Vind Vakantiehuizen in Viersen

Highlights in Viersen

  • Peddeltocht op de Niers
  • Viersen Game Reserve
  • Muziek-Open-Air "Eieren met spek - Festival"
  • Klimbos

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Viersen

€ 115voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 112 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Viersen

< 1%voor 25 mrt. - 1 apr.
49% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Viersen

Een vakantiehuis aan de Nederrijn

Dat het gezellige dorp Viersen zo geliefd is als een vakantiehuis is te danken aan de fantastische ligging midden in het Duits-Nederlandse grensgebied. In het hart van Viersen, niet ver van de vier pittoreske stadstuinen rond Königsallee, vindt u de meeste gezinsvriendelijke vakantiewoningen. Als u het wat rustiger aanvoelt, kunt u zich met uw gezin vestigen in een groot vakantiehuis of vakantieappartement aan de groene rand van Viersen en genieten van de idylle terwijl uw kinderen zich in de tuin uitleven.

Vakantie in Viersen

Reizigers en activiteiten

Actief met de familie in Viersen

Weelderige groene weiden, schilderachtige weiden, mysterieuze meren en betoverende bossen, die doorkruist worden door een uitstekend netwerk van paden. Dit zijn de ingrediënten voor een geslaagde actieve vakantie met kind en kegel. Alleen al in de directe omgeving van Viersen wachten vier uitstekende wandelpaden met een lengte tot 10 kilometer op ontdekkingsreizigers van alle leeftijden. Bijzonder aan te bevelen is hier de Irmgardispad, waarlangs u de sporen van de heiligen tot aan de Helenenbron kunt volgen. Dankzij de actieve geocacherscene kun je van je wandelingen rond Viersen een avontuur maken met een spannende speurtocht. Als alternatief kunt u de oevers van de Nette met de mountainbike verkennen, een begeleide rit over de vlakten maken of afkoelen in het familiebad Ransberg. Een ander hoogtepunt is het klimpark met meer dan 100 klimelementen.

Dingen om te weten

Regelmatige evenementen

Zoals op veel plaatsen aan de Rijn begint ook in Viersen het evenementjaar met het carnaval, dat wordt bekroond door drie kleurrijke optochten. De stad is ook in het hele land bekend om de grootste jeugdvlooienmarkt van Duitsland, die in vele jaren meer dan 100.000 bezoekers trekt. Het onbetwiste hoogtepunt op de evenementenkalender is echter het openluchtmuziekfestival met de weliswaar vreemde naam "Eier mit Speck" ("eieren met spek"), waar tal van sterren uit de genres rock, pop, ska, metal en electro de controle krijgen.

De banketbakkerijproducent Mars produceert onder andere Ballisto, Twix en Celebrations in Viersen.

Top 3 reistips

1. Proef de specialiteiten van Viersens

Een stad die de mispel in haar wapenschild draagt, heeft ook culinair veel te bieden in deze richting. Naast de mispeljam en het zondige mispelconfijt, moet u ook de mispelkruimeltaart proberen. En vooral de mispel likeur is een speciaal souvenir voor hen die thuis zijn gebleven.

2. Een uitstapje naar het wildpark maken

Het wildpark, dat vanuit uw appartement gemakkelijk te voet bereikbaar is, is een waardevolle bestemming voor uitstapjes, vooral voor jonge gasten. Op meer dan 5.000 vierkante meter wachten niet alleen herten en geiten om aangeraakt te worden, maar ook een blotevoetenpad en een insectenhotel.

3. Peddelen op de Niers

De nabijgelegen rivier de Niers is een ideaal water voor een kanotocht met het gezin, dankzij het langzame debiet. En er is meer dan genoeg te zien langs de route, want talloze watermolens, landhuizen en kastelen aan de oevers getuigen van het prachtige verleden van de regio.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Viersen

Wat kost het gemiddeld om in Viersen een huisje te huren?

Tegen een gemiddelde prijs van €86 per nacht, ligt deze bestemming aan de onderzijde van de prijsklasse voor accommodaties in Duitsland.

In welke tijd van het jaar kun je in Viersen gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een accommodatie?

Als je zoveel mogelijk wilt sparen, zijn oktober (€81 per nacht), augustus (€81) en september (€82) de meest budgetvriendelijke maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer zijn accommodaties duurder in Viersen?

De duurste maand is juni (gemiddeld €94 per nacht), gevolgd door mei (€90) en januari (€88). Het is misschien de meest aantrekkelijke periode om Viersen te bezoeken, maar niet voor de portemonee.

Is Viersen een goede bestemming voor een last-minute reis?

Het is beter om vooruit te plannen, omdat maar 49% van de vakantiewoningen doorgaans beschikbaar zijn.

In welke tijd van het jaar zijn er meer accommodaties te vinden in Viersen?

April, mei en november zijn de maanden (in volgorde van hoog naar laag) met de hoogste beschikbaarheid in Viersen, met een gemiddeld percentage van respectievelijk 88%, 60% en 53%.

In welke maanden zijn er weinig accommodaties vrij?

De vraag naar vakantiewoningen bereikt de piek in augustus, met een gemiddelde beschikbaarheid van 35%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is maart met 36% beschikbaarheid en de derde maand is oktober met 37%.

Hoeveel vakantiewoningen kan ik via Holidu vinden in Viersen?

Op Holidu vind je in Viersen zo'n 90 vakantiewoningen, die verhuurd worden door 3 verschillende aanbieders.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in ViersenBooking.com Vakantiehuizen in Viersen
Airbnb Vakantiehuizen in ViersenAirbnb Vakantiehuizen in Viersen
Vrbo Vakantiehuizen in ViersenVrbo Vakantiehuizen in Viersen
Bookiply Vakantiehuizen in ViersenBookiply Vakantiehuizen in Viersen
FeWo-direkt Vakantiehuizen in ViersenFeWo-direkt Vakantiehuizen in Viersen
Abritel Vakantiehuizen in ViersenAbritel Vakantiehuizen in Viersen
HRS Vakantiehuizen in ViersenHRS Vakantiehuizen in Viersen
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Niederrhein
  5. Viersen