Toscane: vakantie met hond

Toscane: vakantie met hond

29.613 accommodaties gevonden voor vakantie met hond. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Vakantie op Toscane met hond

Toscane is een van de populairste vakantieregio's van Italië. Liefhebbers van cultuur, natuur en kunst halen hier hun hart op. Wil je op vakantie met je hond in het buitenland, dan is Toscane een goede optie. Met alle wandelmogelijkheden bij onder meer Chianti en Montalcino krijgt je viervoeter voldoende beweging. Vergeet ook niet dagtrips te ondernemen naar Florence, Siena en Pisa. Als je deze regio eenmaal hebt leren kennen, blijf je terugkomen voor een Toscane vakantie met hond.

Start je zoekopdracht

Vakantie op Toscane met hond

Waarom een Toscane vakantie met hond?

Zie jij jezelf al zitten in je eigen finca op Toscane met uitzicht op het Toscaanse heuvellandschap? De regio biedt voor iedereen wat wils en ook voor vakanties met je familie in Toscane is Toscane een geweldige bestemming. Ben je afhankelijk van het hoogseizoen? Vind de nodige verkoeling aan de Toscaanse kustlijn of plons in het water bij Seravezza. Hier vind je de natuurlijke zwembaden en watervallen van Malbacco. Ga van tevoren na of je hond welkom is en ook in het water mag. Vanaf mei is het al een aangename 22 graden Celsius in Toscane, dus een prima temperatuur voor een actieve vakantie. Ook in september en oktober is het nog aangenaam warm. Maak een wandeling door de bossen en wijngaarden bij Montalcino en proef de beroemde wijn van de streek, de Brunello di Montalcino.

Wat is er te doen tijdens een vakantie in Toscane met je viervoeter?

Als je een Toscane vakantie met hond boekt, kan je niet om de meest bekende steden van Toscane heen. Heb jij al een foto van jezelf met de toren van Pisa op de achtergrond? In Florence wandel je over de Ponte Vecchio. Deze stad is de bakermat van de renaissance en het lijkt net alsof je door een levend kunstwerk wandelt. Bezoek in ieder geval de Duomo, de Santa Maria del Fiore kathedraal. Ook de Duomo van Siena is de moeite waard. Op de Piazza del Campo vind je de Fonte Gaia fontein. Deze fontein uit de vijftiende eeuw is prachtig versierd. Wil je een stad bezoeken in de zomer? Ga op tijd, zo heb je minder last van de warmte en vermijd je de grootste drukte. Ook in de buurt van deze steden boek je eenvoudig een vakantiewoning op Toscane. Als je op vakantie gaat met je hond, kies dan voor een omheinde tuin, zodat je hond voldoende vrijheid heeft om los rond te lopen.

Vind vakantie met hond in Toscane

Veelgestelde vragen over vakantie met hond in Toscane

Waar moet ik rekening mee houden als ik met hond naar Toscane ga?

Italië is een fijn land om naartoe te gaan met je hond. De regels die hier gelden voor honden zijn ongeveer hetzelfde als in Nederland. Je hond moet in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort. Ook heeft je hond een elektronische identificatiechip nodig en een inenting tegen rabiës. Ga je met de auto naar Toscane? In de landen waar je doorheen reist, gelden dezelfde regels. Om Italië binnen te mogen moet je hond minimaal 15 weken oud zijn. In het algemeen geldt dat je hond aan de lijn moet op straat, in het park en op het strand. De riem mag maximaal anderhalve meter lang zijn. Het is verplicht om poepzakjes bij je te hebben en een muilkorf. Als je met je hond gebruikmaakt van het openbaar vervoer is het dragen van een muilkorf verplicht. Elke gemeente kan aanvullende regels opstellen. Check dus van tevoren welke regels gelden op jouw vakantiebestemming.

Hoe reis ik met hond naar Toscane?

Vliegen met hond naar Toscane is heel goed mogelijk. Je kunt een vlucht nemen naar Florence of Pisa. Als het oosten van Toscane je eindbestemming is, dan is een vlucht naar Bologna ook een optie. Verschillende vliegtuigmaatschappijen bieden vluchten aan vanaf Eindhoven, Amsterdam en Düsseldorf/Weeze. Ga je liever met de auto? Vanaf Utrecht is het ongeveer 14 uur reizen. De snelste route gaat via Duitsland. Hou er rekening mee dat je op de Duitse wegen een speciale hondengordel nodig hebt achterin. Je hond mag ook in een bench of kennel vervoerd worden of afgescheiden door een hondenrek in de kofferbak zitten.

Welke natuurgebieden zijn er in Toscane?

Ben je met hond op vakantie in Toscane, dan is het heerlijk om samen de natuur in te gaan. De Apuaanse Alpen ten noorden van Lucca en Pisa zijn een verrassing met marmergrotten en ondergrondse tunnels. Bij de watervallen van Cascate del Mulino en Cascate del Gorello stap je zo het water in. Het hoge zwavelgehalte in het water is goed voor je huid. Het Parco Naturale de Maremma leent zich uitstekend voor lange wandelingen. In dit gebied leven herten, everzwijnen en vossen. Ook het eiland Elba is een bezoekje waard en je hond mag mee op de boot. Het eiland is vooral bekend vanwege Napoleon die hier in ballingschap heeft gezeten. Het huis waar hij verbleef, is nog te bezoeken. Ook Elba kent een nationaal park waar het fijn wandelen is.

Is Toscane ook geschikt als vakantiebestemming in de winter met hond?

In de winter is het een stuk kouder met ongeveer 7 graden Celsius en in de bergen kunnen de temperaturen rond het vriespunt liggen. Als je je hier goed op kleedt, is ook een winterse vakantie in Toscane een aanrader. Je hond heeft meer bewegingsvrijheid buiten het hoogseizoen, omdat je viervoeter op meer plekken welkom is. Ook is het in de steden een stuk rustiger. Met een beetje geluk valt er sneeuw. Abetone is het wintersportgebied van Toscane.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer