Vind Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)

Highlights in Bocholt (Duitsland)

  • Grenst aan Nederland
  • Leuke winkelstad
  • Mooie fietspaden
  • LWL Textielmuseum
  • Middeleeuwse stad

De beste Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Bocholt (Duitsland)

€ 105voor 23 sep - 30 sep
€ 157 jaarlijks gemiddelde
okt
nov
dec
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Bocholt (Duitsland)

< 1%voor 23 sep - 30 sep
11% jaarlijks gemiddelde
okt
nov
dec
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Bocholt

Gezelligheid net over de grens

Bocholt is een leuke stad dat net over de grens ligt in Duitsland. Ideaal dus voor een weekendje of midweekje weg vanuit Nederland. De stad is niet alleen heel leuk, je kunt er ook nog eens heel fijn verblijven! Of dit nu een vakantiehuis, appartement of andere accommodatie is. De vakantiehuizen in Bocholt Duitsland liggen in de stad of net erbuiten, voor degenen die graag wat meer natuur om zich heen willen hebben. Dan moet je denken aan verbouwde boerderijen of knusse huisjes die van alle gemakken zijn voorzien. In de stad Bocholt moet je meer denken aan moderne appartementen, ideaal om te verblijven als je met twee personen bent. Als je wat meer ruimte nodig hebt, dan zijn de vakantiehuizen net buiten de stad de beste optie. Zo heb je accommodaties tot wel zes personen! Dat wordt lekker genieten met het hele gezin.

Vakantie in Bocholt Duitsland

Locatie en oriëntatie

Groter dan je denkt

De stad Bocholt is de op-twee-na grootste grensstad. Aken is de grootste stad die aan de grens met Nederland ligt. Bocholt ligt in het Westmünsterland. Het Westmünsterland ligt ter hoogte van de Nederlandse gemeenten Aalten en Winterswijk. De stad is ingedeeld in zeven districten en er horen nog eens tien omliggende dorpen bij. Daarom kun je dus zo goed vakantiehuizen vinden in Bocholt die wat meer in de natuur liggen. En je hebt gelijk een perfecte combinatie van stad en natuur tijdens je weekendje of weekje weg. Een belangrijke rivier die aan de stad ligt is de Aa strang, die door Duitsers zelf Bocholter Aa wordt genoemd. De stad stond in de 16de eeuw bekend om haar textielnijverheid. En ook in de 20ste eeuw was de textielnijverheid nog veel aanwezig in de stad. Je kunt nu dan ook een museum bezoeken over deze nijverheid waar je alles leert over die periode. Ondanks dat de stad erg oud is, de stad kreeg stadsrechten in 1222, is het ook nog eens een leuke stad om te gaan winkelen! Bij vele grensbewoners staat deze stad dan ook bekend als shopwalhalla. Het centrum is autovrij, dus je kunt er rustig rondlopen en genieten van de ambachts winkeltjes, zoals een kapsalon die er al sinds 1870 zit of van de vele antiekwinkels.

Reizigers en activiteiten

Bocholt voor winkelliefhebbers

Bocholt Duitsland is een ideale winkelstad voor velen. Je hebt er zowel moderne winkels, die je in Nederland ook kunt vinden. Maar het aanbod is groter dan dat! Je vindt in de binnenstad kleine boetiekjes met antiek en lokale producten. Ook is er elke week een markt en kun je elke donderdag tot 19.00 genieten van de avondbazaar in de stad. Je kunt het winkelen ideaal combineren met een stadswandeling langs de prachtige authentieke gebouwen.

Bocholt voor cultuurliefhebbers

Een bezoek aan een oude stad gaat hand in hand met het bezoeken van culturele plekken. Zo is het LWL Textielmuseum een absolute must visit. Doordat de geschiedenis zo rijk is in de textielindustrie, kun je hier echt iets over leren. Daarnaast zijn het Stadtmuseum en het Kunsthaus der Stadt museum ook aanraders. Het Stadtmuseum gaat vooral over de archeologie rondom de stad Bocholt. Het Kunsthaus der Stadt heeft interessante wisselende tentoonstellingen.

