Vind Vakantiehuizen in Ieper

Highlights in Ieper

  • België
  • Eerste Wereldoorlog
  • Slag om Ieper
  • Bezoek het Flanders Fields Museum
  • Ontdek de geschiedenis van de stad in het Ypermuseum

Andere accommodaties in Ieper, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Ieper

€ 174voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 197 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Ieper

17%voor 25 mrt. - 1 apr.
56% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Ieper

Een sterke comeback

Ieper kent een groot verleden. De stad in België is in de Eerste Wereldoorlog bijna totaal verwoest geweest en gelijk daarna weer opgebouwd. Hedentendage is de stad een plek om deze geschiedenis te herontdekken. De vakantiehuizen in Ieper zijn over het algemeen van alle gemakken voorzien. Er zijn moderne vakantiehuizen, maar ook vakantiehuizen die vroeger als boerderij diende. De keuze is groot! Of je nu met twee personen of een heel gezin afreist naar Ieper, er zijn vele opties wat betreft accommodatie in en rondom deze Belgische stad. De meeste vakantiehuizen hebben een parkeergelegenheid voor de deur. Zo wordt het je dus makkelijk gemaakt om eropuit te trekken. Er is veel in de stad zelf en de omgeving te ontdekken. Mocht je liever in alle rust van het vakantiehuis willen genieten, zorg dan dat je een comfortabel huis uitzoekt waar je je zeker weten direct thuis zult voelen.

Vakantie in Ieper

Locatie en oriëntatie

Herontdek de geschiedenis

Ieper ligt in West-Vlaanderen, in het zuidwesten. De stad heeft zo’n 35.000 inwoners en staat op nummer 5 van grootste steden van West-Vlaanderen. Er is bewijs dat deze ‘stad’ al werd bewoond in de 11de eeuw na Christus. De ligging was goed vanwege de rivier de Iper, die langs Ieper stroomde. Het is door de eeuwen heen een handelscentrum geweest en kende zeer welvarende tijden. Toen de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog Ieper probeerde te veroveren, lukte dit niet. Er zijn in totaal meer dan 500.000 soldaten gesneuveld tijdens deze strijd. En er zijn wel vier slagen om Ieper geweest, in elk jaar van de Eerste Wereldoorlog. Bij de vierde slag om Ieper is de stad totaal verwoest. De Iepenaren hebben gekozen voor een wederopbouw van de stad, ondanks dat Churchill had gepleit om de stad zo verwoest te laten staan. Dit zou een gedenkplek moeten zijn aan wat de Duitsers hadden gedaan. Na de wederopbouw van de stad, met geld van de Duitse overheid, is het nog steeds een stad waar veel Britten naartoe gaan.

Reizigers en activiteiten

Ieper voor geschiedenis liefhebbers

Ieper is bij uitstek de plek om te zijn als je interesse hebt in de Eerste Wereldoorlog. Dit is één van de meest bloedige plekken van de Eerste Wereldoorlog en heeft hierdoor een rijke geschiedenis. De totale verwoesting die de stad heeft getroffen leek toentertijd onherstelbaar. Bijna alle gebouwen waren met de grond gelijk gemaakt. Toch weerhield het ze niet om de stad in volle glorie en in oorspronkelijke staat op te bouwen. In het beroemde Flanders Fields museum wordt over de geschiedenis alles uitgelegd. En ook het Yper museum is een bezoekje waard, hierin wordt 11 eeuwen Ieper belicht.

Ieper voor architectuur liefhebbers

De geschiedenis en de architectuur van de stad gaan hand in hand. Tijdens de wederopbouw werd er zoveel mogelijk tot oorspronkelijke staat teruggebracht. Zo zijn de Lakenhalle, een van de grootste burgerlijke gebouwen van Europa, en de Menenpoort een bezoek waard. Ook is er een huis herbouwd uit de 16de eeuw, deze is te vinden vlakbij de Rijselpoort.

“De geschiedenis en de architectuur van de stad gaan hand in hand.”

