Vind Vakantiehuizen in Eitorf

Highlights in Eitorf

  • Duitsland
  • Natuurgebied met wandelpaden
  • Wandelen in Sieg
  • Slot Merten
  • Er even tussenuit
  • Makkelijk te bereiken vanaf Nederland

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Eitorf

€ 120voor 3 jun. - 10 jun.
€ 115 jaarlijks gemiddelde
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Eitorf

< 1%voor 3 jun. - 10 jun.
39% jaarlijks gemiddelde
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Eitorf

Leuke accommodaties middenin de natuur

De Duitse gemeente Eitorf is een gemeente waar je veel plezier beleeft aan de natuur. Het gebied staat bekend om haar prachtige natuur en ontspannen sfeer om met het hele gezin er even uit te zijn. De vakantiehuisjes stralen dat ook uit. Het voelt bijna als thuiskomen, al die Duitse gastvrijheid! Er zijn accommodaties te vinden in de dorpjes in Eitorf, maar ook middenin de natuur of langs de rivier Sieg. Of je nu met twee personen een romantische accommodatie zoekt of met het hele gezin een ruim huis wilt met terras om ‘s avonds op te relaxen. Het aanbod is er! Bovendien heb je bij de meeste accommodaties de mogelijkheid om te parkeren. Wel zo fijn als je met de auto richting Duitsland gaat.

Vakantie in Eitorf

Locatie en oriëntatie

Er helemaal tussenuit

Dat is waar deze gemeente om bekend staat, het gevoel krijgen dat je er helemaal tussenuit bent. Eitorf ligt in het oosten van Duitsland,tegen de grens met Nederland, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De gemeente is makkelijk te bereiken met de auto vanaf Nederland. En mocht je een combinatie willen maken van stad en natuur, dan zit je in Eitorf goed! Keulen ligt op 50 km afstand en Bonn op 25 km afstand. In Duitsland heerst hetzelfde klimaat als Nederland ongeveer. Dat betekent dat je Eitorf het beste kunt bezoeken in de zomer als het mooi weer is. En aangezien de regio bekendstaat om haar fantastische wandelpaden is mooi weer eigenlijk een must. Maar ook kun je in de lente gaan en de bossen weer zien opbloeien door de warmte na de winter. Of neem een kijkje in de herfst hoe de bossen en andere natuurgebieden zich voorbereiden op koudere tijden.

Reizigers en activiteiten

Eitorf voor natuurliefhebbers

Dat is precies waarvoor je naar Eitorf komt, omdat je van de natuur houdt! Het is een goede plek om omringd te zijn door de natuur. In het gebied Sieg zijn vele wandelpaden, variërend van 5 km tot 20 km of meer! Elk wandelpad heeft haar eigen charmes en met de rivier de Sieg die door of langs sommige paden gaat, zul je veel leven ontdekken. Het is de ader van dit gebied. Het zogenoemde Natuursteig Sieg wandelpad biedt in totaal bijna 200 uur wandelplezier! Daarnaast kun je ook per fiets de prachtige natuur ontdekken. Zou je de natuur wel eens van boven willen bekijken? Dan is het een idee om te gaan paragliden! Het centrum voor paragliding ligt op zo’n 6 km van Eitorf en is dus dicht in de buurt.

Eitorf voor visliefhebbers

Hou je van vissen? Dan is Eitorf bij uitstek een goede plek om je hengel uit te leggen. Zorg dat je van tevoren een vispas regelt en je kunt je slag slaan. Als je voor de natuur komt, kom je ook voor ontspanning. De natuur zorgt ervoor dat je weer lekker ontspant. Daarnaast bieden een aantal accommodaties ook eens sauna aan, waar je na een middagje wandelen heerlijk in kunt relaxen.

“Elk wandelpad heeft haar eigen charmes en met de rivier de Sieg die door of langs sommige paden gaat, zul je veel leven ontdekken.”

