Vind Vakantiehuizen in Mazovië

Highlights in Mazovië

  • De prachtige hoofdstad Warschau
  • Rivier de Wisła
  • Nationaal Park Kampinos
  • Watersportmogelijkheden
  • Fietsen, wandelen en paardrijden
  • Vele indrukwekkende kastelen langs de Adelaarsnestenroute

Populairste bestemmingen in Mazovië

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Mazovië

€ 124voor 1 apr. - 8 apr.
€ 163 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Mazovië

60%voor 1 apr. - 8 apr.
78% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Mazovië

Vakantievilla’s in de natuur

Mazovië is de grootste provincie van Polen en er is dan ook een grote verscheidenheid aan accommodaties te vinden. Zo zijn er in de uitgestrekte bosgebieden mooie grote vakantievilla’s te huur. Heerlijk voor gezinnen, maar ook ideaal voor grote groepen omdat er soms wel plek is voor zo’n 22 mensen. Ook zijn er idyllische kleine vakantiewoningen te vinden, waar je romantisch met z’n tweeën kunt verblijven, ver weg van de drukte.

Een appartement in de hoofdstad

Warschau, de hoofdstad van Polen, ligt in Mazovië en hier zijn veel geschikte vakantie-appartementen te vinden om in de verblijven. Er zijn middenin het centrum grotere appartementen te vinden voor zes personen, vaak met een heerlijk balkon. Maar er zijn ook kleinere studio’s te huur voor één of twee personen, bijvoorbeeld aan rivier de Wisła.

Vakantie in Mazovië

Locatie en oriëntatie

De grootste provincie van Polen

De provincie Mazovië ligt in het Oosten van Polen en wordt omringt door provincies als Łódź (links) en Ermland-Mazurië (boven). Het landschap wordt gekenmerkt door laagvlakte met boomgaarden, velden en rivieren. In Mazovië zijn er, naast mooie natuur, ook gezellige pittoreske stadjes om te bezoeken. Zo is bijvoorbeeld Plock, aan rivier de Wisła in het westen van de provincie, zeker de moeite waard. En ook Konstancin-Jeziorna, net onder Warschau, is leuk om te bezoeken. Tussen de dennenbomen zijn veel mooie, oude villa’s en kleine paleizen te vinden.

Verblijven in Warschau

Warschau, in Mazovië, is de grootste stad van Polen en heeft ongeveer 1.753.977 inwoners. Het centrum van de stad ligt aan de linkeroever en aan de rechteroever ligt het stadsdeel Praga. Grote pleinen, moderne gebouwen en monumenten zoals de Zygmunt-zuil, opgericht in 1644, kenmerken de stad. Het Koninklijk Kasteel dat aan het slotplein ligt in de oude stad, behoort tot de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Reizigers en activiteiten

Een provincie voor natuurliefhebbers

Een derde van de provincie Mazovië bestaat uit uitgestrekte groene (natuur)gebieden. Zo is er het Nationaal Park Kampinos, ten noordwesten van Warschau. Dit nationale park beslaat zo’n 385,44 vierkante kilometer en is opgericht in 1959. Je vindt er duinen, moerassen en bossen en wel 300 kilometer aan wandel- en fietspaden. Naast wandelen en fietsen kun je in Mazovië ook heel goed paardrijden en zijn er veel watersportmogelijkheden. Kanoën op rivier de Wisła, of wind- en kitesurfen op de Zegrzynski Baai.

Kasteelhoppen in Mazovië

In Mazovië staan er meerdere prachtige en indrukwekkende kastelen. Een aantal van deze kastelen bezoeken is dan ook zeker een aanrader, je kunt bijvoorbeeld de Adelaarsnestenroute volgen. Een 163,9 km lange route van Krakau naar Częstochowa langs oude kastelen en burchten. Bezoek zeker het bisschoppelijk kasteel van Iłża, gebouwd in gotische stijl in de eerste helft van de 14e eeuw en de 16e en 17e eeuw herbouwd in renaissancestijl. Of ga naar de ruïnes van het Middeleeuwse kasteel in Ciechanow en tot slot het gotisch kasteel in Czersk, van de van de Mazovische hertogen.

“Een derde van de provincie Mazovië bestaat uit uitgestrekte groene (natuur)gebieden. Naast wandelen en fietsen kun je er ook heel goed paardrijden en zijn er veel watersportmogelijkheden. ”

Top 5 spots in Mazovië

1. Bezoek het Het Łazienkipaleis in Warschau

Dit neoclassicistische paleis in het Łazienki Park wordt ook wel het ‘Paleis op het Water’ en het ‘Paleis op het Eiland’ genoemd. Het is open voor publiek, je kunt er goed komen met een watertaxi, en het heeft een mooie kunstcollectie.

2. Chopin-concerten in Żelazowa Wola

Żelazowa Wola ligt in het westen van Mazovië en is de geboorteplaats van Frédéric Chopin. Het huis waarin hij is geboren ligt in een mooie grote tuin en is sinds 1931 een museum. In het dorp worden regelmatig concerten gegeven.

3. Indrukwekkende ruïnes van Ogrodzieniec

Het middeleeuwse kasteel van Ogrodzieniec staat op een heuvel (de Kasteelberg) van 515,5 m hoog. De kasteelruïne veranderde in de loop der eeuwen vaak en is erg bijzonder om te bezoeken. Het ligt op de Adelaarsnestroute.

4. Een museum voor de echte autoliefhebbers

Fan van mooie, oude antieke auto’s? Bezoek dan zeker het Otrębusach Automotive Museum met 300 oude auto's, motorfietsen en vrachtwagens. Het is één van de grootste automusea in Europa en de collecties omvatten auto's die ooit zijn bestuurd door sterren zoals Marilyn Monroe, en Elvis Presley.

5. De dierentuin van Warschau

Deze dierentuin werd in 1928 opgericht en ligt in het het stadsdeel Praga, rechts van rivier de Wisła. Er wonen zo’n 3000 dieren van bijna 500 verschillende soorten. Een dagje uit voor het hele gezin!

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Mazovië

Wat kosten huisjes in Mazovië gemiddeld?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €85 per nacht. Een relatief hoge prijs voor een regio in Polen.

In welke tijd van het jaar kan je in Mazovië gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een huis?

Als je het zo goedkoop mogelijk wilt houden, zijn juli (€74 per nacht), april (€75) en augustus (€76) de meest betaalbare maanden om naar deze bestemming af te reizen.

In welke maanden is het minder duur om een vakantiehuis te boeken in Mazovië?

In de maand januari, zijn de prijzen het hoogste in Mazovië. Met een gemiddelde van €104 per nacht, gevolgd door februari (€98) en december, met €88 per nacht.

Is het noodzakelijk om een reis naar Mazovië ver van tevoren te reserveren?

Om Mazovië te bezoeken, hoef je niet ruim van tevoren te plannen, aangezien maar 58% van de vakantiewoningen hier volgeboekt zijn.

Wat zijn de beste maanden om spontaan naar Mazovië te gaan?

De maand wanneer het het gemakkelijkste is om vacante huizen te vinden, is februari (gemiddeld 67% beschikbare accommodaties), april (66%) en oktober (63%).

Wanneer zijn de meeste huisjes volgeboekt?

De maand met de hoogste gemiddelde bezettingsgraad, is december (met 49% van de vakantiehuizen beschikbaar). Daarna volgen november (52%) en januari (55%). Zelfs tijdens deze maanden met de minste beschikbaarheid ligt het gemiddelde op 52%. Je zult dus geen moeite hebben om jouw huis van je dromen te vinden, ongeacht de tijd van het jaar.

Hoeveel vakantiewoningen kan ik via Holidu vinden in Mazovië?

Holidu biedt hier ongeveer 3.800 vakantiewoningen aan van 9 verschillende aanbieders. Dus wat voor vakantiewoning je ook zoekt, hier vind je vast en zeker wat je zoekt!

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in MazoviëBooking.com Vakantiehuizen in Mazovië
Airbnb Vakantiehuizen in MazoviëAirbnb Vakantiehuizen in Mazovië
Vrbo Vakantiehuizen in MazoviëVrbo Vakantiehuizen in Mazovië
Bookiply Vakantiehuizen in MazoviëBookiply Vakantiehuizen in Mazovië
FeWo-direkt Vakantiehuizen in MazoviëFeWo-direkt Vakantiehuizen in Mazovië
Abritel Vakantiehuizen in MazoviëAbritel Vakantiehuizen in Mazovië
HRS Vakantiehuizen in MazoviëHRS Vakantiehuizen in Mazovië
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Polen
  3. Mazovië