Vakantiehuizen in Georgië

18.187 accommodaties in Georgië - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Georgië

Appartement voor 5 personen, met balkon
5 pers., 3 slaapkamers, 6m²
Tbilisi
vanaf
€ 46per nacht
Appartement voor 3 personen
3 pers., 1 slaapkamers, 700m naar het strand
5,0
6 recensies
Batumi, Adzjarië
vanaf
€ 30per nacht
Appartement voor 5 personen, met tuin
Tbilisi
vanaf
€ 43per nacht
Villa voor 13 personen, met whirlpool en tuin
13 pers., 5 slaapkamers
4,9
14 recensies
Tbilisi
vanaf
€ 190per nacht
Villa voor 12 personen, met tuin
12 pers., 6 slaapkamers
4,4
10 recensies
Tbilisi
vanaf
€ 298per nacht
Resort voor 1 personen
4,8
242 recensies
Tbilisi
vanaf
€ 149per nacht
Appartement voor 13 personen, with whirlpool and terras as well as sauna
13 pers., 5 slaapkamers, 450m²
4,0
17 recensies
Tbilisi
vanaf
€ 125per nacht
Appartement voor 3 personen, met tuin, met huisdier
3 pers., 1 slaapkamers, 38m²
4,9
112 recensies
Tbilisi
vanaf
€ 69per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers
4,7
99 recensies
Tbilisi
vanaf
€ 18per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4,5
1060 recensies
Tbilisi
vanaf
€ 43per nacht
Villa voor 18 personen, met tuin, met huisdier
18 pers., 5 slaapkamers
Tbilisi
vanaf
€ 116per nacht
Vakantiehuis voor 16 personen, met tuin
16 pers., 4 slaapkamers, 100m naar het strand
Adzjarië
vanaf
€ 165per nacht
Vakantiehuis voor 9 personen, met tuin
9 pers., 3 slaapkamers, 150m naar het strand
Soechoemi, Autonomous Republic of Abkhazia
vanaf
€ 70per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 60m², 850m naar het strand
Autonomous Republic of Abkhazia
vanaf
€ 8per nacht
Vakantiehuis voor 13 personen, with tuin and sauna as well as whirlpool, met huisdier
13 pers., 4 slaapkamers, 170m², 350m naar het strand
Autonomous Republic of Abkhazia
vanaf
€ 151per nacht
Appartement voor 4 personen, with whirlpool and tuin as well as sauna
3,9
115 recensies
Gudauri, Mtscheta-Mtianeti
vanaf
€ 50per nacht
Appartement voor 4 personen, met huisdier
4 pers., 2 slaapkamers, 75m²
4,8
124 recensies
Tbilisi
vanaf
€ 116per nacht
Villa voor 14 personen, met tuin
14 pers., 7 slaapkamers
4,9
17 recensies
Tbilisi
vanaf
€ 246per nacht
Toon alles

Highlights in Georgië

  • Adembenemende landschappen
  • Culturele rijkdom
  • Voortreffelijke keuken
  • Rust en stilte Populairste accommodatie in Georgië

Populaire zoekopdrachten in Georgië

Internet 579
Huisdieren toegestaan 92
Balkon/Terras 312
TV 475
Airconditioning 469
Parkeermogelijkheid 461
Wasmachine 413
Verwarming 487
Lift 211

Vakantiehuizen in Georgië

Een vakantieappartement in moderne metropolen

Georgië is een land van contrasten, enerzijds gekenmerkt door pulserende metropolen zoals de hoofdstad Tbilisi of de Zwarte Zee stad Sochumi, maar anderzijds nog steeds even wild en mysterieus als bijna geen enkel ander land in Europa. Last but not least heeft dit spanningsveld het toerisme een impuls gegeven en geleid tot de opkomst van talrijke vakantieappartementen en vakantiehuizen in Georgië. Als u op zoek bent naar een vakantiehuis, vindt u het vooral in Tbilisi en in de regio rond de Zwarte Zee stad Batumi, die bekend staat om zijn 800 meter lange strandpromenade met palmbomen.

Een woonplaats in de beslotenheid van de bergen

Als u het wat afgelegener vindt en op zoek bent naar een vakantiehuis in de unieke bergwereld van Georgië, dan vindt u het zeker ver weg van Tbilisi en de badplaatsen aan de Zwarte Zee. De focus ligt vooral op het noorden van het land, waar de ene Kaukasische reus de andere volgt. Een rustiek ingericht vakantiehuis in Samagrelo Planned of Racha-Lechkum-Kvemo-Svaneti Planned National Park belooft niet alleen absolute rust en ontspanning, maar ook een uitstekend vertrekpunt voor wandeltochten naar de talloze culturele bezienswaardigheden uit meer dan 2500 jaar geschiedenis.

Aan de voet van de Tetnuldi-gletsjer
Aan de voet van de Tetnuldi-gletsjer

Vakantie in Georgië

Plaats en oriëntatie

Wat onderscheidt Georgië?

Georgië, ook bekend als het Balkon van Europa, is geografisch gelegen in het Nabije Oosten en 87 procent van zijn grondgebied is bedekt met uitlopers en bergen met pieken tot 5068,9 meter. Tussen de Grote Kaukasus in het noorden, de Kleine Kaukasus in het zuiden en de Armeense hooglanden, strekt de Colchian Vlakte zich uit langs de kust van de Zwarte Zee. In tegenstelling tot de tamelijk koele berggebieden heeft de Colchian vlakte een subtropisch klimaat dat zelfs palmbomen laat gedijen. Van besneeuwde toppen, dichte naaldbossen en steppeachtige vlakten tot dromerige stranden, Georgië heeft veel te bieden.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen?

