Voor jou geselecteerde vakantiehuizen in Zuid-Afrika

Vind Vakantiehuizen in Zuid-Afrika

Highlights in Zuid-Afrika

  • Beklim de Tafelberg
  • Spot de Big Five
  • Panorama route
  • Prachtige stranden bij Kaap de Goede Hoop
  • Pretpark Sun City

Andere accommodaties in Zuid-Afrika, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Zuid-Afrika

€ 181voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 255 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Zuid-Afrika

< 1%voor 25 mrt. - 1 apr.
0% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Zuid-Afrika

Bijzondere landschappen

In Zuid-Afrika vind je een divers landschap en prachtige flora en fauna in alle delen van het land. Of het nu in de buurt van struikgewas, regenwouden, woestijnen, lagunes of wetlands is, een vakantiehuis in Zuid-Afrika laat je genieten van de omgeving. Zuid-Afrika heeft ook een kustlijn van tweeduizend kilometer met unieke droomstranden, waardoor deze regio ideaal is voor een ontspannen zwemvakantie.

Geniet van comfort in Zuid-Afrika

Of het nu in de buurt van Johannesburg of Kaapstad is, een vakantiehuis in Zuid-Afrika is de ideale plek om te ontspannen na uitgebreide tochten en excursies. Ook ben je snel bij prachtige nationale parken! Als je wat meer comfort in je vakantiehuis wilt, dan is het de moeite waard om een finca in Zuid-Afrika te huren. Zo'n vakantieverblijf wordt vaak omgeven door een groot perceel met tuin, zodat je kunt genieten van rust en ontspanning middenin de prachtige natuur.

Vakantie in Zuid-Afrika

Locatie en oriëntatie

Het zuidelijkste puntje van Afrika

Zuid-Afrika is een land dat grenst aan de Indische Oceaan in het zuiden en de Atlantische Oceaan in het westen. Buurlanden zijn onder meer Zimbabwe, Namibië, Botswana, Mozambique en Swaziland. De drie belangrijkste steden in Zuid-Afrika zijn Kaapstad, Pretoria en Bloemfontein. Johannesburg is na Kaapstad de grootste metropool van het land.

De dierenwereld van Zuid-Afrika

Vooral in de nationale parken kun je de onbeschrijflijk gevarieerde flora en fauna van het land bezoeken. Het Kruger National Park is de thuisbasis van driehonderd zoogdiersoorten, een honderdtal reptielensoorten en meer dan vijfhonderd vogelsoorten. Niet te vergeten de talloze insectensoorten die in Zuid-Afrika leven. Naast de grote wildsoorten zoals de leeuw, buffel, luipaard, olifant en neushoorn, vind je in Zuid-Afrika ook giraffen, nijlpaarden, cheeta's, wilde honden, hyena's en vele andere dieren.

Reizigers en activiteiten

Zuid-Afrika voor natuurliefhebbers

In Zuid-Afrika heb je mooie steden, maar de prachtige natuur overheerst toch wel. Het is een ideaal land om op safari te gaan en de grote dieren te spotten. Ook de kustlijn is een bekende plek waar tochten worden gemaakt en waar je dolfijnen kunt spotten. Als je vanuit Kaapstad reist, wandel dan zeker over de Tafelberg. Deze berg is prachtig en geeft je een mooi uitzicht over de stad. Als je tochten met de auto maakt zul je zien dat het landschap divers is. Je hebt savannes en berglandschappen, maar ook een woestijnachtig gebied.

Zuid-Afrika voor levensgenieters

In Zuid-Afrika kun je van het goede leven genieten. Er zijn prachtige plekken waar je je dat maar al te goed realiseert! Zo heb je de wijngaarden bij Stellenbosch. Dit gebied staat bekend om de wijngaarden en oh jawel, je hebt er meer dan genoeg om te bezoeken! Voor een heerlijk strand bezoek je het Clifton beach 4 in Kaapstad of kijk eens bij de stranden van het natuurpark Kaap de Goede Hoop. Als je zin hebt in een beetje avontuur, ga dan ziplinen in Drakensbergen. In dit prachtige groene gebied kun je een canopy tour boeken en de bomen in klimmen.

In Zuid-Afrika speelt muziek een belangrijke rol die is gevormd door vele muziekstijlen, zoals rock, pop en jazz. Mbaqanga is een muziekstijl die traditionele invloeden en dansbare ritmes combineert.

