligt het Kottenforst, dat vandaag de dag een geliefd wandelgebied is. Het voormalige koninklijke jachtgebied is nu omgetoverd tot een natuurgebied waar u interessante plaatsen zoals het wolvenkruis of de mysterieuze overblijfselen van de Venne-ringwal kunt ontdekken.

Excursie naar het Laachmeer

Op slechts een half uur rijden van uw appartement in Meckenheim is het Laachmeer een van de meest indrukwekkende getuigenissen van het feit dat het vulkanisme in Duitsland nog lang niet is uitgestorven. Attente wandelaars kunnen de vulkanische activiteit zelfs met eigen ogen volgen wanneer de vulkaanuitbarsting in de kustgebieden opstijgt. Het bezoek wordt afgesloten met een omweg naar de bezienswaardige abdij direct aan de oever van het meer.

Appel- en rozenroute

Wie zin heeft in een culinaire reis, moet in Meckenheim een fiets huren en een tocht maken langs de appel- en rozenroute. De 35 kilometer lange route rond het dorp voert u langs bloeiende boomgaarden en talrijke boerderijwinkels, waar u zich kunt versterken met enkele appelspecialiteiten.