“Je vindt in de binnenstad kleine boetiekjes met antiek en lokale producten.”

Top 5 spots in Bocholt Duitsland

1. Shop till you drop

Het beste excuus om net over de grens te gaan richting Duitsland, is dat je in de stad Bocholt heel goed kunt winkelen. Het is een stad met een juiste afwisseling van moderne winkels en lokale boetiekjes, waarvan sommige er al meer dan honderd jaar zitten.

2. De paden op

In de omgeving van Bocholt zijn prachtige fietspaden aangelegd. Je kunt hier heerlijk de natuur in. Bezoek de omliggende dorpen die ook tot de stad behoren.

3. LWL Textielmuseum

Het LWL Textielmuseum is erg leuk om te bezoeken. In dit museum wordt van alles uitgelegd over de textielnijverheid die honderden jaren in deze stad heeft plaatsgevonden. Ook erg leuk om een souvenir te halen in hun shop voor het thuisfront!

4. Een duik in de geschiedenis

Neem een duik in de geschiedenis van deze stad en het omliggende gebied. Je kunt al deze informatie tot je nemen in het Stadtmuseum van Bocholt.

5. De markt

Elke dag is er markt in de stad Bocholt. Hier vind je lokale producten en af en toe souvenirs. Op de donderdag heb je ook de avondbazaar. Deze markt is ook zeker aan te raden. De markt is er tot 19.00.

Informatie over vakantiehuizen in Bocholt

🏡 Vakantiehuizen beschikbaar: 23 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -37%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €27.
⭐ Meest populaire voorzieningen: wifi, balkon en uitzicht.
🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 6 accommodaties.
📶 Voor workation: 96% van de accommodaties.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)

Wat kost het gemiddeld om een vakantiehuis in Bocholt te huren?

Dit is een van de goedkoopste bestemmingen in Duitsland. Een gemiddelde overnachting kost in Bocholt ongeveer €97,97 per nacht.

In welke maand kan je het meeste geld besparen op accommodaties in Bocholt?

Als je tijdens je bezoek in Bocholt graag het maximale wilt sparen, reis dan in januari (€77,85 gemiddeld per nacht), december (€82,01) of september (€82,64) om van de laagste prijzen te profiteren.

Wanneer zijn vakantiewoningen relatief duur in Bocholt?

Als het gaat om het boeken van een accommodatie in Bocholt, stellen we de hoogste prijzen vast in de maand juli (met een gemiddelde van €129,5 per nacht), gevolgd door juni (€126,23) en mei (€110,41).

Wordt het aanbevolen om een trip naar Bocholt lang van tevoren te plannen?

Om Bocholt aan te doen, is het niet noodzakelijk om vooraf alles te reserveren. De gemiddelde jaarlijkse beschikbaarheid van 61%, biedt ruimte voor last-minute boekingen.

Wat zijn de beste maanden om spontaan naar Bocholt te gaan?

De maand waarin het het makkelijkst is om beschikbare accommodaties te vinden in Bocholt, zijn mei (gemiddeld 90% vacante accommodaties in 2020), maart (89,2%) en april (87,5%).

Wanneer is het merendeel van de vakantiehuizen bezet?

De vraag naar accommodaties bereikt de piek in Bocholt in augustus, met een gemiddelde beschikbaarheid van 15,8%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is juli met 33% beschikbaarheid en de derde maand is oktober met 35,2% beschikbaarheid.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Bocholt te boeken via Holidu?

Via Holidu zijn er in Bocholt rond 10 vakantiehuizen, die door 7 verschillende partners verhuurd worden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)Booking.com Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)
Airbnb Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)Airbnb Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)
Vrbo Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)Vrbo Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)
Bookiply Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)Bookiply Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)
FeWo-direkt Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)FeWo-direkt Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)
Abritel Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)Abritel Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)
HRS Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)HRS Vakantiehuizen in Bocholt (Duitsland)
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Niederrhein
  5. Bocholt (Duitsland)