Als u van plan bent een vakantie in Tbilisi of in de badplaatsen aan de Zwarte Zee kust, kunt u terugvallen op stadsbussen en taxi's, die beschikbaar zijn in voldoende aantallen en vrij goedkoop. Wilt u echter een reis maken vanuit uw vakantiehuis naar het achterland, dan heeft u de keuze om zelf een huurauto mee te nemen of een auto te charteren met een lokale chauffeur. Het voordeel: Vooral op de kronkelende bergwegen is dit enerzijds veel aangenamer en anderzijds niet veel duurder dan zelf rijden. U kunt bijzonder goedkoop reizen, zowel in het land als in de stad, maar met de minibusjes genaamd Marschrutka, die talloze regionale bestemmingen met elkaar verbinden.

Dingen om te weten

Klimaatomstandigheden in Georgië

Georgië is in principe verdeeld in drie klimaatzones. Terwijl de Zwarte Zeekust en de aangrenzende Kolchisvlakte een subtropisch klimaat hebben met temperaturen tussen 5 graden Celsius in januari en 24 graden Celsius in juli, is het klimaat in het oosten iets extremer. Daar wisselen koele maar sneeuwloze winters af met soms extreem hete zomers, waarin even weinig neerslag valt als in het nabijgelegen Noord-Iran. In de bergachtige gebieden van Georgië, echter, stijgt kwik zelden boven de 15 graden Celsius grens, zelfs in de zomer, zodat de hoogste pieken er volledig bedekt zijn met ijs, zelfs in het warme seizoen.

Beste reistijd

Voor wat betreft de optimale reistijd is dit sterk afhankelijk van de regio waar u naartoe wilt reizen en waar u uw vakantiehuis wilt boeken. Hoewel het in de zomer bijzonder aangenaam is in het Zwarte Zeegebied, moet u op dit moment het midden en oosten van het land vermijden, omdat temperaturen boven de 38 graden Celsius niet ongewoon zijn. Deze gebieden, waaronder het grotere Tbilisi gebied, worden het best bezocht tussen april en juni en in september en oktober.

De Georgische gemeente Uschguli ligt op ongeveer 2.200 meter boven de zeespiegel en is daarmee het hoogste dorp van Europa.
Haven van Batumi
Haven van Batumi

Top 5 reistips

Een uitstapje naar de Georgische hoofdstad

De stad Tbilisi, gesticht in 485 n.Chr., is een paradijs voor cultureel geïnteresseerde vakantiegangers in Georgië en heet Tbilisi. Naast de historische oude binnenstad met zijn geplaveide doorgangen en drie verdiepingen tellende bakstenen gebouwen, is de hoofdstad van Georgië vooral boeiend vanwege het 700 jaar oude kuurgebied en de vele heilige gebouwen. Wie vanuit zijn vakantiewoning direct in het bruisende nachtleven wil duiken, vindt ook in het clubgebeuren van Tbilisi wat hij zoekt.

De wijnstad Telavi, de wijnbouwstad van Telavi

De stad Telavi in de regio Kakheti is niet alleen bekend om de 900 jaar oude Georgische boom, maar ook om de wijncultuur, die de Romeinen ooit vanuit het verre Italië brachten. U kunt niet alleen de kathedraal van Alaverdi bewonderen, maar ook de beste wijnen van het land proeven in de vele rustieke wijnhuizen.

Grotstad Vardzia

In de 12e eeuw werd de grottenstad Vardzia gebouwd in het zuiden van Georgië. Het werd uitgehouwen in een rotswand van de Eruscheti-berg en staat sinds 1993 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Oorspronkelijk gepland als een grensversterking tegen Turken en Perzen, diende het gebouw lang als een toevluchtsoord en klooster. Vandaag de dag kunt u nog steeds 750 kamers van de stad bezoeken, die ooit plaats boden aan 50.000 mensen, en genieten van de prachtige zuilengalerijen, gewelven en kleurrijke fresco's.

Sataplia Natuurpark

Niet ver van de stad Kutaissi ligt het Sataplia Natuurpark rond de gelijknamige berg. De lang uitgedoofde vulkaan heeft veel geheimen voor reizigers die graag willen ontdekken. Onder hen zijn ook enkele versteende sporen van dinosaurussen en andere oerdieren. Maar het absolute hoogtepunt is de 600 meter lange karstgrot, die omzoomd wordt door ontelbare stalagmieten en stalactieten en in het midden een enorme hal herbergt, waarin een voetbalveld comfortabel geplaatst kan worden.

Haute cuisine van het Oosten

Omdat buitenlandse invloeden de Georgische keuken grotendeels hebben nagelaten, is deze nog steeds even origineel als meer dan honderd jaar geleden. En dat is precies wat de regionale keuken zo charmant maakt en wat haar de bijnaam "Haute Cuisine of the East" heeft gegeven. Naast de typische voorgerechten zoals gevulde aubergines met walnootpasta (Badridschani), mag u de vele hartige gerechten niet missen, zoals shashlik (mzwadi), rode bonensoep (lobio) en hammele stoofpot met walnootsaus (chanachi).