1. Hulppagina
  2. Feedback & Contact
  3. Feedback & Contact

Wat kunt u doen om mensen in Oekraïne te helpen

Door de humanitaire crisis in Oekraïne hebben mensen dringend hulp en onderdak nodig. Holidu wil graag helpen door een overzicht van middelen samen te stellen: voor degenen die willen doneren en voor verhuurders van vakantiewoningen of appartementen- en huiseigenaren die graag willen helpen.

Als u op zoek bent naar manieren om steun te verlenen aan Oekraïne en het Oekraïense volk, zijn hier 2 dingen die u kunt doen om te helpen:

  1. Doneren
  2. Tijdelijk onderdak bieden

Doneren

Met uw donatie kunnen kinderen en gezinnen onmiddellijke hulp krijgen, zoals voedsel, water, hygiënekits, psychische en financiële hulp.

Hieronder vindt u een lijst met organisaties waaraan u geld kunt doneren, zodat u Oekraïners kunt steunen op de voor u meest relevante manier:

Het Rode Kruis
Deze organisatie helpt Oekraïners met noodhulp zoals voedsel, water en andere essentiële zaken en ondersteunt ziekenhuizen en zorginstellingen met medische apparatuur.
Talen: NL, EN, FR, ES, PT, DE, IT

UNICEF
Deze organisatie helpt Oekraïense kinderen die hun huis moesten ontvluchten met hygiëneproducten, handdoeken en dekens, EHBO-koffers en andere benodigdheden.

UNHCR
Deze organisatie biedt levensreddende opvang aan gezinnen die noodgedwongen hun huizen moesten ontvluchten. Het voorziet hen van dekens, matrassen en andere benodigdheden. Talen: de meeste EU-talen
Talen: de meeste EU-talen

Malteser International
Deze organisatie verzamelt en verdeelt onder meer medicijnen, kinderbedjes, dekens en voedsel aan Oekraïners die hun huizen moesten ontvluchten.
Talen: EN, DE, FR

Vostok SOS
Deze organisatie helpt Oekraïners hun land te evacueren, biedt humanitaire hulp en psychologische ondersteuning.
Talen: EN, UA

Voices of Children
Deze organisatie helpt Oekraïense kinderen die door de oorlog zijn getroffen met psychologische ondersteuning.
Talen: EN, DE, ES, UA

Care
Deze organisatie helpt Oekraïners met voedsel, water, hygiëne pakketten, psychologische steun en financiële bijstand, waarbij prioriteit wordt gegeven aan vrouwen en meisjes, gezinnen en ouderen.
Talen: EN

Onderdak bieden

Als u veilige accommodatie kunt bieden, of het nu een kamer of een heel appartement is, registreer u dan bij de volgende diensten:

Unterkunft Oekraïne
Een platform om mensen uit Oekraïne in contact te brengen met verhuurders die accommodatie aanbieden.
Talen: EN, UA, PL, DE

Airbnb.org
Bied uw huis gratis of tegen een gereduceerd tarief aan om mensen in nood te helpen. Het enige wat u hoeft te doen is zorgen voor een comfortabel bed en enkele basisvoorzieningen voor een verblijf dat kan variëren van een paar dagen tot een paar weken. Airbnb.org werkt samen met non-profitorganisaties die niet alleen controleren of vluchtelingen in aanmerking komen voor gratis huisvesting, maar ook ondersteuning bieden voor, tijdens en na hun verblijf. Airbnb biedt verhuurders all-round bescherming, AirCover genaamd, die een aansprakelijkheidsverzekering en schade aan eigendommen omvat tot 1 miljoen dollar.

Wunderflats
Een platform voor Duitsland waar je een heel appartement of een logeerkamer kan aanbieden. Huurders worden geverifieerd en identiteitsbewijzen/paspoorten worden gecontroleerd. Geen minimale huurperiode vereist.
Talen: DE, EN

We Help Ukraine
Dit platform biedt de mogelijkheid om niet alleen te helpen met huisvesting, maar ook met medische en psychologische zorg, evenals logistieke, juridische en financiële ondersteuning, lokale taallessen of door een werkplek te bieden aan Oekraïense mensen.
Talen: EN, RU, UA

Host 4 Ukraine

Talen: EN, UA

Ukraina Services
Dit platform biedt de mogelijkheid om allerlei soorten hulp te bieden aan vluchtelingen - transport, huisvesting, rechtsbijstand, psychologische ondersteuning en nog veel meer.
Talen: EN, UA, PL

Heeft dit artikel u geholpen?