Populaire Bed & Breakfasts in Maastricht

B&b voor 2 personen, met terras en uitzicht in Maastricht
B&b voor 2 personen, met terras en uitzicht
1 slaapkamer
4,5
(297 recensies)
vanaf € 90 / nacht
B&b voor 2 personen, met uitzicht in Maastricht
B&b voor 2 personen, met uitzicht
1 slaapkamer
4,1
(251 recensies)
vanaf € 53 / nacht
B&b voor 4 personen, met uitzicht in Maastricht
B&b voor 4 personen, met uitzicht
2 slaapkamers
4,5
(841 recensies)
vanaf € 99 / nacht
B&b voor 2 personen in Maastricht
B&b voor 2 personen
1 slaapkamer
4,4
(129 recensies)
vanaf € 89 / nacht
B&b voor 5 personen, met terras, met huisdier in Maastricht
B&b voor 5 personen, met terras, met huisdier
1 slaapkamer
4,4
(242 recensies)
vanaf € 119 / nacht
B&b voor 2 personen, met uitzicht en tuin in Maastricht
B&b voor 2 personen, met uitzicht en tuin
1 slaapkamer
4,7
(20 recensies)
vanaf € 126 / nacht
B&b voor 2 personen, met tuin en uitzicht in Maastricht
B&b voor 2 personen, met tuin en uitzicht
1 slaapkamer
4,4
(16 recensies)
vanaf € 200 / nacht
Pension voor 2 personen in Maastricht
Pension voor 2 personen
1 slaapkamer
3,5
(140 recensies)
vanaf € 35 / nacht
Pension voor 2 personen in Maastricht
Pension voor 2 personen
1 slaapkamer
4,5
(441 recensies)
vanaf € 83 / nacht
B&b voor 2 personen, met uitzicht in Maastricht
B&b voor 2 personen, met uitzicht
1 slaapkamer
4,5
(439 recensies)
vanaf € 103 / nacht
B&b voor 2 personen, met uitzicht en tuin in Maastricht
B&b voor 2 personen, met uitzicht en tuin
1 slaapkamer
4,6
(89 recensies)
vanaf € 101 / nacht
B&b voor 2 personen, met tuin en uitzicht in Maastricht
B&b voor 2 personen, met tuin en uitzicht
1 slaapkamer
4,3
(100 recensies)
vanaf € 90 / nacht
B&b voor 2 personen, met tuin in Maastricht
B&b voor 2 personen, met tuin
1 slaapkamer
4,7
(223 recensies)
vanaf € 110 / nacht
B&b voor 2 personen in Maastricht
B&b voor 2 personen
1 slaapkamer
4,2
(115 recensies)
vanaf € 135 / nacht
B&b voor 3 personen, met tuin in Maastricht
B&b voor 3 personen, met tuin
1 slaapkamer
4,7
(65 recensies)
vanaf € 53 / nacht
B&b voor 3 personen, met tuin in Maastricht
B&b voor 3 personen, met tuin
1 slaapkamer
4,9
(23 recensies)
vanaf € 90 / nacht

Vind B&B’s & pensions in Maastricht

Highlights in Maastricht

  • Wandelen over de Sint Servaasbrug
  • Terrasjes op de Markt
  • Het Bonnefantenmuseum
  • De Helpoort
  • Het Vrijthof

Andere accommodaties in Maastricht, die interessant kunnen zijn:

B&B's en pensions in Maastricht

Overnachten in de historische binnenstad

Ga je een weekendje naar Maastricht? Dan kun je overnachten in de prachtige binnenstad waar je veel historische gebouwen en monumenten kunt bewonderen. In het centrum is een ruim aanbod aan B&B's en pensions beschikbaar zodat je je helemaal thuis kunt voelen tijdens je verblijf. Zo kun je overnachten in de buurt van het Vrijthof of de Markt. Of overnacht in de buurt van de oude stadsmuur en de Helpoort. Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken vanuit je B&B of pension. In de ochtend ontvang je een gezond ontbijtje met thee en koffie. Je kunt gebruikmaken van gratis WiFi en bij de meeste B&B's en pensions kun je je auto parkeren.

