Vakantiehuizen in Spreewald

316 accommodaties in Spreewald - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Spreewald

Appartement voor 6 personen
6 pers., 2 slaapkamers, 25m²
3,8
5 recensies
Spreewald
vanaf
€ 76per nacht
Appartement voor 3 personen
3 pers., 1 slaapkamers
4,8
10 recensies
Spreewald
vanaf
€ 52per nacht
Appartement voor 4 personen, with balkon/terras and balkon as well as sauna
4 pers., 1 slaapkamers, 60m²
4,9
19 recensies
Kolkwitz, Lausitz
vanaf
€ 76per nacht
Appartement voor 6 personen, met tuin
6 pers., 2 slaapkamers, 65m²
4,7
3 recensies
Burg (Spreewald), Lausitz
vanaf
€ 100per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4,9
9 recensies
Lübbenau, Lausitz
vanaf
€ 125per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 1 slaapkamers
4,8
7 recensies
Lübbenau, Lausitz
vanaf
€ 100per nacht
Tent voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers
4,7
46 recensies
Tauche, Regio Oder-Spree
vanaf
€ 85per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers
4,4
10 recensies
Burg (Spreewald), Lausitz
vanaf
€ 52per nacht
Vakantiehuis voor 9 personen, met sauna en tuin
9 pers., 3 slaapkamers
Straupitz, Spreewald
vanaf
€ 135per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen, met terras
4,5
34 recensies
Lübben, Spreewald
vanaf
€ 50per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen, met tuin
5 pers., 2 slaapkamers, 110m²
5,0
4 recensies
Straupitz, Spreewald
vanaf
€ 168per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 55m²
4,5
20 recensies
Burg (Spreewald), Lausitz
vanaf
€ 68per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 59m²
4,9
19 recensies
Lübben, Spreewald
vanaf
€ 103per nacht
Vakantie appartement voor 8 personen, met tuin
8 pers., 3 slaapkamers
4,0
1 recensie
Straupitz, Spreewald
vanaf
€ 40per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers
4,1
36 recensies
Burg (Spreewald), Lausitz
vanaf
€ 88per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 50m²
5,0
2 recensies
Schwielochsee, Spreewald
vanaf
€ 126per nacht
Appartement voor 2 personen, met terras
2 pers., 1 slaapkamers
3,9
6 recensies
Burg (Spreewald), Lausitz
vanaf
€ 58per nacht
Appartement voor 2 personen, met terras, met huisdier
2 pers., 1 slaapkamers
Neu Zauche, Spreewald
vanaf
€ 168per nacht
Toon alles

Highlights in Spreewald

  • Kanovaren
  • Biosfeerpark
  • Openluchtmuseum Lehde
  • Kasteel Branitz
  • Spreewald festival

Populaire zoekopdrachten in Spreewald

Internet 82
Huisdieren toegestaan 26
Balkon/Terras 66
TV 108
Tuin 82
Parkeermogelijkheid 109
Wasmachine 33
Sauna 24
Verwarming 94

Populairste bestemmingen in Spreewald

Vakantiewoningen in het Spreewald

Gevarieerde natuurlijke landschappen voor een ontspannende vakantie in de vrije natuur

Het Spreewald is een geliefd vakantieoord voor natuurliefhebbers en heeft accommodatie op veel verschillende plaatsen. Verblijf bijvoorbeeld midden in het biosfeerreservaat of direct aan het meer. Een vakantiehuis midden in het bosgebied zorgt voor aangename verkoeling op warme zomerdagen. Ook kunt u gezellige vakantieaccommodaties vinden in een van de steden zoals Cottbus, Lübbenau, Burg of Lübben en in de kleinere dorpen.

Idyllisch gelegen vakantiewoningen boeken

De vakantiewoningen in het Spreewald zijn meestal gebouwd in typisch houten constructie en stralen een landelijke charme uit die u direct in een vakantiestemming brengt. Maar u kunt ook een vakantiewoning of een appartement in het Spreewald huren, op wiens balkon of terras het ontbijt bijzonder lekker is. In ieder geval kunt u zich verheugen op een fantastisch uitzicht en het omringende natuurlandschap in de omgeving van uw gekozen vakantiewoning.

Verken het rivierenlandschap met uw eigen boot

In een vakantieregio die zich kenmerkt door talrijke waterlopen, is het niet verwonderlijk dat de verhuurder ook een boot voor de vakantiewoning aanbiedt. Sommige accommodaties bieden ook fietsen te huur aan. Als u zich overal wilt laten verwennen, kunt u het beste een ontbijtservice boeken naast het vakantiehuis. Als dit niet door de verhuurder wordt aangeboden, kunt u op veel plaatsen vers gebak, melk en boter laten bezorgen door de bakker.

Vakantie in het Spreewald

Plaats en oriëntatie

Vakantie in een historisch cultuurlandschap

Het Spreewald ligt in het zuidoosten van Brandenburg en is een alluviaal en heidelandschap met veel natuurlijke rivierarmen van de Spree. Delen van deze vakantieregio zijn beschermd als biosfeerreservaat. Het gebied werd historisch gevormd door de Sorben, die zich hier vestigden en het gebied "Blota" noemden, vertaald als "de moerassen". Tegenwoordig is het Spreewald een van de meest populaire bestemmingen in het land.

