Appartementen in Meerssen

Appartementen in Meerssen

1 accommodaties gevonden voor Appartementen. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Vind Appartementen in Meerssen

Highlights in Meerssen

  • Limburg
  • Rivier de Geul
  • Basiliek van het Heilige Sacrament
  • Kasteel Meerssenhoven
  • Natuurgebied De Dellen

Andere vakantie-ideeën en accommodaties in Meerssen, die interessant kunnen zijn

Appartementen in Meerssen

In het zuiden

Meerssen is een plek in Limburg waar je enorm kunt genieten van de geschiedenis en groene omgeving. De plaats heeft een aantal verrassende bezienswaardigheden, maar laat genoeg ruimte om lekker te ontspannen in de plaats of natuur eromheen. De appartementen in Meerssen vind je eigenlijk vooral buiten de plaats, middenin de natuur. Dat is natuurlijk een ideale plek om helemaal tot rust te komen. Als je met eigen auto komt, dan heb je nog meer voordelen, want dan word je bereik opeens veel groter! Ontdek meer plaatsen van het mooie Limburg bijvoorbeeld. De appartementen in Limburg zijn van allerlei gemakken voorzien. Zo weet je zeker dat je er goed bij zit tijdens je vakantie of weekendje weg! Bekijk het aanbod van appartementen in Meerssen en maak je keuze.

De mooie natuur

Rondom Meerssen ligt genoeg groen, dat is een ding dat vast staat. Dus als je ook graag lekker in een groene omgeving wil zijn, zorg dan dat je je wandelschoenen meeneemt! Of huur een fiets in de buurt om lekker te toeren door het Limburgse landschap. Het leuke is dat Meerssen een van de duurzaamste gemeenten van Nederland is! Het staat in de top 100, al een aantal jaar. Rondom Meerssen vind je ook nog andere leuke plaatsen, zoals Rothem, Geul aan de Maas en Haasdal. En in sommige appartementen in Meerssen is het toegestaan om de viervoeter mee te nemen, zo kan die ook gezellig mee op pad!

Reizigers en activiteiten

Meerssen voor wandelaars

Hou je erg van wandelen? In en rondom Meerssen kun je dat enorm goed doen! Het heuvelachtige landschap van Limburg is niet voor niet bekend. Wandel bijvoorbeeld langs de rivier de Geul. Je weet dat er veel te zien is als je langs een rivier wandelt, hier leeft van alles! Een andere leuke wandelroute is de Mergellandroute. Dit is een vastgelegde route die je door een heuvelachtig landschap brengt. Hierdoor is de route lekker divers en zie je dus veel onderweg! En de Dellen is een natuurgebied dat iets zuidelijker ligt. Hier vind je een prachtig bos en kom je sowieso de rivier de Geul weer tegen. Of ga lekker op de bonnefooi aan de wandel, er valt echt enorm veel te ontdekken!

Culturele activiteiten in Meerssen

Meerssen is niet heel groot, maar dat betekent niet dat er niks te doen is natuurlijk! Wat direct al opvalt is de gigantische basiliek. Dit is een prachtig gebouw, van zowel de buitenkant als binnenkant. Vroeger kwamen veel pelgrims naar deze basiliek om de heiligen te eren. Binnen zie je pas echt goed hoe enorm mooi het glas in lood gemaakt is. De basiliek is in de 14de eeuw gebouwd en heeft typisch gotische kenmerken. Verder vind je in de omgeving van Meerssen een aantal kastelen. Zo heb je Kasteel Vliek en Kasteel Meerssenhoven. Het laatste kasteel is een rijksmonument en wordt dus goed onderhouden. Rondom de kastelen heb je genoeg natuur om lekker doorheen te wandelen.

Meerssen is een prachtige, groene gemeente in Zuid-Limburg. Het staat in de top 100 duurzaamste gemeenten van Nederland.

Top 7 tips in Meerssen

1. Basiliek van het Heilig Sacrament

De basiliek in Meerssen is een absolute must visit. Deze basiliek is echt verrassend groot en kent een rijke geschiedenis. Zo kwamen hier vroeger veel bedevaarders op af. De basiliek is in de 14de eeuw gebouwd in gotische stijl.

2. Langs de Geul

De rivier de Geul is een goede route voor je wandeling. Je weet namelijk zeker dat de natuur lekker divers is hier! Alles bloeit en groeit in de buurt van deze rivier. Volg de rivier en je hebt een prachtige wandeltocht.

