Vind Vakantiehuizen in Zakopane

Highlights in Zakopane

  • Karpaten
  • Gothische kunst
  • Tatra Park
  • Historische kuuroord
  • Emerald Lake

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Zakopane

€ 113voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 151 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Zakopane

92%voor 25 mrt. - 1 apr.
85% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Zakopane

Vakantiehuis in de bergen

De vakantiehuizen in Zakopane liggen op de zuidelijke berghellingen van het Tatragebergte. Dit zijn typische houten vakantiehuizen die in de winter bedekt zijn met sneeuw en in de zomer in een prachtige groene landschap liggen. De prachtige bergen zorgen ervoor dat je een heerlijk rustige en geweldige vakantie hebt. Bij de meren is het in de zomer drukker. Het weer in de zomer is warm en de omstandigheden zijn ideaal voor het maken van gezellige wandelingen of fietstochten. En uiteraard kun je hier ook heerlijk zwemmen.

Vakantiehuis in een natuurreservaat

In Zakopane kun je genieten van de moderne vakantiehuizen met een compleet interieur en prachtige tuinen. De architectuur is typisch voor deze regio op de grens tussen Polen en Slowakije. In de winter heb je gemakkelijk toegang tot de skipistes en andere buitenactiviteiten. Vlakbij de meren heb je een prachtig uitzicht over het groene landschap vanaf je balkon. In de omgeving is veel te doen voor kinderen. Daarnaast tref je hier tal van leuke terrasjes en restaurantjes aan.

Vakantie in Zakopane

Locatie en oriëntatie

Zakopane voor de Karpaten

De Karpaten liggen in Midden-Europa en strekken zich uit van Tsjechië tot Roemenië. Het gebergte kent vele takken waarvan de Tatra de bekendste is. De Tatra ligt op de grens tussen Polen en Slowakije en heeft de hoogste toppen van de Karpaten, waarvan Gerlach met meer dan 2600 meter de hoogste is. De belangrijkste plaats aan de Poolse (noordelijke) kant is Zakopane. De belangrijkste plaats in Slowakije op de zuidflank is Poprad. Beide steden liggen tegen het prachtige natuurpark Tatra aan. Deze twee plaatsen gelden als de belangrijkste vakantieoorden van de regio.

Zakopane voor de middeleeuwse architectuur

De hele regio is gevuld met kastelen en vestingdorpen. De meeste zijn uit de middeleeuwse periode met enorme Oostenrijks-Hongaarse invloeden. De prachtige jachthuizen zijn versierd met kleine middeleeuwse torentjes. Je ziet ook veel uit de 1e eeuw met indrukwekkende Romeinse invloeden. Als je geïnteresseerd bent in de rijke middeleeuwse culturele traditie van de regio, kun je je hier prima vermaken. En vergeet natuurlijk niet de eetcultuur van die tijd. Veel hartige Midden-Europese klassieke gerechten zoals goulash, varkensvlees en herten gaan terug tot in de middeleeuwen.

Reizigers en activiteiten

Zakopane met de familie

Zakopane heeft veel te bieden voor gezinnen die de typische beschaving en het landschap van Midden-Europa willen verkennen. De stad Zakopane heeft alle denkbare klassieke invloeden van hun rijke geschiedenis weten te behouden. Het kloppend hart van Zakopane is Krupowki. Hier kun je genieten van de mooie winkeltjes, de typische architectuur en de gezellige cafés en restaurants. Ontdek de vele kleine ateliers met prachtig handwerk. Ervaar de diversiteit en de gastvrijheid die er heerst.

Zakopane met zijn tweetjes

Zakopane is een uitstekende plek om te genieten van je favoriete buitenactiviteit, zowel in de zomer als in de winter. In de zomer kun je genieten van een prachtige fietstocht in het Tatra natuurreservaat. De prachtige meren vormen een prachtig landschap. En als je geluk hebt kun je een glimp opvangen van de vele wilde dieren. Wandelen is mogelijk op de hoge Tatra en ook in het lagere gebergte in het westelijk deel. Wat je ook kiest, je hebt honderden kilometers goed gemarkeerde paden met duidelijke aanwijzingen over de moeilijkheidsgraad van de route.

