Populaire Vakantieparken in Medemblik

Vind Vakantieparken in Medemblik

Highlights in Medemblik

 • Kasteel Radboud
 • Varen op het IJsselmeer
 • Stoomtrein Hoorn - Medemblik
 • Fietsen in het Noord-Hollandse landschap
 • Dagje Hoorn

Andere accommodaties in Medemblik, die interessant kunnen zijn:

Vakantieparken in Medemblik

Vakantieparken aan het IJsselmeer

Medemblik is een prachtige bestemming en de gemeente ligt direct aan het IJsselmeer. Langs het water zijn een aantal vakantieparken te vinden waar je kunt genieten van de natuur. Veel huisjes hebben zelfs een aanlegsteiger zodat je direct het water op kunt met je boot of kano. Met mooi weer kun je heerlijk in de tuin zitten en je kunt gebruik maken van het tuinmeubilair. Veel vakantieparken hebben ook een zwembad dus het wordt een vakantie vol waterpret.

Een fijne gezinsvakantie

De vakantieparken bij Medemblik zijn helemaal klaar voor je komst met je gezin. Het animatieteam organiseert allerlei leuke activiteiten voor je familie en er is een spannende speeltuin bij het vakantiepark. De huisjes hebben meerdere slaapkamers en bieden slaapplek voor 18 personen. Je kunt bij veel huisjes je auto voor de deur parkeren en sommige vakantieparken hebben een gezamenlijke parkeerplaats. Je hebt de mogelijkheid fietsen te huren om zo het landschap van Noord-Holland te bewonderen. Bovendien kun je op het vakantiepark een heerlijk hapje eten in één van de restaurants.

Reizigers en activiteiten

Bezienswaardigheden in Medemblik

De grootste toeristische trekpleister van Medemblik is het Kasteel Radboud. Het kasteel werd in de 13e eeuw gebouwd en het ligt direct aan het IJsselmeer. Binnen zijn verschillende exposities en tentoonstellingen te bewonderen en voor kinderen is er een spannende speurtocht en een speelzolder. Neem ook een kijkje bij de Bonifaciuskerk in het centrum. Of bezoek de Meelmolen de Herder en maak een historische rondleiding. Een smakelijk museum om te bezoeken is het bakkerijmuseum de Oude Bakkerij. Er zijn dagelijks demonstraties met koek, marsepein en chocolade. Dat wordt smullen!

Ontdek het IJsselmeer

Het IJsselmeer heeft alles te bieden waar een watersportliefhebber van droomt. Zo kun je hier uitstekend zeilen, windsurfen, kanoën, vissen en suppen. Huur een sloep en ga zelf het water op of ga op pad met een rederij. Je vaart langs mooie plaatsen als Enkhuizen, Hoorn en Volendam. Medemblik heeft meerdere havens en op verschillende plekken kun je boten en watersportuitrusting huren. Bij de Oosterhaven geniet je bovendien van de West-Friese skyline en de havens hebben uitstekende faciliteiten. Als je de tijd hebt is het ook leuk een bezoek te brengen aan het voormalige eiland Marken in het Markermeer. Het eiland heeft typische Nederlandse huisjes en je kunt er het Marken Museum bezoeken.

Medemblik kreeg in 1289 al stadsrechten en het is daarmee de oudste stad van West-Friesland.

Top 7 tips in Medemblik

1. Stoomtrein Hoorn - Medemblik

Eén van de leukste uitjes bij Medemblik is een ritje met de stoomtrein naar Hoorn. De spoorlijn komt uit 1887 en rijdt langs allerlei historische stationsgebouwen en bruggen. Bij het tramstation van Hoorn is van alles te beleven en je kunt hier bijvoorbeeld de tentoonstelling De Tijdlijn bezoeken.

