Andere vakantie-ideeën en accommodaties in Weesp, die interessant kunnen zijn

Appartementen in Weesp

Overnachten in het centrum

In het centrum van de Noord-Hollandse stad Weesp is een mooi aanbod aan appartementen te vinden. Je overnacht bij de leuke musea en de terrasjes en restaurants zijn makkelijk te bereiken. Bovendien is Weesp een centrale plek om de rest van de omgeving te verkennen. Zo zijn uitstapjes naar Amsterdam, Utrecht, Hilversum en Naarden makkelijk te ondernemen. Weesp heeft een treinstation en het openbaar vervoer is prima gegorgeld. Er zijn ook appartementen beschikbaar met een parkeerplaats als je met de auto naar de stad komt.

Appartementen aan het water

Weesp ligt in een waterrijke omgeving en je kunt bijvoorbeeld direct aan de rivier de Vecht overnachten. Sommige appartementen hebben een eigen aanlegsteiger en je geniet van een schitterend uitzicht over het water. Daarnaast zijn er veel meren in de omgeving en ook hier zijn mooie appartementen te huur. Zo kun je aan de Gaasperplas, bij het Groote Meer of de Spiegelplas overnachten. De appartementen zijn voorzien van een ruime woonkamer met open keuken. Je kunt zelf af en toe heerlijk koken en er is een koelkast en vaatwasser aanwezig. Voor kinderen is een kinderstoel en box op aanvraag beschikbaar. Er is ontzettend veel te beleven rondom Weesp en dat maakt het een geliefde bestemming.

Reizigers en activiteiten

Bezienswaardigheden in Weesp

Als je meer te weten wilt komen over de stad, dan kun je je bezoek beginnen bij het Museum Weesp. Hier ontdek je de verhalen van de stad en haar bewoners. Je ontdekt ook de geschiedenis van de Weesper jenever, hoe chocolade gemaakt wordt en je kunt er het eerste porselein van Nederland bewonderen. Het museum is gevestigd in het voormalige gerechtsgebouw en het is nu eveneens in gebruik als stadhuis. Neem een kijkje bij het Fort Ossenmarkt aan de Vecht. Het fort behoorde tot de Hollandse Waterlinie en bij de Stelling van Amsterdam. Achter het fort ligt nog het Bastion Bakkerschans uit 1673.

Kastelen en forten

Ook buiten de stad ontdek je hoe belangrijk de Stelling van Amsterdam was. Je kunt een hele mooie fietstocht volgen langs de andere forten aan de Vecht. Ga bijvoorbeeld naar Fort Nigtevecht, Fort Uitermeer en de Westbatterij Muiden. Veel van de forten zijn inmiddels musea en je ontdekt hier meer over de geschiedenis van de vestingwerken. Neem ook een kijkje bij het Muiderslot dat in de 13e eeuw is gebouwd. Er is een leuk interactief museum en de tuinen zijn schitterend. Ten zuiden van Weesp is het een aanrader het Kasteel Loenersloot te bezoeken.

Sinds 2022 hoort Weesp bij de gemeente Amsterdam en in de 20e eeuw is het een geliefde forenzenstad geworden van Amsterdam.

Top 7 tips in Weesp

1. Pampus

Vanuit Muiden heb je de mogelijkheid een dagje naar Pampus te gaan. Het forteiland ligt midden in het IJmeer en het eiland werd aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Zo werd de stad beschermd tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee.

2. Het Nederlands Vestingmuseum

In de stad Naarden is het leuk het Nederlands Vestingmuseum te bezoeken. Zodra je in Naarden aankomt kun je al goed zien dat het een vestingstad is en het Unesco-werelderfgoed was onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Je neemt een kijkje bij bastion Turfpoort en in de kazematten uit de 17e eeuw. Op de vestinggracht kun je een leuke boottocht maken langs ravelijnen en bastions uit de 17e eeuw.

3. De Van Houtenkerk

Eén van de meest unieke bouwwerken in Weesp is de Van Houtenkerk. Het staat bekend als het chocoladekerkje en de kerk is gebouwd in de neoromaanse stijl. Neem een kijkje binnen bij het rijksmonument en bewonder de jugendstil-elementen.

4. Een rondvaart door de grachten

In Weesp zijn er meerdere rederijen te vinden waar je een leuke rondvaart door de grachten kunt boeken. Je vaart deels over de Vecht en de gids vertelt je veel interessante weetjes over de stad. Je vaart langs het Fort Ossenmarkt, de Sluisbrug, de Lange Vechtbrug en het Bastion Bakkerschans. De Vuurlinie route is de populairste route om te varen.

