Vakantiehuizen in Bornholm

1.103 accommodaties in Bornholm - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Bornholm

Vakantiehuis voor 4 personen, met terras
5,0
5 recensies
Rønne , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 61per nacht
Vakantie appartement voor 4 personen, met terras en uitzicht
4 pers., 42m², 600m naar het strand
Allinge-Sandvig , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 46per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met terras
Rønne , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 43per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen
4,5
13 recensies
Gudhjem , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 36per nacht
Vakantie appartement voor 4 personen, with tuin and uitzicht as well as uitzicht op meer
Allinge-Sandvig , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 56per nacht
Vakantiehuis voor 8 personen, met terras
Balka Strand, Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 86per nacht
Vakantie appartement voor 4 personen, met terras
4 pers., 44m², 400m naar het strand
Dueodde , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 43per nacht
Vakantie appartement voor 6 personen, met uitzicht op meer
4,9
8 recensies
Hasle, Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 105per nacht
Vakantie appartement voor 4 personen, met terras en uitzicht
5,0
1 recensie
Gudhjem , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 46per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen
4 pers., 2 slaapkamers, 45m², 800m naar het strand
5,0
3 recensies
Nexø , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 46per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen
4,8
13 recensies
Gudhjem , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 63per nacht
Vakantiehuis voor 8 personen, with sauna and tuin as well as whirlpool, met huisdier
4,7
4 recensies
Dueodde , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 84per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen
4,8
13 recensies
Gudhjem , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 41per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen, met terras
Pedersker, Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 59per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen
Østermarie , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 47per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met uitzicht op meer
4,6
4 recensies
Svaneke , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 48per nacht
Vakantie appartement voor 4 personen, met terras, met huisdier
5,0
1 recensie
Aakirkeby, Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 49per nacht
Vakantiehuis voor 8 personen, met whirlpool en tuin
5,0
2 recensies
Rønne , Baltische kust Denemarken
vanaf
€ 77per nacht
Toon alles

Highlights in Bornholm

  • Deens Oostzee-eiland
  • Prachtige stranden
  • Kindvriendelijk
  • Aanbod van watersporten
  • Golfvakantie
  • Verscheidenheid aan fietspaden

Populaire zoekopdrachten in Bornholm

Internet 1.097
Huisdieren toegestaan 420
Balkon/Terras 890
TV 1.205
Tuin 285
Parkeermogelijkheid 816
Wasmachine 996
Uitzicht 278
Verwarming 958

Vakantiehuizen op Bornholm

Prachtige woningen niet ver van de kust

Witte zandstranden, romantische baaitjes en wilde duinen voor een groen boslandschap zijn een prachtige omgeving voor zwemmers, actieve vakantiegangers of rustzoekers. In het zuiden bij Dueodde woont u langs het acht kilometer brede Dueodde-strand in een gezellige vakantiewoning of bungalow, die omgeven is door pijnbomen, bijzonder idyllisch en ver van de drukte. Glinsterende granieten rotsen en de uitgestrektheid van de Oostzee wachten op je in de vakantiehuizen van de noordelijke baai in Sandwig. Alternatieve badplaatsen zijn te vinden in Svaneke, Melsted of in de baai van Balka ten zuiden van Nexø.

Dromerige accommodaties in de voormalige vissersdorpen

Met uitzondering van de stad Aakirkeby, die in de vlakke landbouwgrond ligt, liggen de grotere gemeenten van het eiland direct aan zee en schitteren in maritieme flair. In een omgeving van middeleeuwse vakwerkhuizen en kleine haventjes die eeuwen geleden voor de visserij werden gebruikt, woont u in schilderachtige plaatsen zoals Gudhjem, Hasle of Rønne. In uw vakantiewoning profiteert u van korte wandelpaden naar het strand en op loopafstand van winkels en restaurants.

Vakantie op Bornholm

Plaats en oriëntatie

Deens Oostzee-eiland

Ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Rügen en 150 kilometer ten zuidoosten van Zweden, strekt het eiland Bornholm met zijn zes kleine zij-eilandjes zich uit over een oppervlakte van 588,30 vierkante kilometer als het meest oostelijke deel van Denemarken. Bornholm maakt deel uit van de regio Hovestaden met bijna 40.000 inwoners. De grootste gemeenten op het eiland zijn Rønne in het westen, Nexø in het oosten en Aakirkeby in het centrale zuiden.

Geologische kenmerken

Met een noord-zuid uitbreiding van 40 kilometer en een oost-west uitbreiding van 30 kilometer heeft het eiland 158 kilometer kustlijn, die zich in een gevarieerde natuurlijke omgeving presenteert. Adembenemende stranden, duinen, kliffen en heuvels van bossen en heide kenmerken het landschap van Bornholm.