Top 5 tips in Zuid-Afrika

1. Bezienswaardigheden in Kaapstad

Een paar dagen in Kaapstad geeft je de mogelijkheid om de belangrijkste bezienswaardigheden van het land te bezoeken. Deze omvatten de Tafelberg, de Victoria en Alfred Waterfront en de Victoriaanse haven met zijn vele musea, restaurants en boetieks. Bezienswaardig zijn ook het Kasteel van Goede Hoop met zijn barokke uiterlijk, de Kaapstad Opera, het stadhuis en het gevangeniseiland Robbeneiland, dat tot het UNESCO-wereldcultuurerfgoed behoort.

2. De big five van Afrika

Als je altijd al de vijf grootste dieren in Afrika op een safari in de open lucht heeft willen zien, dan is een vakantiehuis in Zuid-Afrika de perfecte plek om te beginnen. De Big Five zijn onder andere de olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard die in nationale parken zoals Kruger National Park, Ithala Game Reserve, Addo Elephant National Park en Augrabies Falls National Park leven.

3. Een dagje pretpark Sun City

In de noordwestelijke provincie van Zuid-Afrika ligt het pretpark Sun City, midden in het hoogland en in de onmiddellijke nabijheid van het Pilanesberg National Park. Naast luxe hotelcomplexen beschikt dit recreatiecomplex ook over diverse casino's, live shows, kunstmatige watervallen, sportfaciliteiten en golfbanen. In het pretpark kun je ook een bezoek brengen aan een kunstmatige gezonken stad met uit steen gehouwen figuren en verschillende attracties.

4. Beklim Lion’s head

Lion’s head is een andere berg die achter de stad Kaapstad ligt. Voor een mooi uitzicht van de zonsondergang, zorg je dat je ongeveer om 17.00 vertrekt. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur, dus dan heb je voldoende tijd om de zonsondergang rond 20.00 te zien. Je moet wel tegen steile bergen kunnen, voor het laatste stukje moet je wel wat moed hebben, dat stuk is enorm steil!

5. De panorama route

Deze route moet je gewoon gedaan hebben. De route om met de auto te rijden is 60 kilometer lang en je kunt onderweg veel tussenstops maken om te genieten van het uitzicht. Je kunt voor deze tocht gerust een dag uittrekken! Je komt watervallen, canyons en uitzichtpunten tegen onderweg.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Zuid-Afrika

Hoeveel kost het gemiddeld om een huisje in Zuid-Afrika te huren?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €165 per nacht. Een betrekkelijk hoge prijs voor landen in Afrika.

In welke tijd van het jaar kan je in Zuid-Afrika gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiewoning?

De maanden met de meest gereduceerde prijzen in Zuid-Afrika zijn: mei, april en september, met een gemiddelde prijs per nacht van respectievelijk €153, €154 en €156.

Wanneer zijn accommodaties relatief duur in Zuid-Afrika?

Uit de gegevens van Holidu kunnen we opmaken dat de kosten per nacht in Zuid-Afrika gemiddeld het hoogst zijn in de maanden: december (€177), februari (€176) en januari (€176).

Is Zuid-Afrika een geschikte bestemming voor een last-minute trip?

Om Zuid-Afrika te leren kennen, is het niet noodzakelijk om vooraf alles te boeken. De gemiddelde jaarlijkse beschikbaarheid van 57%, biedt ruimte voor spontaniteit.

In welke tijd van het jaar zijn er veel vakantiehuizen vrij in Zuid-Afrika?

In de maanden september, augustus en juli zien we het hoogste percentage vacante huizen, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 63%, 62% en 61%.

Wanneer zijn de meeste vakantiehuizen vol?

De vraag naar accommodaties bereikt de piek in december, met een gemiddelde beschikbaarheid van 45%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is januari met 50% beschikbaarheid en de derde maand is november met 54%.

Hoeveel vakantiewoningen kan ik via Holidu vinden in Zuid-Afrika?

Wij brengen vakantiewoningen van 12 verschillende aanbieders bijeen, waaruit we jou 26.000 aanbiedingen in Zuid-Afrika kunnen voordragen.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in Zuid-AfrikaBooking.com Vakantiehuizen in Zuid-Afrika
Airbnb Vakantiehuizen in Zuid-AfrikaAirbnb Vakantiehuizen in Zuid-Afrika
Vrbo Vakantiehuizen in Zuid-AfrikaVrbo Vakantiehuizen in Zuid-Afrika
Bookiply Vakantiehuizen in Zuid-AfrikaBookiply Vakantiehuizen in Zuid-Afrika
FeWo-direkt Vakantiehuizen in Zuid-AfrikaFeWo-direkt Vakantiehuizen in Zuid-Afrika
Abritel Vakantiehuizen in Zuid-AfrikaAbritel Vakantiehuizen in Zuid-Afrika
HRS Vakantiehuizen in Zuid-AfrikaHRS Vakantiehuizen in Zuid-Afrika
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Zuid-Afrika