Vind B&B’s & pensions in Woudrichem

Highlights in Woudrichem

  • De rivier de Merwede
  • Slot Loevestein
  • De Groesplaat
  • Het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum Woudrichem
  • Het Fort bij Giessen

B&B's en pensions in Woudrichem

Overnachten aan het water

De vestingstad Woudrichem ligt prachtig aan het water en veel B&B's en pensions zijn langs de rivier de Merwede te fietsen. Het is een schitterende plek om te wandelen en fietsen en het is een rustgevende plek om te overnachten. Vanuit je B&B of pension heb je een waanzinnig uitzicht over het water en je kunt op het terras genieten van een heerlijk ontbijt. Het centrum van Woudrichem is makkelijk te bereiken en je bezienswaardigheden liggen op steenworp afstand van je verblijf.

Overnachten in de Noord-Brabantse natuur

Ook in de omgeving rondom Woudrichem geniet je van een rustige omgeving en hier kun je in een B&B of pension in een natuurlijke omgeving overnachten. Het is een heerlijke plek om de natuur van Noord-Brabant te ontdekken en in het landschap zijn veel leuke bezienswaardigheden te vinden. De B&B's en pensions bieden slaapplek tot 4 personen en voor kinderen is vaak een kinderstoel en een box beschikbaar. Je kunt je auto voor de deur parkeren om de omgeving te gaan verkennen. In het centrum van Woudrichem heb je bovendien de optie om fietsen te huren.

Reizigers en activiteiten

De bezienswaardigheden in Woudrichem

Woudrichem is een kleine vestingstad in het noordelijkste gedeelte van de provincie Noord-Brabant. In het centrum geniet je van talloze historische gebouwen. Wandel bijvoorbeeld door de Hoogstraat en ontdek de panden uit de 17e eeuw. Je kunt hier overigens ook tal van terrasjes en restaurants vinden waar je een heerlijk hapje kunt eten. De Martinuskerk werd al in de 15e eeuw gebouwd en af en toe kun je een kijkje nemen in de hervormde kerk. De Gevangenpoort is de enige waterpoort die nog overeind staat en zoals de naam verklapt, werd het vroeger als gevangenis gebruikt. Tegenwoordig kun je er een heerlijk hapje eten in het restaurant.

Ontdek de omgeving

Bij Woudrichem vloeien de Maas en Waal samen en het is een fantastische plek om langs het water te fietsen. Je kunt hier ook het prachtige Slot Loevestein vinden waar je van alles leert over de middeleeuwen. De schrijver Hugo de Groot heeft hier ooit gevangen gezeten en het slot heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Hollandse Waterlinie. De Nieuwe Hollandse Waterlinie liep van Muiden tot de Biesbosch en langs dit deel in Noord-Brabant zijn nog veel verdedigingswerken te ontdekken.

Woudrichem ligt op het drieprovinciënpunt waar Noord-Brabant, Gelderland en Zuid-Holland bij elkaar komen.

Top 7 tips in Woudrichem

1. De Molen Nooit Gedagt

Helaas is de huidige Molen Nooit Gedagt niet de originele molen, maar er wordt hier nog wel regelmatig graan gemalen. De oude molen is in de Tweede Wereldoorlog vernietigd, maar gelukkig is de windmolen herbouwt in de jaren ’90.

2. Het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum van Woudrichem

Woudrichem kreeg in 1362 al visrechten en je leert meer over deze geschiedenis in het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum van Woudrichem. Je leert er meer over de riviervisserij en er is een unieke verzameling van netten en ander visgerei te bewonderen. Het is overigens het enige visserijmuseum in Nederland dat gericht is op de riviervisserij.

3. Dagje Gorinchem

Aan de overkant van de Merwede ligt het mooie vestingstadje Gorinchem. Je kunt met een veerbootje de stad bereiken en in het centrum kun je het Hendrick Hamel Museum en het Gorcums Museum bezoeken. Neem ook een kijkje bij de mooie Dalempoort, het Tolhuis en de Duveltjesgracht. De Vestingwallen Gorinchem is een wandelroute langs alle mooie plekjes.