Steengroeve Bornholm
Steengroeve Bornholm

Reizigers en activiteiten

Plezier voor jong en oud

Bornholm is een geweldige bestemming voor gezinnen die het hele jaar door willen genieten van hun tijd in een rustige omgeving. De mooiste badplaatsen, waar het water licht glooiend is, waar geen sterke branding is en waar de waterkwaliteit hoog is en er voldoende schaduw is, bevinden zich op het strand van Dueodde en in Sømarken. Hier kunt u een aantrekkelijk appartement of een ruim vakantiehuis niet ver van de Oostzee huren. Maar er zijn ook tal van vrijetijdsactiviteiten ver weg van het water. Cultuurhistorische ervaringen wachten op families in het Landbouwmuseum, waar het leven van de 18e en 19e eeuw tussen paarden en koeien in beeld wordt gebracht. Dierenvermaak wordt aangeboden aan gezinnen in het vlinderpark Nexø of de fascinerende roofvogelshow in Nyker. Andere attracties zijn het klimpark bij Gudhjem en het recreatiepark Brændesgårdshaven bij Svaneke.

Sportief actief op Bornholm

De gevarieerde natuur van het eiland biedt ideale omstandigheden voor een breed scala aan activiteiten op het land en op het water. Bornholm wordt beschouwd als een fietsvriendelijke regio en biedt plezierfietsers een 200 kilometer breed netwerk van paden. De langste route van 105 kilometer is de Nationale Circuit nr. 10, die eenmaal rond het hele eiland loopt. Als golfvakantieganger vindt u in Rønne, Nexø en Rø unieke 9- of 18-holes golfbanen van de golfclubs in de natuur. In de wintermaanden zijn de tot 250 meter lange skipistes tussen Gudhjem en Østerlars een echte bezienswaardigheid in de natuurlijke omgeving van de Oostzee. In de zomer biedt de zee een breed scala aan watersporten. Zeilers genieten van de perfecte wind om op hun boot naar Zweden, Rügen of de Baltische staten te varen. De stranden van Balka en Duoedde zijn populaire hotspots voor surfers en kiters. Om de adembenemende onderwaterwereld van de Oostzee te ervaren, kunt u een bezoek brengen aan de duikschool in Rønne en kennismaken met gezonken scheepswrakken, ondergrondse grotten of kleurrijke scholen vissen.

Op Bornholm zijn er slechts vier grotere zoogdiersoorten met egels, hazen, herten en bizons in het wild met egels.

Top 5 reistips

Ols Kerk
Ols Kerk
Kunst op de Heiligdomse kliffen

Tussen Gudhjem en Tejn bevindt zich het Bornholm Art Museum in een schilderachtige omgeving. In harmonie met de natuur werd het gebouw van de moderne architectuur direct aan de bron van het heiligdom gebouwd, waarvan het water door het gebouw stroomt. Op ongeveer 4.000 vierkante meter expositieruimte kunnen bezoekers kunstwerken en schilderijen uit verschillende tijdperken bewonderen. Daarnaast onderhoudt het museum nauwe contacten met de glas- en keramiekschool in Nexø, waarvan de afstudeerwerken zijn gewijd aan een aparte tentoonstelling.

Gekatapulteerd in vervlogen tijden...

In de buurt van Østerlars worden gasten van alle leeftijden meegenomen in de wereld van de 11e tot 14e eeuw in het middeleeuwse centrum van Bornholm. Op het 15 hectare grote terrein zijn talrijke huizen gebaseerd op de historische originelen. Het gebied omvat een pottenbakkerij, een smederij, een watermolen en stallen voor de dieren. Hoogtepunten zijn de schietdemonstraties, showgevechten en regelmatige showavonden.

Oudste kasteelruïne van Noord-Europa

In het noordwesten van het eiland ligt het imposante kasteelcomplex van de ruïne Hammershus, dat in de 12e eeuw een belangrijke defensieve functie had, op een 74 meter hoge klif. Achter de 750 meter lange vestingmuur bevinden zich een machtige versterkte toren, een vierkante poorttoren, een binnenplaats en twee buitenhoven. Aan de voet van het complex is een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van het kasteel, de bloeitijd en het dagelijks leven van de voormalige bewoners.

Verkenning van het erwteneiland

Ten noordoosten van Bornholm is de Ertholmene archipel een populaire excursiebestemming. Eenmaal per dag vertrekt een klein passagiersschip vanuit de haven van Gudhjem en brengt het passagiers naar Christiansø. Bezienswaardig op het bewoonde eiland zijn de christelijke V-versterking, gebouwd in 1684, en het vogelreservaat van Græsholmen.

De erfenis van de Tweede Wereldoorlog

In het zuidelijkste puntje van het eiland, verscholen in de dennenbossen bij Dueodde, ligt een indrukwekkende bunker van de Duitse kanonbatterij. De locatie Bornholm werd door de Wehrmacht gebruikt als spionageplaats voor de Sovjet oorlogsvloten. Naast de kanonnen en het machine-gedeelte van de faciliteit, kunt u ook de resten van de bemanningsverblijven, de keuken of de sanitaire voorzieningen bezoeken. Het Nexø Museum in Rønne geeft ook informatie over de rol van Bornholm tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  1. Vakantiehuizen
  2. Denemarken
  3. Bornholm