Naar Barcelona op vakantie met de hond

Naar Barcelona op vakantie met de hond

5.045 accommodaties gevonden voor vakantie met hond. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Op vakantie in Barcelona met hond

Barcelona is een diervriendelijke stad, dus je kunt gerust naar Barcelona op vakantie met de hond. Je vindt er steeds meer restaurants en bars waar honden worden toegelaten. Voor een vakantie in Barcelona hoef je de hond dus niet thuis te laten. Dat is een hele opluchting toch? Zo blijft de familie, ook op vakantie, compleet. Ga je met de hond naar Barcelona, dan zoek je alvast in Nederland een 'pet friendly' appartement in Barcelona. Eenvoudig en snel online.

Start je zoekopdracht

Met hond naar Barcelona

Vakantiewoning in Barcelona met de hond

Je hond meenemen op vakantie naar het buitenland vergt wat voorbereidingen. De hond moet een geldige rabiësinenting hebben en gechipt zijn. Bij de dierenarts kun je een Europees dierenpaspoort aanvragen, waarin alle inentingen staan. Afhankelijk van het ras, moet je nog meer documentatie verzorgen. Hierover meer in de FAQ's. Je zorgt natuurlijk ook voor een vakantiewoning in Barcelona waar honden zijn toegestaan. Liefst met een omheinde tuin of balkon, zodat de hond wat meer bewegingsvrijheid heeft. De hond moet op straat altijd aangelijnd zijn en natuurlijk heb je altijd een zakje voor de uitwerpselen bij je. Er zijn gedeelten van parken en stranden waar de hond los mag lopen en plassen (pipicanes), deze staan altijd aangegeven. Let op: de boetes zijn hoog als jij je niet aan de regels houdt. Geef je je hond liever nog extra bewegingsvrijheid? Overweeg dan om een {{finca in Barcelona}{9799{finca}} te huren. Deze woningen zijn vaak wat landelijker gelegen, en hebben dus een ruime tuin en liggen dicht bij veel groengebieden die perfect zijn voor lange wandelingen.

Activiteiten met de hond in Barcelona

Het strand ligt natuurlijk voor de hand. Let op: niet alle stranden zijn toegankelijk voor honden. Als honden op het strand of een gedeelte van het strand mogen, staat dat aangegeven. Buiten het seizoen worden er meer stranden opengesteld voor honden, dus je neemt de hond het beste mee op wintervakantie naar Barcelona. Barcelona kent veel grote parken, maar de honden moeten wel aangelijnd zijn. Het Parque de la Ciutadella heeft een omheinde plek, waar de honden wel los mogen. Kom je met de auto naar Barcelona, neem je trouwe metgezel dan eens mee naar het CaniParc bij Caldes de Montbui, op ongeveer 35 kilometer van Barcelona. Een plek waar honden en hondenbezitters elkaar ontmoeten. 25.0000 vierkante meter om lekker te rennen en met een zwembadje voor de honden. Het is ook heerlijk om met de hond door Barcelona te wandelen. Behalve de diverse parken, is ook de Gotische wijk in het centrum zeker een bezoekje waard.

Vind vakantie met hond in Barcelona

Veelgestelde vragen over vakantie met hond in Barcelona

Naar welke stranden in Barcelona kan ik gaan met de hond?

In Barcelona zelf zijn er slechts enkele stranden met afgezette gedeelten waar de honden los mogen lopen, zoals Playa de Llevant. Neem daarom je trouwe viervoeter eens mee naar de stranden in de omgeving van Barcelona. Hier zijn een aantal leuke stranden, waar zij lekker kunnen rennen. Ten zuiden van Barcelona bij Cubelles is 450 meter lange Playa de les Salines erg geliefd bij hondenbezitters. Onderweg, vanuit Barcelona, passeer je de stranden van Cavá en Sitges. Ook hier zijn stranden voor honden opengesteld. Ten noorden van Barcelona in Badalona is een gedeelte van Playa Patins de Vela open voor honden. In het winterseizoen worden veel meer stranden weer opengesteld voor honden.

Wat zijn de leukste parken voor de hond?

Behalve het voorheen genoemde CaniParc bij Caldes de Montbui, kun je ook het Aqua Park Canino Perros al Agua bezoeken. Dit ligt op ongeveer 20 kilometer ten noorden van Barcelona, bij de plaats la Roca del Vallès. Het is een waterpretpark met speelweide voor honden. Met de metrolijn 11 of 3 kun je het Parque Natural de la Serra Collserola, net buiten Barcelona, bereiken. Samen met de hond maak je hier lange wandelingen. Het park, of beter gezegd, de berg Montjuïc in het Zuiden van Barcelona wordt omringd door de diverse wijken, de haven en de Middellandse Zee. Samen met de hond wandel je hier urenlang in een bosrijke omgeving, midden in de stad.

Mag de hond mee in het openbaar vervoer in Barcelona?

Sinds enkele jaren mogen honden ook meegenomen worden in de metro, tram, bus en sinds kort ook met de trein. Ga je naar Barcelona met de hond, dan mag je op doordeweekse dagen, buiten de spitsuren van 7:30 tot 9:30 in de morgen en van 17:00 tot 19:00 in de avond, met de hond van het openbaar vervoer gebruik maken. De honden moeten in het voertuig en op de stations gemuilkorfd zijn kort aan de lijn gehouden worden. De honden mogen geen zitplaats innemen en mogen voor hun veiligheid geen gebruik maken van de roltrappen op de stations.

Kan ik een auto huren in Barcelona?

Wil je samen met de hond eventjes de stad ontvluchten? We zeiden het boven al: in de nabije omgeving van Barcelona liggen stranden en plekken waar de honden lekker vrij kunnen zijn. Met de auto kun je mooie uitstapjes met de hond maken. Het huren van een auto is in Barcelona geen probleem. De grote internationale verhuurbedrijven zijn op de luchthavens en ook in Barcelona vertegenwoordigd. Als je even op Google zoekt, kun je gelijk online een auto reserveren. Dan staat deze klaar als je aankomt. Let wel even op, want soms wordt er een minimumleeftijd gehanteerd.

Zijn er regels voor honden in Barcelona?

We noemden al enkele zaken: het dierenpaspoort en vaccinatie tegen hondsdolheid, uitwerpselen opruimen en de hond aan de lijn. Voor sommige rassen zijn er extra voorwaarden om toegelaten te worden. De Pit Bull Terriër, Staffordshire Bull Terriër, American Staffordshire Terrier, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu en Akita Inu en kruisingen hiervan, worden in de Spaanse wet aangeduid als potentieel gevaarlijke honden. Valt jouw trouwe viervoeter hieronder, dan moet je nog aan de volgende voorwaarden voldoen. Een Verklaring Omtrent Gedrag (deze vraag je in Nederland aan). In Barcelona haal je bij het Registro Municipal een certificaat van fysieke capaciteit en een certificaat van psychologische gesteldheid. De hond laat je inschrijven in het Registro de Animales Potencialmente Peligrosos. Verder moet de hond op straat altijd aangelijnd en gemuilkorfd zijn en moet jij altijd de certificaten en bewijzen van inschrijving bij je hebben.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer