Populaire Vakantieparken in Uden

Vind Vakantieparken in Uden

Highlights in Uden

  • Plattelandsmuseum Duinhove
  • Het BillyBird Park Hemelrijk
  • Kasteel Heeswijk
  • Museum Krona
  • Dagje 's-Hertogenbosch

Andere accommodaties in Uden, die interessant kunnen zijn:

Vakantieparken in Uden

Vakantieparken met zwembad

In Noord-Brabant zijn het hele jaar door leuke dingen te beleven. En vanuit je vakantiepark in de omgeving van Uden kun je alle evenementen en bezienswaardigheden makkelijk bereiken. Eigenlijk hoef je het park niet eens af want ook hier is ontzettend veel te beleven. Zo is er een leuk kinderanimatie programma en worden er leuke uitjes georganiseerd in de natuur. Je kinderen zullen zich urenlang vermaken bij de speeltuin en veel vakantieparken hebben een zwembad met spannende glijbanen. Sportievelingen kunnen een balletje slaan op de golfbaan of op de tennisbaan.

Vakantieparken in de natuur

De meeste vakantieparken bij Uden liggen midden in een natuurrijke omgeving. Het is een fantastische plek om even bij te komen van de alledaagse beslommeringen. Ontdek leuke wandel- en fietsroutes in de omgeving en ontdek de wilde dieren die hier leven. Bij de receptie van het vakantiepark vertellen ze graag meer over de mooiste routes. Bij je huisje heb je bovendien een mooie terras en een tuin. Met lekker kun je hier dus heerlijk buiten zitten. Op het park kun je eventueel fietsen huren en de auto kun je vaak voor de deur parkeren.

Reizigers en activiteiten

Leuke musea in Uden

In het centrum van Uden kun je een aantal leuke musea vinden. Met kinderen is het bijvoorbeeld leuk het Plattelandsmuseum Duinhove te bezoeken. Hier ga je even helemaal terug in de tijd en je krijgt een goed beeld hoe het leven er in de vorige eeuw uitzag. Je bezoekt hier een langgevelboerderij uit 1867 en er is een bijzondere collectie voorwerpen te bewonderen. In het Museum Krona ontdek je diverse tentoonstellingen. Zo kun je hier een klooster bezoeken, een kruidentuin en een kunstafdeling. De tentoonstellingen hebben over het algemeen het thema over het Christendom en. Je leert meer over religieuze gebouwen, voorwerpen en feestdagen.

Met je kinderen naar Uden

Kinderen gaan zich echt geen moment vertellen in Uden. Zo kun je de leuke dierentuin Zie-ZOO bezoeken. Er zijn dieren van over de hele wereld te bewonderen en er zijn leuke speeltuinen in het park. Bij het Billy Bird park Hemelrijk raken je kinderen ook niet uitgespeeld. Er zijn spannende attracties voor alle leeftijden en met mooi weer is het enorme waterpark een groot succes. Ga goud zoeken bij de natuurspeeltuin de Oervallei of beklim de klimberg Hemelaya voor het mooiste uitzicht. En durven jullie een ritje te maken in de Familieachtbaan?

Uden is gelegen bij de Peelrand, een afgegraven hoogveengebied op de grens van Limburg en Noord-Brabant.

Top 7 tips in Uden

1. Bedafse Bergen

In de tijden van de middeleeuwen is ten westen van Uden een stuifzandrug ontstaan. Dit gebeide staat nu bekend als de Bedafse Bergen en je kunt hier mooie wandelingen in de natuur maken. De zandheuvels kunnen wel tot 25 meter hoog zijn en er zijn veel naaldbomen te ontdekken. Wellicht kom je zelfs spechten, ransuilen en boomleeuweriken tegen.

2. De versmarkt

Iedere vrijdagochtend vindt de versmarkt van Uden plaats. Hier kun je heerlijke streekproducten kopen zoal fruit, kaas, vlees, honing en groente. Neem een fleurige bos bloemen mee voor thuis en kook een heerlijke maaltijd van de versproducten die je gekocht hebt.

3. Klimpark-Uden

Zijn je kinderen aan een uitdaging toe? Neem ze mee naar het Klimpark-Uden en ontdek de spannende parcours tussen de bomen. Waaghalzen komen hier helemaal aan hun trekken en sommige paden liggen op een hoogte van maar liefst 14 meter. Er zijn verschillende routes die geschikt zijn voor verschillende leeftijden.

4. De Maashorst

Stap op de fiets en ontdek de schitterende natuur van het oergebied De Maashorst. De totale route is 46 kilometer lang en je komt langs Volkel, heidevelden, vennen, Natuurcentrum Slabroek en een monumentale boerderij.

5. Hullie Speelboerderij

Bij de Hullie Speelboerderij kunnen jonge kinderen een dag van hun leven beleven. Ontdek de binnenspeeltoestellen, de 17-holes indoor blacklight golfbaan en de ballenbak. Het is een leuke dag voor kinderen tot en met 12 jaar en na een middagje spelen kun je heerlijke frietjes of pannenkoeken gaan eten.

6. Dagje 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch is de hoofdstad van Noord-Brabant en in het centrum zijn een aantal leuke bezienswaardigheden en musea te vinden. Ga bijvoorbeeld naar het Noordbrabants Museum waar je schitterende kunstwerken kunt bewonderen, bewonder de Sint-Janskathedraal van binnen of neem een kijkje bij het Bastionder.

7. Kasteel Heeswijk

Bij het Kasteel Heeswijk komen sprookjes weer tot leven. Het kasteel heeft schitterende torens en het is in de 11e eeuw gebouwd. Maar een rondleiding en ontdek de onstuimige geschiedenis van het kasteel. Kinderen kunnen geheime trappen en gangen ontdekken en zich verkleden als ridder.

Veelgestelde vragen over Vakantieparken in Uden

Wat voor type voorzieningen zijn er beschikbaar bij de vakantieparken in Uden?

Wat betreft de voorzieningen die je kunt vinden via Holidu, blijkt dat de vakantieparken in Uden, alles te bieden hebben waar vakantiegangers van dromen! De meest populaire filters die de vakantieparken hebben, zijn over het algemeen: balkon (6%), wifi (6%) en zwembad (6%)...niet slecht, toch?

Bieden de vakantieparken in Uden doorgaans een internetverbinding?

Volgens de Holidu gegevens van vorig jaar, blijkt het dat er in Uden niet genoeg vakantieparken zijn met draadloos internet. Er zijn andere bestemmingen in Nederland met een hoger percentage vakantieparken met wifi. Het is een kans voor een vakantie gecombineerd met een digitale detox!

Hebben de vakantieparken in Uden over het algemeen een een zwembad?

Niet altijd. Volgens Holidu's gegevens, is maar 6% van de vakantieparken in Uden uitgerust met een zwembad.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantieparken in UdenBooking.com Vakantieparken in Uden
Airbnb Vakantieparken in UdenAirbnb Vakantieparken in Uden
Vrbo Vakantieparken in UdenVrbo Vakantieparken in Uden
Bookiply Vakantieparken in UdenBookiply Vakantieparken in Uden
FeWo-direkt Vakantieparken in UdenFeWo-direkt Vakantieparken in Uden
Abritel Vakantieparken in UdenAbritel Vakantieparken in Uden
HRS Vakantieparken in UdenHRS Vakantieparken in Uden
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Noord-Brabant
  4. Uden
  5. Vakantieparken Uden