Vind Vakantiehuizen in Mayen

Highlights in Mayen

  • Wandel- en pelgrimswegen
  • Fietstochten voor het hele gezin
  • Landmark Genovevaburg
  • Vulkaanpark
  • Carnavalsmuseum

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Mayen

€ 127voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 157 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Mayen

< 1%voor 25 mrt. - 1 apr.
45% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiewoningen in Mayen

Ervaar de historische flair van dichtbij

Mayen is de ideale plek om cultuur en natuur te combineren. De stad heeft een historische binnenstad met een marktplein, die u vanuit een centraal gelegen appartement in slechts enkele minuten kunt bereiken. Er zijn veel restaurants die wachten om u te verwennen met traditionele gerechten. Daarna is een omweg naar het oude stadhuis en naar de Genovevaburg de moeite waard, voordat u daarna in het rustige vakantiedomicilie zonder reservering kunt bijkomen.

Het perfecte startpunt voor buitenactiviteiten in de open lucht

Als u uw vakantie liever in een landelijke omgeving doorbrengt, dan is een vakantiehuis in een voorstedelijke omgeving aan te bevelen. Veel van deze accommodaties hebben een balkon, terras of tuin met barbecue. Vaak kunt u uw hond ook meenemen naar uw vakantiehuis, die ook de natuurlijke omgeving zal waarderen. Rondom Mayen beginnen de beroemde droompaden door de Eifel en vele andere wandel- en fietsroutes.

Vakantie in Mayen

Plaats en oriëntatie

Uw vakantieoord in de Vulkanische Eifel

De stad Mayen in Rheinland-Pfalz ligt in het district Mayen-Koblenz, ongeveer 25 minuten met de auto van de stad Koblenz. In het zuidwesten, westen en noorden rijst de Eifel op, wat het landschap van de stad in hoge mate bepaalt. Naar het oosten toe lijkt de omgeving een vlak Koblenz-Neuwieder-bekken te zijn. Het riviertje de Nette stroomt door het stedelijke gebied en gaat verder in de richting van Weißenthurm am Rhein.

Reizigers en activiteiten

De oostelijke Eifel als perfect wandelgebied

Rondom Mayen zijn er tal van gecertificeerde wandelroutes, evenals enkele rondwandelroutes, die u vanuit uw vakantiewoning binnenkort kunt bereiken. Onder hen zijn er ook enkele pelgrimswegen van de pelgrims naar Santiago, zoals de Eifel-Camino. Onderweg komt u niet alleen een gevarieerd landschap tegen, maar leert u ook de cultuur en traditie van de regio kennen.

Het verkennen van mooie fietspaden

Er zijn fietspaden in en rond Mayen voor gezinnen en mountainbikers die de voorkeur geven aan uitdagende routes. Een voorbeeld hiervan is de Nitztaler bergtijdritroute, die een aantrekkelijke uitdaging vormt. De Moselschiefer- en Maifeld-fietspaden lopen langs een oude spoorwegweg. Ook op de Vulkanpark-fietsroute van Mayen naar Weißenthurm vindt u perfecte fietsomstandigheden voor gezinnen met kinderen.

De Genovevaburg in Mayen
De Genovevaburg in Mayen
Een traditie die sinds het begin van de 15e eeuw in Mayen wordt geleefd, is het houden van de Lukasmarkt. Dit is een kermis waar in oktober een week lang ritten worden georganiseerd en een schapen-, paarden- en rammenmarkt wordt gehouden.

Top 3 reistips

1. Het aartsbisschoppelijk kasteel

De Genovevaburg werd rond 1280 gebouwd in opdracht van aartsbisschop Heinrich von Finstingen. Het laatgotische bouwensemble ligt op een rotsachtige heuveltop boven het marktplein en valt al van ver op. Het complex is het herkenningspunt van de stad en bestaat uit het bovenkasteel met een golotoren, een buitenkasteel, een grote kasteelpoort en een donjon met een kennel. Binnen vindt u het Eifelmuseum en de Duitse leisteengroeve.

2. Landschapsmonumenten in het vulkaanpark

Het Vulkaanpark is een cultuurhistorisch project en tegelijkertijd een wandelgebied bestaande uit meerdere stations. De beste plek om uw bezoek te beginnen is het Informatie- en Avonturencentrum, waar u alles te weten kunt komen over het Vulkaanpark en de stations. Daarna kunt u uw wandelroute starten en naar het avonturencentrum Terra Vulcania met het mijnveld, de Romeinse mijn Meurin en de Lava Dome lopen.

3. Het begin van "Faasenaacht".

Een zeer kleurrijk en tegelijkertijd onderhoudend expositiehuis in Mayen is het Carnavalsmuseum in de Brugpoort, dat zich tot taak heeft gesteld de bezoekers te informeren over de geschiedenis van het carnaval. Hier kunt u ontdekken waarom de "Faasenaacht" überhaupt gevierd wordt en krijgt u antwoorden op vele andere vragen. Natuurlijk is er ook een verscheidenheid aan unieke kostuums, uniformen en medailles te zien.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Mayen

Wat betaal je in Mayen gemiddeld voor het huren van een vakantiewoning?

Tegen een gemiddelde prijs van €129 per nacht, ligt deze bestemming aan de bovenzijde van de prijsklasse voor vakantiehuizen in Duitsland.

In welke tijd van het jaar kan je in Mayen gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een huisje?

De maanden die je portemonnee het minst pijn doen in Mayen zijn: februari, januari en september, met een gemiddelde prijs per nacht van respectievelijk €111, €118 en €120.

Wanneer zijn huisjes aan de dure kant in Mayen?

De duurste maand is juni (gemiddeld €151 per nacht), gevolgd door mei (€142) en april (€137). Het zijn misschien de meest gewilde maanden om Mayen te bezoeken, maar niet voor de portemonee.

Is het noodzakelijk om een vakantie naar Mayen ruim van tevoren te reserveren?

Het is aan te raden dat je ruimschoots op tijd boekt, omdat gemiddeld maar 29% van de vakantiehuizen beschikbaar zijn, gedurende het hele jaar.

Wanneer zijn er veel vakantiehuizen te boeken in Mayen?

De maand wanneer het het gemakkelijkste is om vrije vakantiewoningen te vinden, is april (gemiddeld 58% vrije accommodaties), januari (45%) en november (40%). Zelfs tijdens deze maanden waarin er de meeste beschikbaarheid is, 48%. Adviseren we je daarom altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

In welke maanden zijn er weinig vakantiehuizen boekbaar in Mayen?

We zien dat in Mayen de maanden met de geringste keuze aan vakantiewoningen augustus (met een beschikbaarheid van 5%), juli (9%) en juni (22%) zijn. Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid maar 12%. Het is daarom aanbevolen om ruim van te voren te boeken.

Hoeveel huizen zijn er in Mayen?

Op Holidu vind je in Mayen zo'n 100 accommodaties, die door 3 verschillende partners verhuurd worden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in MayenBooking.com Vakantiehuizen in Mayen
Airbnb Vakantiehuizen in MayenAirbnb Vakantiehuizen in Mayen
Vrbo Vakantiehuizen in MayenVrbo Vakantiehuizen in Mayen
Bookiply Vakantiehuizen in MayenBookiply Vakantiehuizen in Mayen
FeWo-direkt Vakantiehuizen in MayenFeWo-direkt Vakantiehuizen in Mayen
Abritel Vakantiehuizen in MayenAbritel Vakantiehuizen in Mayen
HRS Vakantiehuizen in MayenHRS Vakantiehuizen in Mayen
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Rijnland-Palts
  4. Eifel
  5. Mayen