Vakantiehuizen in Leipzig

470 accommodaties in Leipzig - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Leipzig

Appartement voor 2 personen in Leipzig, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 24m², 350m naar het strand
4,9
20 recensies
Leipzig, Kulkwitzer See
vanaf
€ 54per nacht
Appartement voor 4 personen in Leipzig, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 50m², 2km naar het strand
4,0
1 recensie
Leipzig-Zuid, Leipzig
vanaf
€ 71per nacht
Appartement voor 5 personen in Leipzig
5 pers., 1 slaapkamers, 550m naar het strand
4,4
35 recensies
Leipzig, Kulkwitzer See
vanaf
€ 52per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen in Leipzig, met tuin
5 pers., 1 slaapkamers, 4,4km naar het strand
4,2
41 recensies
Alt-West, Leipzig
vanaf
€ 25per nacht
Appartement voor 3 personen in Leipzig, met tuin, met huisdier
3 pers., 1 slaapkamers, 42m²
4,5
33 recensies
Leipzig-Southeast, Leipzig
vanaf
€ 85per nacht
Appartement voor 5 personen in Leipzig, met tuin
5 pers., 1 slaapkamers, 4,4km naar het strand
4,5
18 recensies
Alt-West, Leipzig
vanaf
€ 55per nacht
Vakantiehuis voor 10 personen in Leipzig, met sauna en tuin
10 pers., 3 slaapkamers, 3,5km naar het strand
4,8
7 recensies
Alt-West, Leipzig
vanaf
€ 73per nacht
Camping voor 2 personen in Leipzig, met huisdier
4,1
247 recensies
Nordwest, Leipzig
vanaf
€ 16per nacht
Appartement voor 8 personen in Leipzig, met tuin, met huisdier
4,4
14 recensies
Leipzig-Oost, Leipzig
vanaf
€ 80per nacht
Groot vakantiehuis voor 4 personen in Leipzig, met tuin, met huisdier
4 pers., 2 slaapkamers, 100m²
4,8
54 recensies
Leipzig-Oost, Leipzig
vanaf
€ 100per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen in Leipzig, met terras
5,0
9 recensies
Südwest, Leipzig
vanaf
€ 230per nacht
Appartement voor 7 personen in Leipzig, met tuin
7 pers., 2 slaapkamers
4,9
50 recensies
Alt-West, Leipzig
vanaf
€ 74per nacht
Appartement voor 3 personen in Leipzig
3 pers., 1 slaapkamers, 37m²
4,7
112 recensies
Leipzig-Zuid, Leipzig
vanaf
€ 54per nacht
Appartement voor 2 personen in Leipzig, met balkon
4,9
42 recensies
Leipzig-Southeast, Leipzig
vanaf
€ 68per nacht
Appartement voor 4 personen in Leipzig, met tuin, met huisdier
4,8
24 recensies
Nordwest, Leipzig
vanaf
€ 49per nacht
Appartement voor 5 personen in Leipzig, met terras
5 pers., 1 slaapkamers, 75m²
4,8
106 recensies
Südwest, Leipzig
vanaf
€ 61per nacht
Appartement voor 4 personen in Leipzig, met sauna en tuin
4,5
435 recensies
Leipzig-Southeast, Leipzig
vanaf
€ 58per nacht
Appartement voor 3 personen in Leipzig
3 pers., 2 slaapkamers
4,9
29 recensies
Leipzig Mitte, Leipzig
vanaf
€ 89per nacht
Toon alles

Highlights in Leipzig

  • Duits Boeken- en Schrijfmuseum
  • Gohliser Kasteel
  • Zoölogische Tuin Leipzig
  • Componisthuizen
  • Bier- en likeurspecialiteit "Paraplu"

Populaire zoekopdrachten in Leipzig

Internet 162
Huisdieren toegestaan 41
Balkon/Terras 71
TV 161
Tuin 57
Parkeermogelijkheid 142
Wasmachine 75
Verwarming 157
Lift 49

Vakantiewoningen in Leipzig

Verblijf in het midden van het centrum van de stad.