4. De Groesplaat

Het natuurreservaat de Groesplaat ligt direct aan de Merwede en het is een fijne plek om te wandelen. Het is grotendeels open uiterwaard en langs de geul is veel moerasvegetatie te bewonderen. Bij het rietmoeras leven veel vogels en er zijn een aantal zandstrandjes te ontdekken. Neem dus een handdoek en een lekkere picknick mee!

5. Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum

Als je meer te weten wilt komen over de Tweede Wereldoorlog in de regio Rivierenland, dan kun je een bezoek brengen aan het Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum in Vuren. De collectie bestaat uit voorwerpen van de vliegeniers en op Fort Vuren kun je een permanente tentoonstelling bewonderen met films, foto's en documenten. Luister naar de verhalen van de piloten en ontdek meer over het leven van de verzetsstrijders.

6. Het Fort bij Giessen

Een ander fort dat een bezoek waard is, is het Fort bij Giessen dat sinds de zomer van 2021 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je kunt er een oud kanon bewonderen en het is leuk een historische rondleiding te maken.

7. Nationaal Park De Biesbosch

Natuurliefhebbers mogen een bezoek aan het Nationaal Park De Biesbosch niet overslaan. Naast wandelen en fietsen kun je hier uitstekend varen en kanoën. Het is het leefgebied van veel unieke vogels dus vergeet je verrekijker niet.

Informatie over B&B's en pensions in Woudrichem

🏡 B&B's en pensions beschikbaar: 1 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -32%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €45.
⭐ Meest populaire voorzieningen: barbecue, tuin en balkon.
📶 Voor workation: 100% van de accommodaties.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Woudrichem

Wat voor type voorzieningen hebben de b&b's en pensions in Woudrichem?

Onder de filters die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions veel voorzieningen hebben waar reizigers naar op zoek zijn! De meest populaire voorzieningen die verschaft worden, zijn over het algemeen: barbecue (100%), tuin (100%) en balkon (100%). Niet slecht, toch?

Hebben de b&b's en pensions in Woudrichem in de regel een internetverbinding?

Jawel! Hier heeft 100% van de b&b's en pensions draadloos internet. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte "workation" plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vakantiedag op te nemen!

Hoeveel kosten de b&b's en pensions normaal gesproken in Woudrichem?

Veel b&b's en pensions, 100%, kosten minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het vinden van een betaalbare accommodatie. Start het zoeken meteen naar een b&b en pension die bij jou past.

Zijn de b&b's en pensions in Woudrichem geschikt voor een verblijf met een groep vrienden of beter voor een reis als koppel?

Volgens de database van Holidu, is 100% geschikt voor koppels. Dus dit is de perfecte bestemming voor reizende koppels. Klaar voor een tripje samen naar Woudrichem? Wacht niet met boeken! Gebruik tijdens het zoeken ook de verschillende filters, dan worden alle faciliteiten getoond die jij belangrijk vindt.

Zijn b&b's en pensions in Woudrichem de beste optie voor een luxueuze reis?

Mocht je op zoek zijn naar een accommodatie met zwembad en sauna, dan raden we je aan om verder te kijken. Woudrichem heeft namelijk vrij weinig b&b's en pensions met deze voorzieningen.

Wil je weten welke maanden het beste zijn voor een reis naar Woudrichem?

Volgens de faciliteiten gevonden bij de b&b's en pensions in Woudrichem, is het een ideale bestemming waarvan je op ieder moment van het jaar kan genieten. Omdat er verschillende opties zijn, zoals airco of een zwembad en nog veel meer. Daarom zal je van Woudrichem kunnen genieten als je daar zin in hebt.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in WoudrichemBooking.com B&B’s & pensions in Woudrichem
Airbnb B&B’s & pensions in WoudrichemAirbnb B&B’s & pensions in Woudrichem
Vrbo B&B’s & pensions in WoudrichemVrbo B&B’s & pensions in Woudrichem
Bookiply B&B’s & pensions in WoudrichemBookiply B&B’s & pensions in Woudrichem
FeWo-direkt B&B’s & pensions in WoudrichemFeWo-direkt B&B’s & pensions in Woudrichem
Abritel B&B’s & pensions in WoudrichemAbritel B&B’s & pensions in Woudrichem
HRS B&B’s & pensions in WoudrichemHRS B&B’s & pensions in Woudrichem
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Noord-Brabant
  4. B&B’s & pensions Woudrichem