Voor jou geselecteerde vakantiehuizen in Mettmann

Vind Vakantiehuizen in Mettmann

Highlights in Mettmann

  • Excursie naar het sprookjesbos Altenberg
  • Bezoek aan de Neader Valley site
  • Bezienswaardigheden in Düsseldorf
  • Neanderthaler Museum

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Mettmann

€ 180voor 1 apr. - 8 apr.
€ 189 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Mettmann

20%voor 1 apr. - 8 apr.
43% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Mettmann

Een vakantiehuis in het Neanderdal

Dankzij de directe ligging in het hart van de Düsseldorfse metropoolregio scoort Mettmann met een breed aanbod aan vakantiehuizen, die ook ideaal zijn als vertrekpunt voor uitgebreide sightseeing en culturele uitstapjes naar Düsseldorf. U vindt wat u zoekt in uw zoektocht naar een vakantiewoning of appartement, vooral in het centrum in de omgeving van de Danziger Straße, Düsseldorfer Straße en Herrenhauser Straße. Bijzonder gezinsvriendelijke vakantiehuizen zijn gelegen rond het stadsbos en in het zuidoosten van Mettmann aan de rand van het schilderachtige natuurgebied Laubachtal. Ter plaatse profiteert u niet alleen van liefdevol ingerichte accommodaties met tuinen en restaurants en winkelmogelijkheden op loopafstand, maar ook van de nabijheid van de beroemde ontdekkingsplaatsen in het Neanderthaler.

Vakantie in Mettmann

Reizigers en activiteiten

Familie-avontuur in Mettmann

Gezinnen die hun vakantie actief willen doorbrengen, zullen zich in Mettmann thuis voelen. De omgeving met zijn uitstekende netwerk van wandelpaden nodigt u immers uit tot uitgebreide tochten. Het hoogtepunt is ongetwijfeld een tour door het wereldberoemde Neandertal. Bezoek de plaats waar de Neanderthaler werd gevonden en wandel over de uitvoerig geënsceneerde weg naar het Neanderthaler Museum, waar u een reis door 4 miljoen jaar menselijke geschiedenis maakt. Als alternatief kunt u het evolutiepad verkennen, een dagtocht op de Neandertalsteig plannen of in de verlaten kalksteengroeve "Grube 7" op zoek gaan naar miljoenen jaren oude fossielen. Het gezinsplezier wordt gecompleteerd door een omweg naar het avonturenpark "Neanderbad" en naar het "Wildpark van de ijstijd", waar u van dichtbij kennis kunt maken met de soorten waarmee de Neanderthalers al te maken hebben gehad.

Dingen om te weten

Regelmatige evenementen

De evenementenkalender van Mettmanner biedt talrijke hoogtepunten voor jong en oud, vooral in de zomer. De "Mettmanner Kunstmeile", die elk jaar in de vroege zomer plaatsvindt, is een echte must voor kunstliefhebbers. In augustus gaan we verder met het traditionele Heimatfest op de historische markt. In de aanloop naar Kerstmis vindt ook de sfeervolle "Blotschenmarkt" plaats op het marktplein.

De naam Mettmann is afgeleid van het Oud-Duitse woord "Medamana". Dit betekent op zijn beurt zoveel als "de middelste beek".

Top 3 reistips

1. Genieten van Bergische specialiteiten

Wie al een vakantiewoning in het Bergisches Land betrekt, moet ook van de Bergische specialiteiten van de Bergische regio genieten. De Bergische Kaffeetafel, die zich laat verleiden met lekkernijen zoals wafels met kersen, merries, zandgebak en natuurlijk koffie, is de belangrijkste. Ook zijn er hartige specialiteiten zoals Pillekuchen en Rheinische Sauerbraten.

2. Sightseeing in Düsseldorf

Of het nu gaat om winkelen op de "Kö", een lunch hoog boven de stad in de Rijntoren of een uitstapje naar "de langste bar ter wereld". Een omweg naar Düsseldorf maakt deel uit van elke vakantie in Mettmann. Dankzij andere attracties zoals het kasteel Benrath, het Aquazoo - Löbbecke Museum en het filmmuseum is er voor elk wat wils.

3. Sprookjesachtige ervaringen in het sprookjeswoud

Zodra u de poorten van het sprookjesbos van Altenberg achter u laat, duikt u in een betoverende wereld met gezellige hutten in de schaduw van lichte boomtoppen, die ook de oudere generaties terugvoeren naar hun jeugd. Ontmoet de Kikker Koning, zing met de Bremer stadsmuzikanten en maak een selfie met de kat in laarzen. Een dag vol avontuur is dus gegarandeerd.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Mettmann

Wat is de gemiddelde prijs van vakantiehuizen in Mettmann?

Zoals blijkt uit de gemiddelde prijs van €112, is dit geen bestemming die opvalt als de duurste of goedkoopste bestemming van Duitsland.

In welke tijd van het jaar kan je in Mettmann gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiehuis?

Als je zoveel mogelijk wilt sparen, zijn april (€101 per nacht), juni (€105) en mei (€105) de meest budgetvriendelijke maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer zijn huisjes duurder in Mettmann?

De duurste maand is februari (gemiddeld €128 per nacht), gevolgd door maart (€122) en november (€117). Het is misschien de meest gewilde periode om Mettmann te bezoeken, maar niet om geld te sparen.

Zijn er over het algemeen veel huizen beschikbaar in Mettmann?

Als je besluit om deze bestemming te bezoeken, stellen we voor om je uitstapje op tijd te organiseren, omdat het over het algemeen een erg gewilde vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 61%.

In welke tijd van het jaar zijn er veel accommodaties te boeken in Mettmann?

De maanden met de meeste vacante accommodaties in Mettmann zijn: mei (met een gemiddelde beschikbaarheid van 75%), april (55%) en juni (50%).

In welke maanden zijn er in Mettmann minder huisjes vacant?

De maanden december, januari en februari zijn in Mettmann vol bezet, met een gemiddelde beschikbaarheid van 21%, 26% en 26%.

Hoeveel vakantiewoningen worden er in Mettmann aangeboden op Holidu?

Holidu werkt met 5 verschillende aanbieders samen, om jou een keuze uit 40 accommodaties hier te geven.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in MettmannBooking.com Vakantiehuizen in Mettmann
Airbnb Vakantiehuizen in MettmannAirbnb Vakantiehuizen in Mettmann
Vrbo Vakantiehuizen in MettmannVrbo Vakantiehuizen in Mettmann
Bookiply Vakantiehuizen in MettmannBookiply Vakantiehuizen in Mettmann
FeWo-direkt Vakantiehuizen in MettmannFeWo-direkt Vakantiehuizen in Mettmann
Abritel Vakantiehuizen in MettmannAbritel Vakantiehuizen in Mettmann
HRS Vakantiehuizen in MettmannHRS Vakantiehuizen in Mettmann
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Bergisches Land
  5. Mettmann