Leipzig heeft een goed bewaard gebleven oude stad, waarin ook enkele appartementen worden aangeboden. Als u op zoek bent naar een vakantiewoning die dicht bij de natuur staat, kunt u het beste ten noorden van het centrum kijken, waar de dierentuin van Leipzig en het bos in de uiterwaarden zich bevinden. In het zuiden vindt u vakantiewoningen in de buurt van de bossen van Elster en Pleiße Auewald en het recreatiepark Lößnig-Dölitz. Het westen van Leipzig heeft een aantal vakantiehuizen te bieden niet ver van het Kulkwitzer meer.

Voor elke behoefte de juiste vakantieaccommodatie

In de stad van 561.000 inwoners heeft u de keuze te over om de juiste vakantieaccommodatie te kiezen. Want in het hele stedelijke gebied wordt u een groot aanbod aangeboden, van privékamers, over volledig uitgeruste vakantiewoningen tot mooie vakantiehuizen in een groene rustige omgeving. Er zijn ook enkele elegante stadsappartementen van waaruit u snel de belangrijkste musea van de stad kunt bereiken.

Let op de apparatuur

Bij het zoeken naar een vakantiehuis kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om de aanbiedingen te sorteren op basis van speciale kenmerken. Ondanks de ligging in de stad, kunt u in Leipzig toch enkele accommodaties vinden met terras, balkon of zelfs uw eigen tuin. Als u met de auto aankomt, is een appartement met parkeerplaats een echte aanrader.

Vakantie in Leipzig

Plaats en oriëntatie

De Saksische stad als vakantiebestemming

De stad Leipzig ligt in de Vrijstaat Saksen, ongeveer 32 kilometer van de stad Halle (Saale) in Saksen-Anhalt. Vanuit Dresden heeft u ongeveer anderhalf uur nodig om met de auto naar Leipzig te komen. Het district Nordsachsen grenst in het noorden aan het stadscentrum. Dan is het ongeveer 190 kilometer naar Berlijn.

Vertakte rivierlandschappen in het midden van Leipzig

Leipzig ligt aan de samenvloeiing van de Pleiße, Parthe en Weiße Elster, die een beslissende invloed hebben op het stadsbeeld en de zogenaamde Leipziger Gewässerknoten vormen. Om deze reden is er een groot alluviaal bosgebied langs de rivieren, dat door de eeuwen heen nog steeds een zeldzame flora en fauna heeft behouden en in Europa een zeldzaam voorbeeld is van de combinatie van alluviaal bos en stedelijk gebied. Sinds er in het verleden rond Leipzig bruinkool werd gewonnen, zijn er nu talrijke meren in de omgeving die door bewoners en bezoekers als recreatiegebied worden gebruikt.

Bekijk de stad van bovenaf

Er zijn ook een paar enquêtes in Leipzig. Tot de bergen van de stad behoren de 163 meter hoge Galgenberg en de 159 meter hoge Monarchberg. Bovendien behoren de Seehausen, de Liebertwolkwitz en de Fockeberg tot de hoogte van de stad, die een fantastisch uitzicht bieden.

Federale administratieve rechtbank in Leipzig
Federale administratieve rechtbank in Leipzig
Een deel van de inwoners van Leipzig spreekt nog steeds het Oosters dialect. Een voorbeeld van het taalgebruik is het lied "Zingen, mei Sachse, zingen" van cabaretier Jürgen Hart.

Dingen om te weten

Alle wegen leiden naar Leipzig

Ondanks de stedelijke ligging kunt u de omgeving van Leipzig ook gebruiken om te wandelen of te fietsen. Voor de stad in Saksen is het kruispunt of eindpunt van beroemde routes, zoals de weg van de bruinkool, de Luther Trail, de Elsterradweg, de Elsterradweg of de Berlijn-Leipzigradweg.