Het uitzicht op de Maas

De rivier de Maas stroomt dwars door Maastricht en je kunt heerlijk overnachten langs het water. In Wyck, het Jekerkwartier en Sint Maartenspoort kun je in een B&B of pension overnachten met het uitzicht op de Maas. Ook buiten stad zijn leuke plaatsen te vinden waar je kunt overnachten. Aanraders zijn Voulwames, Geulle aan de Maas en Eijsden. Veel B&B's en pensions hebben een tuin met terras zodat je lekker in het zonnetje kunt zitten. Je kunt gebruikmaken van de tuinstoelen en een aantal B&B's en pensions hebben een zwembad.

Reizigers en activiteiten

De oude binnenstad van Maastricht

De Limburgse stad Maastricht heeft een schitterend oud centrum met historische gebouwen en monumenten. Het oudste plein van de stad is het Vrijthof. Het Vrijthof werd vroeger gebruikt als begraafplaats, maar tegenwoordig kun je hier evenementen bijwonen. Er zijn veel restaurants in de omgeving en natuurlijk gezellige terrasjes. De oudste kerk van Nederland is overigens in Maastricht te vinden. Het is de Sint-Servaasbasiliek. Je kunt hier de kloostergangen en de schatkamer bezichtigen. Tegenover de kerk staat de Sint Janskerk. Hier kun je de 80 meter hoge toren beklimmen om te genieten van het uitzicht over de stad. Om vroeger Maastricht binnen te komen moest je langs de Helpoort wandelen. Het is de oudste stadspoort van Nederland en er is tegenwoordig een museum gevestigd. Dit is de plek om meer te leren over de geschiedenis van de stad!

Leuke uitstapjes in de omgeving

Maastricht ligt letterlijk tegen de Belgische grens en een uitstapje naar ons buurland is dan ook makkelijk te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld de plaatsen Hasselt of Tongeren of maak een mooie fietstocht bij het Nationaal Park Hoge Kempen. De stad Valkenburg is makkelijk te bereiken en hier kun je een bezoek brengen aan de Steenkolenmijn. Ontdek de ondergrondse wereld en maak een rondleiding met een gids. Met kinderen is het leuk het Sprookjesbos te ontdekken. Of maak een wandeling bij het Drielandenpunt bij Vaals. Hier kun je België, Duitsland en Nederland bezoeken!

Veel van de oude vestingstad Maastricht is bewaard gebleven en om deze reden zijn veel van de oudste monumenten en gebouwen in de Limburgse stad te vinden.

Top 7 tips in Maastricht

1. Maastricht Underground

Op verschillende plekken in de stad kun je ondergrondse bezienswaardigheden vinden in Maastricht. Bij Maastricht Underground kun je deze plekken gaan verkennen! Een aantal aanraders zijn Grotten Zonneberg, Fort Sint Pieter, de Kazematten, Grotten Noord en de ENCI-groeve.

2. Fort Sint Pieter

Bij de Sint-Pietersberg kun je het historische Fort Sint Pieter bezichtigen. Het fort werd gebruikt als verdedigingslinie tegen de Fransen en je kunt een bijzondere rondleiding maken met een gids. Ontdek de vele tunnels en het prachtige fort uit de 18e eeuw.

3. Gezellige terrasjes

Maastricht staat bekend om het bourgondische leven en er zijn tal van restaurants en terrasjes in de stad. Ga bijvoorbeeld naar het Onze-Lieve-Vrouweplein of de Markt. Er zijn veel culturele evenementen en je bent omringd door middeleeuwse gebouwen.

4. Het Bonnefantenmuseum

Kunstliefhebbers kunnen het Bonnefantenmuseum gaan bezoeken. Het museum is te vinden in de leuke wijk Céramique, maar vroeger was het museum gevestigd in het voormalige Bonnefantenklooster. Je kunt hier een collectie bewonderen van middeleeuwse en hedendaagse kunst.

5. Sint Servaasbrug

Maak een wandeling langs de rivier de Maas en breng een bezoekje aan de Sint Servaasbrug. Het is de oudste brug van Nederland en vanaf de brug heb je het uitzicht op het Waterpoortje en de Maasboulevard.