5. De Weesper theetuin

Bij het Bastion Bakkerschans kun je een kijkje nemen bij de Weesper theetuin. Het was zelfs de eerste theetuin van Nederland en je kunt hier nog altijd de mooie tuinen bewonderen. Het theehuis is helaas niet altijd geopend, maar de tuinen en de vijver zijn al een prachtige plek om te bezoeken.

6. Brouwerij Wispe

Heb je zin in een lekker biertje? Dan mag een bezoek aan de Brouwerij Wispe niet ontbreken. De brouwerij is gevestigd in een voormalige kerk en werd in 2020 geopend. Bij het proeflokaal heb je de mogelijkheid van een heerlijke Weesper bier te genieten en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

7. Genieten aan het water

In de zomermaanden is het leuk de meren in de buurt te bezoeken. Zo zijn er recreatiegebieden te vinden bij het Groote Meer, de Spiegelplas en het IJmeer. Je kunt hier fantastisch suppen, kanoën en varen. Iets verder naar het zuiden liggen nog de Vinkeveense Plassen en de Loosdrechtse Plassen waar je ook nog eens heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Informatie over appartementen in Weesp

🏡 Appartementen beschikbaar: 3 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -52%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €33.
⭐ Meest populaire voorzieningen: balkon, wifi en tuin.
📶 Voor workation: 100% van de accommodaties.

Veelgestelde vragen over Appartementen in Weesp

Wat voor type voorzieningen zijn er beschikbaar bij de appartementen in Weesp?

Wat betreft de voorzieningen die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de appartementen over veel faciliteiten beschikken waar reizigers naar verlangen! De meest populaire faciliteiten die verschaft worden, zijn over het algemeen: balkon (100%), wifi (100%) en tuin (67%). Super toch!

Bieden de appartementen in Weesp meestal een internetverbinding?

Vanzelfsprekend! Volgens Holidu's database heeft 100% van de appartementen draadloos internet. Perfect voor werken op afstand, je kunt toegang tot jouw e-mails houden en favoriete social media zonder problemen!

Hoeveel kosten de appartementen gemiddeld in Weesp?

Veel appartementen, 100%, kosten minder dan €100 per nacht. Dit is de ideale bestemming voor het vinden van een betaalbare accommodatie. Start het zoeken meteen naar een appartement die bij jou past.

Zijn de appartementen in Weesp geschikt voor een tripje met grote groepen of beter voor een reis met een kleine familie?

Volgens de gegevens van Holidu, verwelkomt 50% van de appartementen vier personen. Ongeveer 50% van de appartementen in Weesp beschikken over minstens twee aparte slaapkamers. Deze regio is de ideale bestemming voor een kleine groep vrienden of met een kleine familie!

Zijn er luxe appartementen in Weesp?

Mocht je op zoek zijn naar een accommodatie met zwembad en sauna, dan raden we je aan om verder te kijken. Weesp heeft namelijk vrij weinig appartementen met deze voorzieningen.

Hebben de appartementen in Weesp de mogelijkheid om buiten veel tijd door te brengen?

In deze regio heeft 100% een balkon of terras en 33% een prachtig uitzicht, maar dat is niet het grootste deel, beschikbaarheid kan dus variëren. Als dit een prioriteit voor je is, kan het handig zijn om snel te anticiperen zodat je de ideale accommodatie vindt. Je kan gebruikmaken van de filters die je voorkeur hebben om er zeker van te zijn dat je een appartement vindt die perfect voor je is. Toch heeft 67% van de appartementen in Weesp een tuin, waar je kan relaxen.

Wil je weten welke maanden we het meest aanbevelen voor een reis naar Weesp?

Afgaande op de voorzieningen bij de appartementen in Weesp, is het de perfecte bestemming voor bijvoorbeeld een vakantie in de winter of de zomer. Omdat er verschillende opties zijn, zoals airco of een zwembad en nog veel meer. Je kunt er zeker van zijn dat Weesp een geweldige locatie is om 's winters en zomers te kunnen genieten van een vakantie.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Appartementen in WeespBooking.com Appartementen in Weesp
Airbnb Appartementen in WeespAirbnb Appartementen in Weesp
Vrbo Appartementen in WeespVrbo Appartementen in Weesp
Bookiply Appartementen in WeespBookiply Appartementen in Weesp
FeWo-direkt Appartementen in WeespFeWo-direkt Appartementen in Weesp
Abritel Appartementen in WeespAbritel Appartementen in Weesp
HRS Appartementen in WeespHRS Appartementen in Weesp
500+ meer