Top 5 spots in Ieper

1. Bezoek aan Flanders Fields Museum

Dit is een must visit als je in Ieper bent. Dit museum belicht de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in dit gebied. In deze oorlog speelde zich ontzettend veel af in dit, relatief kleine, gebied.

2. Op naar het Yper Museum

Waar het Flanders Fields Museum de catastrofe van de WOI belicht, is het Yper Museum gericht op de geschiedenis van de stad en het gebied tot elf eeuwen geleden. Je ontdekt hier oude kaarten van de streek en leert alles over hoe de stad zich vroeger staande hield als belangrijke handelsstad.

3. Het oude tolhuisje

Aan het begin van de vismarkt, in het centrum van Yper, staat een tolhuisje. Dit huisje wordt ook wel Minckhuisje genoemd en is de plek waar vissers tol moesten betalen alvorens ze de markt op mochten om hun waar te verkopen.

4. De lakenhallen van Ieper

De Lakenhallen van Ieper is een van de grootste gotische burgerlijke gebouwen van Europa. Nadat deze totaal verwoest werd in de Eerste Wereldoorlog, is de heropbouw in 1967 afgerond. De oorspronkelijke stenen zijn onderaan het gebouw nog te zien.

5. Mergelynckmuseum

De focus in deze stad ligt op WOI en dat is volledig terecht gezien de heftige geschiedenis. Maar mocht je wat afwisseling willen hebben, dan is het Mergelynckmuseum een leuke optie. In dit museum worden schilderijen en Japans/Chinees porselein getoond die aan de WOI wisten te ontsnappen.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Ieper

Hoeveel kost het gemiddeld om in Ieper een accommodatie te huren?

Dit is een van de goedkoopste bestemmingen in België. Voor een vakantiehuis betaal je in Ieper ongeveer €159 per nacht.

In welke maand kan je het meest besparen op vakantiewoningen in Ieper?

Als je het meeste uit je geld wilt halen, zijn april (€153 per nacht), maart (€153) en februari (€154) de meest betaalbare maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer zijn vakantiewoningen relatief duur in Ieper?

In de maand augustus, zijn de prijzen het hoogste in Ieper. Met een gemiddelde van €167 per nacht, gevolgd door december (€164) en oktober, met €162 per nacht.

Wordt het aanbevolen om een tripje naar Ieper ruim van tevoren te organiseren?

Het is de moeite waard als je ruimschoots op tijd boekt, omdat gemiddeld maar 41% van de vakantiewoningen te boeken zijn, gedurende het hele jaar.

Wanneer zijn er veel vakantiehuizen te boeken in Ieper?

In de maanden april, maart en mei zien we het hoogste percentage vacante vakantiehuizen, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 56%, 48% en 47%.

Wanneer is het moeizamer om vakantiehuizen in Ieper te vinden?

We zien dat de maanden, waarin het het meest moeizaam is om een vakantiewoning in Ieper te vinden augustus (met een beschikbaarheid van 24%), juli (33%) en december (36%) zijn.

Hoeveel accommodaties worden er op Holidu aangeboden in Ieper?

In Ieper hebben we door middel van onze 10 lokale en internationale aanbieders, zo'n 140 accommodaties. Een divers aanbod met accommodaties naar ieders smaak.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in IeperBooking.com Vakantiehuizen in Ieper
Airbnb Vakantiehuizen in IeperAirbnb Vakantiehuizen in Ieper
Vrbo Vakantiehuizen in IeperVrbo Vakantiehuizen in Ieper
Bookiply Vakantiehuizen in IeperBookiply Vakantiehuizen in Ieper
FeWo-direkt Vakantiehuizen in IeperFeWo-direkt Vakantiehuizen in Ieper
Abritel Vakantiehuizen in IeperAbritel Vakantiehuizen in Ieper
HRS Vakantiehuizen in IeperHRS Vakantiehuizen in Ieper
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. België
  3. Vlaanderen
  4. West-Vlaanderen
  5. Ieper