2. Het Zuiderzeepad

Wandelaars kunnen genieten van talloze wandelroutes bij Medemblik waaronder het Zuiderzeepad. Of maak een leuke stadswandeling door Medemblik en leer het centrum beter kennen. Tijdens de Gouden Eeuw was Medemblik een belangrijke havenstad en dat zie je nog goed terug bij de pakhuizen en prominente poorten.

3. Het Oorlogsmuseum Medemblik

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft er zich heel wat afgespeeld bij Medemblik en deze geschiedenis ontdek je bij het Oorlogsmuseum Medemblik. Je stapt terug zin de tijd en op een interactieve manier leer je meer over Medemblik tijdens de oorlog.

4. Dagje Hoorn

In Hoorn zijn een aantal prominente musea te vinden waaronder het Westfries Museum en het Museum van de 20e Eeuw. Je kunt er kunstwerken en voorwerpen uit de Gouden Eeuw bewonderen en je leert er meer over de geschiedenis van het gebied. Neem ook een kijkje bij het Sint-Pietershof en de mooie Oosterpoortbrug.

5. Zuiderzeemuseum

In Enkhuizen mag een bezoek aan het Zuiderzeemuseum niet ontbreken. Je ontdekt hier meer over het leven op zee en over de voormalige Zuiderzee. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd voor jong en oud en er zijn tal van interessante tentoonstellingen.

6. Sprookjeswonderland

Een ander leuk uitje in Enkhuizen is een bezoek aan het themapark Sprookjeswonderland. Hier ontdek je sprookjesachtige attracties en een leuke kinderboerderij. Een dagje pretpark beloofd een betoverde dag te worden.

7. Hoedenmuseum "zet 'm Op"

In Andijk kun je een wel heel bijzonder museum vinden. Het is het Hoedenmuseum "zet 'm Op" waar je meer dan 400 hoofddeksels kunt bewonderen. Je kunt er een lezing bijwonen over de geschiedenis van de verzameling en na afloop staat er een lekker kopje koffie met gebak voor je klaar.

Veelgestelde vragen over Vakantieparken in Medemblik

Wat voor type voorzieningen kan je verwachten bij de vakantieparken in Medemblik?

Met betrekking tot de voorzieningen die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de vakantieparken veel voorzieningen hebben waar reizigers naar op zoek zijn! De meest populaire voorzieningen die voorkomen, zijn over het algemeen: uitzicht (7%), sauna (7%) en barbecue (7%). Super toch!

Zijn de vakantieparken in Medemblik passend voor reizigers met een huisdier?

Over het algemeen, accepteert alleen 7% van de vakantieparken in Medemblik huisdieren. We kunnen daarom veronderstellen dat er betere bestemmingen in Nederland zijn om jouw trouwe viervoeter mee te nemen. Zijn ook andere faciliteiten belangrijk tijdens je verblijf? Klik verschillende filters aan en uit, om het verblijf te vinden wat bij je past.

Hebben de vakantieparken in Medemblik over het algemeen een internetverbinding?

We kunnen zeggen dat er in deze regio niet genoeg vakantieparken zijn met wifi. Er zijn andere bestemmingen in Nederland met een hoger percentage vakantieparken met wifi. Het is een kans voor een vakantie gecombineerd met een digitale detox!

Vakantiebestemmingen in de buurt met Vakantieparken

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantieparken in MedemblikBooking.com Vakantieparken in Medemblik
Airbnb Vakantieparken in MedemblikAirbnb Vakantieparken in Medemblik
Vrbo Vakantieparken in MedemblikVrbo Vakantieparken in Medemblik
Bookiply Vakantieparken in MedemblikBookiply Vakantieparken in Medemblik
FeWo-direkt Vakantieparken in MedemblikFeWo-direkt Vakantieparken in Medemblik
Abritel Vakantieparken in MedemblikAbritel Vakantieparken in Medemblik
HRS Vakantieparken in MedemblikHRS Vakantieparken in Medemblik
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Noord-Holland
 4. Nederlandse kust
 5. Medemblik
 6. Vakantieparken Medemblik