Vind Vakantiehuizen in Gummersbach

Highlights in Gummersbach

  • Dicht netwerk van wandelpaden door het Bergische Land
  • Bergischer Panoramaradweg Agger-Dörspe
  • Oberberger Dom uit de 11e eeuw
  • Stenen gebouw "Kasteel" uit het jaar 1700
  • Wiehl druipsteengrot

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Gummersbach

€ 117voor 3 jun. - 10 jun.
€ 124 jaarlijks gemiddelde
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
apr.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Gummersbach

< 1%voor 3 jun. - 10 jun.
62% jaarlijks gemiddelde
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
apr.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiewoningen in Gummersbach

Vakantie in het Bergisches Land

Als u niet ver van de historische binnenstad van Gummersbach wilt wonen, dan kunt u het beste een centraal gelegen vakantiewoning huren die qua voorzieningen niets te wensen overlaat. De meeste accommodaties in de stad Bergisches Land liggen echter aan de rand van de stad, waar u uitgebreide wandelpaden vindt, praktisch voor de deur.

De perfecte plek om te ontspannen

Een gezinsvriendelijke accommodatie in Gummersbach is niet alleen het ideale uitgangspunt voor uitstapjes in een ongerepte natuur. U kunt ook gebruik maken van een vakantiehuis in de stad om de musea en historische gebouwen te verkennen als onderdeel van een stadswandeling. Daarna biedt een vakantiedomicilie met tuin en terras u unieke mogelijkheden om de afwisselende vakantiedag tot rust te laten komen.

Vakantie in Gummersbach

Plaats en oriëntatie

Het vakantieresort in het Rijnleisteengebergte

De stad Gummersbach ligt in het zuiden van Noordrijn-Westfalen, meer bepaald in het district Oberberg. Het landschap van de stad wordt gekenmerkt door het Bergisches Land, dat gekenmerkt wordt door talrijke bossen en enkele meren. De dichtstbijzijnde grotere steden zijn Lüdenscheid in het noorden, Siegen in het zuidoosten, Remscheid in het noordwesten en Bergisch Gladbach in het westen.

Uitzicht over Gummersbach
Uitzicht over Gummersbach
De Duitse schilder van het expressionisme, Wilhelm Wöller, is geboren in Gummersbach. Tijdens het nationaal-socialistische regime werd hij verboden om te exposeren, vandaar dat de kunstenaar eerst naar Brazilië emigreerde en later naar New York, waar zijn graf vandaag de dag op Long Island te vinden is.

Reizigers en activiteiten

Een paradijs voor wandelaars

De regio rond Gummersbach wordt doorkruist door een dicht netwerk van wandelpaden. Maar er zijn ook 150 kilometer aan wandelpaden in de stad, die u kunt gebruiken om het landschap te verkennen. Bijzonder aan te bevelen zijn de ronde paden rond de stuwdammen. Om niet te verdwalen op uw reis, kunt u de gedetailleerde markeringen langs de routes gebruiken om u te oriënteren.

Op de weg met kind en kegel op twee wielen

Het Bergisches Land, met zijn middelgebergtelandschap, is geen typische vakantieregio voor fietsers. Toch vindt u hier enkele paden die ook geschikt zijn voor uitstapjes met kinderen en minder ervaren fietsers. Zo kunt u bijvoorbeeld ontspannen tochten maken op de Bergische Panoramaweg Agger-Dörspe, die van Gummersbach via Vollmerhausen naar Bergneustadt-Pernze loopt. Veel informatieborden geven onderweg informatie over de vestigings- en industriële geschiedenis van de valleien.

Top 3 reistips

1. Heilige architectuur bewonderen

De 11e eeuwse Oberberger Dom, gebouwd in romaanse stijl, rijst op in de oude stad. De halkerk bestaat uit drie schepen, een westtoren en een schip. Binnen kunt u twee tinnen kandelaars bewonderen uit de begintijd van de kerk. De inventaris van de kerk bevat ook een doopvont uit de 13e eeuw en een doopvont met inscripties uit de 16e eeuw.

2. Rekening te houden met typische stenen structuren

Het "kasteel" is een gebouw in het centrum van de stad dat dateert uit 1700. Het is een residentie van de gerechtsdeurwaarder Pollmann, die vanwege zijn stenen constructie een kasteel wordt genoemd. Deze architectuur is kenmerkend voor de regio en de periode. Binnen in het gebouw zijn de barokke trap, de machtige open haard en de vloerplanken met Greywacke platen zeer interessant.

3. Grottentochten te ondernemen

In Gummersbach zijn er twee grotten die u kunt bezoeken met een rondleiding. In de stalactietgrot Wiehl, waar de luchttemperatuur ongeveer acht graden Celsius bedraagt, kunt u indrukwekkende stalactieten en stalagmieten zien, evenals een verscheidenheid aan glinsterende formaties. In de Aggertalhöhle wacht u een reis door de tijd in de wereld van de koraalriffen, die u onder deskundige begeleiding zeer levendig wordt gepresenteerd.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Gummersbach

Wat kost het gemiddeld om een huisje te huren in Gummersbach?

Tegen een gemiddelde prijs van €114 per nacht, ligt deze bestemming aan de onderzijde van de prijsklasse voor accommodaties in Duitsland.

Wanneer zijn de vakantiewoningen in Gummersbach goedkoop te reserveren?

Als je zoveel mogelijk wilt sparen, zijn februari (€101 per nacht), januari (€108) en oktober (€109) de meest budgetvriendelijke maanden om naar deze bestemming af te reizen.

In welke maanden is het minder duur om een huisje te reserveren in Gummersbach?

In de maand november, zijn de prijzen het hoogste in Gummersbach. Met een gemiddelde van €121 per nacht, gevolgd door juni (€120) en april, met €119 per nacht.

Is het handig om een vakantie naar Gummersbach lang op voorhand te boeken?

Hoe eerder je boekt, hoe beter, omdat maar 35% van de huizen doorgaans vrij blijven.

Wat zijn de beste maanden om spontaan naar Gummersbach te gaan?

In de maanden mei, juni en maart zien we het hoogste percentage vrije huizen, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 60%, 53% en 49%.

Wanneer is het gros van de accommodaties volgeboekt?

De maand met de hoogste gemiddelde bezettingsgraad, is augustus (met 22% van de huizen beschikbaar). Daarna volgen december (22%) en oktober (27%).

Hoeveel accommodaties worden er op Holidu aangeboden in Gummersbach?

Op Holidu vind je in Gummersbach circa 30 vakantiewoningen, die aangeboden worden door 2 verschillende partners.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in GummersbachBooking.com Vakantiehuizen in Gummersbach
Airbnb Vakantiehuizen in GummersbachAirbnb Vakantiehuizen in Gummersbach
Vrbo Vakantiehuizen in GummersbachVrbo Vakantiehuizen in Gummersbach
Bookiply Vakantiehuizen in GummersbachBookiply Vakantiehuizen in Gummersbach
FeWo-direkt Vakantiehuizen in GummersbachFeWo-direkt Vakantiehuizen in Gummersbach
Abritel Vakantiehuizen in GummersbachAbritel Vakantiehuizen in Gummersbach
HRS Vakantiehuizen in GummersbachHRS Vakantiehuizen in Gummersbach
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Bergisches Land
  5. Gummersbach