Top 5 spots in Eitorf

1. Bezoek slot Merten

Slot Merten is een slot waar vroeger nonnen leefden (het was toen een klooster dus). Het gebouw is vermoedelijk in het begin van de 13de eeuw gebouwd. Heden ten dage is er een bejaarden- en verzorgingstehuis in gevestigd. Maar je kunt zeker rondlopen in het buitenhuis en de prachtig onderhouden tuin

2. Beeldentuin Vetere

De beeldentuin Vetere ligt in het centrum van Eitorf. De tuin is 11.000 km2 groot en toont kunstwerken en beelden van kunstenaar Giovanni Vetere. De beeldentuin is te bezoeken, maar alleen op afspraak. Zorg dus dat je van tevoren een afspraak maakt om langs te gaan!

3. Basaltsteengroeve

De Basaltsteengroeve is een beschermd natuurgebied. Er is 19 miljoen jaar geleden in dit gebied een vulkaanuitbarsting geweest die ervoor gezorgd heeft dat er een plateau ontstond van 15 á 20 meter dik. De restanten van de uitbarsting zijn nu nog te zien! Er staat daar een informatiebord en precies onder dit informatiebord is vroeger de vulkaanuitbarsting ontstaan. Het is een bijzondere beleving als je je realiseert dat je op een krater staat. Deze is zelfs nog niet uitgedoofd heel diep onder de grond.

4. De kerk van St. Agnes

Op het terrein van slot Merten staat ook de kerk van St. Agnes. Deze kerk is zeker een bezoekje waard als je het slot bezichtigt. In de kerk worden nog steeds diensten gegeven. Als deze niet plaatsvinden is het vrij toegankelijk.

5. Wandelen in de Erlebniswege Sieg

Er zijn zo’n 19 belevingspaden te vinden in Sieg die je langs ongerepte natuur brengt. Ook kom je via deze paden meer te weten over de bewoners van de regio.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Eitorf

Wat betaal je gemiddeld voor accommodaties in Eitorf?

Gelet op de gemiddelde prijs van €102 per nacht, ligt deze bestemming aan de onderzijde van de prijsklasse voor accommodaties in Duitsland.

In welke maand kan je het meeste geld besparen op vakantiehuizen in Eitorf?

Als je het meeste uit je geld wilt halen, zijn april (€93 per nacht), september (€96) en maart (€97) de meest budgetvriendelijke maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer zijn vakantiewoningen relatief duur in Eitorf?

Als we hier kijken naar een vakantiehuis, zijn de duurste maanden: juni, augustus en mei (in volgorde van hoog naar laag) met een gemiddelde prijs per nacht van €113, €106 en €105.

Is het noodzakelijk om een tripje naar Eitorf ruim op voorhand te boeken?

Als je Eitorf bezoekt, is het belangrijk om vooruit te plannen, omdat 66% van de vakantiewoningen meestal volgeboekt zijn.

In welke maand is de meerderheid van de vakantiehuizen beschikbaar in Eitorf?

De maanden met de meeste vacante huisjes in Eitorf zijn: mei (met een gemiddelde beschikbaarheid van 61%), juni (59%) en april (56%).

Wanneer is het lastiger om vakantiehuizen in Eitorf te boeken?

De maanden augustus, september en oktober zijn in Eitorf druk bezet, met een gemiddelde beschikbaarheid van 14%, 18% en 19%. Tijdens deze drie maanden, is de beschikbaarheid slechts 17%. Het is daarom beter om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel vakantiehuizen kan ik via Holidu vinden in Eitorf?

Hier zijn er via Holidu rond 40 accommodaties, die aangeboden worden door 8 verschillende partners.

Reisbestemmingen dichtbij

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in EitorfBooking.com Vakantiehuizen in Eitorf
Airbnb Vakantiehuizen in EitorfAirbnb Vakantiehuizen in Eitorf
Vrbo Vakantiehuizen in EitorfVrbo Vakantiehuizen in Eitorf
Bookiply Vakantiehuizen in EitorfBookiply Vakantiehuizen in Eitorf
FeWo-direkt Vakantiehuizen in EitorfFeWo-direkt Vakantiehuizen in Eitorf
Abritel Vakantiehuizen in EitorfAbritel Vakantiehuizen in Eitorf
HRS Vakantiehuizen in EitorfHRS Vakantiehuizen in Eitorf
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Eitorf