De meest populaire activiteit onder de plaatselijke bevolking is het rijden van een paardenslee tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Top 5 tips in Zakopane

1. Kuuroord Zakopane

Zakopane is al meer dan honderden jaren een gecertificeerd kuuroord. De schone lucht en het thermale water maken het een heerlijke plek om je lichaam te verzorgen en tot rust te komen.

2. Emerald Lake

Dit prachtige alpenmeer ligt in het nationale park van Tatra. Vooral in de zomer bij warm weer is het na een lange wandeling heerlijk om in de schaduw aan het water heerlijk uit te waaien.

3. Murowana hut

Een van de leukste en mooiste wandelroutes brengt je naar de top van de Murowaniec. Je komt er onderweg prachtige wilde bloemen en groene heuvels tegen. Eindig je wandeltocht bij de hut op de top voor een lekkere maaltijd en verfrissingen.

4. Eten en drinken in Zakopane

Ga naar een van de vele terrasjes als je in de stad aan het slenteren bent. Neem een lekker koud drankje onder het genot van een lekker schaaltje met lokale kaas en worstjes. De aardappelkoekjes zijn ook heerlijk.

5. Reis naar Slowakije

Reis van Zakopane naar Poprad in Slowakije. Als je met de bus reist duurt het maar 2 uur. Vanaf hier kun je genieten van wat het Tatra Gebergte aan de andere kant te bieden heeft.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Zakopane

Hoeveel kost het gemiddeld om een vakantiehuis te huren in Zakopane?

Tegen een gemiddelde prijs van €102 per nacht, ligt deze bestemming aan de bovenzijde van de prijsklasse voor vakantiehuizen in Polen.

In welke maand kan je het meeste besparen op accommodaties in Zakopane?

Als je een goedkope maand zoekt om te reizen, zijn mei (€85 per nacht), april (€86) en juni (€86) de meest budgetvriendelijke maanden om naar deze bestemming af te reizen.

In welke maanden is het gunstiger om een huisje te reserveren in Zakopane?

De duurste maand is januari (gemiddeld €154 per nacht), gevolgd door februari (€119) en december (€115). Het zijn misschien de meest aangename maanden om Zakopane te bezoeken, maar niet om geld te sparen.

Wordt het aanbevolen om een reisje naar Zakopane lang op voorhand te plannen?

Om Zakopane te bezoeken, is het niet noodzakelijk om vooraf alles te plannen. De gemiddelde jaarlijkse beschikbaarheid van 67%, biedt ruimte voor spontaniteit.

In welke tijd van het jaar zijn er veel vakantiewoningen boekbaar in Zakopane?

In de maanden oktober, september en maart zijn de meeste vrije accommodaties, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 81%, 78% en 78%. Tijdens deze periode, je hebt dus een ruime keuze beschikbaar.

In welke maanden zijn er weinig accommodaties te boeken?

De maanden december, januari en november zijn in Zakopane vol bezet, met een gemiddelde beschikbaarheid van 46%, 56% en 60%. Het is echter niet nodig om je zorgen te maken omdat zelfs gedurende deze maanden die het meest gevraagd zijn ligt het gemiddelde op 54%. Je zult dus geen moeite hebben om jouw huisje van je dromen te vinden, ongeacht de tijd van het jaar.

Hoeveel vakantiewoningen worden er via Holidu aangeboden in Zakopane?

Wij brengen accommodaties van 4 verschillende aanbieders bijeen, waaruit we jou 3.200 aanbiedingen in Zakopane kunnen voorleggen.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in ZakopaneBooking.com Vakantiehuizen in Zakopane
Airbnb Vakantiehuizen in ZakopaneAirbnb Vakantiehuizen in Zakopane
Vrbo Vakantiehuizen in ZakopaneVrbo Vakantiehuizen in Zakopane
Bookiply Vakantiehuizen in ZakopaneBookiply Vakantiehuizen in Zakopane
FeWo-direkt Vakantiehuizen in ZakopaneFeWo-direkt Vakantiehuizen in Zakopane
Abritel Vakantiehuizen in ZakopaneAbritel Vakantiehuizen in Zakopane
HRS Vakantiehuizen in ZakopaneHRS Vakantiehuizen in Zakopane
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Polen
  3. Klein-Polen
  4. Zakopane