Natuurlijke grenzen van het Spreewald

Het Spreewald strekt zich uit over de districten Dahme-Spreewald, Spree-Neiße en Oberspreewald-Lausitz. Het is verdeeld in het Oberspreewald in het zuiden en het Unterspreewald in het noorden, met de stad Lübben in het midden. Het wordt begrensd door de grensmuur van de Lausitz in het zuiden, de noordelijke Lieberoser Heide en de Baruth gletsjervallei in het oosten en westen.

Bergen en meren in de vakantieregio

Vermeldenswaard zijn ook de Krausnick bergen en de Marienberg, die zich in het Unterspreewald bevinden. Naast de talrijke riviertakken zijn er nog andere wateren in het Spreewald, zoals het meer van Neuendorf en de Pretschener Spree.

Een culinaire specialiteit is de Spreewaldkomkommer, die ondersteboven groeit in de moerasbossen van de Brandenburger Spree. Het is een familielid van de zeekomkommer en wordt verwerkt tot heerlijke gerechten in de regio. De komkommer verwierf bovenregionale bekendheid door de film "Good bye, Lenin" waarin hij wordt genoemd.
Een komkommertrommel in het Spreewald
Een komkommertrommel in het Spreewald

Reizigers en activiteiten

Wandelen in een van de mooiste gebieden van Duitsland

Het biosfeerreservaat Spreewald staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en onthult een prachtig wandelgebied met kilometerslange paden door oude loofbossen, langs rivieren, weiden en sluizen en door pittoreske boerendorpjes. Een populaire route begint in Burg, de elf kilometer lange Fontaneweg. Vanuit Lübben kunt u de route naar Lübbenau nemen en het beroemde kasteel passeren.

Perfecte voorwaarden voor uitgebreide kanotochten met de kano

U kunt ook door het Spreewald peddelen, bij voorkeur op een kajak, die u op veel plaatsen kunt huren. Onderweg komt u met de hand bediende sluizen, romantische bruggen en idyllische huizen tegen. De beste plek om even uit te rusten is in een van de mooie tuincafés aan het water, waar u gist, linzen en koffie krijgt geserveerd.

Wellness vakantie op zijn best

Wandelen, wandelen en fietsen zijn evenzeer een onderdeel van een wellnessvakantie als aangename uren in een spa of pekelbad. Voor aangename uren kunt u het beste een bezoek brengen aan de Spreewald Therme en u laten verwennen in warm water, in het stoombad of met een massage.

Top 5 reistips

De Bismarcktoren in het Spreewald
De Bismarcktoren in het Spreewald
1. Heilige hedendaagse getuigenissen te bezoeken

In het Spreewald zijn er een paar kerken die de moeite waard zijn om te zien die vertellen over lang vervlogen tijden. Een bijzonder architectonisch kenmerk is de dubbele kerk in Vetschau. Dit zijn twee gebouwen waarvan het verbindingsstuk een sacristie en een gemeenschappelijke kerktoren is. De Paul Gerhardtkerk is gevestigd in Lübben, waar de dichter naar wie de kerk ooit werd genoemd, werkte. Het herbergt een laatromaans orgel, een laatgotische zaal en zes opmerkelijke glas-in-loodramen.

2. Een bezoek aan het museum in uw plannen op te nemen

In de vele musea in de regio kunt u spannende verhalen leren over het verleden en oude tradities, zoals in het Sorbisch Museum van de lokale geschiedenis en het Museum voor Stripverhalen. Een zeer bijzondere museumbelevenis wordt gecreëerd door het openluchtmuseum Lehde, een ouderwets binnenpleincomplex waarin u een kijkje kunt nemen in het leven van de inwoners van het Spreewald in de 19e eeuw.

3. Bezoek het beroemdste kasteel in het Spreewald.

Kasteel Branitz en het uitgestrekte park staan nu op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het heeft indrukwekkende groene waterpiramides, waar ook het graf van prins Pückler in ligt. In het kasteel kan je alles te weten komen over de extravagante manier van leven van de prins.

4. Ervaar cultuur en traditie op het Handwerkshof.

Het showambacht in Burg biedt de bezoekers inzicht in de manier van leven en werken van de voormalige bewoners van de stad. De boerderij is gehuisvest in een gerestaureerde 18e eeuwse boerderij, waar vroeger dienstmeisjes en boerenknechten hun kamers hadden. Vandaag de dag kunt u de kamers met meubilair en vele kunstwerken van glas, hout, wol en keramiek bezoeken en de ambachtslieden aan het werk zien. Ook worden er cursussen in schilderen, vilten en glasontwerp aangeboden.

5. Puur vermaak op het grote Spreewald-festival

Het Spreewald Festival vindt altijd midden september plaats en wordt beschouwd als het hoogtepunt van het evenement in de regio. De locatie is de stad Lübben, waar muziek en vermaak, sport en spel, traditie en feeststemming, maar ook culinaire specialiteiten elkaar ontmoeten en een prachtige totaalbeleving creëren. De straten van Lübben worden versierd door de vele bezoekers en de acteurs in feestelijke kostuums. Daarnaast zijn er markten met handwerk, kunst en vele andere producten.