Proeverij van de lekkernijen van de rivier

Lokale specialiteiten zijn onder andere rivierkreeft boven aan het menu, gecombineerd met krabboter en broodknoedels. In de 18e en 19e eeuw was de leeuwerik een populair ingrediënt voor taarten. Tegenwoordig is de Leipziger Lerche een kort gebakje gevuld met marsepein, dat door een bakker is ontwikkeld na het verbod op de jacht op zingende vogels. Probeer ook eens de bierspecialiteit Gose en de karwijlikeur Leipziger Allasch. Deze dranken worden vaak met elkaar gemengd en als zogenaamde "paraplu's" geserveerd.

De stad van muziek doordrenkt van geschiedenis

Talrijke muzikanten en componisten woonden ooit in Leizpig. De huizen waarin zij woonden en werkten zijn opengesteld voor het publiek. Bezoek het Bachmuseum in het Bosehaus en het Bach-archief Leipzig in Thomaskirchhof. In het huis van Felix Mendelssohn Bartholdy, waar hij woonde en stierf, kunt u een indruk krijgen van hoe muzikanten in het verleden leefden en componeerden. Ook de moeite waard zijn het Schumannhuis, de geboorteplaats van Richard Wagner en de huizen van Erwin Schulhoff en Gustav Mahler.

Top 5 reistips

De skyline van Leipzig
De skyline van Leipzig
1. Belangrijke tentoonstellingen te bezoeken

De welvarende beurs en universiteitsstad heeft een groot aantal opmerkelijke collecties voor u klaarliggen. Zo is er het Duitse Boeken- en Schrijfmuseum, 's werelds oudste gespecialiseerde museum voor schrijf-, boek- en papiercultuur. In het kader van het thema kunt u ook het Museum für Druckkunst en het Literaturhaus Leipzig bezoeken. Voor wie geïnteresseerd is in cultuur is het bovendien de moeite waard om een omweg te maken naar het Museum van Oudheden, het Egyptisch Museum of het Stedelijk Historisch Museum in het oude stadhuis.

2. Wandeling naar het Rococo Zomerpaleis.

De Gohliser Schlösschen is een gebouw uit 1756, dat werd gebouwd door de koopman Johann Caspar Richter. Door de binnenafwerking, de architectuur en de oranjerievleugels wordt dit paleis beschouwd als een modelgebouw van de Saksische rococo-architectuur. Bezoek het kasteel of bezoek een van de tentoonstellingen, concerten of theatervoorstellingen die regelmatig worden gehouden in een historische omgeving.

3. Het galerijcentrum van de stad

De voormalige katoenspinnerij van Leipzig wordt tegenwoordig gebruikt als een belangrijk centrum voor kunst en cultuur. Elk jaar trekt het duizenden bezoekers naar de galerijen, de werkplaatsen van juweliers en modeontwerpers, het "Residenz" theater en de LURU bioscoop. De katoenspinnerij herbergt ook een internationaal dans- en choreografiecentrum en een drukkerij.

4. Het rijksmonument op een plaats met een rijke geschiedenis

Een belangrijk gezicht van Leipzig is het Völkerschlachtdenkmal, dat in 1913 werd ingehuldigd. Het doet vandaag de dag nog steeds denken aan een historische gebeurtenis die plaatsvond op de plaats van het monument. Hier vond in oktober 1813 de Slag van de Volkeren van de geallieerde legers van Pruisen, Rusland, Zweden en Oostenrijk tegen de troepen van Napoleon plaats en eindigde met een overwinning voor de geallieerden. De bouw van het 91 meter hoge rijksmonument duurde 15 jaar. Via 364 treden bereikt u een uitkijkplatform van waaruit u kunt genieten van het panoramische uitzicht over de stad.

5. Een omweg te maken naar de dierentuin

De dierentuin van Leipzig ligt ten noordwesten van de oude stad en biedt plaats aan ongeveer 900 diersoorten op 26 hectare. Door de vele historische gebouwen in de tuin is de dierentuin een van de meest traditionele in Duitsland. U kunt ook enkele zeldzame dieren bewonderen zoals okapi's, Baikal zeehonden, muskusossen en sepic monitors. Europese dieren zoals edelherten, reeën, damherten, damherten en moeflons, maar ook wolven, wilde katten en wasberen zijn te vinden in het wildpark van Leipzig in het zuiden van de stad.