6. Boekhandel Dominicanen

Tijdens een citytrip denk je wellicht niet direct aan een bezoek aan een boekenwinkel. Maar de Boekhandel Dominicanen staat bekend als één van de mooiste ter wereld! De boekenzaak is namelijk gevestigd in een voormalige middeleeuwse kerk en staat bekend als de Bookshop made in Heaven.

7. Fun Valley

Als je met het gezin naar Maastricht reist is het leuk het pretpark Fun Valley te bezoeken. Het recreatiegebied aan het water biedt veel activiteiten aan zoals boogschieten, bubbel voetbal en een kanospeurtocht. Het is een fijne plek om te zwemmen of een wandeling te maken.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Maastricht

Wat voor type faciliteiten zijn er beschikbaar bij de b&b's en pensions in Maastricht?

Met betrekking tot de faciliteiten die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions alles te bieden hebben waar vakantiegangers naar op zoek zijn! De meest populaire faciliteiten die worden aangeboden, zijn over het algemeen: wifi (95%), balkon (75%) en uitzicht (70%). Niet slecht, toch?

Hoe beoordelen reizigers de b&b's en pensions meestal in Maastricht?

B&b's en pensions hebben hier erg positieve recensies. Conform de gegevens van Holidu, heeft 48% een beoordeling gelijk aan of hoger dan 4,5 sterren. Een redelijk hoog aandeel, waardoor we kunnen bevestigen dat je hier gemakkelijk het perfecte b&b en pension voor een geweldige vakantie vindt!

Zijn de b&b's en pensions in Maastricht kindvriendelijk?

Beoordelend aan de hand van de gegevens van Holidu, is 42% in deze regio geschikt voor vakanties met kinderen. Het zal daarom gemakkelijk zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de b&b's en pensions in Maastricht geschikt voor vakantiegangers die met hun huisdier reizen?

Absoluut! In deze regio wordt bij 20% een huisdier met open armen ontvangen, 65% heeft ook een tuin!

Hebben de b&b's en pensions in Maastricht meestal een internetverbinding?

Jawel! Volgens de verzamelde gegevens van afgelopen jaar heeft 95% van de b&b's en pensions draadloos internet. Perfect voor werken op afstand, je kunt online zijn zonder problemen!

Wat betaal je voor de b&b's en pensions normaal gesproken in Maastricht?

Een hoog percentage, 57%, kosten minder dan €100 per nacht. Dit is de perfecte bestemming voor het reserveren van een goedkoop b&b en pension!

Zijn de b&b's en pensions in Maastricht geschikt voor een verblijf met meerdere personen of eerder voor een reis met een kleine familie?

Volgens de data, verzameld door Holidu, is 100% geschikt voor koppels. Dus dit is de ideale bestemming voor koppels op reis. Klaar voor een tripje samen naar Maastricht? Je bent maar een paar klikken verwijderd van het daadwerkelijk boeken! Zijn ook andere faciliteiten belangrijk voor jouw verblijf? Zet tijdens het zoeken de verschillende filters aan en uit.

Hebben de b&b's en pensions in Maastricht de mogelijkheid om buiten veel tijd door te brengen?

Ja, het is de beste plek om diep adem te halen en tijd buiten door te brengen! Hier heeft 75% van de b&b's en pensions een balkon of terras en 70% heeft een uitzicht. Ongeveer 65% heeft zelfs een tuin, je zal geen moeilijkheden hebben met het vinden van je vakantieparadijs.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in MaastrichtBooking.com B&B’s & pensions in Maastricht
Airbnb B&B’s & pensions in MaastrichtAirbnb B&B’s & pensions in Maastricht
Vrbo B&B’s & pensions in MaastrichtVrbo B&B’s & pensions in Maastricht
Bookiply B&B’s & pensions in MaastrichtBookiply B&B’s & pensions in Maastricht
FeWo-direkt B&B’s & pensions in MaastrichtFeWo-direkt B&B’s & pensions in Maastricht
Abritel B&B’s & pensions in MaastrichtAbritel B&B’s & pensions in Maastricht
HRS B&B’s & pensions in MaastrichtHRS B&B’s & pensions in Maastricht
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Limburg
  4. Maastricht
  5. B&B’s & pensions Maastricht