3. Mergellandroute

De Mergellandroute is een route die door de ANWB gemaakt is. Deze route brengt je door een heuvelachtig landschap, het landschap dat Limburg zo bekend heeft gemaakt. Laat je verrassen door de diverse natuur onderweg!

4. Natuurgebied De Dellen

Natuurgebied De Dellen ligt wat zuidelijker vanaf Meerssen. Het is een prachtig natuurgebied dat goed beschermd wordt. Maak een wandeling door het prachtige bos bijvoorbeeld. Of laat je verrassen door de mooie natuur langs de oever van de Geul.

5. Natuurhistorisch Museum Meerssen

Ontdek mooie vondsten uit de buurt van Meerssen. Je komt echt van alles tegen, het is een bonte verzameling. Je ziet ook goed hoe het landschap er vroeger uitzag bijvoorbeeld. Het is een leuke plek om meer te leren over de geschiedenis van Meerssen.

6. Kasteel Meerssenhoven

Kasteel Meerssenhoven is een rijksmonument en wordt dus goed onderhouden. Het heeft kasteelachtige kenmerken en het landgoed eromheen is perfect voor een mooie wandeling in de omgeving.

7. Dagje naar Maastricht

Bezoek de leuke stad Maastricht als je even wat anders wil doen! Meerssen ligt ten noorden van de stad en je bent er echt vrij snel. In Maastricht kun je bijvoorbeeld heerlijk winkelen in één van de charmante winkelstraatjes in het centrum. Hier vind je ook grotere merken, mocht je daar interesse in hebben.

Veelgestelde vragen over Appartementen in Meerssen

Wat voor type faciliteiten zijn er beschikbaar bij de appartementen in Meerssen?

Wat betreft de faciliteiten die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de appartementen over veel faciliteiten beschikken waar vakantiegangers naar verlangen! De meest populaire faciliteiten die voorkomen, zijn over het algemeen: wifi (86%), balkon (77%) en tuin (71%). Niet slecht, toch?

Hoe worden de appartementen over het algemeen beoordeeld in Meerssen?

Appartementen in deze regio hebben zeer positieve recensies. Volgens Holidu's gegevens, heeft 40% een beoordeling van gemiddeld 4,5 sterren. Een betrekkelijk hoog percentage, hoog genoeg om te bevestigen dat je hier zonder twijfel het perfecte appartement voor een geweldige vakantie vindt!

Zijn de appartementen in Meerssen kindvriendelijk?

Beoordelend aan de hand van de gegevens van Holidu, is 37% in deze regio kindvriendelijk. Het zal daarom gemakkelijk zijn om een ideaal verblijf voor jou en je kinderen te vinden. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de appartementen in Meerssen passend voor reizigers met een huisdier?

Zeker weten! In deze regio wordt bij 43% de mogelijkheid geboden voor reizigers om huisdieren mee te nemen, 71% heeft daarnaast ook nog eens een tuin!

Bieden de appartementen in Meerssen doorgaans een internetverbinding?

Vanzelfsprekend! Hier heeft 86% van de appartementen draadloos internet. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte "workation" plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vakantiedag op te nemen!

Wat zijn de prijzen voor de appartementen normaal gesproken in Meerssen?

Een groot deel, 54%, kost over het algemeen minder dan €100 per nacht. Dit is de ideale bestemming voor het vinden van een goedkoop appartement!

Zijn de appartementen hier vaak uitgerust met een open haard of een zwembad?

Zeker weten! Volgens de Holidu gegevens van afgelopen jaar, hebben de meeste appartementen in deze regio een open haard. Het is daarom de perfecte bestemming voor een winteruitstapje!

Zijn de appartementen in Meerssen geschikt voor een tripje met een grote groep of beter voor een vakantie met een kleine familie?

Volgens Holidu's gegevens, accepteert 63% van de appartementen vier personen. Ongeveer 60% van de appartementen in Meerssen hebben minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de ideale bestemming voor een kleine groep vrienden!

Hebben de appartementen in Meerssen een mooi uitzicht?

Ja, het is de beste plek om diep adem te halen en tijd buiten door te brengen! Hier heeft 77% van de appartementen een balkon of terras en 57% heeft een uitzicht. Ongeveer 71% heeft ook een tuin, je zult dus zeker je perfecte verblijf vinden. Als je houdt van heerlijk buiten eten en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 31% van de appartementen is hiermee uitgerust.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer